WaoW..

.. nu blir jag nästan impad.. i min dator så har jaget gömt sig längst ner i högra hörnet.. trodde det berodde på skrivbordsinställningar o skärmstorlek.. men efter lite fnulande så ändrade jag en lååång rubrik så den blev kortare.. YIIHAAA.. det funkade.. nu är jaget inte längre förpassad till källarplanet..

I och för sig så spelade det ingen större roll men det är kul att kunna lösa stekar o knutar.. ;-D

Nu ska jag packa lite matlådor.. fiskgratäng på lax o hemmagjort mos.. o så en sallad.. Vet inte vad som blitt av mig.. jag som aldrig ens smygkikat åt grönsaksdisken förut.. nu ska jag exprimentera med lite nya smaker.. men jag fundilerar på att låna en saklig grön bok på biblioteket så jag får lite hum om vad var o en passar till..

Fast med fritt exprimenterande så får jag möjligheten att upptäcka smaksensationer jag aldrig ens kunnat drömma om..

O möjligheter ska man ju ta vara på..

Arbetet har satt..

.. sina spår.. nästan 13 år inom restaurang o bar.. 8 år inom jordbruk.. utfodring på olika nivåer.. men ändå lika viktiga.. för vi behöver ju både avkoppling och mat på bordet.. Då fanns inte tanken på att försöka vara rädd om kroppen eftersom man ju skulle vara ung o stark livet ut.. När jag började jobba på kontor vid dator så satte jag musen på vänster sida.. o blev som barn på nytt eftersom jag är högerhänt.. MÅnga gånger skrattade jag åt mig själv när vänsterhanden inte riktigt gjorde som jag ville.. men daglig träning gjorde musarbetet nästan lika bra som högerhanden..
Det är bara det att snedbelastningar aldrig är bra.. inte ens om det bara handlar om att föra handen fram o tillbaka på ett bord.. så trots att jag använde vänster istället för höger hand så kom axel- o nackvärkern tillbaka..

Efter tjat o gnat på arbetsgivaren, som ju endast såg utgiften, fick jag en rolermouse o numer har jag sällan ont i axlar o nacke.. Förutom när jag sitter hemma vid datorn.. o nu är det en aaanings ömt.. så ikväll sitter jag inte här.. haha

På torsdag får vi tillbaka några gamla kunder.. o det ska bli trevligt (trots att de kan vara lite jobbiga ibland;).. det ska också bli kul (?) att se hur telefonkön kommer att fungera.. vi har ju redan fått påpekningar om att det ibland är alldeles för lång väntetid.. men Det är inte mitt problem att lösa.. telefonen är mitt arbetsredskap o jag tar hand om den kund jag pratar med.. o hur kul skulle det vara för de som ringer att höra; Du är nu placerad i kö, var god vänta.. Det är nu din tur o du har exakt 60 sekunder på dig att framföra ditt ärende..

Om det står fågel i ett korsord så ska man inte ta för givet att det blir ara.. det kan lika gärna bli and eller gås.. Mitt nej-tack till tävlingsledarengagemanget togs väl emot o jag fick inte det utbrottet jag väntade mig.. fnular på vem som är gås i sammanhanget.. ;-)

Var lite framfusig o frågade en jobbkompis om han åker bil till jobbet.. hade tänk tigga mig till skjuts på måndag när jag ska hämta bilen från bildoktorn.. tyvärr så bussade han för det mesta.. men en annan som satt bredvid föreslog att jag skulle kolla måndagsschemat för S eller H.. o minsann ska inte S åt det hållet på eftermiddagen.. o när jag snällt frågade så var det klart att jag får åka med *Glad*

Att be om hjälp är inte lätt.. förmodligen sitter det djupt planterat.. från kommentarer som att nu är du så stor att du måste klara dig själv.. från frågor som man ställt där svaret har blivit att hon/han inte har tid.. medans hjälpen andra gånger kommit utan att man velat ha den.. man har mentalt blivit satt på plats o saker har tagits över av andra..
Jag gissar att kombinationen gjort att man, Jag, varken delgivit andra mina problem.. inte heller frågat om hjälp.. jag har helt enkelt hamnat i en konflikt.. vill/får inte störa o visar jag det minsta lilla behov av att behöva hjälp så tas allt över o jag får stå bredvid o titta på..
Jag kan Själv! har i många år varit mitt budord.. men sakta håller jag på att lära om.. Förra vintern måsta jag köpa nytt batteri till dåvarande bilen.. vrång som jag är så hade jag tänkt gå till macken o sen bära hem det.. hembärandet hade i så fall blivit ca 6 km.. hmm.. bilbatterier är inte lätta.. efter en veckas funderingar så vågade jag mig på att fråga M om hon hade tid o lust att skjutsa mig.. o hon både ville o gjorde det *tacksamt glad*

Det viktigaste är inte
varifrån man kommer
utan vart man går.

Man bör akta sig
för att akta sig
för mycket.


Visst får jag nej ibland men det gör inget.. jag blir varken sur eller tvär.. jag Vågade ju i alla fall..

Det tar tid att lära om.. men det går!

När invanda mönster bryts
kan helt nya världar uppstå.

Ja, dagen idag har varit en bra dag..

Hoppas bara att jag inte gav någon skrämselhicka när jag för full hals sjöng i kapp med öronsnäckorna o trampade takten med cykelpedalerna på hemvägen.. =o)

Eftertänksamt..

.. möter jag nya spegelbilder nästan varje dag.. underbara människor som sätter text på mina ord och tankar.. underbara människor som lär mig nya ord.. eller rättare sagt innebörden av ord som knappt går att uttala.. underbara människor som ger mig verktyg att jobba vidare.. underbara människor som med hjälp av några ord visar mig att mina känslor inte är dumma, tokiga, fel eller galna.. underbara människor som låter mig få ta del av sitt liv.. som låter mig få Tänka, Le, Skratta, o Gråta igenkännande..

o jag som bara skulle ha bloggen för att få skriva av mig lite tankar för mig själv..

Dagen idag..

.. är en märklig dag..

Maktkampen påminde sig i morse.. mors dag.. ett par ord som manar till att vara en god dotter..
en God dotter ringer sin kära mor o grattar denna dag.. en God dotter som lyssnar på förebråelserna om att hon aldrig ringer numer.. en God dotter lämnar över lillfingret o fastnar åter igen i rävsaxen som styr o ställer.. rävsaxen som  frågar när dotterns semester är planerad.. o i samma andetag uppmanar till att resa ner.. för det var ju så länge sen hon såg dottern.. en rävsax som i nästa andetag meddelar att den tänkt åka upp det eller det datumet o har ska stanna 1 vecka..

I minnet försöker hon leta efter tidigare morsdagar.. ihågkommer några då presenten noga utvalts o ögon glittrat i väntan på att mottagaren ska bli glad.. ett kort tack o sen har gåvan blivit liggande i glömdas vrå.. 
Kommer ihåg andra då inga presenter gavs.. o den ironiska rösten som känner sig bortglömd o ratad.. Men barnet förstår inte ironin utan blir istället full av skuldkänslor.. o inom sig skriker hon, frågar; Varför ska jag ge dig något när du ändå inte ser?

Hon väljer att låta telefonen vara o låter bli att ringa.. 
Det handlar inte om att vara elak.. inom sig önskar hon modern ett långt liv.. ett liv fyllt med leenden.. men utan att det, leendet, ska komma på bekostnad av någon annan..

Den enda människa man kan förändra är sig själv.. Det kan vara väldigt svårt för andra att förstå.. Just att man väljer att sätta sig själv o sin egen magkänsla i första hand.. Knuten i magen tar lång tid att lösa upp.. ibland är det inte bara en knut.. ibland är ett repnystan mättat av tjära som maler i magen o bara växer sig större.. ett rep som är så tungt att bära så till slut blir det livsnödvändigt att försöka kräka ut det.. för att överleva..

Minnet väljer att ihågkomma leenden hon mötts av under året.. o påminner sig om den sköna magkänslan som hittades när hon flög fram på cykeln.. den sprider sig till fingertopparna o hon vill dansa o sjunga..

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll
än du redan givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag den har Du.
Använd dig av det.
I dag kan Du glädja någon.
I dag kan Du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din!

Skogspromenad.... med gammelhårbollen..

060528_125429
Skogspromenad.. .. med gammelhårbollen..


Uppdaterat:

1,5 timme i naturen tillsammans med en gammal kompis.. ömsom sol o ömsom regn.. Underbart!


Stålgrå himmel..

.. o 10-12 varmgrader gjorde att jag beklädde mig med långkallingar o tjocktröja när jag åkte till dagens aktivitet.. o det är jag mycket glad för eftersom vindarna var en aanings svala.. drygt 6 timmars utevistelse gjorde att jag ändå i slutet av dagen kände mig lite småkall fastän jag inte frusit.. Fast hundpussar o trevligt sällskap värmer väldigt gott..

Bredvid oss stod informationsambulansen som hjälper en att prova ut o säljer cykelhjälmar o Änteligen har jagets lada fått ett sommartak.. en röd cykelhjälm.. vintertid använder jag ju den röda öronlappsmössan som tak.. o för er som ser ut som ett frågetecken säger jag bara; Tomma lador behöver inget tak.. *fnissar*

Informationsambulansen hade kö så gott som hela tiden o framför mig stod stans gulligaste farmor.. hennes orsak till att skaffa cyeklhjälm var att barnbarnen blivit så stora att de börjat cykla o då har de ju hjälm.. Så man får ju skämmes när man inte har en själv, sa hon.. I mina ögon en klok kvinna som visar barnbarnen att dom är goda förebilder.. Snygg blev hon också i sin himmelsblåa hjälm!

Har också fått mig några eftertankar angående tävlingsledarengagemanget.. det är 8 år sedan jag tävlade själv o minnesbilderna om hur en tävlingsbana ska se ut ligger alltför långt bak.. även sen jag läst på vilka moment som ingår.. o eftersom man får, och har all rätt, att andra sig så har jag gjort det! Kanske kommer inte mitt beslut att bli väl emottaget.. fast jag kan ha fel.. bara för att det står fågel o är 3 rutor i ett korsord betyder det inte att det alltid ska bli ara..

Trots den stålgrå himlen så känns det som att solen ändå strålat idag.. hur som helst så matchar ansiktsfärgen den röda cykelhjälmen..

Det sägs ju att sjön suger o idag var vi alldeles bredvid älven.. kanske därför det känns som att jag skulle kunna somna med pannan mot skärmen.. kanske bäst att stänga av datorn så jag inte vaknar hos Dig imorgon.. ;-)

Nää, jag ska ju vakna av gammelhårbollens prat.. men jag hoppas att han är lite sovsugen o bäddar ner sig vid mina fötter..

Mina töser vann idag *glad*
O Sverige är, än en gång, i VM-final i innebandy.. Finland eller Schweiz är finalmotståndare imorgon.. o just nu efter en period ser det ut som att finalen kommer att bli en finn-kamp.. men matchen ska spelas o Schweiz vände mot Sverige o spräckte vår nolla i VM-sammanhang.. 32 spelade matcher utan poängförlust.. det ni.. Hur som helst så blir det spännade imorgon..

Ägnar mig åt Stephen King på TV6! istället för kinkiga uppkoppli...

tempMMS
Ägnar mig åt Stephen King på TV6! istället för kinkiga uppkopplingar..

Bildoktorn..

.. var mycket trevlig när vi var på undersökning i morse.. däremot såg inte prisförslaget skrattretande ut.. men jag kan inte fortsätta åka runt med en trasig damask för då kommer ju bilen snart att vara lönnhalt.. Fördelen med märkesverkstaden är att jag får veta vad det kommer att kosta.. i och för sig gillar jag överraskningar men inte såna som kostar flera tusentals enkronor.. Jag är i alla fall glad att det bara är den ena damasken som är trasig.. Den 5 juni ska bilen läggas in.. men det blir bara över dagen..

Överraskad blev jag idag när de nytvättade jeansen var en aaanings inte så trånga som de vart förut.. YIIIHAAA.. cykelövningarna ger resultat.. =o)

O så är det fredag idag.. i o för sig så visste jag det när jag vaknade men sen glömde minnet bort det.. så när jag sa till D att x hade ringt i fredags påminde han mig att det är det idag det är fredag.. Vilken himmelens tur att jag har snälla jobbkompisar som hjälper till att påminnas..

I morgon är det hundprat hela dagen.. förhoppningsvis kan jag dela med mig lite av det jag lärt mig under åren.. O på söndag blir jag vaktad av gammelhårbollen.. =o)

Möten..

.. ger olika energier..

I fikarummet i morse var det fullt med människor.. o ett enda sammelsurium av ord som blandas med varandra.. men jag hör inte vad den som sitter närmast pratar om eftersom han är lite dämpad o verkar eftertänksam i sina ord.. enstaka ord från en gäll röst vid ett annat bord når mig i stället.. Blir istället  sittandes i min egen lilla värld.. betraktar ansiktena omkring mig.. önskar nästan att det funnits 2 fikarum.. ett för de glada skratten o ett för tystnaden och det stillsamma samtalet.. o så fick man välja rum efter just det sinnelag man har den dagen..

Förmodligen är det 10 års arbete på dansrestaurang o diskotek som rört ihop hörseln för jaget.. men det gör inte så mycket för då kan jag ju idag välja vad jag vill höra och inte höra.. ;-)

Var iväg på vovveträffträningen o hoppades jag skulle få gooosa lite med en puppy.. tyvärr var de inte där men 2 kvinnor träffade jag..
Den ena med en gäll röst som frågade o pratade o klagade i samma andetag.. hon är inte 30 fyllda men har en sån där snörprynka runt mun.. o allt ska gå i 110 men det verkade inte som att hon visste åt vilket håll..
Den andra något äldre med eftertänksam röst o förklaringar att vi gjorde, och gör, så gott vi kan med de kurser o tävlingar vi anordnar.. tacksam för all hjälp hon får..


Efter påtryckningar från den gälla så lovade jaget att vara tävlingsledare en lördag i juli.. men det var inte för hennes skull som jag lovade.. utan för den eftertänksammas skull.. hon som tacksamt tar emot hjälp utan att tränga sig på.. så nu behöver jag allt läsa på lydnadsklass 1,2 o 3.. för det är några år sedan jaget var i tävlingsringen.. Men det går nog bra för jag kan ju ha en liten fusklapp i handen om vilka moment som ska göras..

Ringde i morse till bilens proffsverkstad o sa att jag tror att drivaxeln är lite trött o sliten o frågade om priset.. ja, cirkus nästan fem tusen enkronor kostar det.. *suck* men verkmästaren sa att jag ska komma med bilen för en förundersökning på fredag morgon.. huvva.. känns nästan som inför ett tandläkarbesök.. o såna är inte kuliga..

Egentligen är det nog bra att bilens förra verkstad stängt för på proffsverkstan kan man dela upp betalningen på 4 månader.. något sådant var det aldrig tal om hos förra värkmästaren..

Fick lön idag o den var bra mycket bättre än jag väntat.. tyvärr dröjer lönebeskedet till fredag eller måndag.. jag är väldigt nyfiken på om de rättat till de felaktiga lördagstimmarna.. de 2 timmar jag var en lördag fick jag bara timlön * 4.. i kollektivavtalet ska det vara månadslönen/72 * 3.. o det är nästan dubbelt upp.. Pratade med C idag om det o hon såg ut som ett frågetecken.. skrev ut kollektivavtalet o visade.. Hon har också fått fel o hade ingen aning om att det var fel..
Visst förstår jag om den mänskliga faktorn gör fel men det går ju att rätta till..
Förut när jag ringde T o frågade så var han ännu mer frågande.. Är du med i facket? Jo, men det kostar ju bara o jag förlorar på det.. Jag kan inte allt o visst har vi både skyldigheter o rättigheter men läs lite i avtalet.. han blev positivt överraskad..

Ja, det var en bra dag i dag med trots att jag har varit trött som en gnu.. fast jag har inte den minstaste aning om de är trötta eller inte.. när man ser dem på savannen så verkar de ändå rätt pigga med ögon som spanar både hittan o dittan.. men det kanske är det som gör dem trötta.. spanandet o rädslan för rovdjuret..

Vad tar jag med mig från dagen idag?
De gälla rösterna kan jag inte göra något åt.. eventuella bitska kommentarer skulle, känns det som, förmodligen inte ge den minsta effekt o de verktyg jag har här o nu känns som att de skulle vändas mot mig..

Vänder istället spegelbilden mot de eftertänksamma..
o förhoppningsvis har jag gett några ringar på vattnet i form av lite kunskap..

o så hoppas jag att jaget i alla fall försöker komma ihåg att hon har tvättstuga imorgon.. =o)


Det är Tur..

.. att man får ändra sig.. hade bokat bil lördag 17 juni men upptäckte att det just precis den dagen är specialutställning i en by nära mig.. o den vill jag ju inte missa oavsett om jag ska flytta eller ej.. men tack o lov så gick det att flytta både grannen o hyrbilen till söndagen efter.. så nu ska jag börja bearbeta vänner o bekanta.. o förhoppningsvis så har de inte så mye för sig helgen innan midsommar.. Det ger sig nog med tiden.. det mesta brukar ju göra det..

I dag på jobbet höll jag nästan på att få spel.. datorn fick tuppjuck.. när jag tryckte på delete så agerade den som om jag tryckt Ctrl/Alt/Delete.. o hur kul är det när jag använder den knappen rätt många gånger per dag..
Det var en aaanings frustrerande att upptäcka o inte veta hur jag skulle göra för att rätta till ett kortkommando som jag inte visste hur jag ens fått dit.. Men en stund..  märkte att den däringa knappen som raderar tecken till vänster, vet inte vad den heter, fungerade lika bra.. o den sitter ju rätt nära delete-knappen så jag styrde bara om mina fingrar till den..

Det var skönt att upptäcka att det fanns ett annat sätt att arbeta.. o så fann vi flera olika söksätt i programmet som vi inte vetat om förut.. så vi har lärt oss en massa nya saker o ting idag.. *Glad*
Fast rätt vad det var så började datorn uppträda som vanligt.. sjöng o nynnade lite alltså.. fråga inte mig vad jag gjort.. kanske var det bara en liten feberatack den råkat ut för..

Gjorde en sökning på
reseplaneraren.. 

08:40  Umeå Ålidhems centrum  12:55 Sundsvall busstation   Expressbuss Y-buss
14:10  Sundsvall busstation          17:45 Umeå busstaion          Expressbuss Y-buss
18:20  Umeå busstaion                 19:30 Vindelns staion            Buss länstrafiken 16

Vilken Tur att man får tid att äta lunch i Sundsvall..
Evenuellt kan resan kortas om man läser in sig på hur lokalbussarna trafikerar stadens gator..

Annars kan man ta cykeln.. med en snitthastighet på 15 km/h så tar det knappt 3,5 timme att trampa dit..
Billigare blir det också.. o motion får man.. o tillfälle till att upptäcka grönskan som börjar sprida sig.. o kanske, kanske möter man en lite hästhov på vägen..

Skrattet bubblar fortfarande i mig..
Och jag konstaterar.. det har vart en positiv dag idag..

o Sveriga leder sin grupp i innebandy-VM.. vunnit 2/2 o ligger lite + i målkolumnen 28-3  =o)

Verktyg..

.. är i alla fall något jag behöver.. oavsett hur stora ord jag använder o försöker intala mig att Jag kan.. o jag klarar mig.. blir dessa ord för mig ungefär som att springa in i väggen sjuttiälva gånger om dagen..
När jag hamnar i en spiral som bara för mig längre in i mig själv, o hoppet om att ens tänka tanken positiva tankar, känns lika avlägset som månens baksida..
Gårdagens länk har fått mig att fundera o försöka känna och förklara Positiva känslor för mig..

Att hitta..

.. en känsla och känna den.. är inte alls lätt.. i alla fall när man är nere o tanken på positiva känslor känns avlägset som en månfärd..
Men när jag cyklade hem funderade jag på det o upptäckte att just cykling ger mig välmående.. Tursamt nog så hade jag medvind och det underlättade.. när jag började känna efter så upptäckte jag att jag kände mig glad.. men Hur beskriver jag det idag så att jag förstår det i morgon..


Via öronsnäckans toner sprider sig energin till hjärtat och benen.. tonerna gör att jag vill hålla takten.. ibland blir benen fulla med spring o med hjälp av musikens länk till hjärtat o sen vidare till benen så gör energin att jag knappt hinner med pedalerna.. i nästa minut hämtar andan luft i det långsamma, där farten knappt är styrbar.. stillsamheten vilar..


Energin, Glädjen, finns där.. sprider sig från magen o hjärtat långt ut i fingerspetsarna.. värmen känns i hela kroppen och händerna, som så ofta varit kalla, känns plötsligt varma.. det spritter i dem o medans jag skriver så känner jag ett behov av att bara skaka loss.. sträcka ut armarna o ruska dem.. låta händerna få ett eget liv.. o ju mer jag gör det desto gladare känner jag mig..

Energi föder energi..


När jag cyklar så är jag där jag är.. både på väg från.. o på väg till.. eller varken eller.. o jag önskar att jag kunde cykla året om.. i och för sig så går det ju.. antingen fixa dubbdäck till cykeln eller spara till en motionscykel.. Valet är mitt..


Men så kommer den lilla devlen in o ifrågasätter hur jag ska klara av att cykla när jag sitter på jobbet.. o jag håller med.. Nää, det går ju inte.. för hur tokigt skulle inte det se ut.. Men! Leenden har samma effekt.. ger samma energi.. ta till vara o Kom ihåg de jag får och de jag ger..


Idag var det cykeln som hjälpte mig hit.. men när jag tänker efter så finns det många hjälpmedel jag kan ta till.. till exempel ett stopp vid hagen o en stunds känsla av värme genom att lägga en hand under manen på en häst.. eller ögonblickets molnformation på himlen.. Det kan också vara känslan under fingertopparna av ett enda rendiskat glas..

Det är så svårt att förklara.. ens så jag förstår det..

Jag skulle kunna säga att jag känner mig som en fjäder.. en vit liten lätt fjäder av dun som lyfter o svävar med vinden.. men det kan också vara en svart vacker blank fjäder som i solljuset speglar prismans alla underbara färger.. Olika som natt och dag men båda är lika vackra..Jag vet inte..

.. hur jag hittade Livshandboken..  men det spelar mindre roll.. Har läst en del o det får mig att fundera..

Funderingar är bra.. förhoppningsvis början till förändring.. Positiv förändring..

En artikel fångade mig speciellt.. Så lockar du fram dina välbehagskänslor.. Så nu ska här tränas.. Känna, Följa, Hålla kvar och Förstärka..

Hittade för den delen också en förklaring på en av mina katagorier.. handlar tydligen om vetenskap o observation o förklaringar..
Men eftersom jag inte är det minstaste vetenskaplig så behåller jag den ändå.. för ordet låter positivt i mina öron..

Radiosportens..

.. kommentatorer är engagerade.. o peppar hjärtat till snabbslag.. men hua vad Fort dom pratar.. hinner ju knappt med jag..
halvvägs in i matchen så har vi 3-målsledning.. Fundilerar på om jag ska förflytta mig till TV:n eller sitta kvar.. för kanske är det för att jag lyssnar på radion som de leder.. om jag flyttar på mig så kan de ju hända att allt vänder..

Mina töser vann i all fall sin match idag *Glad*

Måste nog smyga baki dörrkarmen o försöka se resten av hockeyn..

Det spökar..

.. i mina papper.. har synat blanketten rad för rad flera gånger men inte upptäckt det jag letat efter.. har nästan varit på väg att ringa o fråga.. men helt plötsligt idag så såg jag tydliga nuffror.. o det var rätt nuffror.. hmm.. jag lovar att dom har inte varit där förut så enda förklaringen är att ett snällt spöke tyckte att jag behövde lugnas lite..

Öppnade stora skrubben idag o såg saker där också.. 2 st Mc-jackor.. Vågar mig på att prova.. Jösses Amaaaliiaa.. var jag verkligen sÅ liten som 15-åring.. illusionerna fullkomligt Rasar..

Ser ett skrapmärke på axeln.. minns.. en kväll i folkparken.. 15 år.. nåja, nästan 15 i alla fall.. föräldrarna var borta o jag "lånade" min egen moped.. Den som jag fått för att jag skulle sluta röka.. egentligen hade jag velat ha en blå Zündapp fast en senapsgul PUSH Dakota var ju i alla fall bättre än ingenting..

Hon parkerade mopeden utanför.. släntrade in genom grindarna.. stentuff på utsidan.. inombords så osäker med en önskan att få vara deltagande.. Träffar människor från byn o tar tacksamt emot folkölsburken när frågan kommer; Vill du smaka? Vågar till o med fråga om hon får smaka.. En sak har hon i alla fall lärt sig hemmifrån.. ska man ha roligt så måste det till alkohol..

Äntligen kommer bilen med pojkvännen.. hon är uppspelt o känner sig självsäker.. hon Ler o älskar hela världen.. Arm i arm satsar de några kronor på tombolahjulet.. dansade ostadiga på benen tätt ihop.. För att inte verka alltför påhängig kanske hon lämnar honom några gånger.. uppsöker de andra kompisarna.. smakar lite mer..

När kvällen är slut känner hon att hon inte klarar av att köra mopeden.. för det snurrar i huvudet.. förslagen haglar men hon har bestämt sig.. HAN ska köra mopeden.. men eftersom det är hennes moped ska hon sitta bakom.. En hjälm har dom.. o den hänger hon på vänster arm..

Någonstans efter vägen vinglar det till..

Dagen efter vaknar hon av att kära mor sitter bredvid sängen o gråter.. när hon försöker titta upp kan hon inte öppna vänster öga.. det är igenklistrat och gör ont.. svaga minnen vaknar o hon tror att hon fått såret rengjort hos en kompis.. Skamsen o trött säger hon till kära mor att det inte är någon fara..

När hon kliver upp o ser sig själv i spegeln möter hon ett ansikte hon inte känner igen.. vänstra delen är sönderskrapad, blodig o uppsvullen.. o vänster öga går inte att öppna..

Ett telefonsamtal lättar hennes rädsla.. ingen annan hade gjort illa sig.. Fotpinnen hade fastnat i vägräcket o mopeden tvärstannade.. hon hade flygit upp o snurrat några varv genom luften innan hon dök med huvudet rätt ner i asfalten.. de andra hade skjutsat henne till en kompis o tvättat ansiktet o sen kört hem henne..

2 veckor efteråt PRYAr hon hos Polisen.. i samråd med föräldrarna har de kommit fram till att hon ska säga att hon cyklat omkull.. hon var ju inte 15 fyllda..

När någon frågar säger hon att hon hade huvudet på armen.. o det hade hon ju.. för det var där hjälmen hängde..
I eftertanken många år senare frågar hon kära mor varför de inte åkt till akuten.. något svar fick hon inte..

Eftersom jackan idag är på tok för liten så är det nog dags att göra sig av med den..

Kommer att sakna..

.. grannen sen.. När jag berättade att jag kan flytta in redan i mitten på juni så utbrast han; Vilken tur vi har som hinner hjälpa till med flytten.. Fast han kanske bara vill bli av med mig.. men det tror jag inte eftersom jag är bästa hundvakten.. i alla fall närmaste (än så länge)..

Nästa söndag får jag vara hundvakt igen.. då ska han göra jaktprovet med lillhårbollen och de ska åka väldigt tidigt.. redan vid sex- halv sju skulle han släppa in gammelhårbollen till mig.. Ser fram emot att få vakna av hårbollsprat..

O nästa lördag har jag lovat hjälpa till som frågebesvarare när västerbottens kennelklubb ställer upp sitt tält på en känd stormarknad inte långt från mig.. fast allt är ju relativt.. ett stenkast är ofta inte heller så långt..

Har sovit både till o från under dagen o det känns redan bättre.. Sömnen är allt en underbar uppfinning.. När den fungerar!
Kommer allt för väl ihåg nätter när tankarna snurrat o hjärtat galopperat.. o problem som växt sig gigantiska.. Sådana nätter går det knappt att sova.. känslorna yr runt i kroppen i samma takt som hjärtat klapprar.. När morgonenljuset kommer, så löser sig ofta de praktiska problemen.. o en annan infallsvinkel faller på de känslomässiga knutarna..

Idag är jag tacksam för att jag kunnat sova lugnt..

O nu får ni hålla för örona för jag ska sjunga med Stefan o Putte i Så ska det låta!  ;o)

Lyssnar på radion..

.. o Björn Kjellmans tankar om de som gick vidare/inte gick vidare.. hans ord om att ett bidrag kändes mekaniskt utan känsla får mig att reflektera..

Jag söker inte perfektionism.. oavsett om det handlar om röster eller hur sångaren ser ut.. det jag letar efter är något som berör.. oavsett om jag förstår orden eller inte.. för mig spelar det ingen roll om tonerna är klockrena.. när de nyss spelade Carola 1991 med Främling så var sångkänslan en helt annan än med dagens bidrag.. Oki, hon har en bra pipa o träffar varenda ton klockrent (tror jag).. men jag saknar känslan.. det är en mask jag ser och hör..

Oavsett om vad framträdandet handlar om så letar jag efter engagemang och känsla.. en halv sekunds eftertanke i framförandet.. Gör jag det här för att det är Roligt o för att jag känner för det.. eller handlar det om prestation.. att slå sig för bröstet o vara duktig.. slå ner på andra o tycka sig själv som bäst o vinnare..

Ja, Nu kom jag på vilket Ord jag letade efter.. någonting som vi alla behöver.. något som är LivsNödvändigt oavsett var vi är..

GLÄDJE ! ! !

Glädjen i att stå på en scen och dela med sig av något man tror på..

Tacksamt tar jag emot toner som lockar och berör..


Visst är det tur
att det finns
så många variationer.

Att vara efterklok..

.. är väldigt enkelt.. i alla fall när det handlade om i morse.. Visst var det grått, men regnet hängde inte i luften.. o visst var det lite svalt, 5-6oC men det var inte kyligare än föregående morgnar.. Men jag huttrade mycket mer än jag brukat göra.. o lederna protesterade när jag böjde på dem.. speciellt knäna.. o ryggen.. o axlarna.. ja, egentligen protesterade hela kroppen..

Men glatt (?) tog jag på mig långkallingarna o tjockkoftan innan jag trampade iväg.. ska nog sätta VF som mellannamn.. Vägra Frysa.. fast kläderna hjälpte inte mye denna dag för jag var ännu kyligare när jag kom till jobbet.. när vi började jobba satt C i t-shirt och jag med uppvikt koftkrage o hade också tagit på mig en väst för att försöka få upp värmen..

När jag satt o åt lunch så smakade inte maten något över huvut taget.. den som hade känts stark i går när jag provsmakade.. o plötsligt gick det upp ett litet ljus.. månntro jag har feber.. med hjälp av eftertänkande så var/är det nog så..

Utan tanke på att försöka härda ut resten av dagen så sa jag tack o hej efter lunch.. för ingen tackar mig om jag sitter där huttrande med en känsla av sjögräs i hövvet o bomull i öronen..

Somnade vid 14-tiden o har sovit till 19,30 ungefär.. med endast ett kort telefonavbrott med hon som bor i min lägenhet att vi delar junihyran.. måste bara kolla med hyresvärden att jag verkligen får nyckeln tidigare också annars annars är det ju ingen vits.. hon frågade också om jag ville köpa det väggfasta köksbordet (som var superläckert!) men pengarna räcker inte till allt.. Idéen tar jag dock med mig till en annan dag..

För inte så länge sedan kändes 3 månader som en halv evighet.. o 1 dygn som en sekund.. Nu har de där 3 månaderna blivit till 2,5 vecka.. o dygnet har omvandlats till 3 veckor..

Är en verkligen sekund alltid lika lång.. vare sig den tickar fram i ett atomur eller i tidskänslan hos jaget..

Jag inbillar mig att jag sällan har feber.. eller har jag förut varit vrång o inte tagit hand om mig.. tagit mig igenom en dag i taget.. trott att jag måste göra allt för att inte andra ska få merjobb om jag åker hem när jag inte varit frisk..
Men hur kul är det att jobba med en som ena stunden går på halvfart o i nästa stund inte är närvarande.. speciellt effektivt blir det inte..

Det känns som 13 grader här inne men enligt termometern är det 21oC.. o jag fryser.. Ska packa in mig i täcken, filtar o bulla upp med kuddar bakom nacken.. o fokusera omtanken på jaget..


Tycker jag synd om mig? Nej! Jag får lite tid, några dagar, att vila, vila, vila.. o sova, sova, sova.. Har mat i frysen o var en kortis till affärn o köpte varmkorv o grovt varmkorvsbröd, mjölk, hårdbröd o toapapper..

så de närmaste dagarna blir stillsamt tillbakalutande.. för feber ska man inte leka med..


;-)

En Fe kom fram till det till det äkta paret och sa...
-Ni har varit ett exemplariskt gift par i 35 år nu, så nu ska jag uppfylla varsin önskan åt er.

-Jag vill resa Jorden runt med min käre make, sade frun.
Fen viftade med sin trollstav...ABRAKADABRA....!

Och vips hade fen två Jorden-runt biljetter i sin hand.

Och nu var det makens tur...

Han tänkte en liten stund och sa:
Eftersom det här kan bli lite speciellt, och en Fe dyker ju bara upp en gång i livet...

Så... Jag beklagar älskling, men min önskan blir den att jag vill ha en fru som är 30 år yngre än mig själv.

Frun blev mycket arg och besviken, men en önskan är en önskan.

Fen viftade med sin trollstav igen....ABRAKADABRA.......!

Plötsligt blev maken 90 år gammal..... Karlar är karlar
Men Feer är ändå kvinnor !

Idag..

.. var jag i rätt tid på hundtränarträffen.. o glad är jag för det.. fick en massa vovvepussar o så fick jag goosa med en liten puppy.. Myyysigt! o så verkade mattar o hussar också lite glada att se mig..

Ska nog åka dit fler gånger.. fast snart behöver jag ju inte åka för det kommer att bli så nära att jag kan promenixa.. o således förena nytta med nöje..

060517_211017

Hade egentligen inte tänkt lägga ut nåt endaste foto på vovsan men nu kunde jag inte hålla mig.. tog ett kort på ett kort.. o blänket.. är nog bara hennes sätt att visa att hon är här.. för det syntes inte genom sökaren..

Idag har jag också bestämt mig att, så gott jag kan, koncentrera mitt nyhetsintag på goda händelser.. märker på mitt humör att världens elände, o tidningarnas skandalskriverier, påverkar mig o gör mig mörk i sinnet.. Påmindes om detta behovet av Braiga händelser när jag läste vad 
Papelito gjort.. och Lena beskriver så väl vad jag också känner så jag håller helt enkelt bara med henne..

Ett missat samtal..

.. från ett nr jag inte känner igen.. hittar namnet på hitta o då kopplar det.. Det är hon som bor i Min lägenhet.. haha.. den är ju inte min än ju.. misstänker att hon har en fråga om vi ska dela på hennes sista o min första hyra..

Väger fundersamt för o nackdelar..

+ Jag får 2 veckor istället för typ 1 dygn på mig att förflytta jagets bohag.. det är rätt positivt eftersom jaget är rätt långsam i starter.. spurter är hon däremot väldigt duktig på.. bl.a. så brukar resepackningar ske halva timmen innan resan startar..
+ Grannen med hårbollarna har inte hunnit åka till fjällen o kan därmed, efter egen anmälan, ställa upp o bära.. o bärhjälp är rätt bra att ha.. oavsett om den är grann eller inte..
+ Urstädningen behöver inte ske på 2 röda.. vill ju göra det ordentligt så jag inte får en faktura på omstädning av lägenhet som det stod i papperen; 3200kr.. hmm.. mer än halva dubbelhyran ju..
+ Självaste flytten kan göras i ett lugnt o sansat tempo.. alltså kan styrketräningspassen omvandlas till uthållighetspass..
+ Flyttbilen kan bokas i god tid så jag inte behöver stå där med lång näsa o utan bil.. för så lång näsa har jag inte att ens den lillaste lådan får plats på den..

- Jag har inte obegränsat med kontanter så flyttkostnader + en halv dubbelhyra tär på kapitalet.. o någon spargris har jag tyvärr Aldrig klarat av att göda.. Vilken himmelens tur att jag inte är bonde.. Fast jag längtar tillbaka till bondejobbet nu när vårbruket startar..

I och för sig så kan jag ju chansa o fråga hyresvärden om jag får komma in när hon åkt.. men hon kanske kompisbor med någon o flyttbesiktningen sker inte förrän på apselut sista dagen..

Fram till att jag flyttade hit (januari -95) så flyttade jag minst 1 gång per år i cirkus 10 år.. o Då var det minsann Aldrig såna här problem.. allt löste sig på det ena eller andra vänstret..

Jaa, som så ofta annars så är det pengarna som styr..

Men pengar är inte allt!!!

Tisdagskram

Tisdagskram

Tackelitackar.. =o)


Orken är slut..

.. o jag förstår inte varför jag sätter mig här.. kanske för att om jag sätter mig i soffan så kommer jag att slockna omedelbart.. o flyttkartongerna är alldeles för tunga även om de är tomma.. Ungefär lika tomma som huvudet..

Letar i minnet om hur andra vårar känts.. röda ögonklådan o näskliandet vet jag inte om jag minns.. men Tröttheten känner jag igen.. eller är det kanske bara pms-känningar just nu.. Eller också har jag cyklat för mycket.. fast jag inbillade mig att man skulle bli piggare när hjärtat får jobba o blodet skjutsas runt lite mer i kroppen.. Fast kanske bara är så att kroppen saknar bussen o dess chaufförer som alltid, nåja, för det mesta, hade ett leende till övers..

Glömde apoteket o pollenmedusin idag.. däremot kom jag ihåg fiberhavregrynen som jag glömde förra veckan när jag var in på ICA.. hoppas bara att toapappersminnet gör sig påmint snart för annars blir det lite kris..

I dag har det varit lite tungt på jobbet.. o tyngre kommer det nog att bli.. o egentligen skulle jag vilja vräka ur mig saker som konsekvensanalyser o annat som hör till.. men det kommer att bli alldeles för många negativa ord o meningar så det är nog bäst att jag håller mig ifrån det.. jag kan ändå inte påverka speciellt mycket..

Inte heller kan K påverka vädret.. på förmiddagsfikat sa han att väderprognosen för veckan inte alls såg positiv ut.. jag var precis på väg att resa på mig o tittade frågande på honom.. - Jamen, SOLEN skiner ju, sa jag.. han grinade illa o hurvade; - Men det är ju så KALLT..
Tidigare på morgonen hade han frågat om jag också haft motvind igår.. o det kunde jag ju inte neka till..
Han tyckte att det hade varit jättejobbigt att cykla hem.. Jag kontrade leende med att det i alla fall inte hade regnat..

De här vädernegationerna kommer upp lite nu o då ett par gånger om dagen.. Själv försöker jag se det positiva oavsett vilket väder det är, eftersom jag inte kan påverka det.. Har jag medvind så flyger jag fram.. är det motvind så kör jag ett cykelspinningpass o tvingar blodet att cirkulera lite extra.. är det kallt så skiner ju ändå solen.. fryser jag om händerna på morgonen tar jag på mig handskarna.. regnar det när jag cyklar hem så kan jag ta ett varmt bad/dusch när jag kommer hem.. osv osv..

Men hur tas mina väderpositiviteter egentligen emot av de andra.. Är jag en elak liten kärring som negligerar andras känslor.. eller försöker jag få andra att se och känna det positiva..

Det tål att funderas på..

Nu har kökssoffan..

.. flyttat.. E o hennes blivande äkta man, de ska gifta sig i sommar, var o hämtade den o de verkade gilla varandra från första ögonkastet.. Jag måste nog erkänna att lite vemodigt känns det för vi har ju huserat ihop i 8 år.. Kanske var jag lite dum som inte begärde ett pris för den men det bjuder jag på i så fall.. för om jag inte har plats eller behov av en sak så kommer den ju att åka på soptippen, och då är det ju bättre att den kommer till användning.. Förresten så betalade inte heller jag något för den.. fick den av vovsans morfars matte o husse..

Mejlade till Roland i morse o fick snabbt ett svar.. det är inget fel på min blogg.. tydligen beror de saknade stringarna på att svenskan o norskan, eller nåt sånt, har svårt att komma överrens om hur det ska vara.. Dom skulle jobba på det idag o förhoppningsvis ska väl svenskan o norskan, eller bug:en, strax vara löst.. Om dom kollar TV-reklamen så finns det en massa medel som löser det mesta.. i alla fall det som läggs i tvätt- eller diskmaskiner.. I och för sig så finns det även lösningar för allehanda bilringar o celluliter också, utifall att det skulle passa bättre.. Jag har i alla fall satt lås på byrålådorna så att stringarna inte har den minstaste lilla chans att ta sig ner där..

I dag har det känts som att luften jag umgåtts med har varit full av damm.. ögonen känns svullna o kliar jag så blir det bara värre.. googlade lite o upptäckte att man kan drabbas av allergi när man växt till sig.. ja, alltså inte på bredden.. efter 50årsdagen minskade tydligen risken, men så gammal har jag ju inte blivit än.. Tänk att man fortfarande kan vara för ung för vissa saker.. Fast det kanske har o göra med att man, Jag, inte känner mig speciellt gammal..

I morse när jag cykla till jobbet så kändes det som att jag flög fram.. Välpumpade däck, solen som mötte mig o vinden i ryggen.. fundilerar på att bygga nåt slags segel o hänga på cykeln.. fast då kanske jag behöver gå nån sorts sjöseglarskola så jag kan kryssa när det är motvind.. Men om man skaffar en segelbåt med hjälpmotor så behöver man kanske ingen sån kurs.. då räcker det nog med karta och kompass.. o kompassen hittar jag kanske när jag går igenom alla lådorna.. I helgen hittade jag i alla fall brev som jag skrivit men aldrig postat.. Ett hade jag skrivit på tåget efter att ha hämtat vovsan.. o samma glädje o värme infann sig nu när jag läste om resan.. lilla Snuttan som sov nästan hela resan.. o jag som inte kunde se mig mätt på underverket vakade hela vägen.. Återfann också kort från utställningar där hon blivit BIR o BIM..  kort som vänliga människor skickat till oss eftersom jag själv för det mesta var alldeles för nipprig för att ens tänka tanken kamera.. en enda stor tacksamhet känner jag när jag hittar dessa saker som påminner om glädje o värme..

metall, hård o mjuk plast..

.. papper o kartong, ofärgat o färgat glas vet jag att det finns återvinningsplatser för.. men var ska de små lerfigurerna få fortsatt liv.. o lerkrukor som är gamla o spruckna.. i och för sig så består det väl mest av lera men inte 17 har jag lust att bara kasta ut dem på backen.. men eftersom de är brända så kanske jag kan slänga dem i brännbartkonteinern..

Började packa lite flytt idag.. började med att flytta kökssoffan till rummet så kan jag stapla kartonger där den stod.. efter att ha dammat av soffan så ser den ju riktigt trevlig ut.. den går också att använda som utdragsoffa o med en madrass i kan man sova väl omstoppad i den.. Separationsångesten försökte övertala jaget att inte ge bort den.. tankarna lurade bakom örat men jag är benhård! Talade vänligt med den att du får inte plats.. men om E vill ha dig så kommer du att komma till en plats där du blir uppskattad.. o jag tror att ni kommer att tycka om varandra..

Hämtade ner några flyttkartonger o packade ett par.. o flyttade runt dem lite så nu har jag fått mig lite styrketräning.. jag börjar lite försiktigt med uthållighetsträning.. den består av ca 10 meter kartongpromenad.. armarna måste ju tillvänjas försiktigt..

Den senaste veckan har jag vaknat flera gånger per natt o varit heltäppt i näsan o haft tungt att andas.. det enda jag vet jag är allergisk mot är solen.. men kanske påverkar pollenmolnet även mig nu när det varit extremt.. eller också är det väl bara en liten förkylning på G.. Men nu har det regnat så jag får väl se om det lättar.. dammet har i alla fall lagt sig lite..

Gammelhårbollen är här ett par timmar ikväll.. leker just nu med aktiveringsbollen.. inte lika som vovsan gjorde.. hon var nog mer tänkare o fundersam.. han kör 100% utan att tänka.. Men det är så underbart att höra tassar som trampar runt här.. Visst är saknaden oerhört stor, men tacksamheten att jag får ha honom här.. o att han tycker om att vara här.. är nog övervägande.. tror jag..
O nu tror jag att vi ska ut o klafsa lite på lervägarna.. o lyssna på fågelsångarna.. o förundras över molnens formationer.. o kanske, kanske, får vi se en liten tussilago som välkomnar oss i dikesrenen..

Nog har jag uppmärksammat..

.. x tidningars samarbete med BRIS om att hedra Bobby..
Men jag har känt mig splittrad.. kanske för att jag inte riktigt litar.. eller rätt ut sagt: Jag har inte speciellt mycket förtroende för kvällstidningar som försöker göra fetaste rubrikerna av allt och inget! Med bilagor som är fulla med skvaller.. tja, det vet jag inte eftersom jag sällan råkar hamna i ett samtal med dem som det skrivs om.. Förmodligen så sammanträffar inte mina cykelturer med vad de gör.. Men det gör inget..

Var inne hos
BRIS o kikade lite.. o där finns det en bra mycket finare bild för att Hedra Bobby.. och alla andra barn som är/varit utsatta och riskerar "skrynkliga hjärtan!".. Tyvärr är det en gif-bild o det funkar inte hos jaget..

Nu har jag ju inte lusläst en endaste tidning, eller ens skummat igenom dem, som samarbetar med BRIS i detta men jag hoppas vid himmelen att tidningarna inte har mage att ta betalt av BRIS för använd reklamplats.. Själv tycker jag att det är tillräckligt att de skriver att de samarbetar trots att det inte verkar som att de skänker en endaste krona själva.. Förutom ev annonskostnad..

Rena rama spinningpasset..

.. blev det är jag cyklade hem idag för motvinden gjorde att jag fick lov att använda rätt låga växlar o då snurrar ju tramporna Väldigt fort.. i och för sig så har jag aldrig varit o cyklat spinning men jag kan föreställa mig att det är ungefär så.. Även om det är väldigt skönt att hålla till ute när man cyklar så är det bra att det finns gym som har innecyklar.. speciellt för dem som inte har någon egen cykel.. o för dom som har haft cykel men där den blivit cykelnappad så många gånger att de inte orkar köpa ny eftersom de är så less på att hålla andra istället för sig själva med cykel.. o för dom som har tappat balansen.. min vän T var med om en bliolycka för länge sedan och efter den har han dålig balans o kan inte cykla.. nu är inte han speciellt cykelintresserad, men hade han varit det så hade en spinningcykel varit perfekt för honom..

Spinningcyklar brukar också för det mesta stå kvar där man lämnade dem.. det gör däremot inte alltid jagets cykel.. ibland på eftermiddagarna får jag leta efter den.. då har den flyttat sig några meter i sidled på parkeringen o försöker gömma sig bakom nån annan cykel.. den är nog bara lite busig tror jag..

Om jag hade det tungt hem så såg däremot de jag mötte ut att flyga fram.. men det gör inget, o jag är lite glad för deras skull, för det var nog första dagen som det var ordentlig motvind för mig idag.. de flesta dagar har jag dock växlat på 3/7 o då känns de som att snart lyfter jag.. nu var jag nere på 2/4.. det är bra om man kan dela på flygturerna litegrann..

Såg att S var ute på gården.. var ut o pratade med honom o frågade om han hade V´s telenr för hon har saker i mitt förråd.. Han hade inte det men han kom ihåg vad hon heter i efternamn o det var inte ens i närheten av vad jag trodde att hon heter.. själv var jag inne på Johansson men det var ett betydligt ovanligare namn så nu kanske jag kan spåra upp henne.. o så frågade jag om det var ok att slänga brännbart i konteinern.. o det var det.. t.o.m. fåtöljen som inte är något att ha finns det plats för på en hög.. så nu behöver jag inte fara till andra sidan stan med skräpet.. o det underlättar Mycket.. *GLAAAD*

Är det jag..

.. som plötsligt tagit av mig skygglapparna o öppnat ögon som varit stängda.. eller är det ovanligt många katastrofer just nu.. eller är det media som valt att fokusera på just de som gör så ont..

Lilla Bobby..
Shaun, 5 år, som enligt rätten är för liten för att säga vad han vill..
Barnhemsbarnen som fortfarande lever i samma skräck som för 10 år sedan..

Dessa är bara en liten liten del av allt sorgligt som barn råkar ut för.. Fast de råkar inte ut för det.. Människor i maktposition utför saker som gör att barn får skrynkliga hjärtan.. Ett uttryck som jag lånar av en liten tjej som jag önskar allt det bästa i livet.. Lek, skratt o fnitter.. lugn och ro.. Trygghet..

Det känns som att jag inte orkar ta in så mycket mer just nu.. det gör så fruktansvärt ont.. så att ens försöka beskriva det går inte..

Det är så lite jag kan göra..


Smyckar mig jag närapå aldrig.. men Vendetta har en skön idé som inte kostar så mycket.. o några säkerhetsnålar har jag nog.. att forma till ett smycke.. o skänka mina tankar till alla barn.. oavsett hur lång eller kort, stor eller liten, ung eller gammal Du är..
Säkerhet.. Säkerhetsnål, som en symbol för BARNS RÄTT TILL SÄKERHET i vårt samhälle.

I lagboken är alla brott graderade i olika straffskalor.. o preskriptionstid finns för de flesta..

Men Ärren kan inte graderas.. o försvinner inte.. förhoppningsvis kan de blekna lite..

Omtankar.. o Säkerhetsnålar.. det enda jag mäktar med just nu..

Inte alls synsk..

.. för benen protesterade nästan inget i morse.. inte förrrän jag sadlade cykel.. då kom de på att de var lite trötta.. den första lillaste backen kändes nästan som rena rama mördarbacken.. men eftersom den bara är svagt lutande o knappt 100 meter så var jag ihärdig o klev inte av cykeln..

Det är nog rätt bra att jag inte är skidåkare.. för hur skulle det låta i sportkommentarorernas munnar..
- O där kommer Excessa.. Hon leder ju stort nu.. måtte hon bara förvalta sina krafter väl så dom räcker ända in i mål..
- Ja, det ser ut som det.. Hon ser pigg ut i benen o om man tittar på ansiktet så ser det bara ut att gå bra..
- Du har rätt.. o det är inte långt kvar till mål.. bara mördarbacken o upploppet..
- Äntligen har det lossnat för henne o Guldmedaljen är inte långt bort.. men hon börjar se lite plågad ut..
- Men VAD GÖR Människan.. knäpper hon av sig skidorna o GÅR uppför..
- Men HALLÅ.. man får inte gå i spåret..

Okej, jag vann inte.. men jag kom genomförde loppet.. på ett sätt som jaget kan.. Hur de andra gjorde det är upp till dem..

Oj..

.. vilka många -missing string- jag hittar när jag loggar in.. ja, jaget saknar då inte alls några string för dom är så obekväma så hon förstår inte hur de alls kan säljas i affärerna.. Nej, tacka vet hon ett par rediga bommullssaker som inte rullar ner på magen.. gärna i kombination med en tröja som inte rullar sig uppför magen..

Fast snart kommer magen att vara ett minne blott.. tänkte äka på en vovveträffträning ikväll.. men istället för att cykla hem o hämta bilen så cyklade jag glatt iväg direkt efter jobbet.. Det var inte speciellt långt men på resan var jag tvungen att ta mig uppför ett par ordentliga mördarbackar (så heter det i alla fall i skidspåren har jag hört ;-)
Som den riktig vrångskalle jag är, så gjorde jag allt för att inte kliva av cykeln.. för det är ju lättare att sitta o ta sig fram än att gå.. men grötmjölken tillsammans med kaffemjölken gjorde att benen började skaka.. o vem kan cykla med skakiga ben.. Egentligen gick just dessa bitar fortare att promenera, men det visste jag ju inte innan..

När jag väl kom fram till platsen de skulle träffas på så var jag 1,5 timme för tidig.. hmm.. Okej, jag cyklar väl runt sjön då.. det kanske tar dryga timmen.. hahaha.. rundturen tog bara halva tiden..

Men det värsta började när jag var längst borta från hemma o upptäckte att bakdäcket tappat luft.. jag misstänker att mördarbackarna blev lite för mycket för luften.. 
Jag hade ingen cykelpump med mig.. o var mitt ute i skogen..
Vad kan man annat göra än trampa på i så god fart som möjligt o hålla på tummarna att luften hämtat andan o orkar ända hem..

I och för sig så hade jag nära till mitt nya hem.. men att sätta sig i skogen o vänta 1,5 månad var inte speciellt tilltalande eftersom jag inte hade bästa sovnallen med..

Men en sak som kändes positiv var att jag mötte flera rätt välbehållna karlar.. pigga ögon o skapliga ben.. fotriktiga skor hade de också på sig.. o inte verkade de vara av den sorten (fast jag har ingen aning om hur den sorten ser ut;) att de var tvunga att följa senaste modetrenden.. Så det blir nog till att börja motionera lite efter flytten.. men ska jag någonsin komma ifatt någon av dessa karlar så är det nog bäst att jag tränar upp cykeln lite till..

Tyvärr så upptäckte jag att min bils reparationsmekanikerproffs har stängt.. o ingen uppgift fanns om ny adress.. tror jag måste efterlysa honom.. fast det går nog bra med en ny en också..

24,5 km blev det innan jag var hemma igen.. blod, svett o tårar? Ja, blodet fick sig i alla fall en ordentlig genomkörare.. hoppas att jag inte tappat något på vägen.. svett, kan ju, har jag hört, vara sexigt ibland.. tårarna var ett resultat av fartvinden..

Och imorgon misstänker jag att benen inte kommer att vilja kliva ur sängen..

hmmm.. hur kan jag idag veta vad jag kommer att misstänka imorgon..
Jag måtte vara Synsk!
O framför mig ser jag hur jag kommer att snubbla över någon i framtida motionsspår.. *Hoppas inte igelkotten gör illa sig*

Fyndade..

.. 6 meter tyg för 180:- igår..
Tyg
motiv från Ghana.. o färgerna passar utmärkt i nya boendet.. =o)

Gatlopp

Redan kvällen innan började hjärtat slå.. hon såg fram emot morgondagen.. Scoutmötet.. fast det var ju i och för sig inget möte.. snarare en kurs där hon fick lära sig att vara redo.. Alltid redo!

Den nya scoutskjortan hängde på en galge.. tilltjatad från föräldrar som så länge sagt att de inte hade råd, att det inte fanns pengar till onödiga utgifter.. men Nu hade hon fått den.. o hon skulle vara så fin, så fin..

Hon låg i sängen och tränade på sätta fingrarna alldeles på Rätt sätt mot huvudet och allvarligt säga de ord som en scout ska kunna; Alltid redo! Och inom sig såg hon knopar och stekar och hur man skulle klara sig ute i vildmarken.. och hon ville hjälpa de nya småscouterna så att de också lärde sig.. Att vara Redo!

Helt plötsligt var det morgon och det första hon såg när hon slog upp ögonen var scoutskjortan.. hon log o önskade att dagen skulle försvinna i som ett ögonblick..

Kanske försvann dagen i ett ögonblick.. kanske tog dagen en hel evighet på sig.. Vem vet..

På kvällen tog hon på sig den nya fina scoutskjortan.. Stolt! För nu var hon med på Riktigt! Nu var hon redo för allt!

Hon tar tag i dörrhandaget o känner sig stark.. o det enda hon ser inom sig är möjligheter.. Ända till hon kliver innanför tröskeln..

I korridoren sitter dom, dom osnälla.. o de 5-6 metrarna känns om 100 mil..

Sakta går hon med nerböjt huvud.. vill inte synas.. vill inte ses.. och ser heller inte benet som sträcks ut.. oförberedd ramlar hon raklång på golvet och medans hon faller hör hon skratten.. Känner förnedringen.. hånskratten..

Hon går in i scoutlokalen.. känner sig inte alls redo.. ledaren frågar vad som hänt och hon berättar.. till svar får hon att det var väl inget farligt!

Med scoutskjortan dammig o trasig känns kvällens övningar som en evighet innan de äntligen tar slut..
Den kvällen var första och sista gången hon tog på sig skjortan.. o besökte scouterna..


Mitt ämne till En liten tant.. blir.. Förutfattade meningar..


Hmm..

.. Inte den endaste av länkar jag gjorde i förra inlägget fungerade från början.. Finns det krafter som motsätter sig allt arbete för att hjälpa barn.. Krafter som inte vill att någon sprider information som man inte bör prata om.. det kändes lite som det men förmodligen var jaget lite för berörd av boken o tankarna.. Förhoppningsvis ska länkarna fungera nu, efter idog envishet..

Förra helgens cykeltur blev idag nästan en liten besvikelse.. jag hade uppskattat längden till cirkus 20 km.. men det vart bara 15 km med cyklometern aktiverad.. o så tog turen mycket mindre tid i anspråk denna helg..

Äsch då.. det gör inte så mycket att den vart kortare.. o att den tog mindre tid i anspråk.. just tidsaspekten Måste ju innebära att jagets ben är lite mer i form än förra veckan.. =o)

Inte ville bilen starta i morse heller.. förmodligen har hon köpt en väldigt långsam batteriladdare som behöver cirkus ett par dagar på sig.. Uppsökte en granne o fick låna rediga doningar.. o snart är batteriet fullt av energi..

I går när jag undersökte vilka evenuella tillbehör till Stinas kyckling som fanns i frysen.. så hittade jag inga.. men frysen blev avfrostad.. hmm.. skumt.. man dyker in i saker o så blir det något helt annat av det i slutändan.. =o)

För övrigt så har det häringa med flytten lossnat lite.. jag ska be E komma o hämta kökssoffan så snart som möjligt.. för då kan jag börja packa ner böcker o annat från hyllorna i rummet.. o lådorna kan stå i köket.. o då kan jag i slutändan försöka göra något åt parketten i rummet.. för den är lite sliten..

Japp, det känns lite bra just nu..

Jagets egna bekymmer..

.. förminskas i takt med orden jag läser i Waries Diries berättelse Smärtans barn..

Visst visste jag att könsstympning förekommer, men det var väl bara i andra länder, utanför Europa.. men det sprider sig.. Att fly från ett land innebär inte automatiskt att förekomsten minskar.. Sedvänjor följer med.. och släktens påtryckningar finns fortsatt kvar.. Och med läkare, eller andra hjälpsamma människor, som är beredda att öppna sitt eget hem för att få använda kniven.. hur ska då den mor som inte vill utsätta sin dotter orka stå emot.. Om hon ändå orkar motstå så finns ändå risken att flickan blir bortförd.. för så som det alltid varit skall det förbli.. När människors sedvänjor säger att en flicka är oren, lösaktiga och utestängs från samhället om hon inte är omskuren.. så spelar det ingen roll vilket land hon bor i..

FN och WHO uppskattar att det finns 150 MILJONER kvinnor och flickor i världen som är könsstympade.. Torterade och våldförda.. Tortyr, ett brott mot de mänskliga rättigheterna.. men det ger inte rätt till asyl i ett land.. för i hemlandet är det ju förbjudet.. o klart som korvspad så kan det ju inte förekomma i så fall..

Alla  människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De är utrustade med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av broderskap.
Så står det i FN:s allmänna deklaration om
de mänskliga rättigheterna, som antogs 10 december 1948
.

En mening etsar sig fast på näthinnan.. "Det är den fruktansvärda, oskrivna lagen som säger att man inte får tala om det här. Man får aldrig berätta om smärtan."

Denna oskrivna lag.. sällan uttalad men så märkbar.. på ens egen självkänsla.. ensamheten.. Den ensamhet som finns hos så många..


En ensamhet som tär och är så tung att bära.. oberoende av vad som orsakade den..


Men vad kan jag göra.. en ensam liten själ.. inte mycket annat än dela med mig av mina upplevelser.. Upplevelser från en bok för ingen satt kniven i mig på det sättet..

Jo, det finns en sak jag kan göra.. jag kan vara ett litet verktyg..
Waris Dirie skriver i boken; Om den här boken kan sätta bollen i rullning kommer jag att bli den lyckligaste människan i världen. 
Just nu är det tillräckligt för jaget.. att vara ett litet verktyg.. sprida lite kunskap om den tortyr som förekommer i det tysta..

Du kan stödja Waris Diries kamp mot könsstympning genom Waris Dirie Fondation

Vilka arbetar mot kvinnlig könsstympning?

Amnesty International
BRIS Barnens Rätt I Samhället
RFSU Riksförbundet för sexuell upplysning
RISK Riksföreningen Stoppa Kvinnlig Könsstympning
Rädda Barnen
SIMKO Svenska Informatörer Mot Kvinnlig Omskärelse
Terrafem
En ideell organisation som arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans.
Unicef FN:s barnfond

Somnade mitt i..

.. en mening i boken igår.. fast det var nog i natt.. inte för att boken verkar tråkig men jag var nog lite trött.. o så tror jag att jag behöver starkare läsglasögon.. vid 7-snåret vaknade jag av att skalmarna tryckte mot en örat, läslampan var på o boken låg under kudden..

Just nu är det 27,6o C i köket.. o det känns inte alls läge för att sätta på ugnen o baka bullar eller nåt annat.. visserligen har jag inte solen i ögonen men den kommer att värma baksidan av jagets kropp.. o det blir varmt då.. hmm.. underar om det blir samma effekt som det däringa saunabantningsbältet som visas på tv-reklamen.. dom förlorar ju fleeera centimeter på bara nån timme.. fast ddet skulle ju se lite konstigt ut om det är bara på baksidan centimetrarna försvinner.. Efter att ha kikat i frysen så tror jag att Stina får fixa middan idag..

I dag var det tur att jag inte skulle åka någonstans långt bort.. när jag försökte starta bilen så orkade den inte.. förutom bränslepumpen.. men vad hjälper det när det är en massa mer saker som måste snurra runt.. I början på veckan så var jag visst slarvig när jag stängde dörren så den blev inte stängd.. o en liten elektrisk krets har varit aktiverad o hållt  varningslampanföröppendörr tänd i flera dagar.. det tyckte inte batteriet om alls så nu har det strejkat.. Fast det medförde ju att jag tog cykeln till affären o förbrukade 9 km energi istället.. o så var jag förbi o köpte en batteriladdare också så förhoppningsvis kommer batteriet att bli lite gladare..

O så blev jag tillfrågad om jag kunde vara hårbollsvakt sista helgen i maj.. o så fort som tiden går nu för tiden så är ju det snart..

Ingen dag..

.. är den andra lik.. I går kväll tog det nog en kvart att logga in men idag verkar det gå som en dans.. =o)

Skulle egentligen bara kolla mejlen men hittade lite fredagspyssel på
Språkmakargatan..

Visst visste jag någonstans i minnet att jag är ett fredagsbarn.. men för säkerhets skull kollade jag upp det på den här sidan..

FREDAGSBARN är god och givmild och gör gärna gott. Den som är född på en fredag, är kärleksfull och trofast. De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur med kärlek.
Fast det stod inte nÄr jag turen skulle/ska komma.. =o)

Om jaget tänker igenom saker tänker jag inte avslöja för allmänheten.. Men till återkommande besökare o bloggvänner kan jag ju avslöja att hon inte fick speciellt mycket godkänt.. =o)

Och till er besökare som ogillar svårlästa texter; Välkommen! Jagets texter är jämförbara med en barn/ungdomsbok o populärtidning.. alltså lättläst.. o lättläst..  =o)
Analyserandet gjordes hos LIX.. det var bara att kopiera o klistra in.. Lätt som en plätt utan att ha behövt tänka igenom saker o ting..

I Språkmakargatans äldre kvarter hittade jag en till test; Vilken kvinnotyp är du?  hmm.. undra vad de hade för förebilder när de gjorde testen.. jaget känner sig inte alls som någon "Viktigpettra"..

O om inte mina popcorn hade varit alldeles för utgångna så hade jag poppat till det lite.. nu blir det nog bara till att vara lite soft i soffan.. hmm.. fundlirerar på om det är kylskåp o skafferi som förvränger bäst-före-datumen.. det är nog bra att jag ska byta kylskåp snart..

Uppdaterat;
Lånade en bok igår, Smärtans barn av Waris Dirie, och väljer nog att tillbringa resterande kväll med den.. Redan de första meningarna fångade mitt intresse.. troligen kommer det att göra ont att läsa den men jag tror att det kommer att ge så mycket mer än det..

Smärtans barn

För någon månad sedan köpte jag "Ta vad man vill ha" av Louise Boije af Gennäs.. Har lyckats ta mig igenom 62 sidor på lika lång tid.. Inget ont om författerskan, jag känner inte henne, men själva boken är så långt från mig att det känns som en pina.. O för den delen så mÅste man inte läsa slut på en bok man börjat på!

Det är Tur..

.. att man inte måsta åka hiss hela vägen till jobbet.. för där fungerar inte radion någe bra.. =o)

Läser Rädda Barnens

undersökning "Hur många tror på en unge egentligen".. Av dem som svarat har var Fjärde blivit slagen många gånger under sin uppväxt.. Knappt 44% har berättat det för någon annan vuxen.. De vanligaste förklaringarna till varför ungdomarna väljer att inte berätta är att de förminskar betydelsen av händelsen, eller att de själva tycker att de förtjänade att få stryk. Det tredje vanligaste skälet är att man skäms över att de blivit utsatta för våld.

Det gör mig så ont och i magen växer sig ett nystan av rep som är svart som tjära.. Oavsett hur mycket information som finns i skola och samhälle så är det ändå föräldrarnas ord som väger tyngst.. för var annars skulle förminskningen av händelsen komma från.. och att de själva tyckte att de förtjänade att få stryk..

Hon vaknar mitt i natten av höga röster i köket.. föräldrarnas.. i yrvaknandet är hon på väg att gå upp o be dem vara tysta men när hon sätter fötterna i golvet hör hon en duns o radion som nyss spelade musik på hög volym blev tyst.. rent reflexmässigt kryper hon under täcket o drar upp det över öronen.. vill inte höra.. Men rösterna går inte att stänga ute..

Tankarna går inte att hindra o i rasande fart går det igenom varenda händelse.. vad har hon gjort för att de ska bli så osams..

Av ren utmattning somnar hon om.. och när hon vaknar på morgonen försöker hon inbilla sig att hon bara drömt.. att det bara var en mardröm som försvann i natten.. en dum jävla dröm som inte har med verkligheten att göra..


Vid frukostbordet vågar hon inte titta upp.. rädd att möta föräldrarnas blickar o att de ska se på henne att hon hade hört dem.. stirrar stint ner i bordet..

- Vi, jag o mamma diskuterade lite i natt..men det var inget farligt.. jag hoppas att du inte vaknade, säger "käre" far.. "kära" mor säger ingenting.. kniper bara ihop mun o tittar åt ett annat håll..


Inom sig hör hon dunsen från radion (?) som kastats.. diskuterade.. inget farligt.. o hon skäms för att hon inte vågar säga att de väckte henne.. och att hon blev rädd..


Hon fortsätter att stirra ner i bordet..Hennes sanning..

.. och Din sanning.. är två sanningar.. separerade från varandra trots att båda deltagit i samma händelse.. o när du berättar din sanning ställer du dig upp med flaggan i topp.. berättar stolt att du minsann bara slagit dina barn en enda gång.. men den gången förtjänade de verkligen det.. för att leka med tändstickor bakom dockskåpet var ju livsfarligt..
Hennes sanning kommer varken ihåg elden eller slagen.. men många gånger har hon sett hur du stolt berättat det för andra..

I hennes sanning minns hon en gång när farmor o farfar var hos dem.. Ni hade nog nyss köpt den första färgTV:n och visst skulle den visas upp för dem.. den gamla svart-vita stod i sovrummet där "kära" far låg o sov middag.. Eftersom ni var så många så blev det ju också en massa prat vid färgtelevisionen.. Beundrande ord; Åh, så Bra ni har det!

Hon ville spela in när Lasse Berghagen sjöng Teddybjörnen Fredriksson i något program.. så hon tog med den lilla bandspelaren och satte sig i sovrummet o väntade vid den svart-vita.. o så äntligen skulle Lasse sjunga om Teddybjörnen.. hon tryckte på play + rec o önskade sig en egen Fredriksson.. "käre" far märkte inget utan sov djup.. så djupt att han snarkade.. o inspelningen blev inte alls vad hon önskat att den skulle bli.. för på den tiden fanns inga kablar som kunde kopplas mellan så allt i rummet kom med på inspelningen.. Hon kommer ihåg tårarna som rann nerför kinden.. tyst, tyst, inte störa.. Efter en stund går hon tillbaka till resten av familjen.. "kära" mor frågar om det gått bra med inspelningen o hon svarar Nej, pappa sov o snarkade.. - Men vad Dum du är, om du hade knuffat på honom hade han slutat! Svaret kommer som ett slag i magen.. o gör henne förvirrad.. tårarna fyller ögonen... hon känner att de snart svämmar över.. o hon säger att hon går ut med hunden.. för det klarar hon i alla fall eftersom ingen annan vill gå ut med honom..

Det dröjer många år innan hon inser att reglerna är olika.. att vara bara själva familjen hemma.. eller att ha farmor o farfar, eller andra, i huset..


Småskvittrigt i luften..

.. men flaggan på banktaket flaxade i alla fall åt rätt håll.. I och för sig så gör det inget om det regnar när jag cyklar hem för hemma har jag ju ombyte.. vindarna var ljumma o när jag kom hem, utan att ha blivit nämnvärt regnblöt, var det +12,2oC..

Men trots att jag hade medvind så blev det ändå motvind.. alltså cyklar jag i en rasande fart.. i genomsnitt blev det nog 18km/h.. o det är 5m/sek.. (har en enhetsomvandlare i mobilen så jag behöver inte räkna själv)..

Det är rätt kul att leka med enhetsomvandlaren.. 12,2oC är tex 53,9oF.. o på ett år går det 31 557 600 sekunder.. o om jag cyklar 5m/sek konstant 1 år så kommer jag att ha förflyttat mig 157 788 km..  o jordens omkrets vid ekvatorn är ca 40 078 km.. hmm.. konstant cykling i 18km/h kommer alltså att ta mig cirkus 3,9 varv runt jorden.. Fast eftersom det är rätt mycket vatten där vid ekvatorn så måste jag ju bygga om cykel för annars kommer jag ju att sjunka som en sten.. kanske sätta på pontoner o storsegel.. fast jag vet ju inte om vindarna kommer att blåsa åt rätt håll.. o blåser de bort mig så är det nog bäst att ha några åror med..

annars kan jag ju lära mig använda dykaggregat.. fast då måste jag nog ha rätt många extra tuber med mig o då behöver jag en kärra till cykeln.. o då orkar jag nog inte cykla i den hastigheten.. Förmodligen skulle kaffemjölken sätta sig i benen o det är inge skönt.. månntro det går att lifta med en ubåt.. hmm.. får man ta med sig cykelar i såna farkoster..

Förresten så tror jag att jag avstår den resan eftersom det är rätt varmt vid ekvatorn.. har jag fått för mig i alla fall.. o jag är ju lite allergisk mot solen.. skulle ju i och för sig kunna montera ett solparasoll på cykeln.. men värmen är nog rätt jobbig.. i så fall måste jag nog utrusta den med AC.. cykeln alltså.. men var skulle AC:n ta kraft ifrån.. såna däringa cykellampsdynamoar är ju nog så jobbiga att ha.. fast det finns, Tackolov,  batteridrivna cykellampor..

Och eftersom jaget varken är matematik- eller fysikmänniska så är siffrorna troligtvis oexakta.. förutom temperatursiffran.. fast det förutsätter ju att termometern är rätt kalibrerad.. o just Det har jag noll koll på..

Det är skönt..

.. att cykla till jobbet.. o med en strålande sol som sällskap.. Fast det är lite konstigt att låren känns som att de blir tjockare.. men det är väl bara musklerna som utvecklar sig.. =o)

Jag förstår inte..

.. varför det tar emot att säga ifrån.. fick lite ångest inför kommande arbetsvecka.. Hur ska vi göra.. går det att göra ett schema så vi alla tar del av de 08,30-17,00 passen.. eller ska en av oss fortsätta att alltid gå hem 16,30 fast telefonerna måste vara bemannade till 17,00, som vinterarbetstiden..

Jag har förståelse för tidigare hemgång pga busstider o viljan att komma hem innan barnen lagt sig.. Och egentligen känns resonemanget alldeles obehövligt.. Jobbar vi heltid alla och ska vara tillgängliga en viss tid så är det inte mitt ansvar att se till att det blir så.. Om jag ställer upp o tar halvtimmesenarearbetsdagarna när de inte ger mig något så är jag bara dum.. för inte kommer arbetsgivaren att stoppa några extra kronor i mitt lönekuvert.. bara för att jag är snäll mot en som inte kan hjälpa att hon inte bor nära, eller kan ta bilen, eller kan cykla till jobbet..

Har i alla fall skickat en fråga till facket hur mycket jag har Rätt till om jag avsäger mig sommartidsförkortningen.. något extra blir det inte, för det har arbetsgivaren redan sagt..

Äsch, jag är nog bara lite kinkig.. Lite mat gör nog humöret bättre.. o lite grönsaker ingår också i middagen.. Efter en månad så känns det som att jag Vill ha lite sallad o vitaminer som tillbehör..


Tänk att det faktiskt går att få lite bättre matvanor.. Tillåter jaget att bli lite imponerad av sig själv.. ;-)Sämre hörsel..

.. eller hör jag bara det jag vill höra månntro.. eller också har det inte varit något smällande o skjutande med raketer i år.. förmodligen har jag bara slappnat av mer i år eftersom inte vovsan är här.. hon var skott- o raketrädd.. inte så att hon fick panik men hon blev nästan okontakbar när det började smällas o skjutas.. När hon var 2-3 år tänkte jag utbilda oss till bevakningsekipage och vi gjorde anlagsprovet.. men jag såg att hon inte alls gillade skottdelen.. hon la sig platt mot marken o det kändes som att hon ville sjunka genom jorden.. MH-beskrivningen gjorde vi när hon var 17,5 månad.. då trodde jag att hon bara var trött efter att ha gått genom hela banan som var fylld med en massa intryck på vägen, och att hon bara inte orkade leka vid sista stationen.. MH-beskrivningen geonmfördes o hon blev godkänd på skotten.. på anlagsprovet för bevakningshundar blev hon också godkänd men jag beslutade att vi inte skulle gå.. o efter det undvek vi allt som hade med skott o rakter o smällare att göra.. Det var tillräckligt o nog ändå sistaaprilar o nyårsaftnar för rädslan blev värre..

Har haft värsta kvalet i helgen.. har velat ringa o säga att jag kan ta vovsen som behöver ett nytt hem.. Jag har inte träffat honom men på beskrivningar jag hört verkar han vara helt underbar.. Uppfödaren skrev i sin blogg att det finns människor i denna trakten som hon gärna skulle placera hund hos, om de bara ringde.. Eftersom jag känner henne så tog jag faktiskt åt mig.. men det har också att göra med det hon sa när vi träffades sist.. Nåja, bevekade inte ringkänslan utan har låtit telefon vara ifred hela helgen.. Förutsättningarna för att vovsen ska få det bra här just nu är inte de bästa.. att komma till ett nytt hem som är mitt i en flytt är inte alls optimalt.. O nu har uppfödaren varit o hämtat honom så jag får väl kanske ringa henne en annan gång istället..

Var förresten på vippen att få lite stekt fläsk till våfflorna igår.. råkte vara slarvig när jag drog ur våfflejärnskontakten så underarmen kom lite ivägen.. då kändes det som att halva armen blev genomstekt men jag la kyla på det så idag är det bara ett litet rött 5 * 0,5 cm märke som knappt känns..

Vad gör man inte för att slippa göra sånt som egentligen skulle behöva göras.. lämnade nyttan hemma o motionerade cykeln istllet.. trodde turen skulle ta 2 timmar men jag var hemma efter 1,5.. antingen så cyklade jag väldigt mycket fortare, o förbrukade på så sätt mer energi än beräknat, eller också är avståndsbedömningssinnet lite vilande..
Har läst någonstans att om motionen ska vara effektiv så ska man bli svettig.. jag vart knappt svettig alls.. fast det kanske kan ha med vindarna att göra.. däremot tror jag att jag drack för mycket mjölk till kaffet o att den smög sig ner i benen efter bara ett par minuter o syrade fast sig där.. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg cyklometern så jag får reda på hur lång rundan är.. o hur fort det gick i nedförsbackarna.. O så ska jag fortsätta fundilera på cykelhjälmsinköp.. o en vacker dag kommer jag nog ihåg det när jag är in på en sportbutik.. o kanske armbågsskydd o handskar.. för att skrapa sönder sig mot asfalt är inte alls skönt.. i och för sig så är det ju inget jag planerar men vad jag planerar och vad resultatet blir stämmer ju inte alla gånger..

Nu ska planerna däremot genomföras.. en potatis- och kasslergratäng.. i med allt i samma form så blir det mindre disk..