Brittiska..

.. serier tillhör mina favoriter.. Har upptäckt att de visar Jeeves and Woosterkanal 9.. Kanske har du aldrig hört talas om dem, själv minns jag dem från någon gång långt o längesedan.. Mycket skratt blir det..
Eftersom jag är lat o inte orkar beskriva serien så hänvisar jag hit

Lite senare ikväll bjuder de på Ännu ett fall för Dalziel & Pascoe..
Fast på 4:an visas Tyst vittne samma tid.. Vet inte riktigt vad jag ska välja..


Tally ho, chaps n? gals!

Måste revidera..

.. min uppfattning att cykling inte är lika energikrävande som promenerande.. eller rättare sagt känslan om energikrävande för några fakta har jag inte och allt är väl ändå relativt beroende på hur mycket man tar i.. Fast när jag googlar så hittar jag kaloriförbrukningar på I Form.. knappar in mina önskemål, och gissa vad jag får upp som förslag..

Hitta din favoritmotion - resultat
Resultat: 4 motionsformer uppfyller dina önskemål. De visas i prioriterad ordning nedan.
Du sökte efter - kräver inga faciliteter och du väger x kg.
Motionsform - visar 4 av 4
(Bästa resultat överst. Klicka på namnet för att läsa mer)
Gång
Vedhuggning
Rasta hunden
Sex

hmm..  En älskare som bor långt in i skogen i ett vedeldat hus med massa hundar och med garage 5 km från gården skulle nog vara perfekt.. Någon som är ledig, eller har några tips ledigheter?
Vill Du kolla din favoritmotion så klicka Här..

Ja just det,  cyklade en okänd väg som innehöll flera småbackar.. hoppas ingen märkte mig för då fick de nog mardrömmar av mitt flåsande och mina benskakningar..
På hemvägen hade jag kraftig medvind och det är jag vääldigt glad för eftersom uppförsbacken blivit myycket brantare sen i höstas..

Jag fundilerar lite på om jag börjar samla på mig vuxenpoäng.. följer i alla fall löneförhandlignarna litegrann o såg idag att medlare är inkallade för att lösa mina konflikter.. så skönt att det finns medlare.. o så läste jag på di.se om en chef som fått 95% i löneökning.. eehum.. Månntro man kan be honom förhandla åt mig.. fast jag behöver inte så mycket som 95%, nä, 25% räcker gott åt mig.. om det bara är retroaktivt sen jag började arbeta för sisådär 25-30 år sen..

O så har jag beställt tid hos doktorn.. o det är inte en dag för tidigt för ända sedan det började har jag valt att strunta i saken o gömma huvudet i sanden.. Fast som försvar kan jag säga att jag var absolut inte lat, jag valde bara att inte välja.. nu har jag beställt koder och så småningom kanske jag väljer att vara aktiv..
I tanken föds viljan!

Annars har dagen varit rätt okej.. Gick dock i taket ett tag när en kund hade gjort sig skyldig till rena rama regelvidrigheten.. När jag ringde och förklarade att så får hon inte göra var hon totalt oförstående. Om hon aldrig haft kontakt med oss förut så hade jag kunnat känna en viss förståelse, men så är det inte. Hon har ringt o frågat hur man gör och vi har förklarat. Flera gånger dessutom..
Ska nog be min chef ringa hennes o förselå en utbildningsdag till den gruppen..

Framför mig ligger en skön soffkväll.. hoppas jag hinner till kudden innan jag somnar.. 2 lediga dagar o sen.. 4 jobbedagar, 4 ledighetsdagar, 4 jobbedagar o som pricken på i:et, 2 ledighetsdagar till.. Alltså kommer jag bara att jobba 8 dagar och vara ledig lika många.. hmm.. måste ju betyda jag bara jobbar 50% nästkommande veckor.. Härligt..

O rumpen är inte det minsta öm när jag graciöst svängde (?) benet över cykeln i eftermiddag.. fast det måste bero på dämparna som är inbyggda i den.. Det var i alla fall uunderbart att kunna sitta även när jag cyklade hem..

Fundilerar lite på vilken av deltagarna i Let´s dance som jag påminner mest om .. hmm.. Måste bli en blandning av Anna Book och Erica.. i alla fall om jag tänker på mina känslor och utstrålning.. o om man blandar deras kroppar så kanske den påminner om mig.. Vad andra skulle tänka har jag ingen aning om men roligt skulle jag i varje fall ha..


Motivation..

.. bör man försöka vara omtänksam med.. Själv har jag lätt för att tro att jag klarar och orkar mer än vad som är nyttigt o då faller jag platt som en pannkaka i soffan.. Visst kan platta pannkakor vara väldigt gott med blåbärssylt och vaniljglass, men frasiga våfflor är nog snäppet godare.. speciellt om de serveras med hjortronsylt och äkta vaniljglass..  Fast det är min personliga smak.. vet att det finns människor som inte tycker om varken glass eller hjortron så de får välja sin egen favorit..

Mina funderingar angående morgondagen har tagit rätt mycket plats i tankarna.. Ett nytt månadsbusskort behöver jag absolut inte, inbillar jag mig i alla fall.. och just i dag har de börjat sopa gatorna i stan o ikväll var även sopmaskin framme hemma på gården.. Kanske är det så att det inte kommer mer snö o frost o då kan jag använda cykeln.. eller promenera.. Men, jag har nog inte tillräckligt med motivation så den räcker både till o från jobbet där den sammanlagda tiden skulle bli någonstans runt 1 timme o 45 minuter per dag.. Cykeln däremot tar ca 40 minuter till o från.. fast den är inte lika energiförbrukande.. Speciellt inte på morgonen när det i stort sett bara går nerför.. eftermiddagarna däremot kan vara aaningens svettiga eftersom nerförsbackarna vänt sig o blivit uppförsbackar.. *tokskrattat* Har nog sett mig fruktansvärt blind på lätta jobbbackar och totalt glömt de jobbiga hembackarna.. hehe.. Där har jag energiförbrukare som kräver (blod?) svett (o tårar?).. och därmed är mitt dilemma löst o jag behöver inte ha det minsta dåliga samvete för att jag cyklar istället för åka buss.. ;-)

För en gångs skull så fikade både bästa jobbkompis o jag samtidigt i dag.. jag berättade att mina volanger känns aningens lösare nu efter nästan en hel vinters promenerande.. hmm, 4 månader är det i alla fall.. Frågade hur länge det skulle ta för henne att kliva av hållplatsen innan när hon åker hem.. kanske 10-15 minuter svarade hon.. frågade om hon testat någon gång men det hade hon inte.. men hon höll med om att det kanske kunde vara en idé att prova i alla fall.. Jag såg tankarna börja födas hos henne o sen kom vi in på garderober och kläder.. hehe..
Själv rensade jag mycket när jag flyttade och än mer för 2-3 år sedan.. det är bara inse faktum att någon 36:a kommer jag nog aldrig mer att bli.. o för den delen så vill jag inte heller bli det för det är allt bra goare o krama en mjukis..
Mitt i samtalet kom en kvinna in o sa att hon läst att man ska ha stegräknare och sikta på att gå 10 000 steg per dag på jobbet.. Inget ont i det för hon menade förmodligen väl.. Men om vi säger att vi har 25 steg tur & retur till faxen.. Då skulle vi behöva gå dit 400 gånger/dag.. Även om vi räknar bort ca 500 steg t&r fikarummet så blir det ohållbart för vårt jobb är ju ändå att sitta vid datorn och svara i telefonen.. Visst skulle vi kunna ha frigående headset men det blir aningens otympligt att bära kring på en dator hela dagarna.. till o med om det är en laptop..

Att kliva av en hållplats tidigare sägs ju lite nu o då när det pratas om att röra på sig.. men hur ofta hör man att det har gett resultat? Njaa, vet inte om jag har hört det annat än när någon i förbifarten nämnt att det var så den började röra på sig o nu springer den människan maraton.. Jahupp, jag är inte ett dugg intresserad av varken maraton eller triathlon (som jag inte ens kan stava till ;).. Jag är heller inte intresserad av stegräknare och 10 000 steg/arbetsdag motiverar inte mig.. Jag är intresserad av mitt problem och om korta promenader ge något resultat.. Javisst ger det resultat om man gör det så ofta man kan.. visserligen tar det lite längre tid om man inte gör det varje dag, men man kan också tänka att jag bibehåller mina volanger o gör dem inte större..
Om man känner att man inte orkar promenera mer än 5 steg åt gången så är 10 000 steg ouppnåeligt.. men man kan gå dessa 5 steg flera gånger per dag och så småningom kommer vilopauserna att bli kortare och ett par till 5-stegspromenader läggs in i dagordningen.. Vi behöver börja där Vi är och sluta se upp till alla rekommendationer som ges.. fast de är menade i alla välvilja..

Sen tror jag att mycket sitter i huvudet.. både på en själv och andras kommentarer..
- Varför kliver du av där när du har ne hållplats som ligger mycket närmare ditt hus?
- Jo, jag känner att jag behöver röra lite på mig och en liten promenad är alldeles utmärkt..
- Vaddå? Vad menar du? Vill du inte komma hem så fort som möjligt? Har ni problem hemma eller?
- Nej, vi har inga problem (annat än att jag jämnt känner mig trött)..

- Haha, kliver du av här? Harru inte betalt hela vägen va va va?

- Vavava, har du flyttat? Har ni flyttat isär?

- Vad, kliver du av hÄr? Varför det då?

Äschan då, det finns otaliga kommentarer man kan få när man ändrar beteende och de flesta är ett försök till att vara rolig.. Speciellt om man åkt samma buss som andra i flera år o dem brukar man träffa i byaffärn och på ungarnas fritidsaktiviteter.. och att bara säga att man behöver röra lite på sig kan sätta igång spekulationer som man aldrig ens funderat på.. Det är då man behöver påminna sig om att man gör det för att man vill sig själv väl.. orkar man lite mer så ger det fördelar till omgivningen.. Bland annat så blir man (jag blir det i alla fall) väldigt mycket gladsprittig när jag märker (eller inbillar jag mig) att jeansen känns aningen mer otrånga.. :-)

När jag insåg att mitt cykeldilemma inte var så stort som jag inbillat mig så bilade jag iväg o köpte bromsar för jag kom ihåg att de var inte de bästa när jag parkerade cykeln på 5:te våningen.. Kom på att den tiden jag "sparar" genom att cykla kan användas till annat så jag köpte en gymnastikboll, även kallad pilatesboll.. o så kom jag på att jag hittat guider på nätet hos
I FORM.. o 5 minuter här o 5 minuter där.. mm.. tål att funderas på.. Nu gäller det bara att pumpa upp bollen.. Har gjort några pass men mååånga liter får det plats i den.. orkar inte räkna men diametern är 55 cm.. :-)

Cykeln är däremot både smord och pumpad.. och eftersom en cykeltur går bra mycket fortare än kombinerad buss/promenad så kan jag sova en halvtimme extra i morgon.. eller ta en extratur runt någor okända kvarter.. vad vet jag vad som händer i morgon.. Hittade i alla fall hjälmen, km-räknaren och cyeklkorgen.. Blir lite imponerad av mig själv för de har ju legat latenta i många månader.. hmm.. får nog lite lov att fundilera på om jag ska använda hjälmen även till bollövningarna.. en del är ju ändå rätt vågade.. i alla fall för en amatör..

Nu ska jag öva på att påverka mina drömmar..

Välgörande..

.. är gott.. I dag har jag varit välgörande mest mot mig själv..

Tog promenaden från universum till jobbet.. hmm.. undrar om jag någon gång kommer gå från jobbet till universum.. Ooopsi, kom just på jag inte har någon rymddräkt så kanske lika bra jag inte går det hållet..

Till morgongröten tog jag ett glas frukt, liksom en glas till lunchefterrätt och så lite som mellanmålsfika.. 

En kund kom in o sa att hon ville avboka maj den 4 april.. Jag tittade på henne o sa att hon kan inte avboka maj redan i april... Hon såg fundersamt på mig o sen brast hon ut i skratt som var underbart att höra.. Jag tackade för komplimangen och skrattade jag med :-)

Pratade med en bästekund på lunchen o frågade om morgonjobbet varit okej, och sa att ett nästajobb inte fungerar som han ville men jag hade några alternativ som han fick.. Jag fick en varm kram och berömmande ord om att det vi gör, det gör vi underbart bäst!

Som kvällsaktivitet valde jag att åka till mina vovvevänner.. Ååh, lejonmadammerna blev sÅ glada.. Underbart! Massa pussande o benknuffande.. Speciellt gammelmadammen.. klia lite där på ryggen o rumpen så kommer jag älska dig resten av livet.. Nämen, hallåknuff.. har du Glömt mig.. buff o knuff.. klia mig lite.. - Okej då, får jag en puss i så fall? - Nää, du kan få sjutton om du bara kommer ner i lagom höjd :-)

Hälsade på de andra madammerna när deras mattar inte var i bredvid.. Jaja, klia mig du men jag måste ha koll på matte serdu.. Men Hallå, buff o knuff, jag kan faktiskt göra flera saker samtidigt så sluta för allt i världen inte klia.. Måste jag flirta? Okej, en tass och en nospuss kan du få.. Please, fortsätt nu klia lite medans jag håller koll på matte.. Underbart! Det där sista var mina tankar :-)

När jag kom hem så betalade jag räkningarna.. Jag är tacksam att jag kan betala dem för jag vet inte vad som händer nästa månad.. Jag har ett tillsvidarearbete men vad som helst kan hända i morgon.. När jag satt på bussen hem så såg jag en lång bilkö.. när vi kom närmare såg vi ambulanspersonal och polis som stod runt en livlös kropp och en cykel låg en bit ifrån.. Det var nog inte den resan cyklisten tänkte sig h*n gav sig ut på när h*n startade färden.. Men sånt är livet.. vi har noll koll på vad som händer i morgon.. eller ens i nästa minut..

I samband med räkningsbetalningarna så gjorde jag en liten välgörande gest gentemot
AMREF (African Medical and Research Foundation).. Det är Farsan Baloos Solidaritetsbloggen som håller i detta som underlättar för mig som velar både hit o dit vad jag ska göra med min förmögenhet.. Jag kan inte hjälpa alla men jag kan hjälpa några litegrann.. Många bäckar små..

Nu är det dags att puffa kudden så den skönast passar mitt vackra huvud.. Tror natten kommer göra väl för mig och min piggnad.. hmm.. har mina aningar om att den kommer kännas som minst 1.5 timme för kort men med så många välgörande upplevelser så tror jag att jag fixar även det..

Sköna drömmar önskas alla besökare :-)

Svarta och vita..

..var de ju båda två.. men vänster var tvärrandig och höger var lite psykedeliskt obegripbar.. Men inte en enda kommentar fick jag.. hmm..

Tyckte alla att jag bara var "normalknasig"..
Eller.. vågade de inte säga något för att inte genera mig eftersom de trodde att jag, av misstag, tatt ett par olikmönstrade sockar på mig när jag klädde mig..
Eller.. var det bara så att de (som vanligt) drunknade i mina mörkbruna brunnar till ögon..
Eller.. glömde jag byta om till mina innetofflor kanske..
hmm.. i morgon blir det vänster på höger och tvärsom..


Flyttplanera går framåt och i dag började vi prata om hur det är tänkt vi ska sitta.. eehum.. stor- och lillchefen tänker på helt annat sätt än jag o bästa jobbkompis.. förhoppningsvis kan vi få dem att lyssna på våra argument för vi sitter ju, bokstavligt talat, mitt i smeten hela dagarna.. Just nu har vi bara en skiss att utgå från och jag får lite rysningar när alla skrivbord är långa o kantiga.. vill ha en arbetsplats där jag bara kan snurra stolen till höger/vänster och så har jag skriv- och avlastningsyta.. vill, helst inte, ha ett långt rakt bord där jag måsta sträcka mig eller åka rally fram o tillbaka i stolen.. Processen är i alla fall i gång och jag ska göra mitt bästa för att skriva ner det jag tänker så jag inte bara står där en vacker dag på ett ställe jag inte alls trivs på.. Kanske skulle det vara bra att kolla lite kontorsergonomi för jag kan ju bara tala för hur mina axlar känner att de inte vill jobba men det kanske ändå inte är optimalt..


Tidig lunch och alldeles ensam med min mat.. Det är bara så skönt, men det beror ju på att jag har en massa kackel i lurarna övrig tid.. sen kom S in och frågade, på skämt, om hon störde mig.. Jag förvånade mig lite själv när jag rakt från hjärtat berättade att hon är en av dem jag trivs bäst med att tillsammans med.. sa att hon har en röst som är väldigt behaglig att lyssna till o så trivs jag i hennes tystnad.. och tystnad kan ibland bli väldigt jobbig när man känner att nu tycker den andra att jag ska säga något, eller fråga något, eller berätta något.. I och för sig så är just de känslorna mina känslor, om nu inte någon hela tiden babblar på själv och vill ha svar om allt o inget.. Någon kan vara precis vem som helst som känner och har ett behov att prata.. en del är någon ibland och andra kan vara någon hela tiden.. Själv inbillar jag mig att jag är någon mest hela när jag får ringsvarare som säger att de tycker om att jag ringer dem.. I dag sa R - My God, du har så sexig röst! Du får ringa mig flera gånger om dagen om du vill ;-) - Thank U, sa jag och log brett för R är lika goo h*n med :-)


Inser att jag kommer att sakna S väldigt mycket när vi flyttar.. men det är ju ändå bara ett kvarter bort så vi kan ändå lunchsällskapa om vi vill och har tid.. misstänker att det är just tiden som kan sätta käppar i planeringarna..


I går låg en liten kortkram i min postbox.. fast den visade en lång kram.. Det värmer gott att någon tänkt på mig och T är en riktig raring och inte alls någon någon.. bara speciell..


Sen måste jag erkänna en sak.. jag hade i och för sig hoppats att min handling skulle gå nästan obemärkt förbi och att någon inte skulle se, och förstå, att det var jag som handlar som jag gjorde.. Men Nähä, så gick det inte.. Hon avslöjade mig och kallade mig luring.. Okej, jag kan inte annat än Erkänna, just hon är jag! Obegripligt men sant :-)
Jag är nog en liten luring och jag kan evenuellt imellanåt få ideér som är lite.. obegripliga (för den som inte förstår mig).. Men det gör inget så länge mottagaren blir förvånad, överraskad och glad.. o den glädjen sprider sig till mig så jag blir alldeles glad och sprittig.. Jo, just det..


Hmm.. kan det vara så att även den stress- och dåligthumör som jag känner och sprider runtikring, så småningom kommer tillbaka till mig..  Det tål att tänkas på.. Visst måste man få reagera och agera, men surkommentarer kanske blir som ett eko som studsar en hel evighet mellan dalgångar och bergväggar..

hmm.. har länge önskat mig en liten boxningsboll på jobbet där jag, och andra, kan avreagera sig när det uppstår orimliga situationer.. kanske skulle föreslå det till nya kontoret..


Btw.. funderar på att testa både till o frångående på fredag.. bara för att testa.. o sen är jag ju ledig 2 heldagar (+ kvällstimmarna på fredagen).. o jobbeveckan efter är bara 3 dagar och 7 arbetstimmar sen är vi ledig 4 långa dagar.. o jobbeveckan efter den ledigheten är endast 4 dagar kort.. Eller hur man nu väljer att vrida på saken.. ;-)


Nu har jag ju i och för sig inte speciellt bra koll på när fullmånen infann sig senast.. men.. jag kan i alla fall läsa mig till att: Påskdagen infaller sedan år 325 alltid första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen..


hmm.. kanske bäst jag bestämmer en date med kudden innan jag börjar vindla om fullmånen och den dagen..


Antingen..

.. tycker jag inte om att frysa.. eller också har jag svårt att ställa om från vinter till vår.. eller också har jag bara lite obra blodcirklulation som gör att jag trivs väldigt bra i varma (men inte svettiga) kläder.. I dag kändes det nästan som att det är dax att långkallingarna (fast dom är jättetunna) börjar avvänjas.. Men på morgonpromenaden känns de ändå på något sätt lite nödvändiga.. och bland det värsta jag vet är att gå omkring o småfrysa..

Jobbet ska jag inte prata om.. men ännu en vecka känns det som att det är tisdag, eller kanske onsdag, redan idag.. Men tack vare trevliga kunder o mysiga ringare så tror jag att jag går dit även i morgon..

Tyvärr har jag känt mig en aaanings irriterad idag.. ja, det handlar om den här konflikten angående hur mycket en del arbetare ska få i lönelyft.. hmpf.. Erkänner att jag har väldigt liten koll på hur mycket vd:ar tjänar, men det skulle inte förvåna mig om de har ungefär lika stor/liten månadslön som en handelsarbetare har i årslön.. Rätta mig gärna om jag har fel för jag vill ju inte bli åtalad för att ha förtalat någon..

Svenskt näringsliv står det: "Svenskt Näringslivs medlemsförbund oroas för att årets avtalsrörelse ska leda till så stora kostnadsökningar att arbetstillfällen tvingas flytta från Sverige. Därför sade Svenskt Näringslivs förbund nej till helgens löneförslag mellan Svensk Handel och Handels"

Eeh.. hmm.. Antingen är jag helt kocko eller också bara fruktansvärt bekväm.. men för mig blir det på tok för långt att åka utomlands och handla..
Nog om det!

På fredag har jag inget inget giltigt månadskort som låter mig åka med bussarna som åker runt här i stan.. I och för sig så nyttjar jag ju nästan enbart halva bussvägen eftersom jag ju ofta brukar gå halvvägs hem eller halvvägs till jobbet.. Hmm.. Ooppsi vad jag är oekonomisk.. Vicken tur jag inte är chef över någon annan än mig själv.. ;-)
Men frågan är om jag ska pyssla iordning cykeln till fredag.. eller ta bilen den dagen och samtidigt åka iväg o låta någon händig verkstadsmänniska skifta däcken på bilen.. Eller ska jag ta en helvägspromenad både till o från jobbet och sen fixa cykeln till helgen.. Och skulle det komma snö i helgen så kan jag köpa ett plingresorskort på måndag.. En sak är jag dock rätt säker på (fast jag har haft fel förut :-), och det är att ett helt månadskort behöver jag nog inte köpa.. Men, detta alltid återkommande men, är cykelturer lika välgörande för midjan som promenader? Hmm.. fast jag skulle hinna cykla väldigt många kilometrar om jag startar samma tid hemmifrån som nu när jag bussåker.. med en genomsnittshastighet på, låt oss säga, 13 km/h så skulle jag hinna cykla både tur o retur innan jag hamnade på jobbet.. Fast nu överdriver jag nog liite.. :-)

Ja, just det, har smitit åt mig några stunder vid den röda tegelväggen idag.. Blundade och öppnade de andra sinnena.. Ögonlocken blev alldeles röda av solens starka strålar.. Ljudet från promenerande vårskor knastrade i gruset som låg kvar.. bildäckens dubb smattrade mot vägbanan.. doften av grusdamm fick mig nästan att nysa.. Och jag insåg att snart snart kanske våren kommit för att stanna.. Men, vi har ändå hela april kvar så skulle det dimpa ner 3 dm snö skulle jag inte bli förvånad.. Sparar nog långkallingarna någonstans i närheten..

En gång när jag var ut för att jag behövde andas lite så kommer det en man o promenerar med en vovsanfrände.. Åh, så liiite sjuk jag blev.. Kände att hela jag lös upp i ett underbart elende och jag var bara tvungen att fråga om jag fick hälsa.. Mannen blev glad och sa att Visst får du det. Vi brukar vara i stan för att få lite miljöträning.
Jag tittade på mannen och pratade med honom samtidigt som jag vackert sträckte fram baksidan av handen så att lilla (?) Herman fick kolla in mig.. Sen kunde jag inte låta bli att huka mig ner för att kanske få en liten lejonlik puss.. Halvsatte mig med sidan mot Herman och han snosade mig i örat o så fick jag några nospussar på kinden.. För att vara så ung som 1 år så var han väldigt förståndig för man vet ju aldrig vad tanter gör om man pussar dem för mycket.. Vovsan pussade minsann inte heller vilka tokingar som helst! :-)

O så kom S in i morse och såg så himla glad ut.. sa att hon ville berätta något för mig.. Vid fikat sa hon att de varit och hälsat på hos några som hade valpar o de var så snabla söta.. o en av dem hade gått till hennes dotter 2 gånger.. När hon berättade så började det spritta i mig med.. tror jag förstår känslan hon hade.. Hon frågade lite och jag ställde motfrågor.. Kan ni? Har ni? osv osv.. Valparna var 6 veckor och jag har mina aningar om att de kanske får en till familjemedlem.. Tyvärr kommer inte det att nyttja mig det minsta för de har flera andra hundvakter.. men det gör inget.. jag är bara glad att hon ville dela med sig av sin glädje och upplevelse  :-)

Nu ska jag börja planera för sänggående.. tror jag ska spänna en lina ovanför sängen o se hur långt jag kan balansera utan att drumla ner..

Sommartiden är här..

.. och i gårkväll inbillade jag mig att jag skulle vakna 1 timme tidigare i dag.. haha.. Sov gottigt ända till efter 10.. Underbart!
Frukost tillsammans med Tilde och så fick jag reda på att sommartiden infördes 1980.. Ja, det var väl det jag visste, när jag var liten så fanns det bara sommarlov och tiden betydde inte någonting för sommarloven varade en hel evighet..

Bestämde mig för att låta fransyskan vila till en annan dag eftersom jag upptäckte att frukostbrödet var slut.. Däremot tog det emot lite att börja med dem.. hade mest lust att bara ligga o filofisera och kisa ut genom fönstren.. Men så bestämde jag mig för att jag inte ville ha köpebröd så då var det ju bara att ta tag i problemet.. och nu har jag solrosbröd att njuta av i ca 2 veckor.. just det får mig att känna tacksamhet eftersom jag vet att man ibland inte ens orkar tänka på i morgon.. bara att överleva dagen i dag kan ibland vara en resa utan dess like..

Istället för fransyska så bör jag ta hand om spättan jag tog fram för tining.. kom på att jag inte hade någon fisklunch i frysen och jag Vill Ha fisk minst ett par gånger i veckan! Fisk är gott! O så blir jag inte så komaaktig som jag blev i fredags av skrovmålet.. o matkoma är inte alls roligt att drabbas av när man ska försöka vara effektiv..
Jag tror att det får bli panerad spätta, smörstekta kastanjechampignoner och pressad potatismos..

Men i och med att jag börjar med mat denna helgen så kommer jag i otakt.. har ju försökt lägga upp det så att jag bakar varannan helg o matar varannan.. nu blir det dubbelt upp denna helg.. hmm.. knepigt för jag har ju bara en liten frys.. Äschan då, det ordnar sig..

Lyssnade på P3 och hörde en tjej som oftast använde olikfärgade strumpor.. hon var väldigt less på alla som ifrågasatte hennes val.. Var hon psykiskt ofrisk? Instabil? Punkare? Någon (kommer ej ihåg namnet) förklarade att det har en del att göra med de "koder" som finns o som inte får, eller bör, överskridas.. o så har det mycket med symmetri att göra. Människor blir helt enkelt förvirrade om saker o ting inte ser ut som de bör göra.. Hon avslutade med att säga att rebeller behövs och hoppades att den olikfärgade strumptjejen skulle fortsätta vara olik! I morgon ska jag vara lite olikmönstrad på fötterna..

Sen fångar mig
Gabriellas sång..
Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fåttDet är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever

Veta att jag räcker till
Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar
Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag

Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv
[Text: Py Bäckman Musik: Stefan Nilson]
Livet
Är allt bra
skönt
emellanåt..
:-)Pffffss..

När jag stängde butiken igår så kände jag mig mentalt som rena rama pyspunkan och orken hade tatt vägen någon annanstans.. Försökte dock liva upp den med en halvvägshempromenad men det hjälpte inte alls.. Slut och trött när jag kom hem.. Inbillade mig att jag kunde lura i soffan men inte ens det orkade jag..

Men det är lite skumt det där.. när jag är helslut på fredagkvällar så kommer jag mig inte för att ta mig till sängen.. Tittade på Let´s dance och hoppades Erica skulle bli kvar.. Det blev hon, tyvärr, inte.. Men Tobbe o Martin är ju också lite duktiga..
Har lite funderingar angående dansandet.. det verkar alltid vara killarna som ligger bäst till.. Är det för att det är mest, och flest (gissar vilt), tjejer som tittar och att de röstar på den som de ser som de uppfattar som snyggast?
Eller känner tjejerna det som ett hot att någon annan duktig tjej ska få vara duktigare än dem.. till och med fast de som röstar inte, ens i den vildaste fantasin, skulle våga ställa upp i direktsänd television..
Kanske är det så att man röstar på den man helst av allt skulle vilja dansa med.. och tjejer har lättare att ta till telefon än vad pojkar har.. hmm.. eller så har jag helt fel i mina tankar så det är de två bästa som är kvar..

Hittade The game och tittade på den.. i och för sig så såg jag inte början men den var lite ruskig.. Sen skulle jag bara ta en macka innan jag släckte lyset.. oooppsi.. Plötsligt var klockan halv 3 och jag var kvar i soffan.. Packade ner mig i sängen och guu vad skönt det var..

Vaknade halv sju av att jag drömde om långa stortånaglar och resebeställningar.. *skumt* o lite otäckt.. Men jag är glad att jag drömmer (och kommer ihåg drömmarna) för under väldigt många år saknade jag dem och inte ens tillstymmelsen till varken dröm eller ihågkomning fanns..
Kände mig ändå lite putt att jag vaknade så tidigt när jag var ledig men bestämde mig för tidig frukost och sen lura lite i soffan.. Somnade lagom till Scrubbs började och vaknade halvvägs in i Gilmore girls.. Kaffade lite o sen började jag fundera på fönstertvätt.. Hmm.. inte så smart tvätta fönster eftersom det säkert kommer bli blask o så har gatukontoret inte ens börjat fundera på sopningen..

Vaknade till lite o motionerade bilen lite för att shoppa.. Glad att jag kom ihåg toapapper för annars hade det blivit kris i kväll.. hittade en billig fransyska och en förpackning kastanjechampignoner.. lite närodlad potatis o annat smått o gått som Knäckbåtar.. eehum.. Jamen lite synd må jag väl ändå få unna mig..

Hem o starta snabeldraken.. plocka hittan o dittan.. rensa lite där o flytta lite dit.. Dammade en anings och såpade sen golven.. badrummet däremot tömde jag o riktade sen duschen runt om i hela rummet.. Waow, vad det började eka där inne sen.. moppade både golv och väggar och tömde maskiner och tumlare.. Sen blev det pyspunka.. igen..

Bestämde mig ändå för att testa min nya stavteknik med gåstavar som har en gummiplupp i spetsen... Det var så skönt att slippa metallljudet mot asfalten så jag tog i för drottning och fosterland.. på bara en halvtimme blev jag ca 7 dl svettigare än 25 minuters morgonpromenad.. hmm.. misstänker att öronsnäckssångaren har viss del i det.. "I will follow the road down to Africa.." osv osv..

Nu är frågan om jag ska umgås med fransyskan en stund.. eller fixa ordning i zZnarkofagen.. hmm.. soffan ser ju rätt skön ut den med..

Plötsligt händer..

.. Det!

Förvånad tittar jag upp.. människan kommer in och ser enbart Mig..

Omgivningen försvinner..

Ögon möter ögon..

Jag ser Dig!

Du ser Mig!

Jag hör vad Du säger men.. förstår inte..

Tror Du verkligen att Jag
kan svara på Den
frågan..

I bakgrunden kommer nästa
människa..

Ställer samma fråga..

Stormvågorna växer sig höga..

Vad i hela världen.. tror Ni om Mig?

Dumsvaret hoppar som en groda ur mun..
Ulrika Messing.. eeh..

Eftertanken får 2 tiondels sekunder..
Ibrahim finns någonstans i bakhuvudet..

Utan tankar pluppar Jan Björklund ut ur min mun..

Ett bestämt Tack! Jag hade det på tungan.. Tack!

Eeh..
Hmm..

Just nu kommer jag inte ihåg frågan, men jag hoppas det var skolministern de frågade om.. annars fick de tokfel till svar..

Korsord erkänna jag glatt att jag är lite duktig på..

Men ministrar lååångt borta från min verklighet.. Noll koll!
Trodde jag i alla fall ända till i dag..

Vad andra tror om Mig lär nog alltid att vara en gåta..

Livet är allt bra underbart underligt emellanåt..


o så lite upplevelse därimellan..

Öppnade..

.. ögonen när jag satt mig på bussen.. började se mig omkring och upptäckte att jag var mitt i en värld i vitt.. Det var så vackert så jag nästan, men bara nästan, tappade andan.. När jag klev av och började min morgonpromenad så var det rena rama upplevelsen och jag kunde inte vara annat än här och nu.. Omväxlande stegade jag på med sträckt rygg och höjd ögonblick.. stannade flera gånger och önskade mig en "riktig" kamera..

Det var nog tur att jag fick den här stunden bara för mig själv och troligen räddade den mig från att råka in i något allvarligt i eftermiddag..

Till att börja med så var morgonen lugn. Sen började småkatastroferna smyga sig på oss, men de löstes ändå relativt enkelt och lugnet bevarades.. Ända till eftermiddagsfikat.. Då ringer en kund och frågar om ett jobb nästa vecka är klart.. hmm.. kollade in det och ställde frågor till kunden.. och kände samtidigt att jag började koka invärtes.. Vad jag tänkte när kunden sa att det var ett 2-dagarsjobb går inte att skriva på ren svenska.. Ställde några fler frågor till kunden och sa att jag ska göra mitt bästa för att kunna ge ett besked i dag..
När vi lagt på så gick jag ett par vändor i taket! Ooppsi, jag tror det dundrade rätt ordentligt om jaget.. hmm.. Förmodligen var det inte rätt sätt att hantera problemet men just då kände jag att jag inte hade något annat val.. Lämnade över telefon och stegade iväg till fikarummet och grymtade, som ett argt bi, till bästa jobbkompis och lillchef.. Slängde i mig kaffet och gick till lillchefen som gjorde sitt för att hjälpa, och muntra upp, mig.. Tyvärr kunde hon inte göra annat än försöka, för fort släppte hon problemet till den som kände sig hugad.. Jag önskar att jag kunde strunta i såna där huganden som sitter på axeln och pickar elakt i nacken.. Huganden är icke alls bra, eller är det kanske nödvändiga.. Men bara för att de är nödvändiga så behöver de inte vara bra..
Tack och lov så slutade sagan Lyckligt idag! Stängde av telefonen, funderade, planerade, ringde 2 samtal och så var jobbet fixat.. o där slutade min takvandring! (hmm.. är det Mina prestationer som gör att "någon" glömmer saker o så får jag tillfälle att rädda vårat ansikte.. hmm.. Vad är det jag sänder till mina jobbkompisar? Får nog fundera på det..)

Det är inte första gången ett litet j****a klick i en ruta får mig gå i taket och vi har påminnt oss alla (mig med, för även jag kan glömma) om att vi måste komma ihåg det där lilla klicket.. Antingen säger vi det på fel sätt (jag själv säger Vi för att inte peka ut någon, samtidigt blir det en påminnelse till mig), eller också tror den som det mest påminns till att det inte gäller den.. ett annat alternativ är ju att den som mest glömmer helt struntar i detta viktiga klick för vi andra löser ju ändå problemet och det enda obehag hon får är en stunds takpromenerande från oss andra.. *suck*
Eller också så otrivs hon så mycket att hon bara ser det hon vill se.. och det är så fruktansvärt obra för alla blir lidande.. Hon lider för att hon inte törs, vågar, vill, orkar, hinner mm mm med det som förväntas.. och vi andra som "löser" problemen åt henne.. En ohållbar situation för alla inblandade.

Det är i alla fall bestämt att vi ska flytta den första i första sommarmånaden.. Det känns både ock.. Bra och sorgsamt..


I går när jag gav tant M det lilla kortet med en HjärteGrattisKram och lilla långarmade kylksåpsmusen så blev hon väldigt mycket spontanglad.. Förklarade att jag letat efter en ängel men att de var på semester eftersom det bara fanns kyllingar, hönor och tuppar på stan.. Som tack för tanken fick jag en hjärtekram som värmde mer än ord..

I går letade sig ett litet kort fram till min vän i söder..

Ibland
behöver man  en paus
bara få vara
tid att tänka
skriva ett kort

Visst är jag långsint emellanåt.. men jag Kan och Får välja vad jag lägger min långsinthet på.. 
I kväll väljer jag att ta med mig de skönt behagliga tankarna om att några andra människor blivit glada.. o att de blev glada gör mig glad.. Hoppas jag kan vara väldigt långsint i de minnena..


O så ett litet konstaterande faktumleende..


Jag är inte 40..
... jag är 18 med 22
års erfarenhet.

?


                                                                                                    :-)

Morgonprommis..

070322_072733.jpg
Morgonprommis..

Missade..

.. totalt att tant M firade födelsedag i dag.. inte roligt alls.. fast jag fick ändå smaka hallon&blåbärstårta och det var ju tur, för mig alltså för det lättade upp mitt humör cirkus 180 grader, för jag höll knappt alls på att ens få eftermiddagsfika eftersom bästa vickan1 "glömde" bort att komma o byta av mig.. När hon till slut kom så tänkte jag att guu vad skönt att få sitta alldiles själv o bara filofisera.. hmm.. så blev det dock inte för 2 gammtanter satt och pratade med varandra.. Inget ont i att de pratade med varandra för det kan vara rätt så trevligt, om man är på det humöret vill säga.. men jag tror de börjar höra lite illa för de pratade så högt att till o med de utanför fikarummet måste ha hört.. Äschan då, nu jag är nog liiite kinkig..

Hann springa ut en vända på lunchen o leta efter liten present till tant M men hittade ingen.. det verkar som att alla änglar är slut.. eller också har de bara tagit lite semester för en massa kyllingar, tuppar och hönor hade tagit över hela stan.. o såna samlar hon inte på..
Efter jobbet åkte jag ner till närmsta stormarknad.. Passade på att storshoppa inne på storbutiken. Det bidde en förpackning 40W glödlampor, en 3-pack sockar (svart-vita randig, prickig o zebramönstrad) och en helt underbar bok med en massa vi(t)sdomsord på vägen; Smart sagt.

Det sägs att åldern
sitter i huvudet.
Kruxet är att hindra
den från att smyga
sig ner i kroppen.
?


Alla har fotografiskt
minne, men en
del har helt enkelt
inte satt i någon
filmrulle.
?


O så är det sköna bilder på olika djur.. Jag älskar såna här småböcker med klokord som får mig att skratta rätt ut.. :-)
Jag hade tänkt ge den till tant M men så var jag in på en annan butik där i trakterna och hittade en underbar liten kylskåpsmus.. och en liten kylskåpsmus med långa armar är ju så nära man kan komma en ängel.. O så hittade jag ett annat litet sött kylskåpsmagnetdjur som jag ska paketera ihop o skicka till en vän.. Jag hoppas (och tror) att hon ska bli fruktansvärt glad :-)

Till mig själv hittade jag en lagom stor termosmugg så jag kan ha med mina fruktdrinkar vars jag än ska..
Ja just det, jag kom också ihåg att klistra på skattekvittot på bilen.. hmm.. jag hade glömt bort det ända till i lördags när jag "bara skulle" plocka undan lite.. hehe.. det var på tiden för skattekvittot har varit bortglömt ända sen i januari..
När jag kom ut från den sista butiken så hade jag tappat bort bilen men efter en lite virrande promenad så hade jag tur och hittade även den..

Semestern börjar bli lite mer planerad.. förmodligen (om storchefen tillåter vill säga) så får jag mina 3 veckor i augusti (samt 1 vecka i juni), precis som jag vill :-)
Lillchefen och bästa jobbkompis kommer troligen vara borta båda två i juli..

Att jag vill ha semester i slutet av sommaren är rena rama egoismen. Somrarna är dryga att jobba när ordinarie personal är borta och man ska hålla reda fler saker än normalt. Lillchefen har alltid sagt att det är mycket lugnare att jobba på sommaren men där har vi helt olika åsikter. Visst är det aningens färre kunder som ringer men det tillkommer arbetsuppgifter som andra brukar göra.. När jag försöker förklara så förstår hon inte riktigt vad jag menar så jag har gett upp och det enda jag gör är att önska mig sen semester.. Och för den delen så brukar augusti vara en underbar månad.. men det tycker jag nog bara för att det är min månad ;-)

Efter att kontrollerat datum o sånt i kalendern så inser jag att vakthundarna får klara sig utan mig eftersom jag kommer vara långhelgsledig mitt i deras husse/mattebortavaro och så kommer jag ju att jobba de andra dagarna och veckorna.. Jag hoppas och tror att det ordnar sig till det bästa för alla vaktvovvar.

I morse hade jag tänkt filofisera en liten längre stund och sen ta 20-bussen.. hmm.. missade 20-bussen för jag var klädd och klar till 7-bussen o så råkade jag, igen, kliva av mitt i universum.. *mysko*
Hem latade jag mig dock hela vägen men jag det gjorde inte så mycket för ett tag på jobbet så hämtade jag fax, knappade in beställningn och faxade tillbaka samtidigt som jag hämtade ett nytt fax.. I och för sig så är det nog bara en 8-10 m till faxen men många vändor blir många meter..

Nu är det pysseltajm..

Leenden..

.. och medskratt är ofta trevliga.. Själv har jag matat på mina egna i helgen.. I lördags så fick jag lov att le åt mig själv när jag lyckades lura mig.. Jag skulle ju bara diska av stavmixern.. sen skulle jag bara diska ur mixerbehållaren.. så höll jag på en kvart ungefär (för det fanns inte mer att diska) sen var det rent i köksavdelningen.. Sen skulle jag bara leta reda på tv-tidningen bland allt annat på bordet.. Oooppsi, jag råkade hitta bilens skattekvitto som kom någon gång i januari.. o så hittade jag ett bord oxå.. Fick lust att måla om både det och byrån för det är väldigt mycket trä här.. men jag var itne iväg o köpte någon färg.. det får bli till sommaren när snön försvunnit och jag kan måla på balkongen..

Tog bara kortpromenaden i morse eftersom det kommit en dm snö under natten och eftersom jag var lite osäker på hur mycket som hunnits plogas så valde jag att vara lite bekväm.. Det kändes som ett gott val.

Korsord är en av mina favoritsysselsättningar. Förut har jag alltid velat ha dessa för mig själv men jag börjar lära om lite för på jobbet är vi några som ofta hjälps åt.. I dag hittade vi ett knepigt kryss.. Eftersom jag har sen lunch så blev jag sittandes ensam med tankeverksamheten och då ramlade ett par poletter ner och jag fick mig några underbart befriande skratt..

Paus för andhämtning.. 11 rutor..
Värk för Devils husse.. 13 rutor..
Mirakelbefäl.. 12 rutor..
Tallstamställe.. 5 rutor..

Sen när jag berättade svaren för mina medkryssare så fick jag flera sköna skratt.. Underbart!

Eftersom morgonpromenaden blev kortare så hoppade jag av halvvägs hem och tog en uppfriskande promenad.. När jag kom hem så upptäckte jag att den tagit längre tid än vanligt och jag var också aningens varmare än vanligt.. det var lite slirigt efter nattens snöfall men jag hade rediga kängor på fötterna och kom hem torrskodd.. Underbart skönt för kalla och våta fötter är obehagligt..

Sen ringde lillebror och bjöd mig på bröllop till sommarn.. waow.. Lillebror gifter sig före mig.. äschan då, det gör inget han fick också barn långt innan jag har fått det.. För den delen så är det ingen tävling! Men det säger jag bara för att jag ligger ca 17 år efter vad det gäller föräldraskap.. ;-) Btw.. jag har ju redan bestämt mig att när jag blir pensionär så ska jag hitta en liten gube som jag passionerat kan umgås med hela dagarna (och nätterna)..

Bror och jag pratar sällan men inte för att vi har något otalt och ouppgjort med varandra, vi har bara helt olika intressen.. men det värmde mycket att han ville att jag skulle komma och det känns som att jag verkligen vill priorietera den resan.. Väljer jag tåg så blir det mellan 11 och 18 timmars resa, varav några är med buss.. Men vaddå, 18 timmar är en bråkdels procent om jag jämför med hur länge jag levt.. och tåg är trevligt att åka.. ja, hellre tåg än flyg för det blir mer tid till eftertanke och vem vet, jag kan ju gåsta o möta en drömprins i biovagnen..

En stenhög..


slutar att vara en stenhög
i det ögonblick
en människa stannar i begrundan
inför den och inom sig skapar
bilden av en katedral.

Antoine De Saint- Exupéry (1900-1944)

Vårkänslor..

31956-121

Morgonen..

.. innebar ett stort lyft i kragen för jag kände inte alls för att lämna kudden alldeles ensam.. den försökte verkligen få mig att ligga kvar men eftersom jag inte alls kände mig snäll i dag så klev jag ändå upp.. Medan jag åt frukost, filofiserade, duschade och klädde på mig så hörde jag den gny och pipa och det var väldigt svårt att stänga och låsa dörren.. Det var också tungt att kliva av mitt i universum och gå till jobbet för jag hade hellre gått från jobbet till universum.. tänk att tygndlös få ligga och flirta med månen och bara vara..

Egentligen är det väldigt spännande att åka buss.. För det första så behöver man, Jag, inte vara orolig för vars den åker eftersom jag bara åker med.. sen år det alltid intressant när jag stoppar ner periodkortet i maskinen, ska den godkänna mitt kort elelr pipa? I går pepe den så busschauffören ville titta på mitt kort och jag blev glad och tog det som en komplimang.. Förra gången jag måsta visa kortet så var jag på systemet och jag var 32 år.. men eftersom jag inte varit in på systemet på 2 år så har jag ju inte heller fått visa nåt kort på länge.. I alla fall så log busschaffören mot mig och jag fick tillbaka mitt kort..

Nu när det är ljust så ser alla, eller iaf de flesta, bussåkare lite gladare ut.. eller kanske mer intressanta är rätt ord.. kommer på mig själv med att sitta o viffla med speciellt vänster hand.. puffar frisyren.. borstar ögonbryna.. filofiserar med handen under hakan.. hmm.. än så länge har jag inte fått något napp men man vet aldrig vad som händer i morgon..

I förmiddags ringde G och frågade om allt var ok för måndagen.. Nja, inte riktigt men jag kunde förmedla 3 okej-saker och sa jag ringer senare för resterande.. Vid 16-tiden ringde jag igen och skulle lämna resten.. började rabbla vad som fanns men då sa hon att hon redan fått det.. Ajdå, vi är visst lite förvirrade o glömmer spara saker ibland.. Men guu va skönt, den här gången var det inte jag som var förvirrad, sa jag.. Oj, vilket skratt jag fick av G.. det var nästan som ett sånt där skrattanfall man kunde få som tonåring.. Underbart helt enkelt! Just det, vi pratar nästan varje dag och ligger rätt bra i fas med varandra när det handlar om att ge, och få, leenden och skratt.. Jösses, skulle jag bli avskedad, eller sluta, jobba så blir jag nog tvungen att ringa henne ändå ;-)

Sen tittade S in och som vanligt sa han; Tjenare snygging! Oj, vilka vackra ögon, och leenden, han har.. Fast det är nog för att han säger snygging till mig som jag tycker det..
Men flirta.. nää, sånt pysslar vi inte med..

På måndag kommer flirtis tillbaka efter 3 veckors semester.. Jag har inte ens märkt att han varit borta och jag längtar inte det minsta till måndag för jag vill bara njuta av helgen.. och det trots att jag inte fick några vakthundar.. Är lite sugen på livehockey i morgon, fast jag vill stå på bortalagets sida..

Är lite fundilersam om posten levererat min hälsning till den människa jag menade att den skulle till.. Jag hade ingen adress o när jag letade på namn och stad så fanns det flera med samma namn.. hmm.. Bidde det fel så hoppas jag att hälsningen kom till någon som tog den för vad det var utan att börja grubbla över att det skulle varit någon elaking som skicka den för att jävlas.. Äschan då, ingen mening med att jag grubblar över posten för jag har i alla fall inte läst att de slutat dela ut snigelpost.. 

Snaggade luggen tidigare och tänkte jag skulle ha kort hellugg.. hmm.. det blir nog svårt eftersom min kalufs lever sitt eget liv och ibland har väldigt svårt för att göra som jag vill.. förmodligen blir det fortsättningsvis lika spretigt som vanligt.. men det gör inget..

Har kikat lite på Let´s dance och är grymt avis på deltagarna.. jag vill oxå dansa hela veckorna.. fast jag vet inte om jag skulle ställa upp i direktsänd television.. hmm.. eller kanske ändå.. Att jag vet om jag skulle eller inte menar jag ;-)
Har oxå lust att ringa o rösta på Tobbe.. och Martin.. och Erica.. De kämpar och är duktiga och ser ut att njuta av dansen.. Jag blir så glad för deras skull när de får bra kritik och bra poäng.. Men jag har ingen lust att bidra med en massa kronor till kanalen som ändå är reklamfinansierad så jag låter bli..

Jag kan däremot inte oxå låta bli att ställa larmklockan till i morgon.. och bara för att inte missa det så ska jag redan nu stänga av den.. hmm.. ja just det, det gjorde jag ju i morse.. dumt o dubbelarbeta.. lägger mig i soffan och lurar lite istället..

Haktappningarna..

.. har duggat tätt i dag..
Till att börja med så förklarade en kvinna på jobbet att hon och hennes man hade diskuterat bilkörning i går och att hon höll med sin man då han sa att hon (och ALLA andra kvinnor) kör bil sämre än honom.. hmm.. Nja, jag håller inte alls med för det går inte att dra alla över en kam, varken kvinnor eller män.. Men det var mer sättet hon sa det på, det lät som att han övertygat henne om att han hade rätt.. bland annat så sa hon att kvinnor aldrig buskörde eller kör för fort.. Ooopsi, jag är nog inte så kvinnlig då.. fast jag försöker hålla hastighetsbegränsningarna.. det är bara när jag stannat som jag sen fort, fort, fort vill upp i den aktuella hastigheten.. ;-)

Senare när jag var till norrlandsoperan och skulle hämta biljetten jag bokat så tappade jag ungefär 3 hakor när hon bakom disken frågade om det var
Cést si bon jag skulle se.. eeh.. mummelmummel.. det ska i alla fall vara den 19 april, sa jag.. - Åh, vad spännande, fransk soaré, sa hon.. och jag tappade ännu en haka.. eeh.. Varför jag tappade hakorna var för att jag var fullständigt övertygad att det var Ein deutsches Requiem jag bokat biljett till..
Jag tog biljetten till Cést si bon men var fortfarande inställd på att jag hade rätt datum inprogrammerat.. fast det hade jag inte.. Livet är allt bra underbart ibland :-)

På söndag är det Improvisationsteater i B-salen.. men jag vet inte om gammelhårbollen fortfarande är kvar här annars kan jag tänka mig titta in där.. Fast det är återkommande 1 gång i månaden..
Fick just reda på att ex-grannen inte ska åka bort i helgen, så då kan vad som helst hända..

På många kartsidor kan man ju räkna ut hur långt det är om man åker bil, men promenerar man så kan det bli en helt annan väg.. Hittade en sida där man kan sätta ut punkter och få rätt bra avståndsräkning även för promenader.. o så kan man räkna ut förbrukade kalorier men det kräver att man vet vad man väger, och jag har ingen våg.. Här är den! Jag har inte kommit på alla finesser men har räknat ut att om jag skriver in gatuadress, stad och land (utan å,ä,ö) så kommer jag dit jag vill börja.. sen är det bara att starta och så dubbelklicka i varje kurva :-)

Som pricken över i:et så hittade jag även denna lilla figur som alltid får mig att le :-)

Ja just det.. Skickade iväg några hälsningar med snigelposten.. hmm.. önskar jag kunde följa med o se leenden som jag stoppade ner i kuverten förvånat poppa upp.. Fast man kan ju sällan få allt så jag är bara glad att jag skickade iväg breven :-)

I morse..

.. hade sängen väldigt svårt att släppa upp mig, och om jag ska vara ärlig så hade jag ingen större lust att kliva upp.. Det är jobbigt att försöka sätta sig in i något som man inte är speciellt insatt i.. ja, alltså att formulera tankar som bara finns i huvudet.. Jag gissar vilt att det är en träningssak men någon politiker kommer jag nog aldrig att bli.. hmm.. man ska ju aldrig säga aldrig för man vet inte vad som händer i morgon dag.. och förresten så har nog nästan alla (gissar vilt) politiker spökskrivare så de behöver nog bara läsa innantill.. Lite besvärligare blir det nog när de står mitt i en intervju för då kommer ju frågor som de inte hade den minsta aning om skulle komma, om de nu inte får frågorna skickade till sig innan o journalisten skriver att Då kommer jag att okmma med oförberedda frågor.. Annars kan de ju ha en liten osynlig microfon och öronsnäcka o så sitter spökskrivaren i anrda änden o förmedlar svaren som politikern inte kan.. hmm.. verkar som att det egentligen inte är sÅ svårt att bli politiker men jag avstår ändå eftersom de för det mesta måste hålla till i storstan..

Upp kom jag i alla fall och jag hann även med 07-bussen och hoppade av strax utanför Universum.. Nu när vägarna blivit snöfria så går bussen fortare och för att inte komma för tidigt till jobbet så får jag lov att gå en liten omväg så promenaden blir något längre.. Jag inbillar mig att jag får lite bättre flås samt att kläderna sitter aningens lösare.. det där sista är nog bara inbillning för i spegeln ser jag inte ett dugg annorlunda ut.. Men det gör inget..
Längtar lite efter cykeln men den får nog vintervila ett tag till eftersom vi endast är i mitten av mars och april kan vara aningens påhittig vad det gäller väder och vindar..

Ibland blir jag lite less på en del människor.. som till exempel i går morse så fick jag sällskap i porten av en jobbkompis.. det första hon säger är att det blåser så snabla mycket.. Ja, lite grann kanske, säger jag, men det är ju Varmt! Ja, jo, det har du rätt i..  Kan dom inte försöka se det som är positivt? Nej, bara en massa gnäll på minsta lilla som inte är perfekt.. *suck* Äschan då, jag är nog lite kinkig.. ;-)

Lunchen blev överraskande.. Tog en låda från frysen (kollade att det inte var glass som hänt mig en gång) och trodde att det var råris och fläskfilé.. hehe.. När jag värmt det så upptäcker jag att det är couscous och fläskfilé (trodde jag).. hehe.. När jag börjar äta så märker jag att det var stekt marinerad kycklingfilé.. hehe.. Gott var det och K o M fick sig ett gott skratt när jag var aningens förvirrad.. Goda överraskningar är trevliga överraskningar :-)
Undrar vad jag får för mat i morgon ;-)

I eftermiddag kom lillchefen leende in och visade en liten handskriven post-it-lapp för mig.. Tack för ni ordnade en smidig resa! Den resan hade jag ordnat så jag fick lov att sträcka lite på mig och det kändes gott.. Sen ringde en kund och frågade om en uppgift som jag hade glömt fylla i igår.. Jag lovade att vi skulle försöka komma ihåg till nästa gång annars är hon väldigt välkommen att ringa.. då sa hon att hon gärna ringde för vi var trevliga att prata med.. då sträckte lite mer på mig :-)

Börjar få lite hum om det här med fruktdrinkar.. eller smoothies men med limejos som bas istället för mjölk.. Apelsin, päron och hallon funkar bra.. likaså apelsin, äpple och hallon.. och apelsin, banan och hallon är också okej.. testade med creme fraiche och det blev också bra.. behöver jag söta så använder jag honung..
Jag som sällan (och aldrig) ätit frukt förut har just nu apelsiner, äpplen, päron, bananer, kiwi, grapefrukt samt ett paket frysta hallon.. hehe.. Det är roligt att stavmixa.. och är det Gott! Jag gissar vilt att det även är lite nyttigt ;-)

Åh, små söta taxpuppisar på Hitta hem.. blit lite sjuk fast taxar inte tillhör min favvoras så är de oootroligt söta..
Ja just det, fick ett mail med en fråga om jag evenuellt skulle kunna vara lite hundvakt drygt 2 veckor i sommar åt en "liten" njuffepöjk.. eeh.. hmm.. vet ju inte när jag har semester men huuva mig vad det rycker i vovvenerven.. Hmm.. får väl avvakta några dagar tills jobbkompisarna pratat ihop sig med sina respektive eftersom jag förra året fick exakt de veckor jag ville ha..

hmm.. Grape, kiwi, banan o lite hallon.. kan det var nåt tro.. Måste testa :-)

En effektiv..

.. lösning på problemet med bristande jämställdhet

Till att börja med så ska vi nog börja med att omskriva skapelseberättelsen eftersom det redan där blivit alldeles tokigt, som jag hört den så skapade Gud Eva från ett av Adams revben. När jag googlar så finner jag en mycket intressant sak hos Hakke snackar, nämligen att det bara är 
en myt att Gud stympade Adam för Evas skull. 
Och då kommer den andra historien där Gud skapade mannen och kvinnan till sin avbild. När Adam ville underkuva sig Lilith men det ville inte hon så hon flydde och det var då Adams revben kom till nytta. Vad som är rätt eller fel må de lärde tvista om för själv har jag bara googlat så allt kan vara fel.

En sak jag funderat på ett tag är hur vi ska kunna bli jämlika när vi allt som oftast får höra att kvinnor ska kvoteras in i styrelser och andra välbetalda positioner, samt att män ska lockas in i vården.. Jaha, varför kan man inte locka kvinnorna, och kvotera in männen? Nej, troligen inte. Att kvotera in människor i yrken som inte är välbetalda skulle nog anmälas till JämO och något sånt vill vi inte.

Att det har blivit så här kanske inte är speciellt konstigt eftersom jag tror att mycket handlar om makt. Och vem vill släppa den makt den fått? Och vem orkar kämpa mot den makt den inte blivit invigd i?

Fast nu var det inte någon analys jag skulle leverera utan en effektiv lösning.. Analysera kan jag inte.. speciellt effektiv är jag nog inte heller.. Lösningar ligger långt bortom min horisont.. Mina brister lever jag däremot med varendaste vaken sekund.. Jämställdheten hemma hos mig är den att jag måste göra allt och jag är sÅ less på det! Inte nog med att jag måste laga till maten, jag måste även diska.. och vem, om inte jag, fixar bilen när den behöver tankas? Nej, just det, Ingen! Ingen kollar heller oljan eller släpar däcken upp o nerför trappen till vindsförrådet.. Det är helt enkelt hopplöst hemma hos jag..

Lösningen till allt detta kanske är att skriva om skapelseberättelsen så att kvinnor och män är likvärda ända från början.. Ett annat alternativ kan vara att vi ändrar vår grundinställning och värderar arbete med människor och omtankar likvärdigt med maskinarbete.. Jovisst pratas det om att människor är viktigare än maskiner, men hallå, när såg Du någon människa som inte strålade när den fick högvinsten som bestod av en guldglänsande nyckel till en sprillan ny RR (alternativt Porche, Mercedes)? Följdfrågan blir; Har Du någonsin sett (eller ens tänkt tanken) en guldglänsade skurmopp (sopborste, dammsugare, diskborste)?

Kanske skulle man utrusta alla människor med en mikrofon så att man var kväll får höra vad och hur man sagt saker om jämställdhet..
Kanske skulle man förbjuda allt smink (och reklam) som förskönar oss så att vi presenterar oss som vi ser ut i verkligheten..
Kanske ska vi börja med att förändra vårat språk där vi pratar om kvoteringar och lockelser..
Kanske skulle man sätta om priserna på varor så en handdriven mojäng blir 100 gånger dyrare än en motordriven sak.. för motorer är starka o i och med det så har de makt..
Kanske ska vi lägga all utveckling på att utveckla alla maskiner så att även de kan uttrycka känslor när vi arbetar med dem.. Tala om för mig vilken mekaniker som inte skulle fundera på sitt handlande om bästebilen blev ledsen..

Jag tror att de flesta håller med om att insidan är viktigast.. Men är det verkligen så vi Tänker när vi ser oss själva i spegeln? Vilka tankar är det som kommer på kvällen? Har jag gasat förbi 17 andra bilar/ människor eller har jag lyckats ge 17 andra människor ett leende?

Egentligen skulle jag vilja sätta de här tankarna i kategorin Obegripligt men det var mitt bidrag till Blogstafetten och med andra ord väldigt begripligt..


Mitt ämne till Enligt Min Humla blir ....... Brevet som aldrig blev postat

Tagen..

.. av VS och Nina på Johangården.. o så har jag mina misstänkar att det är fler som vill ta mig men eftersom dessa männskor inte uttryckt sina känslor så håller jag inne mina mesta konstigeheter..


Så här är reglerna:
Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Därpå väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.
Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna? och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


1. Hur jag än bär mig åt så finns det alltid tomma mjölkförpackningar i mitt kylskåp.. likaså finns det nästan alltid creme fraische vars datum gick ut i förra veckan..


2. Jag gillar inte matte men jag har en tendens att räkna både stort o smått.. Skär jag upp gurka eller nåt annat så räknar jag.. går jag i trappor så räknar jag stegen.. Men jag jobbar på att sluta räkna för jag behöver inte ha koll på allt..


3. Oavsett när jag måste gå upp på morgonen så går jag hellre upp en kvart tidigare än senare för jag sitter gärna och filosoferar en stund innan dagen börjar.. På helgerna kan filosofierna bli både många och långa o rätt vad det är så har jag filofiserat hela helgen..


4. Jag föredrar vintern framför sommaren, och ljuset framför mörkret..


5. Köper ibland dagstidning men glömmer bort att läsa den när jag kommer hem..


6. Jag är fascinerad av hastigeter.. Som jämförelse: Promenerar jag i rask takt så har jag en hastiget på ungefär 6 km/h..
Vinnaren i vasaloppet hade en genomsnittshastighet på ca 6,85 km/h i 9 mil!
Världsrekordhållaren på 100m sprang i genomsnitt ca 36,8 km/h..
Rekordhållaren i 50 km gång hade en genomsnittshastighet på ca 13,9 km/h..
En vinnare i maraton (42,2km) kan hålla en medelhastighet på ca 21 km/h..
Det hela började 1993 när min skidfavvo vann 5-milen i Falun.. waow, han höll i genomsnitt en hastighet på ca 24,2 km/h.. det måste vara underbart att flyga fram på det viset..

Det har absolut ingen nytta det här utan det är bara på kul.. lätt är det också eftersom jag har en enhetsomvandlare i mobilen o så har jag en omvandlarsida på nätet..


That´s me ;-)

Det verkar som att de flesta redan gjort detta men så jag har svårt hitta 6 nya.. Men.. Blir någon fler sugen på att fundera över sig själv så vassegoo och haka på.. det är alldiles frivilligt :-)


Reklam..

.. måste vara en underbar uppfinning.. Ja, för utan den hade vi ju inte vetat vad vi behöver.. som till exempel slimsweeper, eller vad det nu heter, menar den där kroppsstrumpan som gör att man minskar minst ett par storlekar på bredden bara genom att titta på den.. hur många storlekar man minskar genom att ta på sig den har jag ingen aning om för jag har aldrig provat.. Vill man sen toppa breddminskningen så kan man köpa sig ett bastubälte som gör att man minskar ett par sorlekar till..
När man väl minskat otaliga storlekar så är det dax att skaffa en snyggt och iögonfallande träningsredskap som man ställer ut på gården, alternativt stranden, o så står man sen där o tränar dag ut och dag in..

Sen finns de här nyttighetsprylarna för köket som också peppar oss att tänka åp kroppen och måendet.. en del pinaler fixar underbar fruktococktail på bara 15 sekunder.. och när de druckit upp den springer de glatt till jobbet full av energi och vackra som jag vet inte vad..

Visst har jag lockats av det där undergörande medlen och drömt mig bort till ett perfekt liv med en perfekt kropp.. men jag är ingen vidare skådespelare så jag får allt fortsätta leva mitt eget liv..

När jag var liten, mindre, så rekommenderades det, av något verk som jag inte kommer ihåg, att äta sex-ti-åtta brödskivor om dagen.. Varför inte börja rekommendera 6-8 benlyft varje dag för alla soffliggare. och 6-8 armaruppåtsträck per dag osv osv.. Dessa råd bör sändas på bästa TV-tid flera gånger per dag för jag tror att det behövs många repetitioner innan saker o ting börjar sätta sig i huvudet på folk.. Med folk så menar jag mig själv för jag är ju lite distraherad ibland och glömmer ofta saker.. Men varför inte börja visa enkla övningar som människor som jag kan göra hemma i soffan framför TV-apparaten.. Fast vem skulle ställa upp på det, jag menar inget företag gör ju den minsta vinst på att visa hjälp till självhjälp och bättre mående..

Jag har till exempel glömt var jag packade ner fotfilen när jag flyttade i somras.. och jag glömmer att jag ska leta efter den så när jag väl sätter mig fötterna i ett skönt fotbad har jag ingen fil.. Jag har också många gånger senaste månaderna glömt att jag ska köpa en ny fil.. Däremot brukar jag komma ihåg att jag glömde den när jag kommer hem och packar upp kassarna.. *skumt*

I dag kände jag att jag behövde köpa något men jag visste inte vad.. åkte iväg till ett av de nyare gubbdagisarna och strosande runt där så ser jag väldigt mycket som jag skulle vilja ha.. en borrmaskin kan vara bra att ha.. jaha, och hur mycket behöver jag borra då.. likaså slipmaskin och skruvdragare.. ja just det, ska ju både måla och bygga om hemma.. en ny telefon kanske.. haha och hmm, mina telefoner fungerar alldeles utmärkt.. o varför inte ett nytt pyttelitet strykjärn.. eeh, det jag har använder jag ju knappt så inbilla mig att jag skulle använda ett annat strykjärn.. Ja, det fanns väldigt mycket jag skulle velat lägga i korgen och ta med hem, men som tur var hade jag kommit ihåg att ta med en liten gnutta förnuft när jag åkte hemmifrån..

Däremot kunde jag inte motstå ett mixerset med stavmixer, minihackare och mixerbägare.. Förmodligen är jag påverkad av reklamen och inbillar mig att jag kommer att få en anings mer energi.. dvs om jag nu börjar använda grejorna.. Men jag stannade i alla fall till vid en mataffär och köpte med mig några kilo frukt och grönt.. Äpplen, päron, apelsiner, fänkål, tomater och en flaska tabasco.. Och jag har ingen aning om hur jag ska göra.. hehe..

Äschan då, än är jag inte för gammal för att lära mig och på nätet finns säkert en massa smarriga tips och recept.. Så nu är frågan om jag först ska testa själv o fixa en egen vitamindrink eller googla o få några tips..

Leksand..

.. förlorade.. Äh, det kommer fler matcher.. och R i Malmö kommer somna gott i kväll..
Lasse skärpte till sig men får ändå vara kvar.. Såg inte alla dansande o han fick ju i alla fall 2-siffrigt från domarbordet.. men tråkigt att Ebba åkte ut..
Jag missade Så ska det låta.. Men det kommer i repris både på 1:an i morgon.. och då har jag förhoppningsvis kommit på hur man andas så jag kan gala högt i takt med deltagarna..
Jag zappade in på Discovery mix och fick en upplevelse av matte/husse-hundsamarbete.. Åh, vad jag längtar efter eget samarbete men en bästevän.. fast vet inte om det är bra att surfa runt på valpsidor..
En av "mina" lejonmadammer har måsta opererats om.. Klumpen som infinner sig i min mage går inte att beskriva.. Hjälplösheten är tung..


Får en flashback och minns en av låtar som brukade härja i min första bil.. en gröna SAAB -99 från 1969.. full med röda rostskyddsfärgsprickar..


Jag lever
JAG LEVER
...så enkelt och sant
Än har jag min plats
här på jorden
Jag blev bara rispad
av kniven som slant
visst hade vi tur
båda två
Jag lever
JAG LEVER
.....

[Text & Musik: Py Bäckman]

Känner mig som 20 igen.. sårbar.. med en tro på att jag överlever..


Morgonpromenad..

070309_072450.jpg
Morgonpromenad..

Luncherna..

.. är väldigt sköna den här veckan eftersom jag har tidig lunch o får nöjet att sitta alldeles själv en stund innan det ramlar in fler människor.. Det är underbart och jag njuter verkligen av tystnaden.. Har jag tur så kommer det "bara" några tystlåtna och äter sin lunch samtidigt som jag tuggar på min.. Ibland blir det ett stilla och eftertänksamt samtal där båda tänker efter innan vi svarar..

S är en människa som, i mina ögon, är ett perfekt lunchsällskap.. Förmodligen är det för att vi är lite lika i sinnet och tanken.. bland annat så försöker vi se det positiva i tillvaron (fast ibland är det svårt), men det är sällan vi gnäller o gnisslar över hur vädret är osv osv osv.. Häromdagen kom hon in till mig en morgon och det verkade som att hon ville boka ett jobb.. som vanligt ringde det hela tiden och jag gestikulerade till henne något som betydde att jag skulle sätta ringaren på vänta och hjälpa henne.. Strax var jag helt till hennes förfogan och då log hela hon och viskade; Jag ville bara berätta att jag fått jobbet! Hela jaget blev full med underbart sprittande glädje för hennes skull! Jag har fått förtroendet att följa med på hennes resa ända från hon sökte ett annat som ledde till detta och jag är tacksam och glad för det.. Tyvärr innebär det att vi inte kommer att dela lunchrum så småningom, men vadå, vi kommer ju också att flytta (som det verkar ska den vara klar 1 juni).. Jag är däremot väldigt övertygad att vi kommer att per telefon oavsett var vi hamnar, och det är jag glad för..

Har bara tagit kvartspromenaden om morgnarna denna vecka, förutom idag då jag bestämde mig att starta från Universum.. På ett sätt känns kvartpromenaden lite som ett nederlag för förra veckan tog jag ju Universumpromenaden varje morgon.. Det var nästan så jag funderade på att börja med växthuspromenader denna vecka.. o så ramlar jag tillbaka till kortpromenader.. AJAJAJ, det gör ont när ribban ramlar ner i huvudet.. hmm.. den inte bara ramlar ner, den börjar slå mig så jag bara vill springa o gömma mig.. Men, plötsligt i morse så gick det upp ett Liljeholmen för mig.. Det är jag själv som sätter ribban och försöker jag hoppa över en som ligger på omöjliga höjder så får jag, faktikst, skylla mig själv! Jag ska istället sträcka på mig för de kvartspromenader jag verkligen tar!

Men det är svårt det här med ribbor och höjder, för jag vill att allt ska gå i ett tempo som knappt bilarna i formel-1klarar av.. Knäppt, jag vet, men jag tror inte jag är ensam..

Sen kan man, Jag, ju göra oväntade saker som till exempel i morse när jag plockade fram 1 kilo kyllingfiléer för tining.. mästerkock med oanade kryddblandningar i bakfickan.. hmm.. lite smält smör med honung, peppar o salt räddade mig o nu har jag 5 kyllinglådor med couscous, broccoli och gula morötter.. fast det känns som att jag skulle vilja ha även lite rivna morötter till..

Dax jag bäddar ner mig innan jag börjar drömma om mat..

Nighty nightz..

Räkningar..

.. är det rätt bra om man betalar.. ännu bättre är det om man betalar dem i tid, men glömmer man det så hålls det reda på av räkningsutställaren för då kommer det en påminnelse i brevlådan.. i och för sig så får man en extraavgift att betala men det är ändå bra att det kommer en påminnelsei för hur skulle det annars bli om man helt glömde ett helt år.. Huvva mig vad dyrt det skulle kunna bli..

Vill man vara riktigt säker på att inte få någon påminnelse så kan man betala räkningarna dubbelt.. det råkade jag göra i januari.. inte konstigt jag hade mindre pengar på kontot sen.. fast så mycket mindre var det inte eftersom det endast var 174 kr mindre på kontot.. värre hade det varit om det vart 10 gånger mer..
Extrabetalningen trodde jag att de skulle skicka tillbaka men inte kom det något utbetalningskort till mig, däremot kom det ett inbetalningskort för månaden efter.. Fast med flera hundratusen kunder så kanske de har tillräckligt att göra med att påminna de kunder som har dåligt minne.. Om jag drar paraleller med mitt jobb så har inte vi tid att ringa o bekräfta till alla kunder att de får den hjälp de vill ha.. Skulle vi göra det så skulle arbetsdagen behöva utökas till 12 timmar/dygn men så mycket har jag inte tid att jobba för då skulle jag ju knappt ha tid att sova.. och huvva mig vad trött och irriterad jag skulle bli i såna fall och det har jag varit tillräckligt idag, fast jag bara jobbat 8 timmar.. Men jag gjorde ändå 1 bra sak idag när jag delegerade några saker till en av de andra jobbarna.. Hon brukar ibland prata ojobb o medans hon gör det kan hon fylla i klara beställningar som ska faxas iväg.. Själv ska jag försöka klara de röda beställningarna.. helst utan att börja se rött under tiden.. TackoLov så är det bara 4 dagar kvar av denna jobbevecka.. :-)

Dagens humör räddades när jag ringde kundtjänst o frågade om min dubbelbetalning.. Trots trötthet o irritation så inbillar jag mig att jag lät snäll när jag frågade om det gick att föra över på något vis.. -Javisst går det, sa Maria på fakturaservice och ändrade till månaden efter så nu behövder jag varken betala, eller få påminnelse om, februariräkningen.. Nice! Frågade lite försiktigt om hon kunde se hur många månader jag har kvar.. - Javisst sa Maria på fakturaservice och förklarade att om jag inte ville ha abbonemanget så måste jag säga upp det i april.. hmm.. o hur ska minnet kunna komma ihåg det då funderade jag inne i huvudet.. Men det behövde jag inte fundera länge på för hon sa att hon kunde säga upp det nu så att det är slut när det är slut.. Thank U! tänkte jag o blev omedelbart genast mycket gladare.. Tönk att ett litet telefonsamtal kan göra så mycket.. :-)

Strax är det en ny serie på 4:n.. Hitta hem. Omhändertagna hundar och katter som behöver ett nytt hem.. hmm.. Vet inte om det är så smart av mig o titta på det för jag kan ju gåsta o bli lite sjuk.. o om jag blir sjuk så kan jag inte jobba i morgon.. o i så fall måste jag vara hemma o kurera mig.. o kurerar jag mig hemma kan jag inte jobba.. Äschan då, lite chansningar måste jag ju få göra.. så jag tar risken att det inte står Excessa på varken hundar eller katter i programmet..Det som gömdes i tö..

Plötsligt en dag vaknar hon, sträcker på sig o känner att stelheten är aningens mindre än igår.. förfrysningen börjar sakta men säkert släppa taget, och solens strålar ger en känsla av hopp.. Åh, vad hon har längtat efter den här stunden och att få slänga av sig det kalla, vackra vita snötäcket och låta fröna av livsglädje börja gro igen..


En gång för en evighet sedan så fanns glädjen där men abrupt tog den slut en höstdag då solen slocknade för att, som det kändes, aldrig mer tändas. Vintern infann sig och hon var innesluten i metertjock is där hon knappt såg vad som rörde sig på andra sidan, än mindre hörde hon vad som sades. Fast hon brydde sig inte, orkade inte annat än bara vara innesluten i isblocket.


Så småningom börjar hon fingra lite på isen.. knackar försiktigt och får, överraskande svar.. det knackar tillbaka utifrån.. Fylld av rädsla drar hon sig tillbaka och vill skrika Kom inte hit! Jag är smittad av vintern och isens kalla grepp om mig.. låt mig bara,, vara..


Men hon säger ingenting, blundar bara hårt.. oväntat känner hon en tår som sakta rinner nerför kinden.. blundar hårdare, ingen ska få se.. min ensamhet är min, bara Min! Solen kommer aldrig mer att värma som den gjorde förr, då, innan den slocknade..


Hon går in i dvalan igen och låter världen vara den den är..


När hon vaknar nästa gång är kinderna våta av tårar.. hon sträcker upp huvudet mot ljuset hon anar finns där utanför och känner en salt men livgivande smak på tungan.. i dvalan har hon fingrat lite på isen.. skrapat med nageln så isblocket fått flera gropar i sig.. På andra ställen upptäcker hon avtryck av händer som värmt och smält isen utifrån.. Djupt inom henne finns rädslan att de ska nå fram men längtan är starkare och försiktigt fortsätter hon skrapa på insidan av isblocket.. och värmen från händerna på utsidan gör isen skirare och tunnare och snart finns det en öppning..


I öppningen ser och känner hon åter solens strålar.. värmande.. Skrämmande.. Hon känner en hand på sin axel.. vänlig.. varm.. förstående.. Kisande med tårfyllda ögon tittar hon upp, överraskad att det finns människor som stannat kvar.. Känslan fyller henne med glödande värme som smälter det sista av isen..


Försiktigt sträcker hon ut handen och lägger den på den arm som är närmast.. provar om den ger det stöd hon behöver.. Känslan är hissnande då armen stannar kvar när hon sakta börjar resa sig.. och där kommer en till som säger jag Finns här om du vill.. Bakom sig känner hon att någon står nära, nära men utan att tränga sig på, bara som stöd utifall det behövs.. Framför sig ser hon människor som delar med sig av sina leenden och som vill skratta med henne..


Med stapplande steg tar hon sig ut i solen.. hjärtats extraslag blir en dans som tar henne från det gömda ut i värmen och än en gång får hon uppleva våren.. Tårar av tacksamhet rinner sakta nerför kinden..


 

Mitt ämne till Johannapanna: Lösenordet


 


Monster..

.. valde jag bort igårkväll.. fastnade framför datorn o pratade lite med ett par kompisar i södra delen av landet..
Men vaddå, filmer kan man ju se när man vill, om man kan vill säga.. Annars så kommer de säkert på någon kanal nära dig så småningom.. Det gjorde Kalenderflickorna hos mig i eftermiddag.. fast jag visste inte att de skulle komma så totalt ovetande råkade jag slumra i soffan o rätt vad det var så rang de på min dörr.. Vilka underbara kvinnor! Men jag blev ändå lite bannad på att en av dem valde att åka till Hollywood istället för att försöka prata med och förstå sonen.. Men det var ju om kalendern det handlade om o den blev ju väldigt vacker och samlade in många pengar till en ny avdelning på lassa..  och en ny soffa.

Annars har lördagen mest handlat om att bara acceptera att tygndlagen är ett faktum och ibland går det bara inte att göra något åt den.. speciellt när tyngdlagen och soffan samarbetar.. Men solen har strålat från en underbart blå himmel och genom fönstret såg jag snön gnistra lockande o pockande.. Och när jag sparkade ut samvetet så upptäckte jag att jag ändå hade en rätt skön dag..

Jag har inte enbart legat på latsidan för jag fick ett mejl som fick mig att dansa en liten sprudiluttandans.. Vet inte om den passar i Let´s dance men skön var den.. sen blev det lite skrivande tillbaka så egentligen känns det inte som att jag har så mycket att säga.. Desto mer har jag att fundera på.. men det är ett skönt funderande..

I går planderande jag en massa till i dag.. i kväll låter jag planerandet flyga o fara o så tar jag morgondagen som den kommer.. för kommer gör den, det är jag helt säker på..
Själv kommer jag nog inte att komma längre än till soffan o sen sängen.. Om jag nu inte råkar ramla kull någerst eller om någon vacker Adonis ringer på min dörr.. Fast båda är lite otroliga eftersom jag har halkskydd på tofflorna o så har jag inte berättat för vackra Adonisar att jag bor just här.. hmm.. månntro jag skulle chansa vilt o lämna dörrn olåst en lördagkväll.. Nä, tror inte det för jag dubbelkollar alltid att dörrn är låst.. fönstret bredvid balkongdörren glipar däremot nästan jämt så vill någon in så är den välkommen att komma den vägen..

Gårdagens..

.. inlägg blev refuserat.. kanske var jag lite för vågad eller också hade jag inte kammat mig.. fast jag gissar att det var för att jag hade på tok för mycket mjöl på näsan o äggskal i hövvet..

Jag har mina misstankar att uppdateringen farbror Roland o Co håller på med inbegriper ajtomatisk fotgrafering när man loggar in på bloggen.. graferingen kommer ligga under datorn så de blir endast synliga för dem som lägger sig på rygg o tittar under datorn.. Dock har fotgraferingen ajtomatisk reficering om det är för mycket vitt på grafen o det var därför jaget inte fastnade..


Varför jag var mjölig o äggskallig var för att jag råkade komma på att det var torsdag i går och jag, tillsammans med H, har haft fikavecka o då är det lite trevligt att bjuda på nåt gott på fredagens eftermiddagsfika..
Själv tycker jag det är gott o bjuda på rulltårta fast jag kan inte baka.. i receptet står det ju rör/vänd försiktigt ner mjölet.. 1 gång har jag gjort det o då blev bakverket totalt misslyckat så jag använder elvispen till även mjölet.. o vips så vorte det ett bakverk.. Gjorde en "vanlig" rulltårta med hallonsylt och en chokladrullis med smörkräm.. Smörkräm har jag aldrig gjort förut så jag trodde jag var smart när jag tog flytande margarin eftersom jag inte orkade vänta på att det hårda skulle bli rumsvarmt o mjukt.. hehe.. Jag som brukar fråga om andra gjort någon konsekvensanalys av sina handlande glömde totalt bort det själv.. Smörkrämen blev en aaanings mjuk o flytande o läckte så alla blev alldiles kladdiga om händerna.. Fredag eftermiddag o hela fikarumemt fyllt med slickande människor.. hmm..
Men gott blev det och tillomed jaget tyckte det ;-)


Men det var tur att jag hade med mig baket och fick lite bekräftelse för jobbedagen var mer än en katastrof.. upptäckte ett par stoorjobb till nästa vecka som ingen gjort något åt.. någon hade tagit emot det o kommenterat det rätt ut i luften så jag visste att de fanns, men med sjuttioälva andra saker att hålla reda på är det lätt hänt att tappa bort det som inte står framför ögona på mig.. *muttermutter* Äschan då, verkar som pms-humöret är på topp just nu.. Vilken snabla Tur att det är fredag kväll o att jag har 61 timmar till nästa drabbning ;-)

Fundilerar på att ta en prommis i morgon o kika på Ride1 http://www.norrlandsoperan.se/default.asp?id=3344 på norrlandsoperan.. i och för sig så är det bara 3 minuter och 50 sekunders installation, men det känns som att det kan bli en upplevelse.. Om jag går dit kan jag också ju köpa biljetter till Ein deutsches Requiem http://www.norrlandsoperan.se/default.asp?id=3240 .. Fast mycket kan hända innan morgondagens eftermiddag..


I kväll visas Monster på nya kanal 9.. månntro om jag kan lära mig nåt nytt om jag ser den.. ;-)

Fast det säkraste kanske skulle vara att sätta mig o se o lära mig från yoga-dvd:n som legat i hyllan flera månader.. hmm.. Månntro jag ska göra en konsekvensanalys o sen välja det som är bäst för mig, egositisk som jag är..