Vill ha..

En gammal amazon..

men jag ska nog vakta mig med vad jag gör.. eller kanske Akta mig.. för jag ler.. och jag chansar.. så min tid är nog kommen..

Avinstallerade..

.. de roliga figurerna eftersom det programmet långsammade datorn någe hemskt.. o så vart det konstigt när jag skulle skriva inlägg.. fick skriva, spara, öppna i andra textredigeraren o ta bort tabellen o sen skicka ut inlägget.. Helskumt.. eller rättare sagt alldeles obegripligt för en tant som jag.. men det gör inget för jag kunde ju ta bort det..

I morse begrep jag inte heller varför jag inte kunde koppla upp mig mot jobbservern.. När jag försökte, och det var otaliga gånger, så fick jag bara en varningsruta: No connection! Try again later! Men jag ville inte trya igen sen.. Efter att ha dubbel- och trippelkontrollerat alla sladdar o kontakter så jag ringde supporten 08.06.. 08.56 hade jag ännu inte hört något.. hmm.. Ringde igen o frågade vars mitt ärende var.. Hon som svarade lät snäll o rar o sa ja just det, det var dig jag pratade med alldels nyss!  Fräste att det var inte nyss det var en timme sen!!!  Hörde mig själv o hur grinig jag lät, o huvva mig vad illa jag lät.... hon lovade kolla o att någon skulle återkomma.. Jag hoppas jag lät mycket snällare när jag tackade henne.. Sen efter bara en liten stund ringde P som sitter i storstan.. jag tänkte att han säkert kommer fråga om jag stoppat i den gröna sladden i det gröna hålet, men det gjorde han inte.. Alltså måste mina sladdkunskaper vara i nivå som MVG..
Jag blev guidad genom en massa tester som jag inte ens visste fanns.. o min dator fungerade litegrann i alla fall.. sen frågade han något om disken.. o tungan min halkade sta lite så jag sa - Disken, nej, den står hemma i köket... oooppsi.. Men vi fick oss i alla fall ett gott skratt mitt i allt testande.. Sen skulle han ta över min dator o fixa lite så då kunde jag gå o få mig lite kaffe för klockan var nästan 10.. o jag hade inte gjort det minsta nytta.. förutom sorterat lite papper.. Vid 10.30 fick jag kontakt med fjärranslutningen o kunde börja jobba ordenligt.. Under morgontimmarna fick jag verkligen träna på att komma ihåg att andas o det fanns väl någon mening med det för eftermiddagen vill jag helst glömma.. råkade upptäcka ett uddajobb till i morgon som ingen av oss sett.. Undrar om vi alla har selektivt seende o de man inte ser finns inte.. men med samlade krafter fixade vi det.. sen var det bara resan kvar för mig att ordna.. hahaha.. kl 16.30.. hur många flyg har lediga platser till förstaflyget dagen efter.. eller hur bokar man tåg som redan avgått o där tågföretaget vägrar fakturera företag.. Jösta vilken orolig mage jag hade ett tag.. men det var ju bara ca 2 timmar.. Tittade trött in till chefen när jag gick halv sex.. frågade om hon kunde ringa kolla att resenären fått allt.. Jo, det skulle hon! Hennes mage hade nog också varit lite orolig för med en respekt i sin röst sa hon att jag gjort det bra som ordnat detta.. Själv ville jag bara kräkas för tänk om vi skickar dit dem fel dag.. tänk om.. var rätt mycket slut när jag gick till bussen.. leendet hade rest till långtbortistan.. men så kom jag på att om jag bott kvar på förra stället så hade jag fått vänta till halv sju innan nästa buss.. nu behövde jag bara vänta 3 minuter.. *glad*

Sen tänkte jag på eftermiddagskaffet som ju blev något sent men ändå mycket trevligt.. endast 4 i fikarummet.. jag tillsammans med R, andra tant M o F.. satt kvar lite långe o de andra höll mig sällskap och delade med sig av sina leenden.. R pratade på om allt o inget o är i sin egen lilla värld, en trevlig sådan, observationer lämnar han därhän.. men det är ju inte så konstigt för han är ju karl.. ;-)
Tanter som heter tant M är däremot livsfarliga på att läsa människor.. så akta er för dem.. eller ta emot de varma leendena de har att bjuda på..

Början av bussresan kände jag mig rätt sur o snäsig.. o väldigt mycket obra för uddajobbet blev inte optimalt för någon.. men i en kedja där många människor och händelser så gjorde jag det jag kunde.. det bästa med andra ord (inbillar jag mig).. Det är inte lätt när många är inblandade.. Sen kom jag ihåg fikaleendena som jag fick.. o disken som stod hemma.. o skratten och leendena som jag delat med mig av.. Så just nu känns det ändå rätt okej..

O så har jag fått Ior som kompis.. bästa jobbkompis hade varit o köpt Tiger till sin lilla dotter.. mjuk som det mjukaste.. när hon berättade att Ior också fanns så kunde jag inte motstå utan sprang (nä, nu överdriver jag) till affärn o hittade en liten söt Ior som ville bli min kompis.. mjuk som den lenaste och otroligt söt med en frisyr som påminner mig om min när jag kliver ur sängen på morgonen.. o så sitter han still där jag satt han.. bredvid mig i lagom ögonhöjd.. både den ena o den andre var in o kikade på honom.. eller var det månntro mig de kikade på.. Fundilerar på om jag ska ha han kvar på jobbet o krama såna däringar dagar när allt känns hopplöst.. för då ser de andra att nu behöver lilla jaget en kram.. en stoor sådan.. hmm.. det kanske var en idé att utveckla.. eller inveckla..

Tacksam att jobbedagen sen länge är över.. Tacksam för skratt o leenden jag fått , och givit.. o de sistnämnda sparar jag i minnet..

Håller med!

Människors skrockande och tyckande om allt och alla anser jag man personligen ska ta med en nypa salt. Livet är tufft för oss alla emellanåt. Vi måste våga tro på både andras och vår egen kapacitet och framförallt inte vara så rädda för att misslyckandas. Det är helt ok att få "skita i det blå skåpet" emellanåt!.. (Bildligt alltså! :-D) Nannes ord om:

JAG STRÄCKER MIG MOT HIMLEN
Text & Musik: Nanne Grönvall

Välkommen på tåget ut i livet
Här finns plats för alla, så häng med
Packa väskan, släpp din rädsla
Ta med din kaxighet
Resan går mot regnbågen i högsta hastighet


Jag sträcker mig mot himlen
Kan nå hur högt jag vill
Jag sträcker mig mot himlen
Och kanske lite till
Vill ta vara på varje stund jag kan
Jag reser med livet i min famn
Jag sträcker mig mot himlen
Jag sträcker mig hur högt jag vill


Några säger; "Rätta dig i ledet"
Andra säger hur man borde va';
Går nåt fel så kraxar många; "ja, vad var det jag sa!"
Struntar i moralkakorna
Fingret är mitt svar!!!


Jag sträcker mig mot himlen....


Hela kroppen..

.. struttar runt, och jag skrattar igenkännande från minnen av gårdagen.. alltså gårdag i form av många år.. Nannes Vem som helst är underbar.. då var det kanske inte alltid så roligt.. men idag kan jag skratta åt det.. eller kanske rättare sagt åt mig själv i igenkännandet.. Men jag lovar, det är inget elakt skratt!

I går..

.. blev ju stängning av jobbet en anings hastig.. så idag var det en katastrof som mötte oss när vi kom o öppnade.. Inte alls roligt! O speciellt eftersom natten var långt gången innan jag somnade.. det har känts som tuggummi i hövvet hela dagen men kanske mer efter lunch.. Sjutton också vad jag saknar en del människor när de inte är på jobbet.. 1 avdelning är i storstan 2 dagar och en annan var borta i dag.. det märks att deras leenden är borta.. o de som är kvar får jobba lite extra så de har fullt upp med att hålla ihop verksamheten..

När jag gick till bussen tänkte jag att jag skulle kliva av innan trafikljuset o promenera sista biten.. hmm.. jag blundade ett litet ögonblick o missade den hållplatsen.. men jag vaknade lagom till jag skulle kliva av..

Bestämde mig att åka o köpa lite sockor för de jag har har reducerats kraftigt.. o att gå med olika tjocklek känns lite halvhalt..
Först ville bilen inte släppa in mig.. kanske tyckte den jag verkade alltför trött.. men som en liten envis gris, dock ej skrikande, lyckades jag smälta låsen o komma in o åka iväg.. hmm.. på stormarknaden har de många saker.. 2 bh för 199kr o 2 trosor för 99kr.. Kanske inte världens lyxigaste men då kan jag ju byta desto oftare.. o så blev det lite huvudfärg för utväxten har kommit en bra bit på väg.. mahognykoppar.. så i morgon kommer, förhoppningsvis, jag att stråla..
Upgrade your email with 1000's of cool animations

O tänk att jag också kom ihåg sockorna.. o på hemvägen stannade jag vid macken o köpte låsspray för bilen ska bara inte få för sig att jag inte ska någonstans när jag behöver något..


O så hittade jag lite gladmusik för bara 59kr.. 20 år med Nanne.. o jag kan sjunga med i de flesta låtar.. alltså kan jag inte vara mer än högst 20 år.. Upgrade your email with 1000's of emoticon iconsLång dags..

.. färd mot natt.. som vanligt lika mycket på jobbet utan tillstymmelse till underlättning.. fast egentligen så finns det om än några dagar, veckor eller månader bort.. Direkt efter jobbet var det en föreläsning om sånt som rör de jag ringer.. mycket intressant med tanke på att vi bara sitter som en mellanhand.. men det är ju inte så bara egentligen för jag skulle inte vilja byta med dem jag ringer.. o jag vet att de inte heller vill byta med mig.. :-)

Vart less på att inte kunna klippa o klistra med Ctrl-knappen så idag hade jag en överläggning med P som är rätt duktig på datorer.. Frågade honom om var man hittar inställningen till tangentbordsknapparna o han klickade hit o dit men hittade inte heller det.. åh, vad glad jag blev att jag inte var helt ute o cyklade för han kom också ihåg att förr i tiden så kunde man programmera knapparna till vad man ville.. tja, inte till vad som helst men man kunde ändra så att ingenting blev rätt när man skrev..  numera går det visst inte så lätt som vi kom ihåg.. Nåja, han föreslog att jag skulle testa ett annat tangentbord för det kunde ju vara lite kladd i det andra.. inte för att jag har kladdat på det men eftersom det är använt av någon annan förut så kunde ju den ha gåttsta o kladdat lite.. vad vi främst tänkte på var coca-cola.. eller nåt liknande.. o nu när jag bytta till mitt gamla så funkar Ctrl-knappen som den ska .. *glad* o ett irritationsmoment är förpassat till återvinningen.. Gott!

Känner mig lite bortgjord.. eller det är nog inte rätt ord.. avslöjad kanske.. tant M sa idag att hon inte var ensam iakttagare.. hmm.. o jag vill bara gömma mig o säga åt dem att titta åt ett annat håll.. sätta på dem skygglappar o solglasögon.. fast solstrålarna smyger nog in till dem ändå för solen kan man nog inte dölja om den visar sig.. fast enligt tant M så var de bara rara sägande de hade.. o jag vet att 98% av alla dem jag dagligen träffar är människor som unnar andra gott.. de resterande 2% får säga precis vad de vill.. så efter första vändataggarnautåttankarna tänker jag dra in dem o fortsätta le och sträcka på mig i morgon..
Upgrade your email with 1000's of emoticon icons

Ja, det blev nog en rätt bra dag i dag med..

Energin..

..räckte till att diska allt samt göra 12 lunchlådor.. trodde ett tag att jag tagit mig vatten över huvudet men med tanken på att jag bara kan göra det jag gör just nu så blev resultatet gott.. lammskav med svampsås, köttfärsgryta med grönsaker o panerad stekt rödspätta.. en stor bytta grönsallad.. kokt potatis, ris och cuoscuos.. Och efteråt så diskade jag även det jag använt idag så i morgon när jag väknar är diskbänken ren o fin..

Hårbollarna fick mat o en halvlång promenad..o så varsitt tuggben att gnaga på.. Efter 2 dagars insläpande av sand o grus så insåg jag att snabeldraken behövde jobba lite.. o sen svabbade jag också av golven.. så nu doftar det såpa här..

Sen ringde jag bästa vännen E.. det blev ett kort men gott samtal.. ibland behövs det inte många ord för att förklara saker o ting.. sa att jag fundilerade på att åka ner nu när jag inte har vovsan (E är allergisk).. o jag är välkommen precis när jag vill.. o hennes mor & far skulle också bli glada att se mig.. hmm.. tanken är lockande..

Nu har hårbollarna blivit hämtade och det känns som att jag gjort slut på all energi jag kände i förmiddags.. men det är en skön trötthet o lite sömn rår nog bot på den..
O i morgon kväll har vi, kom jag på, träff med de vi ringer till.. så jag ska nog kanske och evenuellt vara lite fin redan när jag åker till jobbet.. Om jag kommer ihåg vill säga.. ;-)

Morgonen..

.. blev en tidig morgon.. redan halv sju började gammelhårbollen prata o propsa på att jag skulle kliva upp o ge dem frukost.. jag försökte vända på mig o inte låtsas höra men så kom jag på att grannarna kanske inte blir så glada att bli väckta av lite ylande.. gick upp o utfodrade dem o klädde på mig.. När vi kom ut var det blåsigt, på gränsen till stormigt, och mörkt.. o så väljer jag en väg som delvis inte är upplyst.. o hur smart är det när jag vet att min fantasi kan skena iväg emellanåt.. blåsten gjorde att jag knappt hörde mina egna steg, och mörkret gjorde att jag inte såg speciellt mycket.. o med tanke på att det varit en del överfall i stan samt att det kan finnas vildjur så är jag glad att jag hade de gula hårbollarna med mig o inte lejonmadammerna, för nu gick de ju som vanligt med nosen i backen utan tanke på fanns i skogarna..
Fast jag känner mig ändå trygg oavsett om det är lejonmadammer eller små gula hårbollar som finns vid min sida..

Efter frukost så lurade jag till några timmar i soffan.. vaknade till av att jag hade fullt med lösa tänder i mun och flera som jag försökte trycka tillbaka dit de skulle vara.. drömmen otäckt verklighetstrogen så jag hade lite panik en stund innan jag undersökt att alla satt där de skulle.. Det var i o för sig ingenting som var smärtsamt men känslan att rulla runt en lös tand i mun..huvva mig..
Somnade om.. drömde att jag flyttat till en ny, stor, lägenhet.. på morgonen skulle jag med bussen.. sprang runt i huset o letade efter toaletten o då hörde jag någon ropa -Bussen kommer! Blev stressad o skulle bara kolla att spisen var avstängd.. först hittade jag inte spisen men sen såg jag några reglage  som skulle kunna höra till den.. det såg ut som att de inte var avstängda så jag snurrade på vreden så att det skulle stå som de ska stå på en avstängd spis.. fast när jag gjorde det så upptäckte jag att diskmaskinen och en värmekamin satte igång.. hmm..vred hittan o dittan o till slut slog de av.. men bussen missade jag.. Fast det verkar inte som att det gjorde så mycket för solen sken o det var vår i luften..
Jag som sällan brukar komma ihåg att jag ens drömt.. men det var skönt att lura lite i soffan.. o nu känner jag mig så pigg att jag ska göra några lunchlådor.. det blir nog stekt rödspätta i några.. o så har jag tatt fram köttfärs o gör nog nån sorts röra med grönsaker o svamp.. men först måste jag ta itu med disken.. Diskar är inte roliga.. alltså är de oroliga.. o det verkar som att de aldrig tar slut.. o har man, jag, väl tömt diskbänken så är det ju, omedelbart, nåt nytt odiskat där.. det tar aldrig slut.. Jag behöver tänka lite omtankar när det handlar om disk..
Jag kan bara diska en sak i taget! o då får jag väl göra det.. och göra just det bra..
Jag kan inte rengöra och torka av diskbänken innan jag diskat en sak i taget! alltså är det bara att ta en sak i taget o göra just det bra.. skulle något annat komma ivägen så jag inte hinner med allt så är ju inte det hela världen för jag har, förhoppningsvis, diskat en sak.. o den har jag diskat bra!
Det handlar lite, eller kanske är det mycket, om att jag kan bara vara på ett ställe åt gången.. och det stället är NU! Sen, när jag tagit hand om nuet som är nu, så kan jag ta hand om nuet som torkar av diskbänken.. hmm.. alltså är en full diskbänk ungefär som själva livet..

Och just idag i detta NU.. gillar jag livet.. ler mot det.. o litar på att livet vill mig väl..
Upgrade your email with 1000's of cool animations

Hårbollarna..

..lät mig sova länge idag.. först vid 8 började gammelhårbollen vänligt småyla för att tala om att han minsann var rätt hungrig.. lillhårbollen var inte riktigt lika hungrig så han hoppade upp i la sig bredvid mig.. men lite serviceminded är han för han hade med sig min ena fårskinnstoffla.. Sen blev det morgonprommis o frukost.. Lurade sen i soffan ett tag o tittade lite på en maratonvisning av ett designertävlingsprogram på 3:an..

Lyfte gumpen från soffan o tog ett halvvarv runt sjön.. o jag är glad att jag kom ihåg att ta med mig hårbollarna..

Det är stor skillnad att vara ute med ett par lejonmadammer o ett par gula hårbollar..
Lejonmadammerna är väldigt uppmärksamma på vad som hörs i skogen runt omkring en.. ofta stannar de o tittar in bland träden.. själv har jag många gånger försökt skärpa öronen o lyssna på vad de lyssnar efter.. men inte hör jag nåt.. hmm.. kanske skulle det underlätta om jag tog ur öronsnäckorna..
De gula hårbollsherrarna däremot går med nosen i backen o letar dofter som vackra tikar lämnat efter sig.. fast ofta hittar de dofter efter rivaler o då måste de skvätta lite grann så att de andra får veta att de gula hårbollherrarna nu är på besök i grannskapet.. jag misstänker att de knappt skulle märka om en älg kom studsande över vägen.. Fort ska det också gå.. det är ju i o för sig gott eftersom jag ju får en rask promenad.. o det är visst nyttigt för blodcirkulationen.. men de vill gärna ha kopplet sträckt o jag gillar inte riktigt sträckta koppel.. för mina armar blir så långa då.. o jag vill inte ha armar som når ner till knävecken.. fast i o för sig så skulle ju det kunna vara bra emellanåt.. det blir inte så långt ner att knyta skorna.. o armarna kommer räcka till nu när jag börjar bli mer o mer närsynt, eller är det långsynt det heter, för jag kan ju hålla tidningen på så långt håll jag behöver o då gör det inget om jag glömt läsglasögona någon annanstans.. Fast på jobbet blir det lite problem för flyttar ajg stolen längre bakåt så måste jag slå bort en yttervägg.. o då kan jag gåsta o hamna 3 våningar ner.. o sladden till headsetet är inte så lång..

På promenaden funderade jag lite hit o dit.. ibland får ju intervjuoffer frågor om vad de tror att de gör om 10 år.. hahaha.. hade jag fått den frågan för 10 år sedan så hade jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat hitta på att jag skulle vara där jag är nu.. då hade jag kanske sagt att jag bott ihop med någon bonde, haft kossor, hästar, får, grisar o höns.. att jag skulle vara tillhöra det fack jag är i fanns inte ens i mitt ordförråd.. Livet är allt bra roligt ibland.. eller rättare sagt för det mesta.. Fast det är bra att även svackorna finns för hur skulle jag annars kunna uppskatta de dagar som är leende..


Snablar också.. det är lördag och jag är ledig.. o ändå längtar jag till måndag morgon.. Upgrade your email with 1000's of emoticon icons


Förvånad..

.. blev jag då jag hos Nina hittade en länk där jag hittade mitt gamla passfoto..
  Upgrade your email with 1000's of cool animations

Vaknade..

.. och kände mig mer utvilad än jag brukar göra när larmklockan ringer.. fast ögonen var fulla i grus.. och morgonhandlingarna kändes lite långsamma.. men jag kom ihåg att ta finkläder på mig eftersom vi skulle på julgalan direkt efter jobbet.. de andra hade med sig ombyte men jag kände att jag ville vara lite fin även på jobbet.. *skumt*

Lugn förmiddag men lite stressig lunch eftersom jag hade massagetid kl 12,00.. men jag hann både äta, dricka kaffe o springa ner o ta lite luft.. ser på långt håll någon som sakta kommer gående.. o det känns som att hela jag lyser upp och omgivningen försvinner till någon annanstans.. hmm.. tunnelseende.. o det är inte rekommenderbart.. har vart inne i den svängen en gång själv o då blev jag sjukskriven, vilket ledde till att jag, så småningom, började läsa på KomVux. och sen halkade in på ett bananskal till jobbet jag har i dag.. hmm.. o hade jag inte halkat in på detta jobb hade jag aldrig träffat tanterna M.. o så några till då..

Fick många uppskattande kommentarer om att jaget var fin idag.. o även uppskattande blickar.. ;-) o en tjej kom in o tyckte jag var skitsnygg i min svarta skinnjacka.. -Den skulle du ju ha varje dag!  - Tack, sa jag.. men jag tror inte det, för den är reserverad för speciella tillfällen.. o hade jag den varje dag så skulle nog uppskattningskommentarerna minska.. för då vart ju finheten vardaglig.. o färresten så är jag nog helst mest bekväm till vardags.. men jag kan tänka mig fundilera på om det ibland finns speciella dagar även till vardags..
Hann möta tant M innan hon gick vid lunch.. gav, och fick, den varmaste kramen man kan tänka.. Kramar är sköna!

Julgalan.. tjaa.. långbord för 2000 (?) personer i en idrotthall.. uppträdande med någon julsång o däremellan 15 minuter fylld av massa prat och sorl.. tänkte att det mest liknade en hönsgård.. Vem hörs mest o vem syns mest.. Men det är inget fel i det.. för vi behöver alla bort o släppa vardagen en stund emellanåt.. men allt pratet och sorlet gör att jag inte kan urskilja vad någon säger så det blir bara jobbigt att sitta i en sådan miljö.. Jag ser på de andra att de säger något till mig men om jag ska kunna höra vad de säger så måste jag nästan stoppa örat i mun på dem o hur kul är det på en skala.. Ibland kan jag läsa på läpparna o gissa mig till vad de säger o utifrån deras minspel försöker jag nicka eller skaka på huvudet.. ibland ser jag bara deltagande ut men jag har inte minsta koll på vad de säger..
Påminner mig om när jag bodde i Ö-Torneå.. en tjej frågade om jag kunde finska.. -Jovisst kan jag det..jag kan säga tack på finska.. men inget mer.. Då skrattade hon o sa att på mitt minspel så såg det ut som att jag förstod allt de sa, och att hon trodde att jag bara var lite blyg..  Men jag kom på att om man tittar på en människa och speglar deras ansiktsuttryck, oavsett om man förstår dem eller inte, så är man ändå deltagare i samtalet..

Själv släppte jag galan redan vid halv tio eftersom jag var tvungen ( ! ;) att åka o hämta hårbollarna som ska vara här o vakta mig ända till söndag kväll.. o det var befriande att ta en promenad med hårbollarna i mörkret och dimman..

Nu är det nog dags att bädda ner sig för hårbollarna är morgontidiga.. men det gör inget för då blir det en prommis o sen kan jag äta en lång skön frukost.. o efter det får jag lura lite om jag vill.. o att lura lite är gott när det är helg..

Kom ihåg va rädda om Er! o försök samla på leenden värda att bevaras i minnet!

Vanor..

.. kan det ta lite tid att få in.. speciellt bra vanor.. men om man, jag, bara tar mig i kragen så kommer jag till slut att längta efter den braiga vanan..så har det varit med Line dancen.. Visst älskar jag att dansa men det har som tagit emot lite innan jag väl kommit dit.. nu, efter flera veckors dansande så längtar jag dit varje torsdag.. o emellanåt även andra dagar.. o då är det bara 2 gånger kvar den här terminen..sista gången slår de ihop alla kurser o bjuder på julgröt.. o om man vill får man köpa en klapp o ta med och då får man en klapp tillbaka av tomten..så naturligtvis kommer jag att ordna en liten klapp.. ska bara fundera ut något som skulle kännas trevligt att få..för jag vill ju inte ge bort något otrevligt..
Nästa termin börjar visst inte förrän vecka 4 och både L och jag får redan abstinens, för det är ju inte förräns i slutet av januari..

I dag var en liten urgullig tant med finsk brytning in.. vi satt o pratade en stund och jag frågade henne om hon kunde ta ett jobb.. jag rabblade uppgifterna o hon repeterade.. frågade om ett namn som börjar på en.. o min mun kunde ju inte hejda sig så jag nickade och sa ja , det är en och inte två..  vilket gott fnitteranfall vi fick.. sen berättade hon om en gång då hon blivit lite fundersam när hon läste en annons om att en affär sålde finskor.. Det var tur jag hade kopplat bort min telefon för både hon och jag fick ett skrattanfall så tårarna rann.. Tacksam för dessa underbara människor som jag får möta tack vare mitt arbete..

Ibland är det bra att umgås med beteendestuderande människor för de har en viss förmåga att avläsa om man, jag, tex är lite nere o behöver ensamhet och funderingar, eller prata av mig.. tant M är en sådan.. och idag fick jag ett underbart befriande skrattanfall även med henne.. den sista veckan har fikarasterna och luncherna varit mycket trevliga.. tillomed fast jag inte flirtat.. fast många leenden har det blivit..  hmm.. tant M har avslöjat mig.. och enligt henne så är det inte bara jag som är avslöjad.. så det verkar som jag har en medbrottsling..

Men oavsett hur det är med medbrottsling eller inte, så är det underbart att känna sig lite sedd.. förut har jag oftast klätt mig i stora varma tröjor..såna däringa som döljer volangerna.. på sista tiden har dessa glömts bort i garderoben till förmån för en anings mindre stora kläder.. Visst putar det både här o där men det gör ingenting för jag känner mig fin.. och till o med attraktiv.. ja, åtminstonde med kläderna på.. Men det känns som att jag är på väg mot rätt håll.. accepterande och omtyckande av mig själv som jag är och ser ut..
Visst, en del kanske handlar om flirtis.. men jag tror mer det handlar om vad jag sagt, och säger, nej till.. och vilka jag väljer att umgås med.. det handlar om att få en kram bara för att kramas är gott för hälsan.. o tanterna M tycker om att kramas.. det handlar om att våga släppa in och möta andra människor.. och att våga lita på andra människor.. Och i slutändan så handlar det om att göra allt detta NU! Inte i morgon eller i går.. bara vara just här och nu..

hmm.. undrar vad min medbrottsling funderar på ikväll..

I morgon måste jag komma ihåg missa bussen o ta bilen eftersom vi, direkt ,efter jobbet ska på julgalan.. o så ska jag försöka hitta några finkläder att ta på mig istället för det vardagliga.. o eftersom vi ska iväg direkt efter jobbet så får jag vara lite fin hela dagen i morgon.. Hoppas bara att jag kommer ihåg att vakna och kliva ur sängen..
Hämta pengar måste jag också eftersom jag har massagetid i morgon.. oj vad skönt det ska bli.. och efter galan ska jag hämta hårbollarna som ska vara här till söndag kväll..

Dagen i dag har varit en underbart leende dag!

Tänkte fråga..

.. om någon karl ville bli utnyttjad ikväll.. men sen tänkte jag om.. för själv vill jag ju inte bli utnyttjad..  o så kom jag på att jag kan själv! O det gick nog än fortare än om någon annan hade skött saken för jag vet ju hur jag vill ha det.. o det tar ändå lite längre tid att förklara saker än ta den i egna händer..  Så nu har jag lyckats bängla upp sommardäcken 5 våningar till förrådet.. I morgon efter line dancekursen ska jag fara iväg med elektronikskräp för jag såg att återvinningen har öppet till 20.00 även på torsdagar..

I kväll har jag date.. den började kl 19.00 men som vanligt var jag där i god tid.. men jag var välkommen ändå.. o tack vara min tidighet så blir kvällen rent utav skön och försvinner i rasande takt.. o redan nu snurras det runt så jag skulle kunna bli yr.. alltså om o utifall torktumlaren hade haft ett fönster att kika in i..

Toktrött i morse men ändå var det kul att gå till jobbet.. skumt.. men det måste bero på att jag kände på mig att jag skulle få många leenden.. och det har jag fått.. av kunder och de jag ringer till.. fnitter och skratt som porlar som vårens bäckar.. och det är det som gör livet värdefullt.. En kund ringde och beställde det alternativ som hon förut varit så mycket emot.. för hon hade kommit på att ibland kan alternativet vara bra mycket bättre än det hon förut alltid velat ha.. hon var tacksam att hon vågat pröva och ville så igen..
Ibland är det bra att våga pröva saker man aldrig trodde skulle fungera..

Råkade avslöja mig idag för bästa jobbkompis.. chefen var in o pratade om att hon skulle o titta på andra lokaler.. hmm.. när hon gått så sa jag att jag vill inte flytta.. i alla fall inte nU! hahaha..Bj är lite smart hon.. o visst lyckades hon locka ur mig varför.. Men det gör inte så mycket för det är gott att ha någon som förstår varför man går o ler fånigt.. hon frågade om det var ömsesidigt.. men det vet jag ju inte..ibland känns det som det och ibland inte.. haha.. jag är inte ett dugg bättre själv för ibland låtsas jag att jag inte ser något.. men i ögonvrån ser jag att jag är sedd.. hmm..

I dag tror jag att jag älskar livet..

Lunchmötet..

Sitter ensam..lugnt.. i tystnaden är det vilsamt.. tittar på ingenting.. steg kommer närmare.. blickar möter blickar..

- Åh, vad har Du för gott? Är du duktig i köket?
- Är lite lat så det är samma som igår.. Nej, jag slänger ihop det jag har o tar sen fram från frysen..
- Pasta..o tomatsås..? Hur mycket fantasi har du då?
- Nej, pasta och kyckling..gör storkok på helgen så jag har matlådor till veckan.. samma men jag blir ju i alla fall mätt.. Inte alls någe mycket.. inte så roligt att leka själv ju..
- Ja men det är ju huvudsaken.. att bli mätt.. Själv så gör jag ibland pasta med älg och kantareller.. Annorlunda men gott! Förstår dig! Ibland måste man tänka på de mest vardagliga.. själv improviserar jag och kan få till det riktigt intressant ibland..
- Aha, du är ute själv o plockar svamp? Ah, du gillar det naturligt.. mmm..mysigt..
- Jo, men älgköttet får/köper jag från en kompis.. Har flera stekar i frysen som skulle behövas göras nåt av..men jag o äta en hel stek själv.. Ja, men hur kul är det att vara naturlig alldeles själv..
- Du får väl bju nån på middag då! Hmm.. vill du ha sällskap? Kan komma med dig jag..
- Men då måste jag ju städa..hmm.. Vet inte om jag törs.. Är du riktigt säker på det? Kan ju vara farligt ju..
- Jaha, ja då får du väl äta själv då.. hmm.. du får nog fundera på saken.. för farliga saker ska man vara försiktig med..

;-)

VF 20/11

”Den som inte har förstånd att åka vilse ser inte så mycket.”mmm.. Tacksam att jagets lokalsinne oftast är någon annanstans..


Dagstidningen..

..läser jag ibland på jobbet..mest rubrikerna eftersom jag inte riktigt orkar med att hålla koll på alla katastrofer som händer i staden, länet, Sverige o världen.. För det mesta är det Västerbottens folkblad jag bläddrar i.. VK har jag lite svårt för..inte för att den skriver hemskare eller värre, för det har jag ingen koll på vilken som skriver de mest hemska nyheterna.. inte heller har jag koll på om någon av dem är mer höger- eller vänstersympatisk, eller vad det nu heter i politiskt korrekta sammanhang.. men Vk har så mycket blåa färger i sitt tryck och VF har röda.. och jag dras mer till rött.. det är, för mig, mycket vackrare.. och varmare..

Sen har det kanske att göra med att jag förut fått många blåa kläder i paket..o när jag öppnat dem har alltid frågan/uppmaningen kommit; - Är den inte snygg?! Länge tackade jag och neg fint.. Sen började jag försiktigt säga - Jo, det är den.. men det känns inte som att den är jag.. så har givarmunnen snörpts ihop och klämt ur sig att om jag verkligen vill byta så kan jag ju få kvittot.. eller - Ja, om inte du vill ha den så vill jag ha den!!! Men du får pengar så du kan gå och köpa något som passar dig! *snörp*

Många år har jag sagt att jag vill inte ha nåt blått! *basta* Och det har hon hört..korsitaket.. och då kommer det andra paket.. men i paketen finns saker som passar bättre hos köparen än hos jaget.. Fast idag suckar jag bara..antingen skänker jag bort dem till röda korset.. eller om det finns någon som jag tänker det kan passa så ger jag det till den, om den vill ha den förståss..

Jag vill inte..eller rättare sagt; Jag vägrar bli en kopia av någon..oavsett vem den är.. för jag är jag!
Visst finns det saker som jag kanske tar efter någon men då är det på mina villkor, och inget någon annan vill få mig att se ut som..

Förutom reklamen då som gärna skulle se att jag köpte både saker o pinaler så de kan tjäna pengar på min önskan att uppnå något på minsta möjliga sätt.. bland annat så såg jag en träningsmaskin som gjorde under med kroppen.. magen blev som platt som en pannkaka o volangerna försvann till någon annan planet.. benmusklerna vart slanka som en mannekängs spiror.. o så sa en tjej som stod på den - Och det är inte det minsta ansträngande.. hmm.. så man blir inge svettig men bäckenbenet blir så smalt att inte ens det minsta barn kan räkna med att komma ut den vägen.. Åh, vilken underbar maskin.. vill ha..Not! Det ska väl för sjuttsningen kännas att man gör nåt.. o lite svett är väl bara skönt.. i alla fall om det kommer för att man själv vill.. och jag har hört att man mår bra av att bli lite svettig.. hmm.. kan ju också vara alldeles, alldeles.. underbart.. ;-)

Har i alla fall lovat mig att jag ska kliva av vid hållplatsen innan sista trafikljuset 2, 3.. eller 1.. gång i veckan och promenera sista biten.. det blir 3 hållplatser tidigare än hemplatsen.. Sen när kung Bore anländer så ska jag njuta av ljuset och minusgraderna och våga mig ut även på andra promenader..

Flirtis? hmm.. Nää.. har slutat med sånt jag.. i fortsättningen så ska jag bara le.. och vara mig själv..

15 minuter....

Det ringer..
Jag trycker på svaraknappen, tacksam för att jag har headset o inte behöver luta luren mellan axeln o örat..  rabblar med proffsig röst svarsmeddelandet så den vet att det är just till mig de ringt.. tacksam att rösten idag inte är hes som en kråkas krakelikraaa.. - Ja, det är xxx.. har ni fixat beställningen till oss? Vi har faktiskt väntat länge nu och Måste ha ett svar! NU! *basta*  hmm..  - o ditt bokningsnr är? - xxx! - Ah, just det.. säger att vi jobbar på det (fast vi har ännu inte hunnit se på nästa veckas jobb).. men om du vill kan jag ringa den vi sökt nu på en gång? -Jatack, för vi måste ha svar nU för vi måste skicka papprena till den! Frågar om kunden vill vänta medans jag ringer och de flesta vill det (kan bero på att de flesta som ringer är kvinnor som gör annat under tiden;) - Okej.. Häng kvar! trycker på knappar o ringer..  -Hej, det är xx..vad gör du nästa vecka? Har du lust att ut o åka lite? -Nehej, det går inte.. men det är lugnt.. o det är ju bra att du har jobb :-) Tacksam att jag fick tag på den människan o fick ett svar.. knappar runt o ringer nästa.. ställer samma frågor.. får frågor tillbaka om saker som gäller något helt annat.. ringer en till.. kommer ihåg att andas medans ringsignalerna går fram.. upptaget..en annan svarar inte.. kollar klockan..kunden har väntat 13 minuter.. äh, jag ringer en till.. -Kan du? Jaa, vad bra! Vad glad jag blir, Tack! :-) Hur reser du? Ska vi fixa biletter? Ok, jag gör det.. o ber dem skicka paper! Gör tummen upp till bästa jobbkompis som jobbar med sina samtal men eftersom hon har selektiv hörsel så lyssnar hon även på mitt jobb.. får tillbaka en lika uppåt tumme.. :-) Återtar kundsamtalet..-Ursäkta du fick vänta men nu har jag fått ett svar.. xxx kommer! - Tusen Tack! Jättebra! Då ska jag posta det här på en gång!
Resan? Hur och vad? Letar..hittar.. ringer o beställer..Tacksam att jag inte behöver ringa flygbolag..och hotell.. och väldigt Tacksam att så länge jag pratar med en kund så kan ingen annan komma fram till mig.. men när de väl kommer fram så låter jag dem få den tid de behöver..


Många..

.. steg har det blivit i helgen.. och många sandkorn har det följt med in.. men det gör inget för svansviftningarna, blickarna fulla med bus, pussarna som det inte finns något slut på och allt gos är så mycket mer än några (? ;) sandkorn.. I morse fick jag kliva upp 1 timme tidigare, men det gjorde inte heller något för jag möttes av 2 par mörkbruna ögon och svansar som slog mot garderoben så jag tror halva huset väcktes.. Har inte pratat med matten men fick ett sms att hundarna var glada.. hmm.. klart de var glada efter att ha vart en helg hos mig ;-)

Det märks att benen är lite trötta efter alla steg.. ett tag vart de alldiles skakiga.. eller också var det så bara för att de ville hoppa upp o slänga sig om halsen på någon.. Tack o Lov klarade jag av att hålla dem på backen.. Varför blev vi människor inte utrustade med trafikljus när vi skapades.. alltså för vad andra tycker o känner.. Gult för sånt som är totalt ointressant..Grönt för vänskap..och Rött för Nu bränns det o du vågar försöka.. Men de skulle ju inte varit synliga för alla andra utan bara för en själv, typ som om ett filter så man såg världen i ett annat ljus.. Fast man kan ju inte gå o se så på hela världen utan de skulle bara funka på de människor som exempelvis sitter vid samma kaffebord.. känner mig väldigt oklok jag.. Men det gör inte så mycket..

Annars skulle ju saftblandare funka lika bra.. de kunde sitta fast på öronen o så är det direktkopplade med hjärtat och kroppstemperaturen.. o när man närmade sig någon speciell skulle den sätta igång o blanda.. och om man har lust så kan man koppla in brandbilssirenerna.. Är då den närmade ointresserad så märker man ju det i o med att den springer så fort benen bär så långt bort som möjligt.. eller tar på sig solglasögon och hörselskydd och vägrar både att se och höra..

I morse bestämde jag mig att jag ska sluta flirta.. sen började jag igen.. o så slutade jag.. känner mig fruktansvärt o-klok.. Inte för att jag är dum i huvudet, för det vet att jag inte är.. Nej, jag säger som teskedsgumman.. Göta Petter.. Snablar också.. hade ju inte planerat nåt sånt här innan jag pensionerat mig.. Månntro fk tar emot förskottansökningar..


För att distrahera tankarna lite o göra annat så åkte jag till måndagsträffen.. madammerna som jag haft i helgen var inte där men det fanns andra som var pussglada.. fick också vara koppelhållare åt en 11 veckor underbar liten lejonkille.. o så frågade E om jag hade funderat på kurshållande efter nyår.. Ja.. jo.. sa jag.. o nu blir det nog så.. Så nu måste jag läsa på lite.. och tänka efter lite.. men jag har ju 3 månader på mig så det är nog lugnt.. hmm.. det enda som känns lugnt just nu..


Vicken tur ;-)

Your Luck Quotient: 70%

You have a high luck quotient.
More often than not, you've felt very lucky in your life.
You may be randomly lucky, but it's probably more than that.
Optimistic and open minded, you take advantage of all the luck that comes your way.
How Lucky Are You?

Kärleksjouren..

.. har nog också rätt emellanåt.. har vart förlovad 2 gånger.. men det var lääänge sedan..

Första gången var med en skorpion.. det funkade inte alls.. Förstår inte varför vi alls tänkte tanken på ringar.. Fast nu ljuger jag nog lite för mig själv.. för då visste jag inte vad det var att lyssna på vad magen sa.. men förlovningen vart, TackoLov, väldigt kortvarig..
Har alldeles för mycket olika intressen för att kärleken ska trivas. Någon större framgång har du nog inte tillsammans med en skorpion. Stjärnorna tror att er kärlek är alldeles för kortvarig för att få fart till en varaktig förbindelse. Som tillfällig kärlek kan det passa men inte för längden.

Andra förlovningen blev med en oxe.. också på -80-talet.. att det förhållandet alls blev berodde på mina egna rädslor.. val som jag, idag, ångrar litegrann att jag gjorde.. en kväll då för länge sedan såg ett par sköna ögon rätt in i mina och frågade vad Jag ville.. och Då, en gång för länge sedan, var viljan och orden oense, men orden vann eftersom det var så jag trodde att man skulle vara..
Intellektuellt oliktänkande kombination. Visst kan du finna spänning med en oxe, men inte är det den attraktion du möter här, som du hoppats på. Nej, ni är för tröga tillsammans, det tänder inte riktigt och kärleken kan komma på avvägar mellan er två. Vänskap kan däremot vara bra, men bara vänskap.

Just den oxen är en människa som jag känner att jag kan vända mig till och förtroende som jag ger tas emot med respekt.. ibland ringer vi varandra och det har hänt vi setts när jag vart ner till hans hemtrakter.. Han är gift med en jätterar tjej och de har både barn och hund.. För allt vad mitt hjärta är värt så önskar jag dem lycka som räcker resten av livet!

Skorpionen däremot är ett passerat kapitel sedan länge! Ryser när jag tänker på honom.. Inte för att han var skorpion utan för att han hade sidor som ibland inte alls var av den vänliga sorten..

Undrar vad som hände med de sköna ögonen.. Jag hoppas och önskar att hon fick ett gott liv!

Morgonstund..

.. och mys med 2 lejonmadammer.. Underbart! När jag sen klev upp så vart de alldiles tokglada o var både om o kring mig.. o litegrann på också.. påklädd blev jag och ut kom vi.. o jag känner att benen saknat promenaderna.. hmm.. får kanske lov att lyfta mig i kragen o promenera även när jag inte har vakthundar med mig..

Efter endast 2 promenader så känner sig mina fötter som hemma igen.. visste inte riktigt att jag saknat all sand som lejon tar med sig in..o allt vatten som de råkar ta med sig från vattenskålen.. för har man stor tunga kan man både ge jättepussar och råka få med sig vatten när man druckit.. men det är sånt som hör till.. Just nu ligger det handdukar lite överallt, om de inte hänger på tork förståss..

Efter prommis så blev det långfrukost..gammelmadamm låg bredvid mig i soffan o myste.. ungtjejen i hallen.. så länge jag åt så sa de inte det minsta pip..men när jag hade tagit sista tuggan, o innan jag ställt undan, så sa de att nU måste vi få en liten smakbit.. Jag gissar att de har någon inbyggd radar som talar om när man är klar.. men de behöver bara en liten liten smakbit för att bli tysta, så naturligtvis får de en liten ostbit.. Sen ville jag ligga i soffan men madammen hade inte den minsta lust att flytta på sig men jag är ju lite smart jag så jag lurade ner henne o hoppade snabbt som attan ner i soffan o la mig där.. hahaha.. men det gjorde inte gammelmadammen något för hon tyckte vi kunde få plats båda 2 så hon klev upp igen, la sig halvt över mina ben o knökade in sig så hon låg nog väldigt bra.. men jag klagar inte för jag fick också plats..

Sen blev det en långpromenad och det var så gott att bara vara ute o filosofera.. tjejerna är mycket väluppfostrade och oftast går de lösa med matte. Det vill dock inte jag eftersom jag inte vet riktigt om de skulle lyda mig lika mycket som henne, så jag har dem kopplade.. lite snurrande blir det men det är nog bara bra för kroppen att röra på sig.. armar uppåt sträck till vänster strax nedåt..
Det är bra för jagets mentalitet att promenera med lejontjejer för ofta stannar de upp o tittar o lyssnar inåt skogen.. och jaget får en påminnelse att det är gott att stanna upp o andas emellanåt.. för då får man, jag, tid att tänka efter lite.. Vad Vill jag göra? Vad Kan jag göra? Vad Vågar jag göra? hmm.. jo, jag tror jag vill.. och jovisst, jag kan..har kollat flera gånger idag.. men Vågar jag?  hmm.. är det det däringa lilla hjärnspöket som sitter på axeln o viskar att jaget inte ska tro att hon är något och att hon har minsann inga bra saker att komma med.. hmm.. Hjärnspöken är svåra att bemästra för de smyger sig in i tankarna likt en möglig svamp som kan äta upp ett helt hus och förvandla det till en grön möglig sörja.. o gröna mögliga sörjor mår ingen bra av att bo i..

Men mitt i en process så finns det ju ingen annan väg än framåt.. visst händer det att man halkar bakåt emellanåt..men då är det bra att ha verktyg att ta fram och tänka över vart jag är på väg..

Skrämde iväg ett jättespöke idag då jag tog en promenad med en granne.. En härlig tant ;-) fylld med energi, närvaro och skratt.. för mig så kändes det som att vi var lite lika.. This is my life och jag lever mitt i det.. Nog för att jag älskar lejonmadammerna men jag tar gärna en promenad utan deras stopp en annan dag :-)

For iväg o handlade lite.. när jag packat ner varorna i kassen såg jag att de hade buketter fyllda med romantik så jag ställde mig i kön en gång till.. för jag tycker jag är värd lite romantik.. o så ger det mig leenden som jag sparar i minnet för att ta fram vid behov..

Månntro det är dags att skrämma bort några jiddriga hjärnspökena.. hmm.. i morgon.. eller kanske kanske en annan dag.. =o)


061118_195851

MMS

31956-93

hmm.. fick lite vilda fantasier om kändisskap så jag tar mig friheten att redigerar lite.. Men som bonus blir det en närmare bild på halsbandet..

Halsband

Öppnar..

..dörren och möts av 2 glada lejontjejer.. så glad att se dem och känna deras glädje.. ungtjejen studsar nästan på alla fyra i sin iver att komma upp o hälsa ordentligt på mig.. gammtjejen lägger huvudet på min magen o hela hennes uppsyn säger att hon tyck om mig..

L lämnar väskor o visar vad var o en av dem ska ha.. mat, bilnycklar, koppel, handdukar (o de lär behövas tillsammans med mina egna hundhanddukar)..meducin.. och en stor ask choklad; merci! Fast det känns som att det skulle varit jag som gav L en ask merci!

Visst vill de följa matte när hon ska gå men när hon säger Sitt Stanna kvar! så stannar de.. tills dörren stängs..några minuters pip blir det.. buffande på jagets arm o små (? ;) pussar på kinden.. sen inser de att jaget inte tänker tycka det minsta synd om dem för att de blivit lämnade i hennes vård och omsorg.. för jaget är så himskandes självisk,,, och Tacksam för att hon får förtroendet att ha dem här.. o då lägger de sig med en suck mitt på golvet.. hmm.. ska jag träna någe line dance ikväll så får det bli på bordet..

Och jaget inbillar sig att lejontjejerna känner sig lite trygga här hos henne..

Dagen i dag är en dag att bevara i minnet!

Kärleksjouren..

Lejonet
Hjärta
Tvillingarna

Entusiastiskt och idérikt par. Kärleken kan vara av bästa sort mellan er två. Det känns kunna bli uppsluppet och spännande. Ni två bygger för en tid av lycka och kärt eldiga möten. Kärleken trivs hos er och ni med den. Kramas ofta säger stjärnorna.

Kärleksjouren.. kan väl aldrig ha fel.. ;-)

Världens bästa..

..tillfälle kom inte idag.. fast ska man gå o vänta på det så blir det inget gjort.. för bra tillfällen skapar man själv..Tyvärr gick det om intet eftersom jaget är en liten fegis när det väl kommer till kritan.. men leendena var många liksom ögonblickarna..hmm.. för att inte tala om spegelbilderna.. snablar.. Tillfällena fanns för flera gånger kom vi in på hundprat o min helg med lejonmadammerna, och han är ju också en hundfantast.. hmm.. 

Men jag kan inte annat än le och skratta för jag känner mig så himla glad.. för snart blir det liv i luckan.. o vi ska mysa o gosa ända till måndag morgon.. Från början visste L o jag inte riktigt hur vi skulle lösa måndagsmorgonproblemet för hon kommer med tåget vid 9-tiden o måste vara på ett möte en halvtimme efter.. Först sa jag att jag kunde ta morgonprommisen hem till henne o lämna hundarna.. sen kom L på att jag kunde lämna dem hos mig eftersom bussarna är mer oftgående hit.. sen kom jag på att om hon lämnar sin bil här så är det bara för henne att hämta den tillsammans med hundarna..o sen kom L på den bästa idéen..hon kommer hit med bil o hundar o på måndag morgon tar jag bilen ner på stan o då kan hon hämta bilen o ta en prommis med tjejerna innan mötet.. Vilken himla tur att vi är kompisar för tillsammans är unikt smarta..

Minglet var mycket nöjsamt.. bj och jag skulle gå först men vi blev lite sena.. hmm.. efter bara 5 minuter var det någon som kom in o tyckte vi skulle komma in o umgås..hmm.. Gott snacks var det som de gjort i ordning.. men eftersom det var lite svårt att gå omkring o äta samtidigt som jag höll både tallrik o glas i handen så hittade jag en skön stol att sitta i.. fick sällskap av 2 trevliga människor..o så kom flirtis.. flera gånger.. alltså, pratade med oss.. o än en gång kom hundar på tal.. sen råkade en stor tavla fara på sniskan rätt in i jagets huvud.. oooppsi.. visst gjorde det ont men det gick inte hål..
Hade jag varit snabbtänkt så hade jag ju svimmat o måsta återuppväckas med en kyss.. men ännu en gång gick tillfället ur handen.. o sen måsta jag gå o jobba lite en stund..tänkte jag skulle gå förbi när jag stängt datorn men då var det mörkt överallt.. hmm.. Jag erkänner att jag ofta är smart men för det mesta är det en långsam smarthet som kommer några timmar efter.. men det var väl meningen att det skulle bli så.. för jag tror att saker händer när det är meningen att de ska hända.. Hur som helst, jag har en plan! som Sickan säger.. om den utförs och går i lås eller inte är en helt annan historia..men planera kan jag..
o för sjuttsingen, idag kan väl vem som helst fråga en trevlig männska om den vill följa med på en prommis.. o på hitta.se har jag redan hittat.. o telefoner är väl till för kommunikation.. Lite tråkigt är det att det regnar o blir isigt men de är duktiga på att sanda här ikring.. och i trevligt sällskap spelar vädret inte så stor roll för..o jag måste ju promenera med lejontjejerna..

Btw.. jaget var leende vacker nya halsbandet.. och många beundrade det.. Tusen Tack Gisan :-)
När L kommer ska jag fråga om hon kan knäppa mig.. har försökt med min mobilkamera men det blir inga bra bilder..

Idag har det blivit många leende ögonblick.. bilder att bevara i minnet..

Natten..

.. var väldigt o-rolig.. vaknade flera gånger av hosta o hade svårt att somna om.. fundilerade på att stänga av larmklockan, strunta i jobbet o bara vara hemma o ta hand om jaget.. Fast innan jag hunnit slå av klockan så hade jag somnat om.. när jag vaknade var ögona fulla i grus, kroppen kände sig som en 90-åring o tankarna var på en annan planet.. men jag inställde mig ändå i god tid på arbetet.. som med alla tider jag har att passa så är jag hellre en kvart för tidigt än kommer i sista minuten o kastar mig in i sysselsättningen..

Första timmen hände inget intressant alls förutom att telefonerna var en anings lugnare.. och det var välbehövligt.. så jag trodde att även resten av dagen skulle bli lugn.. i o för sig så blev den ju det jobbmässigt för vi hade bara 120 jobb att fixa mot dagarna innan då det vart bortåt 160 jobb..

När jag gick till fikat så råkade jag slänga en blick åt flirtis rum o helt plötsligt o apropå ingenting, så började hjärtmuskulaturen arbeta.. o bena blev lite raskare samtidigt som kroppen vaknade till o sträckte på sig.. hmm.. det fanns flera bord med tomma stolar men jag satte mig vid tant M o E för där fanns det flest lediga sittplatser.. men tro inte att det fanns några baktankar för tankarna var ju på en annan planet. och där hade de stannat.. alltså måste det vara den djuriska instinkten som levde sitt eget lilla liv.. hmm.. Månntro det även var en annan djurisk instinkt som styrde stegen till samma bord som den första satt vid.. o ändå fanns det lediga stolar vid de andra borden där hans närmare jobbkompisar satt.. hmm..

Faktiskt så vet jag inte om jag gjort någe nytta idag för det känns som att jag varit någon annanstans.. lite disträ.. har kommit på mig att plötsligt fånle.. hmm.. på eftermiddagsfikat var det fullt vid fikaborden men hos mina fikakompisar får alla plats så jag fick också det..mitt emot.. Ibland är jag väldigt medveten om kroppspråk så jag satt mest tyst och studerade de andra.. hmm.. spegelbilderna for fram och tillbaka.. och var många.. men 8 av 10 verkade inte alls vara med i den spegeln.. hmm.. Skumt!

På bussen hem satt jag och tittade ut genom fönstret.. o i spegelbilden upptäcker jag någon som sitter o ser väldigt glad ut.. det är nästan så hon ler överdrivet mycket.. o kinderna blommar som ett par vackert röda äpplen..

På line dance-kursen blev det många variationer.. o L fick en förklaring.. tycker om hundar..ingen kostymkarl.. lika laster.. lagom ålder ( vilket inte menas med 20 år yngre ;) -Jamen bju med han på klubbdansen! Du har ju min bil o hundarna kan ligga där bak! O sen kan ni åka hem.. fast det var ingen bra idé för gammelmadammen måste ju få plats i sängen.. - Ja, just det, sa jag.. för så modig är jag ändå inte..

När jag åkte hem från kursen så kom jag på mig själv med att göra en gest som i sig egentligen är en ovana.. men med lite fantasi så kan den nog uppfattas som sensuell.. gissa om jag skrattade högt för mig själv.. Men jag lovar att det var ett Gott skratt!

Fast jag har en plan.. o om den slår väl ut o inget annat är ivägen, så kommer jag att utnyttja en karl i helgen.. för jag vinterdäcken kan inte fortsätta åka i baksätet eftersom jag, nästa vecka, behöver det när jag ska hämta hårbollarna.. Men för att kunna iscensätta den planen så behöver jag ha med mig tankarna i morgon så nu ska jag bara fixa en liten räkning o sen ska jag på date.. men John Blund..

Ännu en underbar dag har passerat och det känns som att jag vill vakna även i morgon.. Gott!

Gårkvällen..

.. blev egenteligen på tok för sen.. men jag hade trevligt prat med en kille i storstan.. kompisprat alltså.. o kompisprat är alltid svårt att slita sig från.. så när klockan alarmerade i morse hade jag mest lust att slänga ut den.. men om jag skulle slängt ut den så hade jag ändå varit tvungen att kliva ur sängen så då var det ju lika bra att gå upp.. Lyckades med konststycket att undvika att lägga gröten i kaffekoppen, sylten på smörgåsen och kaffet i grötskeden.. fast i duschen så råkade jag ta balsamet före schampot..

Var först på jobbet o när bj kom så hälsade jag henne glatt och Tacksamt Välkommen till ännu en ny spännande dag, och jag är väldigt glad att se Dig! Och det var jag eftersom det går lite kräksjuka hittan o dittan så vet man ju aldrig vilka som kommer eller inte.. bv1 kom också så vi har varit full styrka.. och det har behövts.. men det är tur att det har vart lite lugnare idag o vi har, faktikst, lyckats titta litegrann på nästa vecka.. så det finns ändå lite hopp kvar om att vi ska lösa allt i slutändan..

I gårkväll testade jag också datorn på testadatorn.se ... vet ju inte hur mycket koll den sidan har men jag fick i alla fall grönt ljus.. men det var några fundileringar jag hade så jag skrev ut dem o tog med dem för att rådfråga någon händig datamänniska.. den händigaste jag kunde hitta var J, som jag trodde hade koll.. men han hade lika lite koll som jag.. hmm.. vad konstigt det är att man tror att andra, som dagligen jobbar med datorer o program, ska kunna allt.. men det är mycket specialitet inom det området.. Fast så är det nog inom det flesta områden.. Själv är jag inte specialist på något.. tror jag..

Inte blev det några speciella leenden idag heller.. förutom en litta stund på eftermiddagen då jag plötsligt och obegripligt kände mig 20 år yngre än vad både körkort o legemitaion säger.. det är mycket skumt detta.. fast det varade ju bara några minuter sen kom vardagen återigen ifatt mig.. hmm.. antingen har flirtis haft bortajobb o i eftermiddag var han bara in o kollade posten.. eller också har han vart sjuk men börjar bli lite piggare o är på väg tillbaka i morgon.. Ett hastigt o lustigt besök var det i alla fall med tanke på att min hjärtmuskulatur visade sig fungera alldeles utmärkt.. förhoppningsvis fungerar det även i morgon om nu inte väckaralarmet skrämmer livet ur det..

När jag kom hem så låg ett litet paket i min postbox.. o nu ser jag väldigt bra ut eftersom vindrutetorkarna fungerade när jag var ute på en biltur.. hmm.. fast det har ju inte alls med varandra att göra.. paketet och vindrutetorkarna.. men båda gör så jag ser bra ut.. halsbandet är vackert och precis som gjort för mig.. och jag ser väldigt bra ut när jag har det på mig.. och vindrutetorkarna gör att jag ser bra ut när jag kör bil..

Med tanke på jobbet så blir nog inte morgondagen lika spännande som idag.. fast det vet jag ju inte för någon siare är jag icke.. men med tankar på hjärtmuskulatur så kan morgondagen bli väldigt spännande.. Göta Petter.. var ska detta sluta.. hmm.. behöver nog lite omtankar.. det är ju början jag ser fram emot, inte slutet.. så tokigt det kan bli..

Gårdagens..

..katastrof kunde ju inte, inbillade jag mig i min obotliga optimism, värre.. hmm..jag hade lite fel där.. idag var det katastrof med stora bokstäver.. men det var då.. och morgondagen är en annan historia! och den blir nog väldigt spännade.. hmm..

Var på väg att öppna mun o fråga P om mina datorfundileringar idag..men med tvång så hindrade jag orden från att ta sig ur munnen.. för dessa fundileringar är ju sdresserade någon annan.. om nu någon annan tänker komma tillbaka snart..

Fick reda på att mitt paket är på väg.. *längtar*

O så mejlade L o frågade om jag ville och kunde ha lejonmadammarna i helgen.. och jag skrev tillbaka att jag nog varit otydlig förut.. JAAA, de får gärna komma hit och jag är tacksam för varenda minut jag får ha dem..  vi är lite lika min namne och jag..vill inte vara till besvär.. Med såna människor behäver man vara rätt rak på sak..

Väntar och längtar efter paket som är på väg..

Fundilerar på hur länge någon ska vara sjuk innan någon ringer o bara frågar om den behöver något.. Saknar det speciella leendet.. den där lilla extra energikicken.. Men som den obotliga optimisten jag är så kommer den nog i morgon..

Sov gott!

Längtar..

..och väntar.. o snart, snart.. snart får jag kanske en liten julklapp som jag ska ge mig själv.. Jaajaa, det kanske är litte tidigt än men jag älskar att få paket innan..o jag öppnar paket jag får när jag får dem.. för då får jag ju mer tid till att njuta av dem istället för att gå o vänta..

Om jag har tur så hinner jag få det innan fredag då det är mingel på jobbet.. men hinns det inte till dess så klär jag vackert ändå... o då kanske paketet istället hinner fram till nästa fredag när vi ska på julshow med jobbet..

Fast.. det kommer nog fram då det är meningen att komma fram.. för så är det ju med det mesta.. Allt har sin tid..

Min längtan föddes då jag besökte 
Gisans Blingbling..

O jag som sällan och aldrig burit halsband, armband eller örhängen.. längtar väldans mycket nu..

Bussällskapet..

.. i morse var väldigt trevligt..en tant som jag brukar ringa till angående jobb har blivit nästangranne med jaget.. och i morse tog vi samma buss.. i och för sig har hon annat jobb nu men hon är en guldklimp att prata med.. även om vi sällan haft tid till småprat.. det fick vi i morse en stund.. hon frågade om jag trivdes med jobebt och jag kunde inte annat än säga Ja! eftersom de flesta jag pratar med är trevliga.. då sa hon att man får ju ofta det bemötande man ger andra och det har hon, faktikst, ju rätt i.. så jag sträckte lite på mig..

Men jag får lov att sluta längta till måndagar för idag har vart den, hittills, värsta dagen.. jag tror inte vi någonsin haft så många jobb kvar till morgondagen som det var när jag gick hem.. så i morgon blir ännu en spännande dag..

För att få lite balans på dagen så fick jag ju lov att skotta av bilen o åka till lejonträningen.. och visst balanserades dagen upp.. De 3 madammer som verkligen tycker om mig var där.. först såg de mig inte men sen när jag hostade lite så spetsade de öronen o kom farande i full galopp.. *pusskalas* är mysigt.. Och det var bra jag åkte dit för något pusskalas blev det ju inte under dagen eftersom flirtis verkade vara borta idag.. eller också så hade han gömt sig så jag inte upptäckte honom..

Kanske och evenuellt att jag får förtroendet att ha 2 lejonmadammer här fredag-måndag denna helg..  om jag vill! hmm.. har jag månntro varit för försiktig när jag sagt till L att de gärna får komma hit..
O så frågade E om jag ville och hade lust att hålla en allmänlydnadskurs till våren.. hmm.. det får jag nog fundilera på ett tag.. länge sedan jag höll någon kurs.. men lite minnen kan det ju finnas kvar.. o så kan jag ju uppdatera kunskaperna.. hmm.. Men jag tycker ju om att hjälpa hundägare o få dem att fundera på hur och när de berömmer.. o det är ju lite det jag gör också på måndagar.. hmm..

Sen fick jag en fråga om jag ville vara lite hundvakt till en 2 månaders gammal lejonvalp en kväll längre fram.. Ja! Tack! Jättegärna! var det enda jag sa.. med ett litet tillägg att sen när de ska hämta tillbaka honom så har vi flyttat till långtbortistan.. ;-) Tacksamheten när någon frågar om jag vill vara hundvakt går inte att beskriva.. för jag vet att de är lika kinkiga som jag var när jag hade vovsa..

Och som grädden på tårtan så ringde ex-grannen alldeles nyss o frågade om jag vill ha ett par hårbollar 24-26 november.. + 8-10 december..

Så om allt blir som jag önskar så får jag litte rekreation samt promenader på helgerna veckorna 46, 47 och 48 + en liten lejonpuppy att goosa med fredag kväll vecka 50.. o blir det inte precist som jag önskar så är jag ändå glad att de tänkte på mig..

Emellanåt.. så är livet allt bra underbart.. hmm.. för det mesta är nog livet underbart om jag bara öppnar ögonen och ser det.. När jag åkte hem ikväll så var det som att åka genom ett vintervykort.. snön hängde på trädgrenarna och vägen var vit.. så gott som i alla fall.. och det var vackert som en vintersaga.. Bilder att bevara i minnet..

Mina sockor..

.. är oftast i oordning.. mest för att jag är lite lat när jag lägger ner dem i sin låda.. men för det mesta brukar det ändå ordna sig när jag behöver ett par sockor..

Men sockor har det inte lätt.. bland annat för att tvättmaskiner både äter och reproducerar sockor.. för mig brukar sockekvationen sällan stämma efter ett tvättstugebesök.. ibland har det försvunnit en eller flera sockar, OBS, det är enstaka sockar, aldrig sockpar.. o en annan gång verkar det som att en socka som varit saknad plötsligt kommit tillbaka..

Sen har vi ju också dessa sockor som blir fulla med hål.. som om inte ett hål vore nog.. vissa vill visst ha mer än de blivit tilldelade.. hmm.. månntro det är sockar som ledsnat på sin partner o visar det med att göra hål på sig.. eller den andre.. som om allt tjat o gnat gjort ett stort sår i den.. Såna sockor blir inte långlivade tillsammans..
Kanske var det de att de var alldeles för lika som gjorde att det blev nötningar och slitningar.. i slutändan var det någon som var starkare än den andre.. och istället för att bli hackad och malen så valde den andre att gå eftersom det är svårt att prata om förändringar med någon som inte vill förändras.. felbeteendet sitter så djupt rotad att det onormala blivit normalt..

Oskrivna regler gör att man inte ska ta på sig en svart och en vit socka.. för sockor hör ihop i färger.. o har det blitt hål på en så ska man antingen slänga båda, eller laga den trasiga.. hmm..

Jag struntar i de oskrivna reglerna och sitter här med en svart socka på ena foten..och en vit socka på andra foten.. visst ser det lite lustigt ut.. men det är glatt lustigt.. och sockarna får mig att le.. och eftersom jaget tycker om att le så ska hon fortsätta vara lite som hon är..  o i morgon blir det nog också en svart och en vit socka.. för de håliga sockorna lever sitt alldeles egna liv på en planet någon annanstans..

Energi..

.. .. flödade och jag fick lite gjort.. tvättstugeunderhållning samt badrumsstädning från golv till tak.. tog en biltur, trots snöblask, och uppdaterade kylskåpet lite.. När jag borstade och sopade bilen från snön så njöt jag ända ut i fingerspetsarna.. för jag ser resultatet.. bilen blir snöfri.. Lika är det med tvättstugan.. jag både ser och känner att det jag gör ger resultat.. och jag njuter av att vika ihop rena torra kläder o doften får mig att må bra.. Städningen kan jag väl inte säga att jag njuter av men det blir resultat som jag kan se och känna dofterna av.. o såpdoften är en skön doft..

Fundilerar.. vad vill jaget.. egentligen.. vill hon leva själv.. nej.. och ja.. efter många års självgående så har hon skapat egna rutiner..men rutiner är ju inte för evigt.. och att vakna tillsammans med någon, som man förhoppningsvis, tyck om kanske skulle kunna vara en underbar dag att vakna upp till.. men så kommer den där glasbubblan upp.. det känns tryggare att sitta där, i en skyddad värld, och se resten av befolkningen gifta sig o så småningom skilja sig.. o se, när de skiljer sig så blir de ledsna.. o ledsnad vill hon undvika.. Men tänk på så många underbara stunder de hade i början.. och mitt i..

Själv skulle jag, om jag kunde lösa det praktiska, inte tveka en sekund att skaffa en ny, annan, vovsa.. och ändå vet jag att jag har begränsat antal år med en hund.. ibland blir det bara några år men det kan också bli 8-10 år fyllda av underbara stunder.. Men sak jag vet med säkerhet: Jag inte har den minsta susning om hur lång tid jag får med en vovsa..
Varför är det då så svårt med människor.. lika och samma är det ju även där.. jag vet inte heller där vad som kommer i morgon.. eller hur länge det händer.. Förmodligen handlar det om ord.. ord som gör ont.. och mycket handlar det nog om självkänsla.. en vovsa älskar mig för den jag är.. både när jag är okammad och ovaken..

Hmm.. jag får nog jobba liiite mer med självkänslan.. För jag älskar leenden.. både att ge och få.. och leenden får människor att bli vackra.. ja, till o med jagor blir vackra..

Musik ger mig också ungefär samma känsla.. en känsla av njutning.. just nu sjunger Martin för mig.. I can´t get you out of my mind.. hmm..  

Från albumet: Last man standing
Skriven av E-type / Mud
 
Here I go again it's time for me to fade away
Here I go

Here I go

It's time again to let the storm rise and I'm waiting
here with great expectations and I know
You call it what you want
but for now I'm standing tall
and I'm here to get it all
give me your best shot or go

You gotta move on
You better believe it
And you'll find out this is the time of your life
You gotta move on
You better believe it
You can be sure this is the ride of your life

Here I go again, It's time for me to fade away
I'm out of here I go again, I've lost the game
And no one is to blame

Here I go

So time waits for no one and I only get a chance
to be on top of the world and you know
If you want to move on
you will have to be strong
'cause it won't last long
you will reap what you sow

You gotta move on
You better believe it
And you'll find out this is the time of your life
You gotta move on
You better believe it
You can be sure this is the ride of your life

Here I go again, It's time for me to fade away
I'm out of here I go again, I've lost the game
And no one is to blame

Here I go

So time is running out I feel I have to let you go
And I know
5... 4... 3.. no one is to blame 2... 1... Ignition
Here I go... Here I go...
Here I go again baby
Here I go... Here I go...
Here I go again baby

Here I go again, It's time for me to fade away
I'm out of here I go again, I've lost the game
And no one is to blame

Here I go


Btw.. längtar litte till måndag.. =o)

Jaget är..

You Are Fall!

Thoughtful
Expressive
Creative
Poetic
Smart
What Season Are You?

Än en gång..

.. blir jag imponerad av min egen klurighet.. fundilerade lite hittan & dittan.. klickade hit o klickade dit.. säkta här o letade där.. o nU, efter några uppdateringar, ser det ut som det ska göra.. eller ska o ska, det ser ut som ajg är van vid.. o kortkommandona fungerar.. *dansar lite Mississippi moon*

Fast under dagen kom jag ju på en elegant lösning om jag inte hade fått det fungera.. flirtis jobbar ju med datorer o jag fundilerade ut att jag hade kunnat be honom om råd på måndag.. hmm.. så frågan är om jag, egenteligen, är så smart när allt kommer till kritan.. *skrattar*

Ingen Robson Green varken på 4:n eller 3:an ikväll.. o deckaren som började vid 21 är ju snart slut.. kanske dags att göra sällskap med kudden, njuta lite klassisk musik och en spännande bok och förhoppningsvis vakna utvilad i skaplig tid i morgon.. o kanske kan ajg fundilera på att transportera sommardäcken från bilen till vinden.. o så skulle det ju göra rätt mycket mer plats om jag omdirigerade gamla och nya datorerna.. men jag tar ett problem i taget och hinner jag inte med alla i morgon så kommer det ju en dag efter den..

Knepigt..

.. men det är väl egenteligen inte så konstigt.. programmen är ju uppdaterade nu o allt ser inte ut som det brukade.. o vissa kortkommandon fungerar inte.. får börja använda musens högerklick istälelt o det ska väl inte vara så besvärligt.. Men bildskärmen är inte riktigt överens med webben i vissa fall.. i en del bloggar så kommer inläggen en halvmil ner på sidan.. o senaste inlägg, länkar mm mm som brukar ligga till höger ligger längst ner o där kommer det med en halkilometers mellanrum.. o nu ser jag att jag inte kan redigera när jag skriver.. fast det kan ju inte bero på mig o mitt datorokunnande.. Men nu kan jag i alla fall lyssna på sånt som visas via nätet.. *glad* att örona mina inte vaxat igen..

Min nya..

.. dator är egentligen en gammal dator som någon har skrotat.. men för mig är den ny.. o så har den ett cd-hål.. inte för att jag vet vad jag ska stoppa in i det hålet.. men det kanske ger sig när jag får igång den..

Min nya dator har inte en massa program som jag inte törs ta bort eftersom ajg inte riktigt vet vad som behövs för att få en dator att fungera.. men förhoppningsvis fungerar den när jag kopplar ihop skärm, tangentbord och mus.. o när jag kopplat ihop sakerna kommer jag att för alltid vara fastkopplad med skärmen och tangentbordet.. ;-)

Dags att göra slag i saken o se vad som gömmer sig innanför skalet.. Är jag inte tillbaka senast på söndag så kan ni misstänka att jag sitter här o sliter håret av mig.. eller också är jag bara ute på en tur runt en annan stadsdel, eller sjön.. ;-D

Mötte..

.. en kund idag.. en kund som var full med tacksamhet att jag (vi) kunde hjälpa henne göra sitt jobb.. hon berättade om sitt möte med den hon mött tack vare oss.. för henne blev mötet fullt av skratt och den hon mötte hade bjudit upp i skrattet hon fick..

Ringde till en av dem jag ringer till.. hon kunde inte ta det jag erbjöd för hon hade annat att göra.. - Asch då, sa jag, men det är bra att du har jobb! Hon skrattade och sa att jag var lite tokglad som tyckte det var bra att hon jobbade fast hon inte kunde ta mitt erbjudande.. - Ja, sa jag och skrattade.. jag är lite tokglad.. och eftersom du inte kunde ta detta så ringer jag Dig en annan dag istället.. När hon sa att jag är välkommen att ringa precis när jag vill så blev jag väldigt glad..

Möten som påminner mig om att jag har ett underbart arbete.. i alla fall 95% av tiden.. Möten som ger mig leenden minst en gång i kvarten av arbetsdagen..

Möten fyllda med leenden och skratt..

Möten att bevara i minnet.. kanske skulle jag ta en bild på telefonen och hänga upp på väggen.. för det är ju via telefonen som jag får uppleva dessa möten.. eller också ska jag be bästa jobbkompisen knäppa kort på mig när jag ler som mest, så kan jag hänga det på väggen mittemot o möta ett leende som betyder mycket.. i alla fall för mig..

Hej..

.. kan sägas på många olika sätt..

som på morgonen när man, lite halvvaken, kommer till jobbet - Gomorron (nu kan ni andas ut för nu är jag här)!
som i förbifarten när man går förbi någon -Hejhej (jag ser dig men jag har inte tid att stanna o prata eftersom jag har lite bråttom)..
som när man sökt någon -Vad trevligt att se dig (vad bra att du kommer för jag har letat efter dig)..
som när man träffar någon man inte sett på länge - Åh, vad glad jag är att se dig (jag har saknat dig så du vet inte vad)..
som när man möter någon man inte har något gemensamt med -Hej! (kort o koncist.. jag ser dig men vi dansar på så olika sätt att det bara blir en plåga om vi ens försöker)..
som när man möter någon man redan hejat på.. ett litet leende och något höjda ögonbryn.. (jag ser dig men just nu har jag inget att säga)..
som när man ser någon en bit bort.. höjer armen med handflatan mot den människan (jag ser dig men jag vill inte skrika o störa andra)..
som i lunchrummet -Hmm.. vad har du för gott idag då (har du något som är godare än mitt så kan vi väl byta)..

Sen finns det ju det där speciella.. först osedd o tyst för att inte störa orden som byts bland de andra.. men strax.. ögon som möts ett ögonblick innan ordet kommer -Hej.. med en röst som ligger en halvoktav lägre än till andra människor.. ett ögonblick då resten av rummet försvinner.. ett ögonblick då någon ser just Dig.. samtidigt som Du ser och känner dig sedd.. Och du vill hålla kvar ögonen men det är knappt att du vågar.. för vad skulle det kunna leda till.. Rädslor är svåra att greppa.. men lite (!) panik är bara nyttigt för det får hjärtat att slå en anings snabbare.. och adrenalinkicken ger energi till ett liiitet leende.. för det mesta fånigt (fast det är bara inbillning) det är enbart av välmående.. återstående tiden av stunden råkar det komma upp ämnen som intresserar de andra ögonen.. o ögon möter ögon.. o hålls kvar ett ögonblick längre än med de andra som sitter runt bordet..

Utan att ens behöva röra varandra känns värmen.. och utan att vara medveten om det så speglas alla rörelser.. ibland åt ena hållet och sen åt andra.. och tanken att detta (kanske) är en dans som kan dansas kommer.. men inte just nu i dag.. kanske i morgon..


hmm.. märkligt.. att ett litet ord på 3 bokstäver kan ha så många olika betydelser och meningar..


Livet är allt bra underbart emellanåt..


Mississippi moon..

fick vi lära oss att dansa idag.. När kursledarna först visar danserna ser de alldilies hoppösa ut att ens försöka sig på.. men när vi väl börjar gå igenom dem så går det..

MISSISSIPPI MOON

CHOREOGRAPHER: Kathy Brown (September 1, 2005) gondanzn@tampabay.rr.com, 813.661.3054
COUNT: 32
TYPE: 4 Wall Line Dance
LEVEL: Low Intermediate
MUSIC: Two Bottles Of Beer by Lonestar (Intro: 16 counts) (CD Coming Home)
Bud Wiser by Gretchen Wilson (Intro: 8 counts after dialog) (All Jacked Up)
Dog House Blues by Ricky Lynn Gregg (Intro: 16 counts)

ROCK, RETURN, 1/2 LEFT PIVOT, ROCK RETURN, LEFT TRIPLE FORWARD

1-2 Rock back right, return left
3-4 Step right forward, keeping weight on right turn 1/2 left
5-6 Rock back left, return right
7&8 Step left forward, step right next to left, step left forward

1/4 LEFT PIVOT, CROSS TRIPLE, POINT, CROSS, POINT CROSS

1-2 Step right forward, pivot 1/4 left changing weight to left
3&4 Cross right over left, step left to side, cross right over left
5-6 Point left to side, cross left over right
7-8 Point right to side, cross right over left

BACK, SIDE, CROSS TRIPLE, SIDE TOUCH, 1/2 TURN TOUCH

1-2 Step left back, step right to side
3&4 Cross left over right, step right to side, cross left over right
5-6 Step right to side, touch left toe next to right
7 Step left 1/4 left
8 Keeping weight on left pivot on ball 1/4 left and touch right next to left

ROCK SIDE, RETURN, RIGHT SAILOR, BACK ROCK, RETURN, SIDE SHUFFLE

1-2 Rock (sway) right to side, return left
3&4 Step right behind left, step left to side, step right to side
5-6 Rock left behind right, return right
7&8 Step left to side, step right next to left, step left to side

REPEAT

From: gondanzn@tampabay.rr.com

Reformatted for display on web site
Dancing Deep In the Heart of Texas
by Don & Patti Brown


Det är tur att vi har svenska kursledare för annars hade det blitt krångligt värre..
Nu är det bara 4 gånger kvar + en klubbdans 18 november.. då är L tyvärr i Uppsalatrakten (o jag får inte vara lejonvakt.. fast det beror inte på att jag är en ovärdig sådan utan praktiska detaljer för henne).. hmm.. då kan jag inte skylla på något att jag inte kan åka på den.. O för den delen så är dansen ute i en by o där bor A & E.. o de har visst nyligen fått en bäbbe så jag kan ta en tur förbi dem på samma vända.. o så har A en liten (haha:) lejonpöjk.. o tillfälliga träffar med lejon är ju verkligen något livgivande.. liksom line dance.. Så egentligen är det ju inget att ens fundilera på.. bara att memorera med andra ord..

Sällsynt..

.. raring.. 2003 var det bara 16 töser som fick samma namn som jag som tilltalsnamn.. 1990 var det 66 st.. Sedan -50-talet har mitt namn sjunkit på popularitetslistan.. jämfört med Emma som toppar namnlistan då 1349 st töser fick det namnet som tilltalsnamn.. Men ändå så finns det ca 88 900 st som heter som jag och ca 81 700 st som heter Emma (alla siffror från 2003 års folkbokföring).. Ändå tycker jag att jag träffar på fler Emmor än jagor.. men det kanske beror på att jagorna börjat bli lite till åren o inte vill vara ute o halka runt på dagens isiga vägar.. Hur många heter som Du?

Lite kaosaktigt på jobbet fast vi är 3 som jobbar med det dagliga.. men jag är Tacksam att vi är 3 för hur hade det sett ut om vi bara varit 2.. huvva mäj.. Ja, det var tillomed så mycket att jag inte ens märkte att flirtisen inte var på jobbet förrns till em-fikat.. hahaha.. jag kan ju inte ens lura mig själv där..
Det är skumt det där med karlar.. jag skrattar och pratar ju med fler än honom men det är ett annat skratt.. handlar det mer om ögonkontakt som söks fast det inte är just den som pratar.. en halv sekunds ögonmöte som en liten fundering som frågar; finns det något intresse.. o när man går förbi titta in o se om just den människan finns där.. Men när man kommit så långt så är ju frågan vill man gå vidare.. i så fall måste ju någon ta bladet ur mun o säga något.. hmm.. Vet att de är några som brukar gå ut efter jobbet på fredagar men jag är ju ingen som går ut o partar.. Äschan då, det blir nog vad det är meningen att det ska bli.. eller också får jag väl ta en diskussion med fantasin o göra nåt åt saken..

Våren känns långt bort men tant M skulle gärna se att jag kunde komma hälsa på henne i stugan som ligger vid norrbottenskusten.. o det vill jag också.. längtar redan dit..

På hembussen träffade jag en av våra kunder o eftersom jag råkade komma ihåg att det var lite problem med hennes beställning till i morgon så jobbade jag lite.. förklarade hur det låg till och vilket alternativ som finns.. hon valde alternativet, men det lade jag in i minnesmobilen för det kanske jag inte alls kommer ihåg i morgon..

Skulle behöva skaffa mig broddar nu eftersom jag tycker om att promenera när det är kallt ute.. men absolut inte när det är halt.. o nu är det mycket halkigt ute.. inte kul alls..

Evas funckarprogram på 1:an på onsdagar 18.30 är alldeles underbart.. tänk vad mycket jag har att lära om saker o ting som tillhör vardagen.. om sånt som jag trodde jag kunde..


I går pratade vi om mensvärk och att det var länge sedan jag vart hemma pga det.. vi skulle aldrig sagt så för i dag så kände jag att det började.. lyckades mota iväg den med ett par Treo för det är det enda som hjälper på mig.. nu börjar den komma tillbaks o jag har inga treon hemma.. misstänker att natten kommer att bli rätt o-rolig.. men det är ju bara 1 dygn per månad.. o det finns många andra som har det värre.. men det är icke alls kul.. o leendet känns just nu långt borta eftersom korsryggen vrider o vänder på sig som en slö kniv snurrar runt där.. Äschan pärsan då.. På nåt konstigt sätt är jag ändå tacksam för de här dagarna eftersom jag, när det väl släpper, kommer att känna mig som en helt ny smärtfri och lyckligt leende tant..

hmm.. dagens is på sjön är redan 12cm tjock.. tur jag inte behöver gå ut på den för min respekt för isar är stor.. o jag tycker inte om att bada i kallvatten ens när det är +grader i vattnet..


Vaknade..

.. före larmklockan i morse.. o det var rätt skönt att ligga o dra mig lite.. o det var skönt att gå upp o vara lite mer än nästanvaken.. o det var skönt att sitta o äta frukost utan att behöva hålla koll på klockan hela tiden.. ändå blev de nästan bråttom de sista minuterna.. Morgnar är inte min starka sida för oavsett om jag vaknar före larmklockan eller inte så är tiden ändå lite knapp..

Förmiddagsfikat vart däremot mycket leende.. o det är ju lätt när det finns trevligt sällskap vid fikabordet.. lunchen blev stillsam och trygg tillsammans med en av tanterna M.. hon pratade om sin stuga vid norrbottenskusten o jag sa att jag kanske skulle komma o hälsa på henne.. - Men, det var ju precis det jag tänkte säga, säger hon på sin underbara norrbottensdialekt. Är du synsk? -Ja, ibland har jag nog lite telepatisk förmåga, säger jag.. Det både hörs o märks på henne att hon längtar dit, och snart är det vår så hon planerar arbetet så hon kan åka upp tidigt på fredag o vara där över helgen.. o hon hade tänkt på mig.. *Glad jag*

Nästan varje sommar tillbringade min bror och jag hos farmor o farfar i Sangis.. o att höra dialekter uppifrån ger mig en trygghet som jag har svårt att hitta någon annanstans.. jag känner ett lugn och hela jag andas ut på ett annat sätt.. Själv har jag inte någon utpräglad dialekt (tycker jag själv) efter att ha flyttat runt i närapå hela landet.. men jag gör mitt bästa för att dialektera mera.. bv2 är också norrbottning och har kvar sin dialekt och jag skulle nästan kunna bli kär i henne bara för det.. fast hon är på tok för ung för jaget..
Flirtis är däremot i lagom ålder.. när jag kom till em-fikat stod han vid kaffemaskin och frågade leende hur det står till med valpsjukan.. jaget log brett o sa - Jo tack, det är bara bra, jag skäller tillomed på natten när jag sover (lånade ett uttryck som jag fått i en kommentar ;).. han är fast övertygad om att jag snart kommer att ha en vovsa igen.. och javisst kommer jaget att ha det, den dagen en halvtidslön räcker till att försörja henne eller att hon hittar någon karl som kan göra det.. hmm.. snablar också, att jag inte passade på att fråga om han kunde tänka sig det..

Btw.. fick reda på, av en händelse, att det evenuellt kan bli förändringar snart som öppnar till lite förhandlingar och förändringar gällande friskvård före, under och efter arbetsdagen.. kanske jag ska börja vara sparsam med ekonomin, eller kolla om någon önskar en fodervärd till sommaren eller nåt sånt..

Idag fick jag nästan vårkänslor.. alltså såna som beror på vädret.. gick ut ett par minuter o lutade mig mot väggen.. blundade o kände solen småvärma mina kinder.. ljumma vindar viskade i mina öron.. från ett håll kom ett par klackar raskt gående o försvann knastrande.. några vinterskor knastrade i sakta mak i gruset.. och från taket droppade snön.. Tänk så underbart att känna vårkänslor i november.. Halkan däremot är inte det minsta rolig.. hade hellre haft några (eller flera) minusgrader så helgens snö önskat stannat kvar..

Kom på att jag behövde tvätta lite så jag sprang,, haha,, ner till tvättstugan o kollade om det var ledigt.. men vilket datum är det.. tittade på mobilen o där stod det 2006.07.11. och vilken snabla tur jag har: den 11:te är det ingen som bokat 19-21-passet.. springer upp o börjar plocka sortera.. stannar till o tänker efter.. hmm.. nej, det stämmer inte alls.. för det är ju inte den 11:te idag.. kollar almanackan o inser vad som blitt fel.. På jobbet skriver vi månad och sen dag.. men det är ju inte juli nu.. för i juli är det sällan isigt ute.. Jaajaa, sånt händer även den bäste.. Men jag har vatten, tvättmedel och ett handfat att skölja upp det viktigaste i.. o det var ju så de gjorde förr i tiden.. fast änu längre förr i tiden så gick de ner till sjön o högg hål i isen.. Jag är glad att jag kan stanna inne och att jag har varmvatten.. Och att jag har en handdukshängare som kan användas som torkställning..

Sen ska jag lägga mig o läsa om Safiya Hussaini som, när hon blir 13 år, blir bortgift med en man som är 40 år äldre.. hon föder honom 4 barn men när 2 av barnen dör i vattenkoppor förskjuter mannen henne och hon tvingas lämna hem och barn.. mm mm..
Ibland gör det så fruktansvärt ont att läsa hennes berättelse.. men jag behöver den.. liaksom ajg behöver andra berättelser oavsett hur stora eller små de verkar för den som berättar dem.. 

Och på fredag får jag förhoppningsvis en dator som är sÅÅ mye nyare än den jag nu har.. och snArt är det fredag.. =o)

Huvudet..

.. lever sitt alldeles egna liv ibland och associationerna kan bli lite tokigt galna.. I morse bad jag bv2 skicka iväg några brev men när hon kom till våg- och frankeringsmaskinen såg hon ut som ett frågetecken.. - Va, är det ingen som har visat dig hur vågen fungerar, sa jag o reste på mig.. när jag kom runt mitt skrivbord så vet jag inte hur det blev men jag sa - Så här fungerar vågen.. o så sträckte jag ut armarna o bockade mig o sträckte på mig några gånger.. Jag hann tänka en tusendels sekund att hoppas hon inte tar illa upp.. Men det gjorde hon inte för efter någon sekunds ansiktsuttryck vad håller du på med så brast både hon o de andra två ut i gapskratt.. o det var ett gott skratt som bubblade upp flera gånger under dagen.. hmm.. undrar om jag har tittat lite mycket på sport månntro..

Lunchen blev väldigt trevlig med många leenden.. hmm.. associationerna lever sitt eget lilla liv där också, men det får de nog göra ett tag till.. o vad jag associerar till behöver ju inte alls stämma med vad någon annan tänker på.. hmm..

Var iväg o träffade lejonkompisarna och blev hjärtligt mottagen.. åh, det är så underbart med hundar för tycker de om en så visar de det på alla sätt de kan.. men det var också en nykomling där.. en liten ursöt valp, Z.. mysgoosig o pussig var han.. o så hade han sylvassa tänder men det gjorde inget..

Jag är glad jag har mina lejonägarkompisar för jag får gärna hålla i ett koppel både här o där.. o så får jag gärna träna med D när matte inte orkar.. o P vill väldigt gärna luta sig mot mina ben o bli kliad bakom örat eller på ryggen.. o idag blev I mycket glad när jag spelade lite boll med honom, o smög på bollen, o dribblade, o när jag sprang (?) ifrån han så kom han efter o lurade på mig kom o ta mig om du kan.. Kanske att jag kan bli lite kompis med honom också så småningom..

Så länge vi har kvar lokalerna vi sitter i nu så kan jag inte ha med någon hund eftersom flera är allergiska.. men om vi blir tvungna att flytta.. hmm.. då kanske det skulle lösa sig.. Fast jag vill egentligen inte flytta därifrån eftersom de fika- och lunchkompisar vi har är mycket trevliga..

Hmm.. undrar om jag skäller, ylar eller gnyr på nätterna..

Sådan matte..

.. sådan hund heter det ju.. o det stämmer rätt bra också.. jag är ju lite hårig både här o där o det var vovsan också.. men nu när jag inte har någon vovsa så har jag ju inga direkta referenser till att säga så.. däremot så har jag ju en bil.. Sen jag bidde självgående utan att ha något koppel att hålla i så har jag blivit lite tyngre.. idag upptäckte jag att bilen också blivit det.. när jag kom ut så såg jag att den blitt ca 1 dm bredare åt alla håll o kanter.. i och för sig så är ju inte jag så mycket bredare men jag är ju inte heller lika bred som en bil.. tack o lov för i så fall hade jag inte fått plats på bussen som transporterar mig fram o tillbaka till jobbet..

Jag kunde i alla fall skrapa bort det mesta på bilen så den såg rätt ok ut.. o det är ju ungefär som jag gör med jaget.. fast jag använder skjortor och tröjor för att dölja volangerna.. men det var fortfarande några cm för mycket vikt på bilen.. men eftersom jag var sugen på fisk till middan o isen lagt sig på sjön, och jag har varken metspö eller isborr, så åkte jag ändå iväg till affärn för där vet jag att de har fisk.. och visst hade de det.. så nu blir det rödspätta till middag, för lunchen är sedan länge övergången.. tror den blir panerad med mandelpotatis och en råkostsallad till..

När jag kom hem igen så kunde jag använda gummiskrapan o ta bort det mesta av bilen volanger.. men oj vad mycket brunt&grått&svart det fanns på den.. den skulle absolut behöva en dusch snarast, men det tar jag en annan dag.. men jag undrar om gummiskrapan fungerar på jagets volanger.. kanske skulle testa.. men det får också bli en annan dag..

Har flyttat runt micron i köket både igår och idag men ingen plats är, just nu, lika bra som den jag hittade i fredags..

Ute är det underbart vackert nu när snön har klätt in alla träd liksom i vit bomull.. alla ljud dämpas och det känns som att tiden saktar ner sig litegrann..

061105_160213
Bilden gör inte rättvisa åt verkligheten.. men ungefär så där ser det ut..

3 killar..

.. puttade en bil fram o tillbaka på parkeringen.. o smart som jag är så gissade jag att det inte var enbart för skojs skull.. gick fram o frågade om de behövde hjälp.. hmm.. vad nu en liten tant som jag kan erbjuda gentemot 3 stora pojkar.. frågade om jag skulle dra igång bilen men han som ägde den sa det itne fanns någon dragögla under bilen.. hmm.. har dom rationerat bort sånt på nyare bilar tro, för jag har då jämt haft såna på mina bilar.. nåväl, ville inte förödmjuka dem med att börja krypa på knä o bevisa han hade fel, för han kan ju haft rätt också.. men hjälpa till o knuffa kunde jag i alla fall.. men bilen var svårflirtat o ville inte alls.. Jag såg att han hade dragkrok o föreslog att jag kunde dra han baklänges o han starta på backen.. men tydligen ville killarna motionera lite mer så de beslutade att vi skulle testa knuffa den bakåt o se om den starta.. eftersom jag behöver lite motion emellanåt så hjälpte jag också till att knuffa.. o kors i taket, bilen hoppade igång.. killarna log, tackade o hoppade in i bilen o for iväg på nya äventyr.. Jag log och vinkade tillbaka o kände mig rätt glad att jag kunnat hjälpa till, trots att jag varken är stor eller stark.. men lite bakvända idéer är rätt bra att ha till hands..

O nu ska jag kolla spänningen o se om min jobbtravs-Selma tänker förränta sig till oanade rikedomar..

Lovade..

.. mig själv att jag skulle bara diska ett glas.. och en liten kopp.. och det gjorde jag.. alltså diskade bara ett glas o en liten kopp.. sen möblerade jag om i köksbänksavdelningen.. flyttade diskstället till andra sidan o då fick micron ärva diskställets plats.. o plötsligt så har jag nästan 1 meter arbetsbänk.. hmm.. mitt ögonmått är icke att lita på..men lite mycket mer jobbyta fick jag.. Om jag ska vara ärlig så har jag fönstertittat in till grannen längst ner o det var därifrån jag fick tipset..

Sen hade jag ju också lovat mig själv att bara gå ner med en tidning till återvinningsplatsen (soprummet).. och det gjorde jag.. att det sen följde med en påse med plast och metallåtervinning har ju inget med saken att göra.. o att jag gick dit andra gången berodde på att jag glömde just den tidning jag lovat gå ner med första gången.. att det även då råkade följa med annat förpackningsmaterial som hörde till återvinning har icke heller med saken att göra..

När jag höll på att plocka lite här så hittade jag kuddstopp i en säck.. o så hittade jag ett ostoppat kuddfodral.. o jag hade av misstag råkat upptäcka syskrinet som jag glömt bort vars det var.. men jag tänkte att när jag ändå har både kuddstopp, kuddfodral, sytråd och nål så kan jag ju fixa i ordning en färdig kudde.. och det gjorde jag.. Kuddfodralet är vackert men det är så lite jag som det kan bli.. bestämde mig att när den är klar ska jag städa och vädra den o ge den till tant M.. förhoppningsvis känner hon att kudden känner sig hemma hos henne annars får hon säga ifrån.. o det vet jag av erfarenhet att hon kan..

Råkade hitta en laptopväska som jag beställde då för länge sedan när jag hade en laptop.. men jag har ingen nytta av den nu, annat än som dammsamlare.. o jag är allergisk mot dammsamlare.. om det inte är kort på vovsan förståss.. Kom att tänka på att tant M nyligen köpt en laptop.. skickade ett sms o skrev att om hon vill kan hon få den eftersom den inte gör nytta här.. Fick svar att hon tyckte jag var gullig som tänkt som jag gjort.. hmm.. o jag som är okammad..

Tant M och tant M är 2 underbara människor.. o vi tänker ungefär lika alla tre.. trots att vi är födda i olika sekel.. hmm.. heter det ju inte för såå gamla är vi inte även om alla är födda i förra seklet.. hmm.. tappat bort ordet.. men jag vet vad jag menar..

Var på väg att bära upp några tavlor på vinden men ångrade mig.. behöver ta en fundilerare på om jag överhuvudtaget ska behålla dem.. en oljemålning som heter Melonnebulosa Uranus ska jag absolut behålla! Men det är 3 andra som jag är tveksam till.. för dom är inte jag.. och jag vill vara bara jag..

Har läst E´s brev ett par gånger.. blir glad ända in i hjärtat att hon blev glad för nalletanken.. och blir varm ända in i hjärtat av hennes föräldrars varma hälsningar till Mig.. mm.. det är förunderligt att några ord kan värma så hjärtans mycket..

Den som hjälpte mig genom diskning o städning var Gösta Linderholm.. När jag nyss hade fått körkort så gick han varm i bilens kassettspelare.. jag känner varken honom eller hans fru, men det känns som att de letar efter det positiva i livet.. o det gör ju jaget med.. så långt det är möjligt innan skygglapparna parkerar o ger tunnelseendet som är så svårt att ta sig ur..

Men idag är jag glad.. och jag virar in mig i filten av tacksamhetens värme som jag får från mina vänner..

Och än en gång har livet gett mig en underbar dag att bevara i minnet.. speciellt eftersom jag höll löftet till mig själv att bara diska ett glas o en liten kopp.. allt det övriga är enbart en positiv liten bonus..

Livet är allt bra förunderligt underbart.. bäst njuta av det så länge det varar..

Om..

Du
tittar ut
och ser stjärnorna i kväll..
så är jag en av dem
som tänker på Dig..

När jag sen
tänder ett ljus
så lånar jag lite värme
från Dig till
Mig..
© Excessa

Själviskt..

.. och egoistiskt så frågade jag, omedelbart i morse, bj och bv2 om det var okej att jag flexade några timmar i eftermiddag.. bj rynkade pannan o sa att det betydde att hon måste vara kvar till 16 eftersom bv2 varken har nyckel eller larmkod.. Ja, sa jag.. sen hade vi båda lite dåligt samvete en stund innan vi vågade lufta lite tankar och känslor om jobbtider o hemgång.. Hon blir stressad för att hon lämnar mig ensam med saker att göra.. o jag blir stressad för att det är massa pyssel o spring sista halvtimmen på jobbet.. o fast chefen ska "stötta" den tiden så funkar det inte.. men även om hon skulle vilja stanna så har hon en familj hemma som vill hon ska komma hem o det stressar också.. o ibland måste hon stanna hemma för barnens skull.. Jag sa att jag är den första att stödja henne i hennes prioriteringar av barnen eftersom jag själv är uppväxt i en familj där mina föräldrar prioriterade arbetet, och det är ingen bra prioritering.. (Men jag vet,  tyvärr är en del tvungna till det.. ) Fast mina föräldrar prioriterade även andra saker lite fel.. eller rättare sagt på tok galet, men de kanske inte hade något annat val..

Nåväl, det slutade i alla fall med att jag kom hem redan kl 15.. jag sprang ifrån både mössan o mina nya röda fina handskar.. men det gör inget för jag har andra mössor o handskar hemma.. och jovisst, istället för mössa fick jag ett litet samvete som satte sig o knackade på axeln; HALLÅ DÄR, så dÄr kan du inte göra! Lämna dom där ensamma? Tänk om dom inte vEt vad som ska göras sista halvtimmen? Men jag tog sällskap av öronsnäckorna, ruskade på mig o :-pPpPpP åt samvetet.. Stick o far o flyg till långbortistan du, jag har stängt datorn o låst ute mig från jobbet o tänker ägna mig åt enbart mig själv från o med nU! För idag är jag självisk och egoistisk!

Tänkte lägga mig i soffan o vila en stund.. men soffan var full med tidningar, böcker, papper o annat så då var jag tvungen att rensa den.. o nu har jag snart rensat hela lägenheten.. ska bara diska det där glaset.. o den lilla koppen.. o så ska jag gå ut till soprummet med bara 1 tidning.. om jag har tur så råkar resten av disken, och resten av tidningarna, åka med på samma sväng..

Btw.. när jag kom hem låg det ett privatbrev i postboxen.. ett stort (A3) o långt brev med 1000 gånger Tack för nalletanken som bästa vännen E fick i somras.. men något är skumt.. hennes äldsta dotter går i 9:an.. hmm.. inte kan det vara såå länge sedan som jag var bäbbevakt åt henne.. Månntro jag ska planera in en dalaresa nu när jag inte har någon vovsa.. eftersom hon är superallergisk mot pälsdjur så har det inte blivit så många träffar de senaste åren.. men nu finns det ju inga hinder så kanske, kanske det är dags snart..

Fast nu ska jag ägna mig åt att diska enbart ett endaste glas, och kanske en liten kopp.. o bära ut bara en enda tidning..

Livet är allt bra underbart imellanåt..

Klädde mig..

.. med öronsnäckor i morse och fick sällskap av Roger o Gert på bussen.. fast jag inte kommer ihåg vad de pratade om så okmmer jag ändå ihåg att jag mest satt o log.. o eftersom temperaturen låter mig få använda min glada röda vinterjacka så hoppas jag att några medpassagerare fick med sig lite energi till dagens slit.. det fick i alla fall jag..

På jobbet satt jag mest o rullade tummarna för både bästa Vickan1 o bästa Vickan2 var inne o jobbade.. ja, o så bästa jobbkompisen också.. och eftersom vi bara har 3 datorer så fick bV2 ta min o så satt jag bredvid o besvarade oändligt många frågor.. o några söktips fick hon ju också.. hon verkar vara som klippt o skuren för jobbet o om jag inte ser upp så tar hon kanske över.. =o)

När jag skulle hem så valde jag snabbussen eftersom den innan var sent iväg.. med öronsnäckorna som sällskap så var det inte långt ifrån att jag började sjunga för mina medpassagerare.. hejdade mig dock för att inte skrämma någon.. men när vi kom till sista rondellen så blev alla mer eller mindre chockade.. istället för att svänga höger så åkte chauffören till vänster och ett extravarv i rondellen.. eftersom jag igår läst om rondellhunden så tittade jag efter den men såg ingen.. jag tror det vart sådär eftersom hållplatsutroperskan var en anings sen så chauffören visste inte riktigt vars hon skulle ta vägen.. Flera passagerare såg en anings chockade ut o visste inte riktigt vad de skulle tro.. men de hämtade sig när bussen återtog sin rätta riktning.. visst blev jag också förvånad men min första tanke var; Åh, vad kul, nu vi ska ut på äventyr.. o sen satt jag o log resten av vägen.. =o)

I flera månader har jag bara haft en bok som jag tycker är tråkig att läsa.. var kväll så har det blivit en sida eller två och det kommer att ta en evighet att ta mig igenom den boken... idag kom jag ihåg att gå till grannkontoret o låna ett par böcker från deras interna bibliotek.. så nu kommer sänggåendet att bli mycket mer spännande.. men förhoppningsvis inte så spännande att jag inte kommer sova något innan de är slutlästa.. fast det är ju helg i morgon o sen har jag 2 hela dagar, och nätter, att läsa..
Doldagaller Hameeda Lakho

Stenas Safiya Hussaini Raffaele Masto

Eftersom jag inte hade något nyttigt att göra idag så råkade jag stöta ihop med flirtis innan han gick hem.. det blev prat om utifall vi ses imorgon (på jobbet alltså;) och att deras dag blir bara halv.. själv sa jag att våran dag blir också kort eftersom vi får sluta redan vid 16,00.. o en timmes tidigare hemgång gör mycket! :D

Hövva mi..

.. va tiin försvinn fort..
o om ja int skynna mi te sänga,
så ha ja snart sötti hänna ä helt år..

Dä ä no rätt de dôm säj
tiin gå fort nä man ha roolit
=o)

Rondellhunden..

.. har nu även hittat Umeå..

Rondellhund
Foto: Anders Carlsson

Åker buss genom 3 rondeller på morgonen jag, och (för det mesta) 4st på eftermiddagen.. hoppas den kommer till någon av mina rondeller.. för hundar kan jag inte få för mycket av..

Tacksam..

.. för att jag änteligen kom iväg till däckverkstan i morse.. Var där en kvart efter 7 i morse o lite förvånad att det inte stod en endaste bil utanför.. o när jag kom in så fanns det inga människor där.. fast däckpöjkarna kom strax.. alltså o fråga om jag behövde hjälp.. Ja, tack, kan ni byta däck på min bil.. o det gjorde dom.. på en gång.. medans de arbetade satt ajg o drack kaffe o tittade genom rutan till verkstan.. en av killarna gick förbi med stora gummiklubban.. när allt var klart så frågade jag om fälgarna hade setat fast.. - Ja, litegrann sa han o skrattade.. Åh, så glad jag blev att jag åkte dit för jag har mnsann ingen stor gummiklubba hemma, bara en liten händig hammare o en sån hjälper inte det minsta mot fastnade fälgar..

Och alla var på jobbet idag.. kom på mig själv med att hinna andas.. o axlarna var inte alls lika spända som förra veckan.. men det kan också bero på att jag tagit stora själen till jobbet o sitter med den runt om mig.. o idag hängde jag upp filten för fönstret så kallraset är numera mycket mindre.. det är inte vackert med en blekgrönblaskig filt hängandes i fönstret men det gör mig inget huvudsaken den gör den nytta den ska.. 

Eftersom det var lite lugnt på jobbet hann jag läsa på lite om elprogrammet så snart är jag nog elektriker.. kom på att jag slösar rätt lite med el så årsavgiften är en rätt stor del av årskostnaden.. tog mod till mig o tecknade ett avtal i kväll så nu kommer jag tjäna närmare 1400kr.. Vet inte om det är det optimala men det gör inget.. valde till o med ett några ören dyrare alternativ med Miljömärkt el.. så jag tjänar nog inte lika mycket som kalkylen påstod.. men naturen, hoppas jag i alla fall, tjänar bra mycket mer..

En lite tråkig sak var ju att bilen är lite mer tråkig att köra nu.. när sommardäcken var på så kändes det när jag bromsade att ABS:n fungerade.. o det var så roligt att jag smygtränade när ingen såg mig.. tänk vilken underbar uppfinning dessa bromsar är som känner själv hur mycket det ska bromsas eller släppas.. men det betyder ju bara att vinterdäcken är ett bra mye säkrare sätt att åka bil på.. o till syvende o sist så föredrar jag det säkrare sättet.. o det finns nog teräcklit me tokdårar på vägen utan att jag blandar mig i dem.. =o)

Tog en tur efter jobbet o for förbi byaffärn en bit bort.. när jag stod i kön så kände jag att jag ville ha en trisslott.. för jag kan ju inget vinna utan att ens försöka.. tjejen före mig köpte också en trisslott men jag hade ju bestämt mig innan hon sa det.. hmm.. månntro jag har telepatiska förmågor o överförde mina tankarna till henne.. När vi stod o plockade i kassarna så sa hon leende att inte ville höra att tjejen bakom henne hade vunnit 15000 i 10 år.. Nej, jag lovar att vara tyst, sa jag, men jag kan vinka till dig från TV:studion.. *smil* O så fick vi vara med i en kundundersökning om hur länge vi jobbar på fredag för butiken var lite osäker på hur länge de skulle ha öppet.. vi var 3 st o en var helledig, en jobbar halva dagen o jag slutar 16,00.. Om de stänger den tiden de tänkt så hinner inte jag dit.. men det gör inget sa jag, för ni behöver också vara lediga ibland..

Bonde söker fru pratar för sig jälv med min TV i bakgrunden.. Visst skulle jag vilja hitta min egen gosigaste Nalle Phu.. men att ställa upp i televisionen får vara för mig.. för jag är helt övertygad om att jag, när jag blir pensionär, kommer att hitta kärleken som är menad för mig.. fast i o för sig.. det skulle ju lika gärna kunna hända i morgon i bussen.. eller i kökassan till kiosken.. Det gäller bara att hålla ögonen öppna.. hmm.. kanske skulle putsa glasögon litte.. fast dem använder jag ju bara när jag sitter vid datorn eller läser.. hmm.. månntro jag får ta med en bok på bussen o läsa lite.. med nyputsade glasögon..

I morgon väntar Världen på mig.. och som det känns just nu så kommer jag att möta den med ett leende..