Tur..

.. ska man inte prata högt om för det straffar sig.. Som i går till exempel. Ansåg ju jag hade himlans tur när jag hittade en kjol som klädde mig o att jag sen har tur som har en speciell vän..
Skulle bara ut o åka en liten vända till en vän.. aaningens disträ men inbillade mig att jag hade full koll på Allt.. *harkel*
Satte mig i bilen.. satte på mig bältet.. startade bilen.. satte på lyset.. backade ut från parkeringsplatsen.. o körde sakta o kontrollerat framåt.. Stannade vid utfarten från gården.. tittade höger, ingenting.. tittade vänster.. aah, en bil, men långt borta så jag hinner innan den kommer.. Kör iväg.. Krasch, badång o smäll.. Ooooppsi, vars kom Den bilen från? Visst har jag haft mina misstankar om att min bil har lite revirtänkande i sig, men aldrig att jag trodde den skulle vara så ilsk.. Resolut tog jag tag i handbromsen o stoppade den men erkänner jag blev mycket överaskad över beteendet så jag skakade som ett asplöv.. Fick en smörja ordramsor i öronen och har full förståelse för det.. Herreguu, kan man inte hålla ordning på bilar så ska man inte ha bilar.. TackoLov så lugnade ordsmörjeramsaren ner sig o faktiskt så var det han som tog mest hand om ifyllandet för jag kände mig rädd som ett liten Bambi på hal is.. Herreguuuu, vad sjutton gör man med en bil som är revirtänkande.. o hur mycket kommer det kosta? Noll koll jag eftersom det var första gången för mig.. Nåja, pappren fylldes i.. Tacksamt noterande att det inte var några personskador, alltså ingen hade blivit huggen på ens minsta lilla ställe.. Båda bilarna gick att köra så jag fortsatte dit jag skulle..
Fick en mycket trevlig kväll men var aaningens omig på grund av chocken.. Somnade efter en massa tankar på hur jag nu ska ta mig fram o tillbaka på kvällsliga äventyr.. o lite på kostnader.. Vaknade dock när larmklockan ringde.. klev på rätt buss i rätt riktning vilker är positivt för annars hade jag blivit sittandes vid ändhållplatsen en heeel evighet.. Förmodligen hade jag också somnat..

Tog mig igenom jobbedagen tack vare 98% av alla kunder fullkomligt bubblade av skratt, men det hade då inte det minsta med mig att göra för själv tänkte jag mest på om jag måsta plocka fram cykeln redan nu fast det snöat rätt mycket..
Kikade på det blå husets hemsida o såg att om man ligger i bonusklass 7 o har 20 skadefria år så slipper man nedsänkning till klass 6, vilket jag alls inte tvivlar på är en bra klass, men man blir också befriad från självrisk.. Hmmm.. Noll koll.. fundilerade lite men kom fram till att sÅ gammal är då inte jag att jag har 20 skadefria år..
Ringde det blå huset o de sa jag är välkommen in.. Stannade efter jobbet o pratade med en uuursnygg karl som sa jag varken behöver betala reparationerna på MB220 som kom in på min bils revir, inte heller mister jag någon bonusklass, ajjans jag som såg fram emot klass 6, och så behöver jag inte betala någon självrisk eftersom jag varit en sÅ duktig bilkörare ända sedan mitt körkort uppfanns.. Fick också mål i mun o frågade vad han trodde om o uppfostra min bil men det såg han inte som något positivt.. eller snarare så menade han nog på att det var ett hopplöst fall om man nu inte är miljonär o har madrassen fullstoppad med hundralappar.. elelr har någon händig repkompis som kan hjälpa en med repandet.. Någon sådan har dock inte jag utan får allt klara mig själv som den bästa dräng.. I vilket fall som helst så sa han i det blå huset att vi inte hade något orett med varandra men hade jag några frågor så fick jag gärna ringa honom o så fick jag en handskriven lapp med hans namn o telenr.. hmmm.. trodde dem i det blå huset hade visitkort.. hmm.. anar baktankar jag o tror jag ska fundilera ut någon lämplig fråga att ställa i morgon eller någon annan dag.. eller också har jag bara livlig fantasi..

I morgon, eller på lördag, ska jag dock plocka fram silvertejpen o se om jag åtminstonde kan köra lite försiktigt när det är mörkt för det är liiite tidigt plocka fram cykeln redan nu..


Lite tur..

.. är det väl få människor som säger nej tack till.. inte jag heller.. Har sedan några dagar fundilerat på vad jag ska ha på mig på en tillställning i helgen. I o för sig påminner den varken om någon bal eller maskerad och den är mitt på dagen på söndag. Inte heller blir den speciellt livlig utan det blir nog mest sitta o prata glatt om gemensamma intressen.. Men alltså har jag fundilerat vad jag ska ha på mig och mina tankar har fastnat på någon slags kjol, men några sådana finns knappt i min garderob, förutom en mycket somrig kjol som är aaaningens för tunn nu.. Flera dagar har jag tänkt mig ut på stan o kika lite men nää, sånt ligger inte för mig..
I går såg jag dock en annons om konkursutförsäljning på ett ställe jag aldrig varit. Styrde kosan dit efter jobbet bara för o kika o genast jag klev innanför dörrn såg jag vad jag ville ha.. en svart rätt lång
täckkjol för 299kr.. Blev liite putt när de inte hade storlek 40 men var modig o tog med en 28 in i provhytten.. YIIHAAAE jag kom i den.. men hmmm.. glappar lite i midjan.. hmmm.. vågade mig ut o hämta en 36:a... Oooopppssi, den passade perfekt.. Könstiga storlekar de hade men mig stör det då inte alls..  Förmodligen är det meningen att man ska ha den över andra kläder men det tänker inte jag ha.. o så är det dragkedja längs hela ena sidan som kan dras både upp o ner, vilket kan vara nog så bra eftersom min speciella vän också ska med på söndag o då kan dragkedjan passa väldigt bra att ha efter tillställningen.. hehe

Nu är det ljust när jag åker på morgonen o ljust när jag kommer hem o det är så trevligt med både ljus och snö.. solen har varit med oss några dagar o det är takdropp i stan.. Rent obegripligt sitter jag o ler på bussen o ibland kommer jag på mig att sjunga med mina snäckor.. förhoppningsvis sjunger jag inte så högt att jag stör mina medresenärer.. Ännu mer obegripligt så har inte vårdeppen ännu ringt på dörren, nej, den står inte ens utanför huset o väntar.. evenuellt kan det ha o göra med att jag blivit lovad vissa upplevelser av min specielle vän..
Okej, ibland kommer tanken att det kommer ta slut en vacker dag när det snöar uppåt o tuppen värper, men den dagen den sorgen.. Jag lever nU på gårdagens minnen o längtan efter morgondagens upplevelser.. o leendet är livgivande så det ska jag bevara så länge jag bara kan..

Livet är allt bra vackert emellanåt..

Smart jag?!?

Har ju länge klagat på att det är svårt hitta jeans eftersom jag inte har det minsta tålamod att o stå i ett provrum o testa en massa olika storlekar. Alltså har jag vandrat runt i mina gamla jeans som sett ut som om de hängt på en potatissäck. I går gick det upp ett ljus för mig när jag kom ihåg att jag ju har en symaskin. O nål. O tråd. YIIEEHAA, det blev en pysselkväll o 4-5 cm på var sida gammjeansen trollades bort.. När jag provade dem efteråt så fick jag en chock för Jösta vad snygga de blev när de satt på mig.. eller var det kanske jag som blev snygg..

Nu ska jag rocka loss med Martin, plåga snabeldraken o krossa all disk så jag kan ligga i soffan o göra ingenting heeele helgen.. ;-)


Gårdagen..

.. var rena rama mentala utmaningen o utmattningen eftersom jag hade tandläkersketid 1330.. Vojne vojne vad jag gruvade mig för jag visste vad hon skulle göra; Rycka ut molarerna i överkäken o det utan att ge mig minsta lilla bedövning.. alltså var jag utmattad redan innan jag gick dit när det var dags.. Men, TackoLov, så var min tandläkerska snäll i går så jag fick en massa sprutor, o sen några extra när jag råkade pipa lite.. Grinade illa gjorde jag dock hela tiden o första gången stannade hon upp o frågade om det gjorde ont. Nej, sa jag. Grinar jag illa så är det bara (?) fruktansvärt obehagligt. Gör det ont så skriker jag. O svimmar jag så är det bara att göra det du ska o väcka mig efteråt. Det kändes som en evighet men när hon var färdig hade det bara gått 1 timme..
Det där med tiden är lite lustigt för i söndags kändes 3,5 timmar som ett ögonblick.. ;-)

När hon var klar med borttagningen fortsatte hon med ditsättningen. Först frågade hon om jag ville göra det själv men den tanken fanns i i mitt huvud för hela jag var alldeles skakig. Vips var de där, mina nya molarer, o så fick jag en spegel o begrunda mitt bett.. hmm.. Är det lika vasst som innan eller har jag måntro blivit lenare på ett ögonblick.. Det räckte dock med en liten blick för att konstatera att jag är oförbättrelig o precis densamma som innan..
- Waow, kolla.. Den där stora sneda fulingen är borta så nu är jag ju snygg! O så har jag fått guldringar runt hörntänderna. Det är det inte många som har. Häftigt!
Min tandläkerska skrattade gott o sånt är trevligt.

Visst förstår jag de som känner det som att det är en katastrof och livet tar slut om de måste dra ut en massa tänder. Mycket handlar nog, gissar jag vilt, om gamla tiders klasstankar och ekonomi. Det var fattiga som inte hade råd med varken tandborste eller tandläkare o därför fick de dåliga tänder.

När jag gick i skolan, för en hel evighet sedan, så pratades det bara om karies o flourtanten kom 1 gång i veckan. När jag var till tandhygienisten så handlade det mest om hur mycket tandkräm man skulle ha på tandborsten och hur man skulle borsta. Aldrig någonsin att någon pratade om djupet på tandfickorna.

Min moster hade brygga för säkert 20-25 år sedan men ingen pratade om varför hon hade det. "kära" mor har alltid gått hos tandhygienisten men hon har bara pratat om tandsten. När jag berättade för henne att jag hade lite (?) problem med tandfickor så sa hon - MeN L.. Har du inte gått hos tandhygienist!?!?! Eeehumm.. Hur ska jag kunna veta att jag ska gå dit om ingen talar om det för mig? Jag kan inget om tänder o jag har heller inte haft problem med att tandköttet blöder. Mina tänder är visserligen inte så där skinande vita som i reklamen, men de är heller inte så hemska som de bilder som visades i skolan. I början på 90-talet när jag önskade mig en eltandborste i julklapp så ifrågasatte hon vad jag skulle med en sån till. Borsta tänderna sa jag. Jag fick en o har använt den regelbundet sedan dess. Dock la den av förra året men då köpte jag en ny.

Okej, jag är rökare vilket bidrar till sjukdomsförloppet. Jag har stor tandläkarrädsla vilket gjorde att jag, när jag flyttade upp hit, inte gick till tandläkaren förrns jag fick ilningar i en tand efter att inte ha varit dit på 7 år. Han hittade ett hål o rotfyllde den tanden. Jag fick all bedövning jag ville o han var lätt på handen men uppelvelsen var aaningens obehaglig (o det var bara förnamnet). Sen gick det 3 år innan jag gick nästa gång o då för en liten akut inflammation o en tand rök till de sälla jaktmarkerna. Jag grinade för att jag hade ont och för att jag var rädd. TackoLov så kom jag till världens mest empatiska tandläkerska som tog mig under sina vingar och har hållit mig kvar där. Jag är inte Knäpp som är rädd. Jag är inte Sjuk för att jag svettas när jag kommer dit. Jag är inte Vansinnig för att jag skakar som ett asplöv när borren kommer fram. Jag är inte Dum för att jag inte själv räknat ut att jag, för 20 år sedan, skulle bett om tandficksmätning. Sen tonåren har jag borstat tänderna 2 gånger om dagen, och använt eltandborste i 16 år. Men ibland tar bakterierna över oavsett vad vi själva vill. O med tanke på att det uppskattningsvis finns 10 gånger fler bakterier än människoceller i en människa så är det väl inte konstigt om en del drabbas av magsjuka o andra av parodontit..

Jag är i alla fall glad att den där tanden som var stOr, snedställd o fruktansvärt Ful är borta.. O så har jag guldringar runt överkäkens hörntänder.. Jag är, med andra ord, Skitsnygg! ;-)

Btw.. Har du sett reklamen om tandkrämen för ilningar i tänderna? Kan berätta att ilningar i tänderna kan vara ett förstadie till parodontit, vilket kan vara = tandlossning

Dagen i dag..

.. har varit underbart livgivande och fylld med underbara skratt och leenden och många Upplevelser utöver det vanliga. Först o främst sovmorgon fast jag hade hårbollarna här. Gamlingen kämpar på o är bara så nöjd när han är här. Likaså är lillen. Sen flera timmars umgänge med min vän.. Ja, jag tror jag kan sluta kalla honom dejt nu ;-)
O sist men inte minst, bio med en nyvunnen kompis. Vi såg Ang Lees Lust, Caution idag o jag håller med alla recensenter som ger den 4/5, 5/6 eller 9/10.

Så tro det eller ej, men jag lovar, eller inbillar jag mig, att jaget lever eftersom hon så väl lever sig in i texten till Colbie Caillats Bubbly

Dagen i dag har varit alldeles underbart leende och livgivande.