Reklam..

.. måste vara en underbar uppfinning.. Ja, för utan den hade vi ju inte vetat vad vi behöver.. som till exempel slimsweeper, eller vad det nu heter, menar den där kroppsstrumpan som gör att man minskar minst ett par storlekar på bredden bara genom att titta på den.. hur många storlekar man minskar genom att ta på sig den har jag ingen aning om för jag har aldrig provat.. Vill man sen toppa breddminskningen så kan man köpa sig ett bastubälte som gör att man minskar ett par sorlekar till..
När man väl minskat otaliga storlekar så är det dax att skaffa en snyggt och iögonfallande träningsredskap som man ställer ut på gården, alternativt stranden, o så står man sen där o tränar dag ut och dag in..

Sen finns de här nyttighetsprylarna för köket som också peppar oss att tänka åp kroppen och måendet.. en del pinaler fixar underbar fruktococktail på bara 15 sekunder.. och när de druckit upp den springer de glatt till jobbet full av energi och vackra som jag vet inte vad..

Visst har jag lockats av det där undergörande medlen och drömt mig bort till ett perfekt liv med en perfekt kropp.. men jag är ingen vidare skådespelare så jag får allt fortsätta leva mitt eget liv..

När jag var liten, mindre, så rekommenderades det, av något verk som jag inte kommer ihåg, att äta sex-ti-åtta brödskivor om dagen.. Varför inte börja rekommendera 6-8 benlyft varje dag för alla soffliggare. och 6-8 armaruppåtsträck per dag osv osv.. Dessa råd bör sändas på bästa TV-tid flera gånger per dag för jag tror att det behövs många repetitioner innan saker o ting börjar sätta sig i huvudet på folk.. Med folk så menar jag mig själv för jag är ju lite distraherad ibland och glömmer ofta saker.. Men varför inte börja visa enkla övningar som människor som jag kan göra hemma i soffan framför TV-apparaten.. Fast vem skulle ställa upp på det, jag menar inget företag gör ju den minsta vinst på att visa hjälp till självhjälp och bättre mående..

Jag har till exempel glömt var jag packade ner fotfilen när jag flyttade i somras.. och jag glömmer att jag ska leta efter den så när jag väl sätter mig fötterna i ett skönt fotbad har jag ingen fil.. Jag har också många gånger senaste månaderna glömt att jag ska köpa en ny fil.. Däremot brukar jag komma ihåg att jag glömde den när jag kommer hem och packar upp kassarna.. *skumt*

I dag kände jag att jag behövde köpa något men jag visste inte vad.. åkte iväg till ett av de nyare gubbdagisarna och strosande runt där så ser jag väldigt mycket som jag skulle vilja ha.. en borrmaskin kan vara bra att ha.. jaha, och hur mycket behöver jag borra då.. likaså slipmaskin och skruvdragare.. ja just det, ska ju både måla och bygga om hemma.. en ny telefon kanske.. haha och hmm, mina telefoner fungerar alldeles utmärkt.. o varför inte ett nytt pyttelitet strykjärn.. eeh, det jag har använder jag ju knappt så inbilla mig att jag skulle använda ett annat strykjärn.. Ja, det fanns väldigt mycket jag skulle velat lägga i korgen och ta med hem, men som tur var hade jag kommit ihåg att ta med en liten gnutta förnuft när jag åkte hemmifrån..

Däremot kunde jag inte motstå ett mixerset med stavmixer, minihackare och mixerbägare.. Förmodligen är jag påverkad av reklamen och inbillar mig att jag kommer att få en anings mer energi.. dvs om jag nu börjar använda grejorna.. Men jag stannade i alla fall till vid en mataffär och köpte med mig några kilo frukt och grönt.. Äpplen, päron, apelsiner, fänkål, tomater och en flaska tabasco.. Och jag har ingen aning om hur jag ska göra.. hehe..

Äschan då, än är jag inte för gammal för att lära mig och på nätet finns säkert en massa smarriga tips och recept.. Så nu är frågan om jag först ska testa själv o fixa en egen vitamindrink eller googla o få några tips..

Kommentarer
Postat av: Pallas

Jag tror att rekommendationen om brödskivorna kom från Socialstyrelsen. Känner igen mig i din shoppingstil. Kan också gripas av habegär, men säger talar förnuftets röst mig till rätta...oftast... Lycka till med dina uppiggande fruktdrinkar! Har tyvärr inget recept på såna. Men ibland gör jag goda smoothies in min matberedare.

Postat av: Nina på Johangården

Tänk... hur klarade vi oss innan reklamen började invadera våra liv?

Oj, vad mycket grejor vi måste ha för att bara överleva dagen. Tur att jag inte tror att den som har mest saker när den dör har vunnit. Minns inte ens vad det har varit för reklam i de program jag ser. Dålig konsument är vad jag är. Halsstarrig och styvnackad...

Men visst, jag ser också saker-som-är-bra-att-ha de få gånger jag är på affär. Och fastnar för någon sådan sak :-)

2007-03-12 @ 09:38:09
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Excessa

Pallas.. Himla tur vi har lite förnuft ibland ;-)
Hmm.. smothies är ju närapå som fruktdrinkar.. provade lite såna också med stavmixern.. Smarrigt!

Nina.. Nä, flest saker när man dör vinner inte.. Är lite glad minnet mitt är lite virrigt för då kommer jag ju inte ihåg vad det var jag trånade efter någon gång jag såg nåt i reklamen.. Och det är tur jag inte är i affärer så ofta för vem vet hur det skulle gå :-)

2007-03-12 @ 20:07:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback