Dagen idag..

.. är en märklig dag..

Maktkampen påminde sig i morse.. mors dag.. ett par ord som manar till att vara en god dotter..
en God dotter ringer sin kära mor o grattar denna dag.. en God dotter som lyssnar på förebråelserna om att hon aldrig ringer numer.. en God dotter lämnar över lillfingret o fastnar åter igen i rävsaxen som styr o ställer.. rävsaxen som  frågar när dotterns semester är planerad.. o i samma andetag uppmanar till att resa ner.. för det var ju så länge sen hon såg dottern.. en rävsax som i nästa andetag meddelar att den tänkt åka upp det eller det datumet o har ska stanna 1 vecka..

I minnet försöker hon leta efter tidigare morsdagar.. ihågkommer några då presenten noga utvalts o ögon glittrat i väntan på att mottagaren ska bli glad.. ett kort tack o sen har gåvan blivit liggande i glömdas vrå.. 
Kommer ihåg andra då inga presenter gavs.. o den ironiska rösten som känner sig bortglömd o ratad.. Men barnet förstår inte ironin utan blir istället full av skuldkänslor.. o inom sig skriker hon, frågar; Varför ska jag ge dig något när du ändå inte ser?

Hon väljer att låta telefonen vara o låter bli att ringa.. 
Det handlar inte om att vara elak.. inom sig önskar hon modern ett långt liv.. ett liv fyllt med leenden.. men utan att det, leendet, ska komma på bekostnad av någon annan..

Den enda människa man kan förändra är sig själv.. Det kan vara väldigt svårt för andra att förstå.. Just att man väljer att sätta sig själv o sin egen magkänsla i första hand.. Knuten i magen tar lång tid att lösa upp.. ibland är det inte bara en knut.. ibland är ett repnystan mättat av tjära som maler i magen o bara växer sig större.. ett rep som är så tungt att bära så till slut blir det livsnödvändigt att försöka kräka ut det.. för att överleva..

Minnet väljer att ihågkomma leenden hon mötts av under året.. o påminner sig om den sköna magkänslan som hittades när hon flög fram på cykeln.. den sprider sig till fingertopparna o hon vill dansa o sjunga..

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll
än du redan givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag den har Du.
Använd dig av det.
I dag kan Du glädja någon.
I dag kan Du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din!

Kommentarer
Postat av: petra

hej
tack för din kommentar - och så passar jag på att länka till dig i min blogg - kul med en ny inspirerande blogg! Ja, för du är allt lite ny förmig - tror att ajag sett din pseudonym nångång ibland bara...vi har väl besökt lite olika bloggar kanske?
kram!

Postat av: Visionary soul

Ajajaj... du har en martyrmamma, alltså? Tror inte att de kan åtgärdas, på annat sätt än med hårda gränser och välbevakat hjärta...

2006-05-28 @ 21:54:18
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Excessa

petra.. Välkommen till jaget! Inspirationer är i alla fall mitt verktyg till funderare o ett sätt att komma vidare.. Jo, vi har nog besökt lite olika, o samma bloggar.. :)
kram!

Visionary.. tack för ordet som jag knappt vågar säga själv.. men jag tränar på det.. martyrmamma.. jo, det är ett av hennes ansikten.. Gränserna håller jag på att lära mig att sätta, liksom att bevaka Mitt hjärta.. för den värdefullaste människan i mitt liv är ju Jag! Ja, så är det..

2006-05-29 @ 19:45:51
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Visionary soul

Ärligt talat har jag ingen martyrmamma själv, men jag sett en och annan... de är vanligare än man vill tro...;-) Har mer av en martyrdotter istället! ;-) Det gör jag mitt bästa för att åtgärda, genom raka puckar: "jag märker allt vad du håller på med, och jag går inte på det!"

JA, den värdefullaste människan i ditt liv är du! Du går FÖRE din mamma, i ditt liv, och det är vad som räknas! :-)

2006-05-29 @ 20:24:42
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Excessa

Visionary.. Aha.. utan att säga att martyrskapet följer i nedstigande led men.. jag har nog lite sånt i mig jag också.. ;-)

När jag ser tillbaka så fanns det inga stunder för förklaringar varför saker o ting inte kunde gå min väg.. men framför allt så är det nog deras negligeringar av mina känslor.. o känslan av att mina känslor var "fel".. nästan rena rama "dumförklaringen" utan att de satte ord på det.. svårt att förklara.. får fundera på saken en stund..

Sen finns det ju klockrena kommentarer som sitter som berg.. "käre" far som ofta sa; Se inte så Sur ut!
o "kära" mor som möter en med orden; Men vad Tjock du har blivit!
Själv anser jag att jag bara var, och Är, lite eftertänksam o kramgoo! *ler*

2006-05-29 @ 21:46:36
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback