Någon materialnissa..

.. är jag inte.. Ja, i alla fall om man med menar att jag vill/måste ha de senaste modellerna eller mest hotta när det handlar om saker o kläder.. Jag klarar mig rätt gott på det jag har.. Försöker också tänka lite miljömedvetet när jag inköper saker o sånt annat.. Det jag är bäst på är nog att använda rygga o säga nej tack till plastpåsar..

Men en last har jag som nog inte får speciellt många vuxenpoäng.. Jag älskar såna där onödigt nödvändiga saker.. eller är dem kanske nödvändigt onödiga..

Till cykeln köpte jag en sån däringa cykeldator som registrerar km, timmar, medelhastiget, maxhastighet mm mm.. Egentligen är den liite onödig för jag cyklar ju lika bra utan den.. Men, det är ändå kul o få lite koll på hur långt (mm mm) jag cyklar på en säsong.. I år blev det registrerat (slarvat lite så kan lägga på 120-150 km) 201.69 km, 114.22 timmar, medelahastigheten blev 17.90 km/h o maxhastigheten 48.8 km/h. Ok, den har nog sporrat mig lite att ta några extravarv så på det sättet är den liiite nödvändig.. ja, alltså att jag cyklat för att få några km extra.. Men, som sagt, den är absolut inte nödvändig för själva cyklandet, för cykeln fungerar alldeles utmärkt utan den..

När jag fyllde år så fick jag, av J, ett fjärrkontaktset som jag kan montera på 3 nätanslutna elprodukter. Absolut inte nödvändigt för jag har fungerande ben som kan resa mig o tända/släcka via kontakten som sitter på sladden.. Men ibland så har jag tillstymmelse till lathet så liite nödvändig kanske det är.. o jag kan ju faktiskt tillåta mig att vara lite lat eftersom jag ju blivit himskans smal om midjan (jämfört med förut) att tänkande människor ibland är lite fundersamma om jag råkat ut för någon allvarlig sjukdom som gjort att jag tappat 6-8 storlekar vad gäller kläder.. Fötterna har dock behållit sin storlek..  Jag känner mig i alla fall inte sjuk. Är inte tröttare än förut o orkar promenera både i trappor o raskt ute.. o varken jag, eller annan, har hittat knölar i brösten..
Dock har lamporna blivit lite självgående för tänds o släck utan att jag trycker på knapparna. Första gången satt jag vid köksfläkten o filofiserade.. såg i fönsterspegelbilden hur en vägglampa tändes. Var i andra tankar så tänkte inte på saken. Ett par minuter efter så släcktes den med ett tydligt "klick". DÅ vaknade jag! Hade jag sett rätt? Hade jag hört rätt (påsättning hörs inte men avstängning "klickar"). Jag har vaknat av larmet på morgonen o den vägglampan har lyst. Hmm. Den VAR släckt när jag gick o la mig. Jag hem från jobbet o ibland har vägglampan lyst o en gång fönsterlampan.. Jag släcker ner Allt när jag går o lägger mig eller åker till jobbet.
I går när jag satt o tittade på Hemsökta hus så ser jag i vidvinkelseendet hur fönsterlampan går igång o dimmar upp till inställt ljus. Gissa om jag fick lite hjärtklappning. Letade med ögonen efter fjärrkontrollen.. ligger den under något som trycker på knapparna? Nope! Den låg helt fritt! Har pratat med J, som köpte samma till sig, om han haft liknande upplevelser men det har han inte.  Har gogglat på om jag har en vara som butiken återkallar, men inte fått något napp på det så antingen är det vittrorna, älvorna eller tomtarna på loftet som tänder ett ljus för mig. Ja alltså, hade det varit onda andar hade dem släckt allt lyse för mig o det har hänt endast en gång, övriga 7 har lyset tänts så jag är övertygad det är någon som vill mig väl..

Sedan några veckor tillbaka har jag fnulat liiiite (Japp, bara jättelite ;-)) på present till J som snart fyller år.. Vilket inte är speciellt lätt eftersom vi bara umgåtts i mörkrets timmar långt bort från vardagen.. senaste månaden har varit lite anless eftersom jag ett par gånger blivit inbjuden att komma just minuterna innan barn lagt sig så vi har mötts lite.. Eller det kanske var tänkt barn skulle sova men blev inte så.. o igår när barn var borta så råkte det bli så att barn kom hem innan jag hann åka hem till mig..
Alltså, vi har inget seriöst utan träffats när tillfälle ges.. o förut har tiderna helt utgått utifrån när risk för att träffa barn har varit minimal.. Nu känns det som J börjar bli lite slarvig med sånt.. eller också är han lika mycket taktiker privat som han är på jobb.. Känns liite skumt.. Visst, gillar honom även med kläder, vilket vi ibland råkar ut för hemma hos jaget.. o han får mig (och jag honom) att le o skratta så humorn är rena rama femettan.. Klia ryggen på varandra är vi också rätt duktiga på ;-)
Oooppsi.. tappade tråden.. Eftersom vissa omtsändigheter gör att jag råkte höra att larmklockan inte var att lita på (fick rådet att också ställa min egen mobil *Leer*) så flanerade jag en lunch i en galleria nära mig.. vandrade in på Teknikmagasinet o hittade diverse leksaker.. o eftersom jag ju hört rykten att dem ibland har svårt att vakna samt att det inte litades på larmklockan så kunde jag bara inte låta bli att köpa den onödigt nödvändiga, eller är den en nödvändigt onödig, flygande väckarklocka.. Eftersom jag inte vet om vi ses innan J fyller år så fick han den igår. Ståndsmässigt så la han den åt sidan o sa han skulle vänta till presentdagen kom.. Gissa om jag blev besviken.. Försökte locka honom kika o plocka upp.. Han VÄGRADE!!! Sa att i min värld får man öppna paket när man får paket, basta!!! Ville han inte heller gå med på.. I dag när jag var dit så fortsatte jag fiska om utifall han inte var minsta intresserad.. Jo, det var han men klarade av att vänta till dagen kom, för så ska man ju göra. Då berättade jag om den gången jag fick postjulpaket 3 dagar innan julafton o jag öppnade på en gång. Ja, alltså, varför ska jag sitta o längta o dregla 3 dagar om jag kan öppna o uppskatta gåvorna redan när jag får paket..
Okej, erkände också (ibland är det bra erkänna saker ;-)) att Jag var nyfniken på vad han tyckte.. Jaha, sa han o skrattade, då kanske största pinan är din? -Japp, sa jag ;-)

Fick ett telefonsamtal ett par timmar senare.. Skratt i luren när jag svarade.. Både J o barn hade skitkul.. Gissa om jag log.. Speciellt som J sa att han funderat på köpa ny larmklocka.. så det var en nödvändig sak.. Fast propellern, rent miljömedvetet, var ju lite onödigt.. Får väl ringa o få rapport imorgon om den hjälpte dem komma ur sängen i tid..

O nu har jag ingen födelsedagspresent till J.. Fast en ryggkliare eller orgasmotron kanske kan passa bra.. eller tar jag snubbelben på mig själv då?


Läste en hemsida o blogg att en vovsa inte finns mer.. Orden väcker starka känslor inom mig o tar mig tillbaka till 1996 o 2005.. Inbillar mig att jag kan sätta mig in i sista dagarna.. Magen knyter sig o tårarna rinner..
Tillåter mig själv att stanna kvar i nuet o dåtiden, sorgen o tårarna, saknaden o ensamheten..

Om en stund ska jag tänka på dem ljuvligt underbara stunder som både mina och den nyss somnade vovsa gett mig..

Kommentarer
Postat av: Lena

Önskar dig en god juletid vännen!

Postat av: Olivia

Intressant blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra inlägg och jag gillar vad jag ser :D.

2011-05-08 @ 10:37:41
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback