Jag är inte rädd..

.. för jag kan flyga..
Ja, inte själv alltså men jag klarar av att sitta i ett plan o nästan somna när det är turbulens. Att jag inte somnade beror enbart på att flygturen var så kort o så kom de o störde med nästanätbara brickor..

Jag är däremot inte speciellt van att flyga så flygplatsrutinerna är mig främmande. Hade ingen bilett utan behövde bara knappa in en kod, men koder är inte min starka sida så jag gick dit där någon satt o frågade o då hjälpte hon mig. Såå himlans snällt av henne, o hon var också trevlig fast klockan var ungefär den tid jag annars kliver ur sängen. Sen gick jag ut o tittade en stund om min reskompis skulle komma men det gjorde hon inte, så då gick jag in o ställde mig i en kö. Hmmm.. kön såg lite skum ut för alla hade resväskor o massa bagage, vilket inte jag hade. Vaknade lite o började se mig omkring.. Oooppsi, vad är den Där kön till för månntro.. Mentalt visslande utgick jag från kön o strosade runt lite. Frågade hon som hjälpte mig förra gången om hon kunde se om min kompis checkat in och jo, det kunde hon. Konstaterade att min kompis nog visste vars hon skulle så då frågade jag vilken kö jag skulle ställa mig i.. haha.. visst var det den kön jag inte stod i..  Ja, jo, även i affärer där det finns flera långa köer så väljer jag fel.. Med otaliga år av felköande har jag blivit väldigt dutti på mental vissling.. men ändå så kommer jag rätt till slut, för jag har ännu inte blivit inlåst i någon butik..

När vi landade så hade jag ju lite, rättare sagt ingen, koll på vars vi skulle så jag frågade första bästa karl som såg ut att kunna svara.. Haha, hade jag lyft ögona så hade jag sett skylten med flygtaxi, men snälla rara flygplatsredigerare, kan ni inte skriva tydligare; Anmäl er här! Herreguu, måste ju finnas massor med oresvana småtanter från lillstäder i norrland som reser varendaste dag till storstan o skulle bli himskans tacksamma för lite skyltförklaringar.. Fast det klart, vi har ofta mål i mun så vi kan fråga..

Dagen blev intensiv men det var väldigt trevligt att få se de människor jag samarbetar med. En hel del nya rutiner gicks igenom men vad då, visst ser jag ut som 17 men det ska då inte vara så svårt o lära sig dem heller.. inbillar jag mig för drömmer gör jag varenda dag..

När dagen var slut blev vi skjutsade av någon som hittar vägen i storstan, o gissa på en skala 1-10 hur Tacksam jaget är, trots att hon älskar köra bil, att hon inte behövde köra Där!
När vi klev ur bilen försvann 2 reskompisar för de ville åka hem till Göteborg. 3 andra försvann också för de ville till Malmö. Konstiga människor..
Själv så tittade jag mig omkring o såg många köer så jag stegade fram till hon som satt o var trevlig bakom disken på morgonen o frågte; Vars ska jag ta vägen nu? Hon kollade biletten jag fått på morgonen o visade med handen samtidigt som hon förklarade att Den kön ska du ställa dig i senast kl 1735. Det är säkerhetskontrollen. Sen ska du ställa dig i kön till gate 3 eller 4. Där står det Umeå. Läs vad det står på skärmen så kommer du rätt. Jaget log o tackade. Tänk så lätt saker går om man frågar. Jag gick direkt dit hon visade för förra gången (förra året eller något sådant) höll jag nästan på missa planet för jag satt o stirra på en skärm o väntade på att det skulle stå "Gå till utgång" men den som skötte uppdateringarna hade nog somnat för det kom aldrig någon text "Gå till utgång" så jag höll på missa planet. Men bara höll på, för när tiden närmade sig blev jag liiite orolig o gick in ändå..
När jag klev in i planet så dubbelkollade jag med flygvärdinnan om hon visste vars planet skulle åka o hon skulle till samma ställe som jag. Tack, sa jaget, o log.. Visst, jag åker gärna o ofta vilse själv i bilen men det är rätt skönt att veta att flygchauffören vet vars han ska.. fast idag var det en hon..

Visst är det trevligt att åka bort imellanåt, men guuu så gott det är att komma hem igen...


Kommentarer
Postat av: research paper help

bra artikel, tack

2012-03-15 @ 06:22:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback