I morse..

.. vid 7-tiden var det bara ca 18o ute o lagomt svalt/varmt.. trodde inte att vi skulle möta speciellt många den tiden en lördag.. menmen.. det finns visst fler hundmänniskor i trakterna.. fast vi mötte bara 3 st under timmen vi var ute.. Det är tur att hårbollarna är väluppfostrade på så sätt att om vi går på vänster sida av vägen så vet de att det är strängt förbjudet att sticka över på andra sidan.. o Madammen är väldigt skeptisk mot främlingar så jag tror inte att hon ens tänker tanken att vika från min sida..

Däremot är de inte speciellt väluppfostrade att motstå löptiksfläckar.. kastar sig över dem som om de skulle dö om de missar.. fast jag tror det är svårt att lära dem motstå dessa underbara fläckar.. jag tror att det är medfödda instinkter att leta efter en tänkbar partner att skaffa underbara små puppisar tillsamman med.. Sorry boys, That won´t happend, när ni är med mig!

Natten har varit lugn.. igår vid sänggåendet så kom gammelhårbollen o Madammen o satte sig bredvid sängen.. hårbollarna har lärt sig att de inte får komma upp förrän jag lagt mig tillrätta.. A hade sagt att Madammen inte var så glad i sängliggande eftersom det blir för varmt.. hahaha.. när jag lagt mig klev Madammen upp o la beslag på fotändan.. Ja, just precis, hon hoppar inte upp utan kliver upp i sängen.. hon är ungefär som vovsan, man ska inte slösa på energi i onödan.. vovsan slösade heller inte på energi när hon skulle in i en bil.. kunde kliva upp med framtassarna,, sen stå o vänta tills jag lyfte upp bakdelen.. förutom om jag hade packat väskan,, då hade hon en väldig fart in i bilen..
Nåväl, Madammen la beslag på fotändan.. gammelhårbollen hoppade upp o smög sig närmast väggen utan att våga störa varken mig eller Madammen.. då vaknade lillhårbollen o kom o tittade.. m det fanns ingen plats för honom, stackarn.. han vet att han är yngst och minst o får ta det som blir över.. fast det vart inte så illa det heller.. han la sig nedanför sängen o jag låg o kliade honom tills jag somnade..

Jag tror att jag var ensam ett tag i natt.. men det kan lika gärna ha varit en dröm.. visst är i alla fall att Madammen använde mina ben som huvudkudde i morse när gammelhårbollen tyckte vi skulle vakna..

Kanske pjoskar jag med dem, men om det är så att de känner trygghet att sova hos mig så får de göra det.. de känner ju mig mer än lägenheten.. o de har ju inte den minstaste anings om vilka spöken, förutom jag, som bor här..

Men jag har ju också benhårda regler som jag inte ruckar på.. när jag äter så får de allt lov att ligga någon annanstans än i knä på mig.. innan de får mat (efter mig) så är det "sitt, stanna kvar o sen varsågod".. vid utgående så måste de sitta o vänta tills jag kollat vad som finns utanför dörren.. o i trappen måste de gå efter mig för det är jag som bestämmer takten o nerför.. vill ju inte få mig en flygtur utifall de får för sig att de har bråttom..

Sen är det ju lite tok ibland också.. smög o gömde mig under täcket idag o började yyyla lite.. swopp så stod 3 hundar bredvid.. nä, i sängen.. puffande o buffande.. krafsande o dragande i täcket.. sen blev det pusskalas när de hittade mig.. o vi upptäckte att om jag ligger dikt an mot väggen så får vi plats alla 4 i min säng som är 2,2 m2.. fast den enda som hade gott om plats var Madammen..

Livet kan allt vara bra underbart ibland!

hmm.. månntro A blir lissen om jag vägrar lämna tillbaks Madammen.. ;-))

Kommentarer
Postat av: Ninni

verkar som om du har det toppen med dina hårbollar,kram

Postat av: En liten tant

HiHi! Ser för mig scenen under täcket och den otroliga lyckan när alla fick plats. Man borde ha hund!

2006-08-05 @ 22:03:01
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Excessa

Ninni.. Ja, det kan jag inte neka till *ler*

Tant.. Har man hund så har man otalig tillfällen att larva o fjanta sig huuur mycket man vill.. o fördelen med hundar är att de aldrig tittar på en som om man vore galen..

2006-08-06 @ 19:37:42
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback