En kall..

.. o fuktig nos på kinden.. slår upp ögonen.. o kablofsch.. så har jag 2 kompisar som sällskap.. visst råkar mina ben vara i vägen.. o magen går visst att ligga på.. sen kliver de ner.. nöjda med att ha väckt mig.. Uuunderbart uppvaknande var det i alla fall..

Städat kylskåpet.. uschiamig va mycket som samlas där.. sånt som jaget inte ens minns hon har burit hem.. månntro det var förra hyresgästen som lämnade det.. verkar i alla fall så på datummärkningarna..

Vovsarna verkar trivas här.. gillar att ligga på balkongen o kika.. med dörren öppen.. försöker jag stänga den lite så ska de både in o ut nästan samtidigt.. tur jag har fåskinnstofflor, långkallingar o fleeströjor.. för inte kan jag säga nej till deras önskningar.. förutom om de vill jaga katter, det får dom inte.. Men lite sträng är jag nog.. innan vi går ut så måste dom sitta o vänta tills jag säger vassegoo.. o i dörrar o trappor måste de gå efter mig.. men det är inga problem för de är rätt väluppfostrade.. Ja, de är till o med så väluppfostrade att de har bäddat min säng.. flera gånger till o med..

Nu ska jag göra en äppelpaj o vipsa vaniljsås.. det blir dagens efterrätt.. till förrätt blir det panerad rödspätta, pressad potatis, hollandaisesås o en sallad.. Bäst att sätta igång för magen kurrar så högt att  vovsarna lägger huvudena på sne o tittar fundersamt..

Färgblind!

På min bredbandsleverantörs hemsida kan jag se trafik ut o in från min IP-adress.. sen jag flyttade hit så har staplarna mest varit röda.. förutom nu sista veckan då den gröna färgen är starkt övervägande! Ja, ska sanningen fram så har den röda färgen helt försvunnit.. o jag som älskar rött saknar ju den färgen.. *Skrattar generat okunnig*

När jag nu än en gång läser texten så får den en helt annan mening.. eller rättare sagt jag fattade noll o hade kortslutning i hövvet.. Nej, dumt, jag var okunnig o förstod inte vad ut- respektive ingående trafik var.. Nu tror jag att det gått upp ett ljus.. utgående trafik är när min dator blivit nappad av nån elaking som inte har nåt annat att göra än att förstöra för andra.. ingående är grönt o då kan jag känna mig, för tillfället, lugn.. Fast jag kan ha fel o bara inbilla mig..

På en punkt ska jag i alla fall byta favvofärg från rött till grönt..
Och jag ska bli duktigare på att kolla trafiksignalerna!

O ska fundilera på om jag vågar åka med ratta min nybesiktade, godkända, bil de dagar jag är lat bekväm!

Vila på väg..

31956-73

Förstår ingen annan franska än Je táime.. fast en bild säger ju mer än tusen ord.. Men gissar det inte är nån hit när man åker ensambil till jobbet.. förresten så funkar det nog också obra på cykelturer..

Fler finurliga tips finns
här!

Ett vykort..

Tro på dig själv

Varför är det så svårt
att tro att man är bra,
att känna att just jag
är den jag helst vill va.

Nån annans kvalitéer
är sånt man bara vet.
Men uppskattning från andra
tas emot med tveksamhet.

Tänk om vi bara kunde
byta plats ett litet tag
och genom andras ögon
se oss själva för en dag.

Då skulle Du få veta
det du inte tror på nu
- att det är helt fantastiskt
att det finns någon som Du.
Text: Siv Andersson

Det är inte..

.. längden o mängden det hänger på utan rycken o knycken.. har jag hört.. Men själv så håller jag inte helt o fullt med.. Som det är just nu så betyder storleken mest..

Missförstå mig rätt.. visst älskar jag de små som rycker o knycker så jag, som tant, knappt hinner med.. men längden o mängden vinner ändå när jag står där i sanningens nakna minut..

Vid 20 var L hit o lämnade sina käraste vänner.. visst ville de följa henne när hon gick men med lite mutor så klarade de av avskedet.. förhoppningsvis gjorde även hon det för hon fick en tablettask med sig från mig.. Det är så underbart att höra dem lägga sucka o lägga sig.. för att sen komma o buffa o puffa o pussa när jag inte alls är förberedd..
Visst tycker jag om de små hårbollspöjkarna (goldisar).. men inget går upp mot ett par lejontjejer..

Kvällspromenaden var rena rama lisan för själen..

Jag ska njuta av varenda sekund ända till deras matte kommer tillbaka på söndag morgon.. o när hon kommer ska jag komma ihåg att Tacka för att jag fick förtroendet att ta hand om dem! Och tala om för henne att det är inte jag som gjort henne tjänst utan det är tvärsom..

Önskar alla besökare en Underbar helg fylld med energi som lyfter!

Närapå 1,5..

.. arbetsdag blev det igår.. slut i huvudet när jag kom hem.. fast egentligen började det långt tidigare.. att hålla på med siffror är inte roligt när man är trött.. i alla fall inte för mig..

I dag har jag mest gått omkring o gäspat.. förutom på line dancen.. där gjorde jag en massa olika variationer på danserna de andra höll på med.. men det gör inget för roligt var det.. o närvarande var jag mest hela tiden.. liksom leendet.. Betalde medlemsavgiften och kostade på mig en klubbtröja.. så nu ska jag bli proffs..

L hade med sig lejontjejernas pinaler för hon skulle promenera hit med dem i morgon vid 20- tiden o sen ta bussen ner på stan till tåget.. Jag försökte säga åt henne att hon kunde ta hundarna med ikväll så kunde jag stanna hemma från jobbet i morgon.. men det ville hon inte alls.. hmm.. tror hon är lite kinkig jag.. Det är däremot inte jag för jag är väldigt tacksam att det är fredag i morgon.. o sen kommer fredagkväll med lejonsällskap hela helgen.. Vet inte vad det blir för väder i helgen men gissar att det kommer bli alldeles underbart..

Jag är så glad att jag frågade L om hon ville följa med på line dancen för hade jag vart ensam så hade risken varit stor att jag missat det ikväll.. I morgon ska jag göra mitt bästa för att komma ihåg att mejla P om förslag på biokväll.. hon frågade förra veckan men jag har inte haft ork till annat än det mest elimentära såsom att kliva upp på morgonen.. äta frukost o ta mig till jobbet.. o det är inte alls bra.. Egentligen är det ju just nu som det behövs roligheter som laddar energi.. Ja, jag ska kolla bioprogrammet i morgon..

På lördag är det line dance uppvisning på en bilfirma i stan.. kanske tar jag med mig tjejerna dit o kikar lite på proffsen.. eller också tar vi en tur i skogen.. o sen goosar..


Nu ska jag bara luta mig tillbaka en stund o kika på nåt som inte kräver den minsta lilla tankeverksamhet..  fast korsord är också bra närvarosysselsättning.. hmm.. får nog fundilera en stund.. o vem vet, det kanske blir ända till jag somnar..


När nu-kaos..

.. brottats ner o blir liggandes på rygg bara genom att vi blänger på det.. så kliver kommikapp-kaos in genom dörren.. Vi visste det, bästa jobbkompisen och jag, att det skulle komma.. men varför ska det komma i sista minuten.. *SUCK* För en halvtimme sen ringde chefen o sa att hon fått klartecken till att vi jobbar över i morgon.. En Stund! hahaha.. så vi ska altså göra 1 veckas jobb på en stund! Efter att ha haft nu-kaos på besök i minst 1 månad så ska vi mota kommaikapp-kaos i dörrn i morgon på en liten stund.. Jag kan inte annat än skratta eftersom det inte hjälper det minsta att gråta.. Lovade att jag kan stanna en stund efter ordinarie jobbtid.. men en stund är ju relativ så jag vet inte om vi menade samma sak..
Framförhållningen är, som jag tycker det, rätt kortsiktig.. Men som sagt.. allt är relativt.. =o)

På torsdag kan jag i alla fall inte stanna över eftersom line dance-kursen börjar kl 18:00..
Och på fredag kväll får jag 2 vakthundar så då är bara tanken på överstannande uteslutet.. o helgen kommer att tillbringas sällskapandes med dessa lejontjejer..

I går började de renovera massa avloppsledningarna utanför huset o de ska hålla på till midnatt i natt.. visst dundrar det litegrann men jag kommer nog att somna ovaggad även ikväll..
Egentligen är det rätt skönt att vara så här trött.. i alla fall när lägdags närmar sig.. o just nu känns den tidpunkten mycket nära förestående..

En kopp te och en tunnbrödmacka med västerbottensost är dock mycket intressantare än kudden just nu.. i alla fall en stund..

Må allt gå din väg i morgon!

Ursäkta..

.. ATT JAG INTE HAR RINGT ELLER BESÖKT DIG PÅ ETT TAG. DU FÖRSTÅR,
MIN BIL VAR I STORT BEHOV AV EN TVÄTT, SÅ JAG TOG MED DEN TILL ETT NYTT
STÄLLE JAG HÖRT OM. DÄR ÄR DE HELT HOPPLÖSA! FÖR DE HAR TVÄTTAT DEN TRE
GÅNGER DENNA VECKAN, MEN FÅR DEN ÄNDÅ INTE HELT REN, ÄVEN OM JAG STÅR
BREDVID OCH PASSAR PÅ ATT DE JOBBAR....MEN NU VET DU I ALLA FALL VAR DU
KAN HITTA MIG.... 
31956-70


31956-71 


JA,JA, JAG FÅR VÄL FÖRSÖKA  TA     MIG HÄR IFRÅN... 31956-72

Mycket intensiv..

.. och givande, helg i Saltsjöbaden.. möten och diskussioner med kollegor från de andra kontoren.. människor jag pratat, eller msn:at, med utan att veta hur de ser ut.. Spännande att änteligen få möta dem.. Vi hade inte alla gånger samma åsikt om hur saker o ting ska vara men allt behöver inte vara likadant på alla kontor.. Egentligen tror jag att vi skulle behöva liknande träffar ett par gånger om året men sånt kostar ju.. o vi behövde inte betala en endaste krona själva.. Nä, nu luras jag.. på lördagens morgonflyg köpte jag ju lilla frukosten för 40 kr och på hemflyget igår så vart jag så snabla sugen på kaffe o varm kanelbulle att jag inte kunde hindra mig från att ta en sån.. Nä, jag tog inte, betalde snällt 30 kr.. samtidigt fick jag lära mig trolla.. satt längst fram i planet o där fanns det inga bord.. men det fanns ett ini mitt vänstra armstöd..

Hade tänkt krypa ner till kudden tidigt igårkväll men råkade börja se Beck.. o kunde inte sluta se förrns den var slut.. så dagens trötthet skyller jag på TV4.. för hade inte de visat den filmen så hade jag somnat tidigt o vaknat pigg o alert.. hmm.. kom just på att ikväll är det Prison break kl 21:00.. o jag har ingen video/dvd som kan spela in åt mig.. månntro om jag kan hoppa över ett avsnitt.. eller missar jag något livsviktigt om jag gör det..

Missade däremot inte att ta med mig bilen i morse.. det var rätt nödvändigt eftersom den behövde eskort till bilprovningen.. Det är nervöst att åka till bilprovningen.. tänk om jag åker ikring med ett livsfarlig fordon.. *huuua mig* Tänk bara på vad som skulle kunna hända om ett styrstag är på väg att rasa isär.. eller om bromsarna sjunger på sista versen.. mm mm mm
Jag är inte rädd för vad som skulle kunna tänkas hända med mig, men tänk om någon annan blir drabbad på grund av min okunskap.. Hemsk tanke!

Han som tog hand om min bil såg ut som en snäll o rar farfar.. nästan genast jag klev ur bilen frågade han om jag ville ha kaffe.. så då var han ju snäll i alla fall..  -Ja, tack sa jag.. sen satt vi o småpratade en kvart o så fick jag bilens protokoll.. Nää, nu luras jag lite.. han kontrollerade bilen medans jag gick efter som ett nyfiket barnbarn med tusen frågor.. o han tog sig tid att svara så gott han kunde..  lite förmaningar fick jag också.. innan nästa besiktning så måste jag byta framrutan.. Jo, jag vet, sa jag.. den är lite repig o ett stenskott där.. Men han lovade att när jag bytt framruta så kommer jag att se jättebra ut..

I kväll klockan 18:00 började ett företag renovera spillvattenledningen i mitt o grannarnas hus.. vi har fått lite dubbla budskap.. ett säger att vi ska undvika stora utsläpp av avloppsvatten.. och ett annat att vi inte får släppa ut något spillvatten över huvud taget.. eller är det jag som inte fattar.. Det står dock inte att vi inte får använda toaletten och det är jag glad för.. för att hålla sig från 18 ikväll till imorgon vid midnatt hade varit lite besvärligt.. till o med om jag räknar bort tiden jag är på jobbet..

I torsdags frågade jag min line dance-kompis om virus o sånt för hon jobbar med datororer hela dagarna o har mycket mer koll än jag.. fick en länk idag o har installerat o uppdaterat.. o helt plötsligt så seeegar det inte när jag loggar in o skriver i bloggen..
Det är inte farligt att fråga! o det finns inga dumma frågor!
Ställer jag en fråga och får ett dumt, överlägset svar så är det inte mig det är fel på.. den som svarar kanske inte heller vet svaret o försöker skyla över sin okunskap.. eller också kanske den människan just då är stressad och på en annan planet.. Ja, det finns många orsaker till dumma svar, men det har nog inget att göra med själva frågeställaren.. förmodligen så är vi bara olika som människor och tack o lov för det..


Stressmomentet..

.. är förhoppningsvis avhjälpta nu.. funderat.. konfererat.. trixat o fixat.. rensat.. o installerat.. så nu hoppas jag att jag är säkrare.. mycket suck, pust o stön har det vart.. jag blir rätt hjälplös när det handlar om saker jag inte kan se med blotta ögat.. o virus och spioner syns ju inte.. Mycket beror på okunskap men det är ändå mitt ansvar att se till så jag får kunskap..

På jobbet har också stressen gått ner lite.. en extra station är installerad så nu är vi 3 som jobbar med det dagliga.. det behövs.. för det finns mycket som har blivit åsidosatt den senaste månaden.. hur vi ska komma ikapp är dock en annan fråga som får diskuteras en annandag..

L och jag var i alla fall på Lina dance-kursen ikväll igen.. o det var så skönt att bara vara då och där.. Det finns inte en endaste risk att jag hinner tänka på något annat eftersom turerna är en anings svåra för jaget.. vände lite tokigt flera gånger men det gjorde inget.. log och skrattade i alla fall mest hela tiden..

Har fixat häftgrejer till bromslampan som ska sitta i bakfönstret men jag har inte haft tid fixa det.. måste nog göra det i morgon eftersom jag sen blir borta hela helgen.. o på måndag ska bilet inspekteras.. *huua mig*.. nästan, men bara nästan, lika hemskt som att gå till tandläkaren.. Fast första besöket är ju inte lika kostsamt som tandis.. o det går dagliga bussar därifrån in till centrum utifall värsta skulle inträffa.. o skulle nu värsta inträffa så får jag ta itu med det då.. nu ska jag ta itu med tandborsten o sällskapa med kudden några timmar..

Tankeställare!

För någon dag sen hörde jag en liten debatt om musik, film och fildelning.. den som försvarade fildelning (själv fattar jag Nada! av detta!) försvarade sig och tyckte att det var fel att göra 1,5 miljon (?) svenskar till lagbrytare.. En annan man var där och försvarade lagen för han vill inte att hans konst delas bland andra utan att att han får betalt för detta.. oavsett vem han är så har även han räkningar att betala.. hyra, el, telefon, mat osv osv osv.. o vilken människa har inte räkningar..

Jag fundilerade lite o tyckte det kändes fel att ändra en lag på grund av att det var så många som, just nu, är lagbrytare.. tänkte.. om tillräckligt många människor slår ner folk och okända på gatorna så blir de tillräckligt många för att förändra lagen så att den tillåter nedslagningar.. Ja, jag vet det är lite extremt, men jag la morden på hyllan..

När jag var mitt i intervjun så var min känsla mest för mannen som ville ha betalt för vad han gör.. är det så konstigt.. en inkomst vill väl alla ha.. fast jag tror det numer heter utkomst.. har inte förstått vad som..

Själv ska jag gå o dra nåt mörkt över huvudet.. Jag försvarar inte de som tar hem musik, film eller vad det är, gratis o otillåtet, via nätet.. Men jag vill ha Gratis säkerhet.. som om sånt poppar upp i någons huvud o den gör det bara för att det är kul..

hmm.. dax för jaget att gömma sig under kudden, täcket, lakanen, madrassen och säng (letar lucka i golvet att sjunka ner genom.. ).. o inte komma fram förrn vintern glittrar som vackrast på februarisolens snöskare..

Glädje..

50 naturliga höjdpunkter i livet:

Tänk på punkterna en och en, innan du läser vidare - det får dig att bli glad !


1.. Att bli förälskad.

2.. Att skratta så mycket att det gör ont i magen.

3.. Ett varmt bad.

4.. Ingen kö i affären.

5.. En speciell blick.

6.. Att få ett e-mail.

7.. Att köra en tur efter en fin väg.

8.. Att höra din älsklingssång i radion.

9.. Att ligga i din säng och lyssna till regnet utanför.

10.. Att släppa förbi en ensam mamma med barn när du står i kassakön.

11.. Att finna tröja som du gärna vill ha, på rea.

12.. Choklad milkshake, eller vanilj, eller jorgubb.

13.. Ett en timmes långt telefonsamtal.

14.. Ett bubbelbad.

15.. Att fnissa.

16.. Ett gott samtal.

17.. Stranden.

18.. Att finna pengar i en gammal jacka.

19.. Att skratta av dig själv.

20.. Midnattstelefonsamtal som varar i flera timmar.

21.. Att springa igenom en vattenspridare.

22.. Att skratta utan någon som helst anledning.

23.. Att ha någon som talar om för dig att du är underbar.

24.. Att le inombords åt en gammal historia.

25.. Vänner.

26.. Att råka höra någon tala gott om dig.

27.. Att vakna upp och inse att du får sova länge.

28.. Att få ett leende tillbaka från busschauffören.

29.. Att få nya vänner, eller att vara tillsammans med de gamla.

30.. Att leka med en hund eller katt.

31.. Att någon smeker dig i håret.

32.. Söta drömmar.

33.. Varm choklad.

34.. Utflykt med goda vänner.

35.. Att våga och inse att du klarar det.

36.. Att skratta så tårarna rinner.

37.. Att sjunga högt och le åt dem som hör dig.

38.. Att lyssna på en riktigt bra konsert.

39.. Att få ögonkontakt med en läcker främling.

40.. Att  våga trotsa rädslor, och inse att det var inte så inget farligt.

41.. Att baka en äppelpaj o äta den ljummen med kall vaniljsås.

42.. Att få hembakta kakor av en vän.

43.. Att vara tillsammans med goda vänner.

44.. Att se dina vänner le och skratta.

45.. Att hålla hand med någon du håller av.

46.. Att möta en gammal vän och inse att vissa saker aldrig ändrar sig.

47.. Att åka rutchkana om och om igen.

48.. Att se uttrycket i någons ansikte när de öppnar en gåva från dig.

49.. Att se solen stiga upp.

50.. Att kliva upp ur sängen varje morgon och vara tacksam för ännu en underbar dag.  Alt: Gå till sängs och vara Tacksam att dagen hade en ände.


"Vänner är änglar som lyfter upp oss, när våra vingar har problem med att flyga" 


Änteligen!

.. har vi fått en till arbetsstation samt 1 människa som även kan sitta där.. hon har vart extra förut så hon har lite koll.. men det är skillnad på att hoppa in några timmar o jobba hela veckorna.. förhoppningsvis kommer hon snart att känna sig lite bekvämare med jobbet nu när det blir fler och tätare timmar.. Fast lite känns det som att hon kanske tycker jobbet är en anings lite för stressigt.. och jag förstår henne.. att bli inkastad när överhopningen är total är inte lätt.. inte ens när man vet vad det handlar om.. vi gör vad vi kan för att stötta henne men blir ju upptagna i telefon lite titt som tätt, o då Måste hon fixa själv.. för när telefon ringer så är det ofta Nu och Omedelbart!

I går vaknade jag redan vid halv 5.. kunde inte somna om så jag gick upp vid 5-tiden och kollade nyheterna.. suckade och fundilerade vad som nu kommer att hända.. kan det bli värre än vad det vart.. eller kommer det att bli bättre.. I och för sig så kan det ju vara nyttigt med lite variation.. Inbillar jag mig *skrattar*

Vaknade också, abrupt, vid 16,30-tiden.. BILPROVNINGEN?!? Var den idAG? Har jag MISSAT det? #"&%£$^¤#&%.. Jag lovar att det var inget roligt uppvaknande.. kollade kalendern men det är nästa måndag.. ändå fortsatte hjärtklappningen en bra stund även efter kontrollerandet.. *suck* Må jag komma ihåg det då då.. *hoppas*

Ryckte mig i kragen i går morse och cyklade.. både till och från jobbet.. När jag väl vackert slängt benet över ramen.. alltså lyckats med konstycket att stå med vänster ben till vänster o höger på höger sida om cykelramen, o sen få upp styrfart o kombinera cykelsadeln med rätt kroppsdel.. så är det väldigt skönt att cykla.. speciellt nu när det är lite svalare, både på morgonen (+8,7o :) och eftermiddagen (+16o:).. I eftermiddag tog jag en 4km kort omväg hem om Västerslätt.. motvind var det också.. men det var gott för både kropp o själ..

Själen tog jag även hand om igår kväll.. for iväg o träffade hundmänniskor och hundar.. det var inte vilka hundar som helst.. 7 specialare var det.. Madammen var också där o hon bidde så glad o se mig så hon spräckte underläppen på mig o blodvite uppstod.. men jag har gott läkkött så det stillades strax..
Varför heter det blodvite.. mitt blod var ju även denna gång rött..

På lördag bär det av till Hufvudstaden.. tyvärr blir det nog jobb för hela slanten så några dater hinner jag nog inte med.. Men det ska bli kuligt att träffa alla jobbkompisar från systerföretag.. de som man pratat och msn:at med..
Varför heter det Systerföretag.. finns ju även familjer som bara har bröder..

Har börjat kika efter ny dator.. denna är gammal och storleken är, jämfört med dagens, obefintligt.. Inte för att storleken har någon större betydelse, den räcker till för mig o mitt surfande.. men att ta hem ett säkerhetsprogram fungerar helt enkelt inte.. Så om bilen får ett fint fungerarhetsprotokoll utan alltför många poäng på måndag så ska jag uppdatera mig.. Lova att inte skratta åt mig,,, men det finns saker som är 11 år i denna dator.. Ja, det finns, faktikst, så gamla datorer som fortfarande fungerar.. Men jag har fått tips från min internetleverantör på program som jag kan köra båd tittan som tättan.. och det gör jag! Hela tiden!

Tills vidare tar jag bort alla länkar.. inte för att jag vet om det har någon betydelse men jag vill i alla fall försöka minska risken för att andra får ohyra o spioner.. evenuellt så låter jag helt bli datorn.. tar fram papper o penna istället..

Praktiska saker jag kan se.. som skruvar som ska dras åt.. saker som fysiskt behöver flyttas.. krångliga lampor som måste bytas men knappt ses.. såna saker är jag lite bra på.. men när det handlar om osynliga saker som rör sig i kablar o sladdar så är jag helkass.. eller rättare sagt; Väldigt Mycket Okunnig!

Att renovera en traktormotor är bra mycket lättare än att fixa ett litet elfel i släpvagnskontakten på samma traktor.. för Jaget alltså.. Tack o lov att vi alla är olika! För hur skulle det se ut om alla traktorer åkte runt med släpvagn där broms- och blinkersljus inte fungerade.. KATTASTROF? Eller nåt sånt kanske..

Men hur skulle det se ut om alla åkte omkring i traktorer.. med eller utan släp.. Eftersom de ändå är rätt stora så kan kanske några få för sig: Störst går Först! Alltså Här kommer jag= UNDAN o Flytta på er!
Det flesta traktorer går ju i behaglig hastighet så några skulle kanske sitta där o kika på omgivningen.. kanske drömma sig bort till någonannanstans.. Andra skulle ha totalkontroll på sig själv,,, luta sig fram över ratten o glostirra på andra traktorkörare.. prata högt för sig själv o hytta med armen,,, Hallå där,,, så Där får man inte göra,, rätta in dig i ledet o vänta på Din tur..

Fast detta gäller endast traktorförare.. Bilister, cyklister, mopedister, motocyklister, inlinesåkare, rullskridsofarare o rullskidestavare är ju ett helt annars när det gäller vett o etikett i trafiken..

Missade valet..

.. fast jag missade hela alltet.. ointresse.. okunskap.. rädsla för att inte våga stå för vad jag skulle valt.. ? Nej, valet hade helt enkelt kommit i skymundan för mitt eget liv.. jag hade inte ens uppmärksamamt att det ens var ett val..
Men det gör inte så mye.. när jag idag såg reprisen av Folktoppen så flög mina tankar omedelbart till denna man.. Sveriges Bästa manliga artist.. mina skratt och leenden tänkte omedelbart på Sportbilen.. Hooked on a feeling (jag var 11 när den blev USA-1:a!).. Strul (dalmål?).. Håll mitt hjärta.. Kyss mig.. o en massa, massa mer..

Och folket hade valt alldeles rätt helt utan inblandning av jaget.. en skön människa som delar med sig och ger mig skratt, närhet, tårar, liv, lek..

Jag fick skönrysningar när 1:an presenterades.. Sveriges bästa manliga artis:
Björn Skifs!

Det andra valet, dagens, var jag tveksam till.. tycker det känns lika illa vilket jag än gör.. o hur ska min lilla röst kunna betyda något.. MEN.. så jag såg på en chatt att en hade lagt sin på ett parti som jag inte alls tycker om.. fick obehagsrysningar.. letade fram röstkortet o cyklade iväg o la min röst, på det som jag tycker, mest stämmer överrens med mina tankar.. fast jag kan inte hela deras program.. men nu är hjort gjort!

Det finns många spöken som besöker mig i tid och otid.. bland annat: Det är din PLIKT att göra si eller så.. svårt att beskriva.. och jag vet inte ens om jag kan.. hacka hacka hacka.. känns det som..

När det gäller valet.. så är det min RÄTTIGHET att lägga min röst.. och rättigheter ska jag, och alla andra, vara rädda om och ta vara på!

Valvakan får däremot klara sig alldiles utan mig..  ska pumpa och smörja cykel istället..


Blackout!

Inloggningslösenordet var som bortblåst nyss.. men det är nog inte så konstigt.. fick meddelande från min internetleverantör att det kommit många klagomål om spam från min ip-adress.. så jag blev avstängd från nätet tills jag gjort något åt det.. och i eftermiddag har jag gjort allt som leverantören föreslog.. Laddat, scannat o väntat.. delitat o rensat.. Hur mycket törs jag inte tala om men allt är ju relativt.. När jag, skamset, ringde supporten så förstod jag på hans igenkännande skratt att jag inte var ensam.. och det kändes så skönt..

Men jag kan lova att när jag såg meddelandet så fick magen sig ett stort o tungt slag.. Gamla känslor återupplevdes.. ord o meningar som jag växt upp med.. spöken som jag jobbar på att bli av med.. o för någon minut var jag på väg att sparka ut datorn..

Det som hänt har hänt pga okunskap från min sida.. så antingen får jag skaffa ny dator, eller program, som skyddar mig ( o Dig!), gå en kurs, eller helt enkelt lägga av med datoriserandet.. Det första kostar nog några kronor, likasom det andra.. det tredje skulle ge mig tid till andra saker såsom böcker och promenader.. kanske cykelturer.. o jag kan ju alltid ta en vanligt blädderblock o skriva ner mina tankar i..

Funderar.. vem vinner på att skicka virus o spam o allt som kan tänkas förstöra för andra.. Jag, en tråkig bloggare, har ju noll koll på vart det kommer ifrån eller vem som ligger bakom.. Kanske är det nog tillfredställelse för dem att jävlas med andra..

Jag vill inte jävlas med andra.. Så förlåt mig? Jag ska lära mig mer!

Äppelpaj med vanillasås..

060916_203524
Njuter allt jag kan..

Skuggspel..

060916_182315
Skuggspel..

Spegelklart..

060916_165555

Lyfte mig i nacken idag.. o tog itu med lite köksarbete.. något som jag inte är speciellt glad i.. men idag gick det lätt.. rätt vad det var började jag funderilera på porslinet.. Den blommiga kastrullen har följ mig ända sen jag flyttade till mig själv första gången.. 1981 med nytryckt körkort i handen.. ett litet uthyrningsrum i Kvarnsveden, med sittbadkar och diskbänk med fristående platta bakom ett par skåpdörrar.. koppar o fat som Lars o jag köpte när vi flyttade ihop i en nybyggd 1,5:a i Bysjön.. därifrån är också perkulatorn.. den oranga matlådan.. från början hade jag 2, men en använde jag när jag trodde vovsan hade urinvägsinfektion.. som sen visade sig vara livmoderinflammation..


Lyssnade på Ola Magnell
Lyckans länder..

Vila vingen
Blås där den ömmar
Nu när ingen
Stör dina drömmar

Vind i västan
Långt från din kära
Älska nästan
Den du har nära

Flyg en liten bit i sänder
Du är du vad som än händer
En och annan motvind vänder
På din väg mot lyckans länder

Lång, lång väntan
Sol i din tårflod
Ler mot gläntan
Svalkar ditt svårmod

Vila vingen
Blås där den ömmar
Nu när ingen
Stör dina drömmar

Flyg en liten bit i sänder
Du är du vad som än händer
En och annan motvind vänder
På din väg mot lyckans länder

Ord & musik: Ola Magnell

Ja, jag kan bara ta en bit i taget.. och oavsett vad andra tänker.. så är jag Jag! Just idag känns det Mycket bra!

Kort på kort..

060916_170025

1:a vovsan..

Knappt knäppt..

060916_170137

Och när du inte längre har nån chans att vända
Och har tappat sista tråden till ditt trygga gamla liv
Det är då, först då som saker börjar hända
Det är då som du kan börja skönja
nya perspektiv
Ord & Musik: Ola Magnell

Köphysteri!

Nu, precis i mitten av september, närmar sig Sveriges mest hysteriska helg. Den helg då de barn som just börjat lära sig skriva, hårt koncentrerade plitar ner önskelistor långa som toapappersrullar. Egentligen är dessa listor föräldrarnas påfund, för de får en möjlighet att puffa på barnen att träna på att skriva. För vem vill inte skriva ner en lista som på saker som gör en lycklig.

Men vem säger att det är just det barnet skriver som det den önskar sig allra innerst inne? Med dagens alla TV:program blir vi, både små och stora, översköljda av alla underbara ting som gör vårt liv så mycket lyckligare än vi kan drömma om. Ja, vi blir inte bara lyckligare, om vi köper alla undermedel som finns kommer vi att bli vackra, framgångsrika och älskade. Och vem vill inte bli älskad?

Detsamma gäller även för barn! De plitar ner önskelistorna och som nybörjare i skrivarkonsten blir önskelistorna långa.. långa som toapappersrullar, och ju längre desto lyckligare blir barnet eftersom det får mer och mer beröm för att de klarar detta. Föräldrarna får också en lista där de kan välja det som passar just deras plånbok, så de behöver inte tänka så mycket.

När väl julklappsutdelningen kommer så kanske barnet inte alls blir så glad som det förväntades för paketen innehöll inte det den innerst inne önskade. Men barnet hade ju skrivit det på önskalistan så då är det bara att tacka och ta emot.

Egentligen är uppmaningen att skriva önskalistor välmening från föräldrar, men i slutändan kan det bli väldigt fel. Men att skriva önskalistor är en sak och att uppleva dem är en helt annan.

Upplevelser behöver inte kosta mycket mer än att man avsätter tid för varandra.  Tid att ta en promenad och upptäcka allt som finns omkring oss. Lägga sig på rygg en sommardag i nyklippt gräs och följa molnens fantastiska formationer. Eller lägga sig på rygg mitt i vintern i snön och göra snöänglar. Ta en promenad i hösten och upptäcka alla färger som trädens granna löv bjuder oss på. Och på våren ta en cykeltur och försöka se allt som vaknar till liv.

Jag har inga barn.. men jag har varit ett.. och det bor fortfarande ett i mig.. Visst skriver jag önskalistor idag också, och när lönen kommer in på kontot så vill jag inte annat än att skaffa mig en del saker som lovar mig att jag blir lycklig, framgångsrik, vacker, vältalig och bara alldeles alldeles underbar .. och populär. Men reklamens budskap gör mig inte lycklig. Den försöker få mig att spara pengar om jag köper varan just nU.. en sak jag inte egentligen inte behöver.. men hur ska jag kunna motstå? Jag Sparar ju pengar jag inte har..för till och med bankerna lockar oss att göra allt vi kan för att få uppleva våra drömmar.. Men varken Du eller jag blir lycklig av att lyssna på dessa råd.. Lyssna istället på vad din mage säger dig.. när den känns som en skön känsla som ger ett leende på dina läppar.. då är det bara att följa med.. och njuta!

Mitt ämne till
Johannapanna.. blir.. Sagan jag minns!


Träningsvärk..

.. eller rättare sagt så kommer jag kanske att påminnas imorgon att jag var på Line dance ikväll.. och det var prexis lika roligt som förra gången.. när väl danserna kom igång så vaknade också minnet till liv så det kändes väldigt lätt.. men det går inte att börja fundilera på något annat mitt i snurrar och stamp för då tappar man fort bort sig o står vänd åt helt fel håll.. fast det gör inget för turerna är återkommande.. Upptäckte flera gånger att jag smålog hela nästan tiden, och det, om något, måste ju betyda att jag mådda bra av detta.. Jag ska nog åka tillbaka dit nästa torsdag också.. o billigt är det också.. endast 450 kr för 12 x 1,5 timmes leende.. o så är det klubbdanser imellanåt som man får gå på om man vill..

Annat är det på televisionen.. nästan rena rama kriget där o di bare gnäll på varann.. jag är glad att det snart är söndag.. fast sen kommer väl några veckors analyser..

Jag är också Glad att det är fredag i morgon.. o jag har skrivit upp mig på massage.. Misstänker att den kommer att kännas en anings ond men efteråt blir det mycket skönare..

Tror jag kommer ihåg några namn på danserna.. Honky tonk stomp.. County line.. hmm galop.. Round the gullop.. eller nåt sånt..

Åkte förbi nyhetsmorgonsändningen i morse.. men kameran var ju mest riktad mot Umeälven.. o min bil tycker inte om att bli blöt.. Men vinkade gjorde jag i alla fall.. =o)

Orden..

.. har tatt slut.. sitter här o börjar på ämnet i skrivarcirkeln.. börjar på en vanlig dag istället.. hmm.. börjar om på en ovanlig dag då.. börjar och börjar om otaliga gånger.. Nä, nu ljuger jag.. det är bara 7 gånger jag börjat..
Förmodligen pratar jag för mycket på jobbet.. jämfört med när jag började där våren -02 så pratar jag 150% mer nu än då.. och då är det ju inte konstigt att mina ord tar slut..

Fast jag får ju också en massa mer ord.. när jag tänker efter så får jag nog mer ord än jag ger på dagarna.. men dom får jag ju bara för att jag frågar en massa saker så dom orden är ju rätt ofrivilliga.. och vem vet, det kanske behövs 2, eller 3, ofrivilliga ord för att kunna ge 1 frivilligt..

Om det blir för många ord som ramlar runt i hjärnrummet så blir nog lite kortslutning.. har tänkt på det de senaste dagarna.. Jag ringer alltså upp rätt många människor på jobbet och deras telenr står på bildskärmen.. 6:or blir 9:or.. 2:or kan bli 7:or.. eller också byter telefonknapparna plats med varandra.. Varför har inte telefonupptäckare och tangentbordsupptäckare samarbetat? Det försvårar för oss som använder både ock! Ta en titt på en telefon o så på nummerdelen på ett tangenbord så förstår du vad jag menar..
ibland när jag ringer så hamnar jag hos helt okända människor och jag riktigt ser framför mig hur förvånade deras hakor ser ut när jag presenterar mig och frågar; Kan du xxx om 1 timme?
Jag förstår att de blir som ett frågetecken för jag hade knappt ens aningen om mitt jobb innan jag fick det.. Än så länge har jag i alla fall aldrig fått nån utskällning.. men jag försöker vara ödmjuk oavsett vem jag ringer till.. hmm.. privat funkar det dock inte alltid.. men det är en helt annan historia!

Tack o Lov för alla leenden, fnitter och skratt som jag får på dagarna.. för utan dem så hade jag nog vart lite stressad..

Trodde att det var idag namnen och jag skulle på line dance.. men 14:de är ju i morgon så vi försöker då istället..

Lika förvånad..

.. varje dag som morgonens vidsynthet på eftermiddagen förvandlats till rena rama tunnelseendet.. o ändå gör jag mitt bästa för att komma ihåg att andas på dagarna.. Det känns fruktansvärt obra.. Idag har jag sagt flera gånger till chefen att det är katastrof, för mycket, tidsbrist o någon framförhållning hinner vi inte med, mm mm.. hmm.. fast jag sa aldrig att jag kan stanna över om de tycker att det behövs.. och så länge ingen ens andas en fråga om det så stänger jag butiken när passet är över! Fy snattran vilken gnällspik jag känner mig som.. kinkig UPA.. Men jag vet att jag kommer att få jobba imorgon.. Tack o lov för bästa jobbkompisen.. vi gör i alla flal vårt bästa för att skratta mitt i eländet..

Jag är väldigt glad att jag kom ihåg att åka hem, endast 15 minuter sen ut från jobbet.. Biljettkassan var dock som bortblåst ur minnet och telefonnumret hänvisade till deras öppettider.. det var väl som attans också.. Jag vill och behöver lite något annat.. så jag bokade Fyra händer- en flygel via ticnet.. får dock vänta ända till 8 oktober, och hoppas jag inte lovat mig till något annat.. men det är jag rätt säker på att jag inte gjort.. Hur säker man nu kan vara med ett minne som går o gömmer sig titt som tätt..

Upptäckte också att ringklockan på dörren fungerar utmärkt som vaknauppklocka.. satt o halvsov när jag bryskt blev återhämtad till nuet.. när jag öppnar dörren så står det 2 svansviftande lejontjejer utanför.. o så deras matte med förstås.. en trevlig pratstund o så mutade jag lejontjejerna med varsitt litet ben.. och fick både svansviftningar och lejonpussar som tack.. och förhoppningsvis kommer de ihåg detta nästa gång de kommer hit, eller jag möter dem..

O så bestämde L och jag att vi ska åka o testa lite line dance-kurs i veckan.. så nu ska jag programmera att på onsdag, alltså i övermorgon, kl 17,30 ska jag cykla o hämta L.. Ibland kan det vara rätt bra att ha någon att dela peppningen med när det gäller rörelseförmåga..

Idag är jag himskandes Tacksam att jobbedagen inte var längre än den var.. och att L kom förbi.. för lejonpussar är rena rama energipåfyllningen..  Frågan är dock öppen till om jag orkar se Prison Break eller om jag ska lägga mig o somna med näsan i en bok..

Just Nu..

.. i detta Nu.. önskar jag mig sitta i en konsertsal.. få bäras med av instrumentens toner långt bort.. att för en stund leva med musiken i öronen.. en musik utan ord.. för jag vill bara bli uppfylld av tonernas känslor..

Fast just nu har de ingen konsert på
Norrlandsoperan.. men på måndag ska jag gå till biljettkassan o fråga om det finns en enstaka plats till mig.. Slatta – Traditionsmusik från Västerbotten..

När jag tittar runt på Norrlandsoperan så längtar jag efter än mer.. Fyra händer- en flygel.. en konsert vars innehåll präglas av firandet av Mozarts 250-årsdag...

Jag rör mig på okända vatten.. o har väldigt liten koll på denna musik och de som delar med sig.. Men jag längtar efter toner som uppfyller mig.. så på måndag hoppas jag att jag kommer ihåg att stanna till vid biljettkassan på Norrlandsoperan.. 

Annars får jag köpa värsta värstingmusikanläggningen o dela med mig till mina grannarna, och kvarteretsgrannar, fiol- och pianotoner.. 

Har jag blitt gammal.. eller bara upptäckt nya upplevelser.. Om detta må de visa tvista..

Tänkte skicka..

.. mig en liten nalle.. men när jag väl kom till skott så kom jag att tänka på en mycket sällsynt vän.. Vi pratar inte så ofta nu för tiden, men när vi väl tar oss tid o ringer så försvinner ett antal timmar.. ja, en hel kväll går åt till att låta den andre prata.. dela med sig av livet.. i både tungt o glatt.. förtroenden som ges och fås.. respekten för varandra är stor.. liksom empatin..

I början av veckan kommer en sällsynt vän att få en liten nalle.. men det skulle inte förvåna mig om telefon hinner ringa innan dess för vi är otroliga på att tänka samtidigt på varandra..

31956-64

En annan dag skickar jag kanske en liten nalle till mig.. Fast troligtvis kommer jag att tänka på någon annan sällsynt vän då också.. men det göör inget.. för sällsynta vänner ska man vara rädd om..

Leendet..

.. sprider sig.. och skrattet bubblar.. Ingen annan föder minnen.. svartvit television.. tror jag.. eller det var i alla fall rätt länge sedan jag såg den första gången.. Rallyscenen.. Förmodligen så heter den inte så men jag hittar inget annat namn på den..

Björn Skifs.. underbar mimik.. o tankar som nog säkert infinner sig hos en o annan som har bil och körkort..
hmm.. var det Amazon han körde.. minnet har, som ofta annars, en lucka.. och jag kommer inte ihåg, och kan inte heller referera det han sa.. men jag kommer ihåg känslan.. känslan av brett leende och ett skratt som bubblade och svämmade över..

En bild finns där --
> längst till höger..

Någon som vet om den finns på dvd?


Diskuterade fysik..

.. med bästa jobbkompisen i veckan.. och vad man, vi själva, kan göra åt tröttheten vi känner.. stillasittande framför datorn och endast käften som går i ett.. o den enda aktivitet vi ägnar oss åt sker i hjärnan.. och Ja, vi är båda en anings runda runt höfterna.. och vi känner oss trötta.. så trötta att vi helst inte skulle orka lyfta ett finger när vi kommer hem..

Men jag Vet ju att om man väl kommer igång o börjar röra på sig så smittar rörelsen av sig och kroppen, inklusive hövvet, längtar efter mer rörelse.. Är det av bara slöhet eller är det rädslan att rörelseenergin ska ta över som gör att jag inte gör något åt mig.. kanske både ock..

Eller också är det att jag hör andra motionerar uppemot 1 timme per dag o att jag inbillar mig att sÅ mycket orkar jag inte.. o det har jag absolut inte tid med.. haha.. för det första så klarar sig både datorn och televisionen sig utan mig några timmar.. och den enda som jag numer behöver rasta är mig själv..

För att förena nytta med nöje så inbillar jag mig att när det inte går att cykla längre, så ska jag gå åtminstonde en av resorna till jobbet.. Det är bara det att efter semestern så har jag nästan bara motionerat bilen till o från jobbet.. för jag känner mig så trött så jag orkar inte cykla.. Tro bara inte att jag kommer snabbare till/från för det tar ungefär lika lång tid dörr till dörr med bil som med cykel.. Visst är det dyrare att åka bil men den kostnaden tar jag gärna.. kan ju dra ner på nåt annat istället..

Det är farligt lömskt att lyssna på andra som rör sig 200% mer än en själv.. gör ma, Jag, det så hamnar jag omedelbart i underläge.. och om jag alls försöker komma upp i deras rörelsetid så kommer jag fort att känna mig misslyckad eftersom jag inte orkar lika mycket.. och hela saken blir jobbigt tråkig..

Det enda jag förståndiga jag kan göra är att utgå från mig själv.. och 20 minuters daglig promenad är bra mycket bättre än 1 timmes veckopromenad.. och en sån gjorde jag, faktikst, alldeles nyss.. en runda som jag till o med skulle klara av på morgnarna om jag ställer klockan 15 minuter tidigare..

Såg på kunskapskanalen där de pratade om diabetes2.. de intervjuade flera männskor om matvanor och om de tyckte att de åt för mycket/onyttig mat.. endast en gång hörde jag dem nämna motion..
I skolan dras gymnastiktimmarna ner för att skoldagarna inte räcker till eftersom det är så mycket läsbar kunskap som måste få plats.. och då det är inte konstigt att människor känner sig trötta.. för att röra på sig betyder trötthet.. när det ju egentligen är tvärsom..

Visst gjorde jag allt jag kunde för att slippa gymnastiken.. balansgångar, klättra uppför rep o hänga i den där stegkonstruktionen på väggarna var pest o pina.. brännboll o innebandy likaså.. men jag växte inte upp med några rörelseenergivanor.. varken skogspromenader eller någon idrott.. Fast på den tiden fanns inga fjärrkontroller till televisionsapparetan så vi fick ju lov att stiga upp för att byta kanal..

En gång som tonåring försökte jag spela fotboll i korplaget.. men hur kul var det när orken tröt efter en halv plans rusning..

Idag har jag valet att göra det jag känner är bra för Mig.. och rörelse är skönt.. när jag sätter mina egna mål och ger fullständigt F* i att kika på andra..

Och vem har sett en friidrottstävling på televisionen där gångarna varit rultiga o tultiga..

Själv rullade jag höfter o gungade magen i 20 minuter o det känns skönt ända upp i hövvet o ut i finger- och tåspetsar.. Till o med så gott att jag bestämt tror att  jag ska göra det till en vana.. men någe mer än 20 minuter får det inte bli på länge än..

Ljuvliga ljus..

060908_204117

Tant M gav mig extralampor till ljusstaken jag fick av henne.. o nu lyser alla.. värmeljus..

I slutändan ska den dock inte parkera just där men jag var tvungen att hänga upp den och njuta av lite ögongodis.. o så tycker jag om många små ljuskällor..

Bredvid hänger Häxan Tingeling.. den fick vovsan från sin uppfödare när hon tog sitt första Ck ( Hund som är av utmärkt typ kan tilldelas certifikatkvalitet (Ck). )OCH  CERTIFIKAT ( Hund som tilldelats Ck skall tävla vidare i bästa hanhunds-/tikklass. Certifikat tilldelas bäst placerade hanhund respektive tik som är berättigad att tävla om certifikat)  på en utställning.. på samma utställning fick hon också sitt första CACIB (Certificat d´Aptitude au Championnat International de Beauté (CACIB) Vid internationella utställningar skall hanhund och tik var för sig tävla om internationellt utställningscertifikat, CACIB och reserv-CACIB. CACIB kan tilldelas bäst placerade hund, i Bästa hanhunds- respektive Bästa tikklass, som är berättigad att tävla om CACIB.)  och blev BIR ( Bäst i Rasen och Bäst i Motsatt

kön (BIR och BIM) Denna klass är obligatorisk för bästa hanhund och bästa tik från bästa hanhunds- respektive

bästa tikklass. I denna klass utses Bäst i rasen (BIR) och Bäst i motsatt kön (BIM).)  för första gången i sitt liv.. och i gruppfinalen blev hon presenterad som korthårig estrella.. hmm.. kanske dÄRför hon inte blev placerad i gruppen.. Nej, tror jag inte alls.. hon följde med på utställning bara för att Jag åkte dit.. och sprang bredvid för att jag sprang.. men kuligt var det inte.. jag, nervös som sjutton och stelbent som få.. inte konstigt vovsan också vart stelbent.. med lock o pock så gick det.. men vovsan var ingen showhund så gruppfinalerna gick inge bra.. men det gör absolut inget.. vi var glada att vi fått en bedömning.. att bedömningen ofta gav Ck gjorde inte så mycket ont..

Oavsett hur det gick på utställningar/tävlingar så var hon Alltid MAB/VBH/MBV både när vi åkte o när vi kom hem..

MAB- Mattes Allra Bästa
VBH- Världens Bästa Hund
MBV- Mattes Bästa Vän

o kommer Du på något annat om Bästa så var hon också det!

Reglerna om utställning har jag inte hittat på själv utan hittade de på skk´s site..
Utställnings- och championatbestämmelser.. 

Jovisst, vovsan blev både svensk och norsk utställningschampion.. förstavovsan däremot fick mest blåa band.. utställningarna var en liten del av mitt liv med både första- och andravovsan.. men de finns där.. Vardagen var mycket mer givande än att få en domares bedömning av hur den tyckte min hund såg ut just den dagen.. o domare kan tycka olika från dag till dag.. Det gjorde däremot inte jag.. jag älskade båda två varenda sekund.. i alla fall när jag ser tillbaka.. för i backspegeln så gjorde ingen av dem något ofog.. hmm..


Fick ett mejl..

Vi saknar Dig! Det var länge sedan du besökte oss.. Själv hade jag nästan glömt bort dem.. För mycket på ojbbet gör att synfältet blir mindre o mindre.. börjar mer o mer likna ett tunnelseende.. inte bra.. men nu ska jag besöka dem igen.. Zylom.. o leka lite med ord..Word Mojo..
Klockan 20,00 ska jag se Mitt liv som död.. o när det programmet är slut ska jag göra kudden sällskap..

När jag sen vaknar nästa gång så är det änteligen fredag.. hmm.. om jag nu inte råkar sova ett extradygn vill säga.. i så fall är det lördag när jag vaknar.. o om det är lördag så har jag sovmorgon o kan somna om några timmar om jag vill.. Så skönt..

Från..

.. min balkong..

060906_202201

ser jag ljus
känner närhet
fastän jag aldrig sett dem
människorna
på andra sidan

men fönstren lyser upp
låter mig få känna värme
och mänsklighet

och jag hoppas och Önskar
att de som rör sig innanför rutorna
är snällingar allihopa

Strosar förbi..

.. cd-stället och blicken fastnar på Björn Skifs Ingen annan.. vänder på den o ser att Håll mitt hjärta finns med.. letar en till och hittar Rickard Wolffs Pojken på månen som får också följa med..

Stilla örongodis som skänker jaget lugn..

Monterar takplafonden jag också hittade.. rena rama fyndet för endast 129kr.. den billigaste var, för mig, snyggast.. Förstår inte varför de inte kan skruva ihop alla delar.. men det kanske var därför den var billig.. fick ihop den o hängde upp den.. testade en lampa som inte ville lysa.. fumlade o tappade den i golvet.. poff sa det o så var det glas överallt.. Snablar*.. men vilken tur att jag inte har någon hund eller katt här.. sopar upp o hittar en ny lampa som fungerar.. ljuset sprider sig.. och jag ler.. hänger på det frostade glaset.. o nu kommer jag inte att behöva famla när höstmörkret kommer..

O medans jag lyssnar på Björn Skifs som ber mig hålla hans hjärta så bestämmer jag mig att när jag blir stor så ska jag gifta mig med honom..

Kollar mejlen.. upptäcker en fråga om jag vill låna L´s lejontjejer sista helgen i denna månad.. svarar; JAAAA tack.. det vill jag  väldigt mycket gärna! Tänker än en gång att det är inte jag som gör andra hundägare en tjänst.. för egentligen så är de dom som gör mig en tjänst som frågar, och ger, mig helger fyllda av rekreation..

Livet är allt bra underbart emellanåt..

Lyfter blicken..

060906_180953

saktar in
försvinner in i lövens stilla dans i solen

I sinnet klättrar hon upp
sätter sig mitt bland grenar och blad
låter solen värme

lutar ryggen mot stammen
sträcker ut armarna
fingrarna dansar
smälter in
blir ett med trädet

Solen
och himlens tårar
får henne att växa
©Excessa

Inta alls klar..

.. med morgondagens jobb när vi gick hem.. men eftersom högstechefen sagt att vi inte ska jobba över, o närmstechefen har inte sagt något annat, så får vi ta resten i morgon när vi öppnar butiken.. så morgondagen kommer förmodligen att bli lika katastrofal som gårdagen och dagen.. En liten omorganisation pågår också på jobbet och vägen dit är en anings förvirrad, i alla fall för mig.. att få halvklara besked är inte speciellt bra.. månntro de tror att vi är tankeläsare.. i slutändan blir det nog bra o tills vi vet mer kan vi inte göra annat än jobba på som vanligt..  *huua mig* känner mig som värsta gnällspiken..

Började misstänka att
NIX-telefon inte fungerar efter flytt men när jag kollade på deras hemsida så ska den göra det om man har samma telenr.. o det har jag.. ett o samma nr har ringt dagtid o det nr:et går till ett call-företag som jobbar åt andra företag.. hittade företaget på DM-nämndens hemsida.. hmm... lite skumt att de bara ringer dagtid..

Upptäckte nyss att min mus är en liten rolig mus.. om jag trycker ner rollern så får jag en ring med en uppåtpil och en nedåtpil där jag gjorde trycket.. om jag då parkerar musen strax ovanför den ringen så åker sidan upp alldiles av sig själv.. o tvärsom när jag ställer musen strax nedanför.. ju längre ovan- nedanför ju fortare åker sidan upp/ner.. Ibland behövs det inte mycket för att roa jaget.. imellanåt är Livet allt bra underbart.. =o)

På väg..

060904_173745

..på vägen som är nyasfalterad med skarpa nymålade vita streck..
på väg ända rakt uppåt himmelen..

På väg..
in i molnen..
och i fluffighetens mjukhet kommer jag landa..

Välkommet
sjunka mjukt in i bomullslikande bädd..

sluter ögonen
lyssnar på vinden
och
njuter av solstrålarnas värme..

På väg..

©Excessa

Vad är det bästa med Umeå?

I Blogstafettens 4:de omgång fick jag detta ämne av Aronjakob.se.. Vad är det bästa med Umeå?

O som den googlare jag är (japp, jag erkänner.. googlar på smått som gått) började jag leta efter vad andra tycker är det bästa med Umeå.. De flesta som svarat på denna fråga anser att kulturlivet med de många filmfestivalerna är något av det bästa med Umeå.. Rockfestivalen Umeå Open, Holmöns visfestival och Umeå internationella jazzfestival är väl bara några av dessa.. Jag vill minnas att det även finns en sommarmusikfestival i Täfteå (ca 1 mil utanför Umeå) för den som önskar ännu mer örongodis.. den är också gratis för besökanden.. Själv har jag hittills bara tänkt att jag ska besöka någon av dessa festivaler..

Till ögon/örongodiskategorien hör Umeå internationella filmfestival som drar igång 14 september.. uppemot 25 000 besök väntas under den vecka som den pågår.. i år tror jag att det är 22:a gången festivalen går av stapeln.. Denna festival har jag en aaanings närmare anknytning till eftersom en jobbkompis är funktionär där.. men tro inte att jag kommit mig för att besöka den..

Norrlandsoperan hör också till öron/ögongodiskategorien.. fast numer heter den kanske Nya Norrlandsoperan eftersom den gamla blev om/tillbyggd för några år sedan.. Men det är inte enbart opera som ryms innanför väggarna.. Tittar man på deras hemsida hittar man kategorier som Dans, Jazzfestival, Klubb, Konsert, Konst, Opera och Teater.. och Ja, visst har jag funderat på att gå på någon konsert.. till och med flera gånger har jag funderat.. Men jag har i alla fall varit dit en gång förra året då Pugh Rogefeldt turnerade runt landet..

Samma dag som jag njöt av Pugh´s sånger hade jag varit på Gammliavallen och sett Umeås bästa fotbollslag, UIK, möta Malmö.. och det var första, men inte sista, gången jag besökte Gammliavallen.. Däremot har jag varit på Gammlia, länsmuseet, några gånger..

Vill man sen toppa med lite lokalodlade ingridienser till middagen så besöker man Bondens marknad i Vänortparken någon septemberlördag..  nyskördade grönsaker, blommor, småskaligt tillverkade ostar, fisk i olika former, sylt och saft, honung, svamp, bröd mm mm

Men är det då detta som är det bästa med Umeå? För mig? För jag kan inte prata för vad andra tycker.. Ja, just att möjligheten finns till upplevelse betyder mycket.. I och för sig så har jag Nydala friluftsområde runt knuten och det är rena rama rekreationen att ta en promenad eller cykeltur där.. och alldeles gratis är det också..

Med drygt 100 000 invånare så tror jag att Umeå räknas till en storstad, men det känns inte så.. avståndet från västerkanten till österkanten är ca 12 km och jag tror att söder-norr är ungefär lika.. Man kan alltså, på cykel, snabbt ta sig från ena utkanten till den andra.. och cykelvägar finns det gott om.. liksom cyklister..

Mentaliteten känns, för mig, vara på en alldeles lagom ostressad nivå.. det kan ha att göra med att norrlandsmänskligheten är uppblandad med inflyttade, för nästan 60% av befolkningen är inflyttad.. från andra städer och andra länder.. De människor jag träffat/träffar är alltifrån infödda Umeåbor till Umeåbor som har arabiska, tyska, ryska, kinesiska, japanska, franska, sorani, badinani, finska, persiska, m.fl m.fl språk som hemspråk..  Trots att mötena ofta är korta så berikar de min vardag..

På sommaren är det bästa med Umeå dess sköna, ljuva, ljusa sommarnätter.. nätter då jag nästan glömmer bort att lägga mig.. Vintemörkret har också sin tjusning.. mörkt när man kommer till jobb och mörkt när man slutar.. men mitt på dagen finns där dagsljus.. Tänk dig en februaridag med snö som gnistrar av solens strålar..

Det bästa med Umeå på våren är kanske att se björkarna börja grönska.. skira små musöron som lovar liv och rörelse.. Känslan när man lyfter blicken och ser ännu en björk som börjar spira av liv..
Fast det bästa med Umeå kanske är björkarnas sprunkande sommargrönska.. och att sitta i skuggan under en björk och lyssna till löven dans med vinden..
Och snart kommer hela stan att lysa upp av björkarnas höstlöv.. Har man fantasi så blir vartendaste ett av dessa gulnande höstlöv en liten sol som strålar.. speciellt när himlen har gråtit för då glittrar de livgivande..
Till vintern kommer björkens kala, mörka grenar att fyllas med iskristaller och bli vackra som, jag vet inte vad..

Ja, kanske är det björkarna som är det bästa med Umeå.. en symbol för livets kretsgång.. var vår, sommar, höst och vinter får jag möjligheten att återupptäcka livets underverk.. O jag är tacksam att jag inte är allergisk!


Mitt ämne till Annica Tigers blog blir: Ett, eller flera, yrken som alla skulle behöva prova på ett halvår..

Lilla sminkspegeln..

.. fungerade alldeles utmärkt som lampbyteshjälpreda.. o jag klarade av tänka omvänt för i spegelbilden blir det ju avigt.. o fort gjort var det så jag bytte den andra lampan också.. så nu ser jag, enligt förpackningen, 30% bättre.. i alla fall när det är mörkt.. passade också på att kolla olja o vatten, och fylla på vindrutetorkarvätska.. o det där sista gör att jag ser bättre ut..

Alla andra lampor fungerar så nu är det bara att komma ihåg att jag ska till bilprovningen 25 denna månad.. det är nog rätt bra om jag har bilen med så jag har lagt in memolarm i mobilen som hjälper mig komma ihåg denna dag och tid.. och bil..

I morse vart det ingen lång sovmorgon.. hårbollen tyckte jag skulle kliva ur sängen redan vid halv åtta-tiden.. tog en kaffekopp medans han åt o sen satt vi o goosa en stund innan vi gick ut.. jag tror att den där goosningen är ett sorts tack för maten.. vovsan tackade alltid för maten med att pussa all oklädd hud hon kom åt.. hade jag sockar på mig så drog hon nästan av dem.. Ler åt minnet*  Lagomt till 9 hade även jag fått frukost o la mig i soffan för att kika på nyhetsmorgon.. vaknade i tid för att se slutminuterna.. Den luren var välbehövlig och skön..

En långpromenad i lagomt varmt o oregningt väder.. helst skulle jag vilja att hårbollen fick springa lös men det är för många andra människor som också är ute, så han får springa lös när ex-grannen hämtat hem honom..

Har hittat flera loftsängar på blocket men jag avstår nog.. misstänker att när jag väl fått ihop den så är det för trångt för att få upp sängen.. att montera med sängen i är nog inte omöjligt, men ett nästanhopplöst företag..

Btw.. lilla sminkspegeln får hädanefter bo i bilen för där kommer den att bli mer använd än i badrumsskåpet..

Uuunderbart..

.. att denna jobbvecka är över.. o om inget oförutsett inträffar så är bästa jobbkompisen tillbaka på måndag.. o i värsta fall så är både hon o chefen borta.. för chefen fick tråkiga nyheter i fredags o måsta åka iväg.. Gammelålder och sjukdom är inget att se fram emot.. Jag hoppas det ordnar sig till det bästa för dem alla.

Gammelhårbollen kom igår kväll så nu har jag en tillfällig vakthund igen.. ända till i morgon.. han vaktar mig ordentligt o lämnar knappt min sida.. förutom att ligga på balkongen en stund då o då.. men det är nog för att kolla så ingen obehörig börjar sjunga nån aria under balkongen.. för när han är här så är jag hans till 110%..

Och i gårkväll var jag bjuden till tant M.. andra tant M o P var också där.. tanterna M åt suströmming o vi andra fick skinka o legymsallad.. o mandelpotäter.. o till efterrätt kladdkaka med mango o glass till.. Sällskapet hade inte kunnat vara bättre o redigt mätt vart jag också..
Hade tänkt köpa en blomma o ta med emn det glömde minnet bort.. så istället tog jag med de ojordade elsladdarna jag hittat hemma eftersom jag inte har nytta av dem.. tant M frågade om jag ville ha ett vägglampesmide som ser ut värmeljus att hänga på väggen, eftersom hon inte hade nå nytta av dem.. Ja, tack sa jag..

Hårbollen tog sovmorgon i morse o började inte "prata" förrns vid 8-tiden.. när jag sträckte ut armen o skulle hälsa på honom så tar han tag i min arm.. håller i den försiktigt så att jag ska känna att han finns där.. vovsan brukade också göra så när vi var ute o gick.. fast hon drog i armen/handen som en uppmaning; Kom så springer vi o leker..

Tänkte byta strålkastarlampa i bilen.. men den sitter ju så illa till så jag såg inte vad jag gjorde så jag gav upp.. eller rättare sagt tog en biltur o funderade på problemet.. kom på att jag kan ta en liten spegel o titta hur det ser ut.. *smart jag* så morgondagen ska ägnas till lampbyte..idag ska jag fundera på var jag ska ha elvärmeljuslampsmidet.. o så ska vi lata oss lite..