Ljuvliga ljus..

060908_204117

Tant M gav mig extralampor till ljusstaken jag fick av henne.. o nu lyser alla.. värmeljus..

I slutändan ska den dock inte parkera just där men jag var tvungen att hänga upp den och njuta av lite ögongodis.. o så tycker jag om många små ljuskällor..

Bredvid hänger Häxan Tingeling.. den fick vovsan från sin uppfödare när hon tog sitt första Ck ( Hund som är av utmärkt typ kan tilldelas certifikatkvalitet (Ck). )OCH  CERTIFIKAT ( Hund som tilldelats Ck skall tävla vidare i bästa hanhunds-/tikklass. Certifikat tilldelas bäst placerade hanhund respektive tik som är berättigad att tävla om certifikat)  på en utställning.. på samma utställning fick hon också sitt första CACIB (Certificat d´Aptitude au Championnat International de Beauté (CACIB) Vid internationella utställningar skall hanhund och tik var för sig tävla om internationellt utställningscertifikat, CACIB och reserv-CACIB. CACIB kan tilldelas bäst placerade hund, i Bästa hanhunds- respektive Bästa tikklass, som är berättigad att tävla om CACIB.)  och blev BIR ( Bäst i Rasen och Bäst i Motsatt

kön (BIR och BIM) Denna klass är obligatorisk för bästa hanhund och bästa tik från bästa hanhunds- respektive

bästa tikklass. I denna klass utses Bäst i rasen (BIR) och Bäst i motsatt kön (BIM).)  för första gången i sitt liv.. och i gruppfinalen blev hon presenterad som korthårig estrella.. hmm.. kanske dÄRför hon inte blev placerad i gruppen.. Nej, tror jag inte alls.. hon följde med på utställning bara för att Jag åkte dit.. och sprang bredvid för att jag sprang.. men kuligt var det inte.. jag, nervös som sjutton och stelbent som få.. inte konstigt vovsan också vart stelbent.. med lock o pock så gick det.. men vovsan var ingen showhund så gruppfinalerna gick inge bra.. men det gör absolut inget.. vi var glada att vi fått en bedömning.. att bedömningen ofta gav Ck gjorde inte så mycket ont..

Oavsett hur det gick på utställningar/tävlingar så var hon Alltid MAB/VBH/MBV både när vi åkte o när vi kom hem..

MAB- Mattes Allra Bästa
VBH- Världens Bästa Hund
MBV- Mattes Bästa Vän

o kommer Du på något annat om Bästa så var hon också det!

Reglerna om utställning har jag inte hittat på själv utan hittade de på skk´s site..
Utställnings- och championatbestämmelser.. 

Jovisst, vovsan blev både svensk och norsk utställningschampion.. förstavovsan däremot fick mest blåa band.. utställningarna var en liten del av mitt liv med både första- och andravovsan.. men de finns där.. Vardagen var mycket mer givande än att få en domares bedömning av hur den tyckte min hund såg ut just den dagen.. o domare kan tycka olika från dag till dag.. Det gjorde däremot inte jag.. jag älskade båda två varenda sekund.. i alla fall när jag ser tillbaka.. för i backspegeln så gjorde ingen av dem något ofog.. hmm..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback