Första..

.. elfakturan var inte alls så hög som jag trodde den skulle vara.. eller också har jag varit sparsammare än föregående hyresgäst.. men gösta amalia så mååånga siffror o parenteser det är.. o jag är inte van vid sånt eftersom jag levt oelfakturerat förut.. loggade in på mina sidor o började kolla lite.. hmm.. finns det månntro något billigare avtal.. försökte kalkylera lite med hjälp av deras "lathund".. eeh.. Vad är Vad? Det känns som att det som står där är rena rama gallimattiasen.. *Pust & Suck* Ska nog gå in till konsumentvägledaren i morgon o fråga om de kan hjälpa mig tyda lite parenteser.. annars kan jag kolla om det finns någon 20p-kurs på universitetet..

Idag var jobbedagen rätt bra.. o alla var på plats och de akuta gick som rena rama dansen att fixa.. Jag är Tacksam för dessa dagar som är lätta att ta sig igenom.. o när jag skulle hem kom jag på att jag är så snabla tacksam att jag har så många bussar att välja på..

Både måndag o tisdag har jag inte orkat kliva upp o åka iväg till däckverkstan men i morgon Ska jag.. men jag bestämde att ajg inte behäver vara där klockan 7 när de öppnar.. halv 8 räcker nog.. risken finns att ajg inte kommer i tid till jobbet.. men jag förvarnade alla att jag evenuellt blir sen (o jag har flextid att ta ut).. de såg lite chockade ut.. men det bjuder jag på.. =o) 

Bästa norrmannen ringde.. han hade varit o sett UIK vinna mot hans fotbollstöser, fast han är litte gla i en UIK-tös så han förstärke mina tösers hejjaklack..
 
O nu blir det en kopp varm choklad o några hårdbrödsmackor med västerbottensost.. sen känns det som att jag kommer att sova som en liten oskyldig ängel.. förhoppningsvis hela natten.. skulle jag råka vakna så är jag nog inte så oskyldig som jag vill tro.. men det är nog bara ett hjärnspöke..

Dagen idag..

.. skulle ju vara första dagen till ett drägligare jobbliv.. hmm.. bv1 var sjuk.. bj sa hon ska vara borta i morgon eftermiddag.. o chefen kom in o sa - Ni vet väl att jag blir borta torsdag, fredag och måndag.. eeh.. hmm.. sjukdom kan ju komma väldigt oplanerat.. men de andra bortavarorna var planerade.. o dem fick jag höra om idag.. jajaa, sånt är livet.. o jag vet hur lätt det är att glömma något när det är mycket att göra.. Men jag är tacksam att bv2 kunde komma in med kort varsel.. hon var ju inne i fredags så inloggning och faxning kom hon (med lite hjälp;) ihåg.. sen tog jag mig tid o satt med henne 1 timme.. sen ville hon börja svara i telefon.. hon verkar passa rätt bra för jobbet eftersom hon inte är rädd för att försöka.. men vi sitter ju i samma rum så hon blir inte lämnad ensam..

I morse hade jag tänkt åka till däckbytarverkstaden.. men sov illa i natt att jag ställde fram alarmklockan.. vaknade vid halv 2 o kunde inte somna om förrän närmare 4.. o då drömde jag väldigt tokigt.. Jag vet inte vad jag hade för jobb men på luncherna brukade jag visst beställa en taxi o bara åka en stund.. den här gången åkte taxichauffören rätt långt o när han skulle tillbaka så åkte han för fort.. bredvid vägen stod det en polispatrull o tog hastigheten på hur fort däcken snurrade.. och han fick tydligen en böteslapp direkt in i bilen.. när vi kom fram så gick notan på nästan 1257kr men jag protesterade att fortkörningen inte var mitt ansvar eftersom jag aldrig sagt åt honom att skynda sig.. okej, sa han o rev den notan och skrev om den.. då blev den billigare, närmare bestämt slutade den på 1253kr.. Jag fortsatte neka till att betala o då for vi till nån galleria, gick vilse o tappade bort varandra.. när jag kom ut så var ett par killar på väg att stjäla hans bil men jag stoppade dem.. ropade till andra att de skulle leta reda på Jerker, som taxichauffören tydligen hette, men ingen hittade honom.. men jag tänkte att nu har jag räddat hans bil så då kan han avskriva hela min skuld.. Någon drömtydare är jag inte men jag tyckte det var rätt bra av mig att vägra betala hans böter!

Var iväg på träningen ikväll o träffade mina hundkompisar.. 3 speciella lejontjejer blir Mycket glada när de ser mig.. o många pussar fick jag.. Myyysigt! och jag lyckades parera så jag har ingen fläskläpp eller något blått öga..

Nu är det dags för min dubbeldate med J.B. och bästa kudden.. o redan i morgon ska jag nog lägga in om kompledigt i mellandagarna.. vill ju ha första tjing på de jag, egoistisk som jag är..

Solstrålarna..

.. som glittrar i snön påminner mig..
minnen..
vaknar från dolda gömslen

minnen från den första snön
grinande skratt
en nos som
plogar i snön

bilder som spelas upp
av spring ut i
djupsnö
rulla runt
njutning
liv

Sorgen och
Saknaden
gör nutiden dimmig
och kroppen liten

Andas tacksamt ut
känslorna
och bevarar minnena
av solstrålar
i gnistrande nysnö
© Excessa


Same old story..

Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar
och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själ
Text: Björn Skfis
Musik: Peter Hallström & Lasse Andersson


I går och idag blandas ihop.. en och samma tanke..

Varsamt håller jag om mig.. och mitt hjärta..


Vetekudden..

.. är fortfarande som bortblåst.. jag har ingen aning om vars jag lagt den.. men det gör inte så mycket för jag kan värma axlarna på annat sätt.. sjalar som jag kan lägga om axlarna.. eller västar med hög krage.. eller en filt om ryggen när jag behöver det..

Däremot så återfann jag en bok jag köpte förra året.. Självkänsla nu! av Mia Törnblom.. Ja, just det.. samma bok som jag köpt på cd.. jag har funderat på att skicka den till någon som behöver den.. alltså någon som jag tycker behöver den väldigt mycket.. men jag har ändrat mig.. jaget själv behöver den än mer.. för den enda jag kan förändra är mig själv..och med både cd-bok och bok i handen så får jag större möjlighet att göra så.. jag får möjlighet att både lyssna till, samt läsa, om hur jag kan bli en bättre människa gentemot mig själv (och i slutändan andra).. en möjlighet att skrämma bort hjärnspöken som alltför länge huserat i huvudet.. Och med tanke på att de senaste 2 årens böcker och verktyg som jag föreslagit fått ett gensvar med att - Nåt sånt behöver minsann inte jag!!! så väljer jag att behålla både cd och bok hos mig själv!

Tom sitter jag här.. försöker minnas ord som lyft.. ord, och känslor, som givits till förmån för växande.. känner mig bara tom.. tom tom tom.. det ekar i huvudet av ord som -Vad ska det vara bra för? -Men varför? -Lilla gumman?

Fast i ett ekorrhjul maler tankarna på.. men det är Mina tankar.. och mina upplevelser.. upplevelser från igår.. Men igår är ett överstökat kapitel! Och oavsett hur mycket jag önskar det annat.. eller kanske till och med ogjort.. så finns det där.. allt som är både gjort och ogjort..

Vaknar och tänker om.. omtankar.. Omtankar om jaget.. och andra människor.. omtankar och förståelse om rädslor.. rädslor som är den största fienden, i alla fall för jaget..

I morgon är en annan dag och om den vet vi inget idag..

Sömn..

.. och återhämtning var nog det som behövdes mest.. så lördagen tillbringade jag med att göra absolut minsta möjliga.. o tyvärr så vann vi inget på V75.. hade chansen itll 5 rätt innan sista avdelningen o då var det ltie spännande.. fast än mer spännande var det nog för de som satt med 6 rätt o chans till miljonvinst.. alla hade spikat 4:an i sista.. o så var det inte den som vann.. men bra utdelning blev det på både 6:orna och 5:orna.. Men nu gick alla 7-vinstpengar över till nästa vecka.. o dÅ ska vi på jobbtravet minsann vinna.. eller vi har i alla flal en chans till det om ni G o A kommer ihåg lämna in systemet.. men jag litar på dem..

Vid 20- tiden tänkte jag mig ut o resa lite.. men redan i Sunne somnade jag På spåret.. vaknade sen lagom till I ondskans närhet och fick nöjet att tillbringa en stund med Robson Green.. Sen kikade jag på Merlin en stund men upptäckte att jag fortfarande var trött så jag studsade glatt in till kudden.. o sov till halv nio idag.. o kände mig utvilad när jag vaknade.. Lite förvirrad var jag dock eftersom jag igår ställt om mobilklockan och väckarklockan.. köksklockan iddes jag inte ändra.. tänkte jag har 2 klockor som går rätt när jag vaknar men när jag vaknade hade jag 3 klockor som alla gick olika.. mobilklockan var 07,30.. väckarklockan 08,30 och köksklockan 09,30.. hmm.. mobilklockan håller visst reda på omställningen alldiles själv.. jag gissar att den även gjorde det i våras.. men det är jag inte säker på eftersom jag har glömt det..

Överraskade mig själv med att komma ihåg tvättstugan.. o tog lite extrasaker + vintertröjorna så det bidde 6 maskiner rengjorda.. tyvärr är inte torkkapaciteten synkroniserad med tvättkapaciteten.. 3 tvättmaskiner ( vilket jag är väldigt glad för) men bara en tumlare och ett litet torkskåp.. fast nu är jag kinkig.. det är nog bara jag som planerar lite tokigt.. o en del kan jag ju, faktikst, hänga på galgar i badrummet.. Tänk de som har barn, o som kanske tränar några gånger i vecka.. då kan man nog prata om att det kan bli besvärligt..

Har slutit ut att själv byta bort sommardäcken eftersom jag kom ihåg att däcken brukar kinka väldigt mycket med att få av från naven.. men jag baxade ner vinterdäcken o nu ligger de i bilen.. och i morgon ska jag väcka dem tidigt o åka iväg till  däckbytarfirman.. de öppnar sju o jag tänkte vara där i tid så kanske de hinner med jag innan jobbet börjar.. Har också tänkt på cykeln.. den kände sig lite frusen ute nu när det är minusgrader så jag hissade upp den till förrådet o nu ska den få vila till våren kommer.. På förra stället så brukade jag ta ner den i tvättstugan o tvätta av den innan men det går ju inte nu.. kanske att jag, när den tinat upp och det inte hänger en massa tvätt i badrummet, kan ta ner den o spola av den samt smörja vitala delar.. för oavsett om man är människa eller cykel så behöver vitala delar smörjas lite imellanåt..

Igentäppt..

.. i både hals o näsa i morse.. o nysanfall hela förmiddagen.. Är det kroppen som säger ifrån, till både det ena och andra, virus o giftiga små partiklar.. de giftiga små partiklarna kommer nog från bussarna som stryker förbi under det gläntöppna fönstret.. eller är det kanske kroppen som säger ifrån att den börjar bli lite trött pga ålder.. hmm.. hur kommer den då känna sig om 23 år då den uppnått pensionsåldern..  Fast det är itne bara kroppen som känner sig slut.. satt o funderade o räknade på om jag har råd att gå ner till 80%.. o svar fick jag på en gång: Nope!  Fast får vi 7 rätt, och är ensamma om det, ikväll på jobbtravet, dÅ ska jag bara jobba 6 timmar om dagen..

När jag skulle åka iväg med bilen så upptäckte jag en lapp under vindrutetorkaren.. o omedelbart började jag fundera på om jag felparkerat.. eller hade månntro min bil varit ute på egna äventyr i natt o kört på någon.. ja, man kan aldrig vara riktigt säkra på vad bilar gör på natten.. eller för den delen dagar också.. en gång hade en kompis bil börjat köra alldiles själv på en parkering.. det var en SAAB o då måsta man ju lägga i backen för att få ur nyckeln.. hon drog inte i handbromsen och eftersom parkeringen lutade så hoppade motorn igång när den började rulla baklänges.. o detta är sant för hon har själv berättat det.. om jag minns rätt så blev det stopp mot en parkeringsautomat..

Men min vindrutelapp var inte det minsta farlig.. en tjej hade backat på min bil och lämnade sitt telefonnr utifall jag skulle hitta några fel på min bil.. men jag varken såg eller kände något när jag körde.. så det var nog bara en liten putt.. men det är gott att veta det finns vänliga människor..

Överraskade mig själv när jag kom ihåg T´s födelsedag idag.. skickade en stor grattiskram till honom o han bidde glad.. sånt är också gott..

Och snön som föll igår ligger fortfarande kvar.. björkarna i allén har fortfarande en del löv kvar.. och gatubelysningen ger ett vackert sken.. mmm.. sånt är också gott..

Alla ljud..

.. känns lite dämpade för det ligger lite snö på backen.. det är ca 2 cm.. men 2 cm kan göra mycket.. betänk bara hur stor,,, liten,,, en snöflinga är.. det krävs många snöflingor för att det ska bli 2 cm snö på backen.. men gatljuset är underbart och backen är vacker.. liksom de frostprasslande björklöv som fortfarande hänger kvar..

Och genom balkongdörren så smyger sig in en vinterluft som länge varit saknad..

Ja, ibland är livet rätt skönt att vara i..

En nysning..

.. väckte mig i natt.. o det har aldrig förut hänt mig.. täppt i näsan var jag också.. o hostig.. somande om och vaknade av att jag låg med alarmklockan i handen.. o jag kände mig lika snuvug som i natt.. fast det gick över efter att jag ätit morgongröten.. så då måsta jag ju ändå fara till jobbet.. o de andra var nog lite glada att jag kom för bästa jobbkompisen var tvungen att åka hem redan vid lunch eftersom hon inte hade någon bäbbevakt.. o chefen hade 1000 lönefrågor och lite annat som hon var tvungen att reda ut.. själv hade jag flera resor och hotell att beställa till nästa vecka.. så ingen hade tid med det dagliga.. ändå lyckades det dagliga lösa sig.. *skumt*

Bästa Vickan2 började idag.. innan hon kom så pratade vi om vem som skulle visa henne vad.. och bj sa till chefen att hon får ta gunden med programmet eftersom vi hade full tupp.. hmm.. när bv2 kom in till oss o satte sig vid datorn så hade hon noll koll.. för chefen hade glömt (?) det vi kommit överens om.. så det blev lite hektiskt.. men bv2 fick i alla fall komma igång lite.. o hon vågade prova.. ringde till o med till några kunder och meddelade deras måndagsjobb.. jag var o faxade just då o när jag kom tillbaka sa jag att det var bra gjort, - Och det var ingen som slog dig? ;-) - Nej, kan du tro, det var ingen alls som slog mig.. ;-D
När hon skulle skriva ut en beställning o faxa den så råkade hon glömma 1 liten tabb så istället för 1 sida blev det 396.. Åjdå, sa jag.. bara 396.. så du tänker börja med att hjälpa de andra kontoren.. det brukar jag också göra.. :-D Vi fixade till det o lyckades ta bort den utskriften.. Visst kostar papper men lite lärpengar får man räkna med.. det finns även förvirringspengar som man får räkna med dyker upp imellanåt.. men papperspengar är inte så livsviktiga för man kan använda baksidan till annat ..

Det blev inte så många minuter till allmänt prat men det verkar som att vi, bj, bv2 och jag, har ungefär samma humor.. o humor är viktigt.. att man kan vänligt kan skoja med varandra.. och innan hon gick så sa hon att hon längtar till torsdag då hon ska komma nästa gång.. Jag måste erkänna att jag också ser fram emot det.. för positiva människor kan man aldrig få för mycket av..

Flirtar däremot ska man vara lite försiktig med för man vet aldrig vars det bär hän.. tog tidig fm-fika eftersom bj skulle avgå vid 12,20.. o när jag, tidigt står vid kaffemaskinen så kommer flirten.. också tidig.. ja, alltså inställer sig i fikarummet tidigt.. o spontant så sätter vi oss.. på varsin stol alltså.. att det råkade bli stolarna bredvid varandra var alls ingens mening.. det bara bidde så.. o hur dumt skulle det se ut om vi hade satt oss vid varsitt bord med ryggen mot varandra.. Min lunch blev ju också tidig.. lugnt o stillsamt var det.. ett stund till avkoppling.. sen kommer flirten.. han hade varit ute några timmar o var lite frusen.. när jag var klar så gick jag ut och rastade paraplyet eftersom det behöver rastas imellanåt så det inte möglar.. o plötsligt så kommer flirten ut o går åt andra hållet så han ser mig inte.. oooppsi.. min hosta vaknade visst.. hmm.. men det resulterade i att jag fick trevligt sällskap en stund för han råkade höra mig.. o trevligt sällskap en stund kan man, Jag, ju inte säga nej till.. ;-)

Hittade T igår på hitta.. han hade köpt nytt SIM-kort men valt att inte göra det hemligt.. skckade en omtankekram till honom o en stund senare ringde han, glad att jag sett hans nya nr.. Han hade varit i en djup svacka och sabbat koderna till det andra kortet.. Hans historia är inte alls rolig och jag har förståelse för hans sinnesstämning.. och jag tror inte att det är för att vara elak mot mig han ibland "försvinner".. Jag kan inte rädda honom från hans "spöken" men jag kan finnas här som en vän.. en kontakt till yttervärlden.. men T ger mig många goda och glada sms.. så egentligen är jag, än en gång, bara självisk.. o tänker bara på mig själv..

Annars har det inte hänt mycket.. har bara blivit lite blåst idag... men endast då jag gick i motvind.. o det var bara ett tiotal meter.. vädermännen, och kvinnorna, varnade ju för stor storm här i v-botten och att man inte ska ge sig ut på vägarna i onödan.. visst har det blåst lite.. o i em så snöade det på tvärsen.. men jag kände mig nödd att åka o köpa chips (som jag inte ätit på ett halvår.. tror jag).. förardörren var igenisad så jag fick kravla mig in via passagerardörren.. hade jag tänkt efter så var nog det en liten mening med igenisad förardörr.. men de tankarna struntade jag i.. o vig är jag ju som en potatissäck så det var inga problem alls.. men jag fick möjlighet att testa ABS-bromsarna och de fungerar alldeles utmärkt! Men tro nuinte att jag testar i närheten av andra trafikanter.. nej, jag testar där ingen annan finns.. tog mig både till o från macken utan incidenter.. o det snöade inget på vägen.. o chips fick jag o de är underbart goda.. Nyttigheten, däremot, lämnade jag långt bort i skogen..

Går jag ut på balkongen så ser jag en björkallé som sträcker sig åt båda hållen.. björkarna har fortfarande kvar en del gyllengula höstlöv.. och gatlampornas sken återspeglas i det tunna, vita snötäcket som ligger på backen..

Dagen I dag har gett mig många sköna bilder att bevara i minnet.. Gott!

I morgon tror jag att jag ska ta en prommis runt sjön.. eller också kanske jag ska sluta röka.. men om jag gör det så kan jag ju inte fortsätta oooppsi-hosta.. o guu vet vad jag missar om jag slutar oooppsi-hosta..

En underbart skön helg önskar jag Dig!

Btw.. nysningen som väckte mig var min alldeles egen.. =o)

Extremt..

.. vansinnigt kaotisk jobbedag idag.. insamtalen var i total majoritet så det kändes som att försöka stappla fram i midjehög lervälling.. en var väldigt irriterade på att vi inte fixat ett jobb för onsdag nästa vecka.. hon hade dessutom ringt i måndags och mejlat i går.. men jag har inte hunnit ringa på dem eftersom så många behöver hjälp nU! Men jag förstår henne för hon måste skicka kallelse till sin kund.. fick till slut tag på de tänkbara kandidaterna men ingen av dem kunde.. lyckades också kolla ett annat men den människan fick jag inte tag på.. var in o diskuterade ärendena med chefen och hon hade inga förslag, så jag ringde tillbaks till kunden o sa Tyvärr, vi kan inte greja detta.. varken det första eller andra.. ooo vilket bemötande jag fick för hon var inte alls glad.. sen kom chefen in o sa att hon kanske kunde fixa saken, hade jag ringt kunden? Ja, men gör vad du kan, sa jag.. några minuter senare kom chefen in, log och jublade av glädje för hon hade fixat ärendet och kunden var sÅ nöjd när hon ringde och meddelade det..  själv var jag bara trött, less och besviken på mig själv att jag inte fixat det, och utskällningarna jag fått gjorde ju inte saken bättre.. självfötroendet och självkänslan var med andra ord i bott, så det enda jag såg var skadeglädje.. o självkänslan åkte än längre in under isen.. för hon fixade det men inte jag.. o fy i h-vete vilket dåligt jobb jag gör.. men så jag tänkte efter lite.. hörde Mia Törnbloms ord i minnet.. och insåg att jag hade gjort det jag kunnat just då.. och det är inte jag som är rekryteringsansvarig, så jag kan bara jobba utifrån det förutsättningar som finns i programmet..

Vi hade också finbesök.. högstechefen var hit.. han sa att vi gör ett bra jobb.. Tack, sa jag men det är inte hållbart när vi knappt hinner lägga in faxbeställngarna för 2 inlinjer är för lite eftersom vi inte får någon tid att ringa ut.. och att vi inte har någon extrapersonal att ringa då någon av oss måste vara borta.. förstående var han o så skulle ha ju träffa 2 tjejer idag.. o så fick bästa Vickan papper på att hon ska jobba 6 månader fr.o.m. måndag.. o det ger en helt anna trygghet till både henne och oss andra att vi vet hur det ligger till.. den sista veckorna har hon bara hört; ja, vi fortsätter väl så här tills vidare.. Yeck, säger jag till sånt.. Då är det bättre att få klart besked på en gång.. för alla parter.. för då vet Vickan vad som krävs av henne.. och vi vet vilka dagar hon kommer och jobbar..

När jag kom hem var jag in o sen åkte jag iväg.. o handlade.. o det vart helt fel.. jag skulle ju åkt iväg till Line dance-kursen.. för det är ju torsdag idag.. kom hem kvart över 6, plockade ur varorna från kassen o in i kylskåp.. hmm.. behöver städa det igen.. slog på TV:n o kollade text-nyheterna... o när man tittar på text-TV så står det vilken dag det är.. Tors stod det längs upp.. hmm.. jag var plötsligt på fel plats vid fel tidpunkt.. ja, det är sånt som händer.. och det var väl någon mening med det.. fast jag har varken tvättat, städat, diskat eller hissat ner vinterdäcken till bilen.. hmm.. börjar bli lite hög tid för det nu när STORMEN snart kommer.. istället sitter jag vid datorn samtidigt som jag lyssnar på The Magic of Spring.. en samling klassiska kompositörers verk samlade på en cd.. känslan som fångar mig är lekande och lätt.. liksom den i morse när jag tog en promenad till den morgonöppna butiken i bågen-huset.. några minusgrader var det o jag tror att solen var på väg upp bakom något hus långt borta.. löven som samlats på gatan prasslade underbart när jag gick där i min stillhet och längtade efter ett lypsyl.. o jag önskade att varenda gata skulle bli höstlövsfylld.. tänk så underbart lövprassel vi skulle få höra från bilar, cyklister och gående, ja alla som vistades ute skulle prassla lite för sig själva och varandra.. o tänk vilken vacker färg det skulle bli på gator och trottoarer av de frusna gyllengula björklöv..

Tyvärr blev varenda rast i obalans idag så någon flirt vart det inte tal om idag.. eller kanske ändå.. i morse gick han förbi 2 gånger.. o båda gångerna bidde det ögonkontakt som varade en evighet.. äschan då, det inbillar jag mig bara.. en sekund är ju ingen evighet.. för övrigt så har han, mig veterligt, aldrig tittat in till oss överhuvudtaget förut.. hmm.. det är lite gott att det pirrar i magen ibland.. det ger livet en livsviktig krydda.. och en massa leenden..

På bussen hem satte jag mig i ett säte längt bak och med stolar som var vända mot varandra.. först var jag själv, sen kom det en mamma med sin 5-6-åriga dotter.. dottern pratade svenska med sin mamma och mamman svarade på persiska (tror jag).. när de log mot varandra så smittade deras leenden av sig på mig.. de var lekfulla och vackra som en målning.. en bild att bevara i minnet..

Hämtade Björn..

eller i alla fall biljetten, på lunchen.. för hur skulle de se ut om jag kom bärandes på en björn.. för det första så är jag inte så stor o stark.. o så är björnar lite farliga.. eller rättare sagt så kan det nog vara livsfarliga..
När jag kom tillbaka så berättade jag det för de andra i lunchrummet.. några började säga att honom skulle även de vilja se.. men, ska vi inte ta o gå.. och till slut bestämde sig i alla fall tanerna M och M att de också ska se Björn.. så nu får jag trevligt sällskap till konserten.. hmm.. månntro de kommer tränga sig före mig o slängpussas med honom.. o tanterna är lite mer stabila än jag så då vette 17 hur det går..

Saknar T som jag har sms:at med i snart, kanske tillomed över, 3 år.. dagliga sms som i stort sett inte handlar om mycket annat än en liten omtanke.. och ofta har vi pratat en stund om vardagliga händelser som ibland är svåra.. nu har jag inte hört något från honom sedan i lördags.. och hans mobil har varit avstängd sedan i söndag.. han är långtidssjukskriven med en själ trasig som en helt sönderrostad bil.. med bara ett underrede och en knackig motor som ibland inte vill starta.. Misstankarna finns att han till slut lyckats med det han ibland önskat.. att inte finnas till.. att motorn till slut vägrade starta.. och underredet inte orkade bära.. och när man mår så dåligt så tänker man inte på andra.. Visst, han kanske bara blivit av med mobilen, men han vet var jag heter och bor och kan leta upp mitt hemnr om han mot förmodan skulle glömt det.. innerst inne är han omtänksam.. bland annat så anmälde han sig, trots katastrofal ekonomi, till Rädda barnens månadspeng.. Kanske har en "bara" en djup och lång depression.. simmar med näsan knappt ovan vattenytan.. men det kan ju också hända han träffat någon och blivit upp över öronen kär.. och tillbringar varenda vaken, och sovande, minut med henne.. åh, vad jag önskar att det är så.. att det är kärleken gjort honom blind för omvärlden.. för när man väl kommer honom nära så är han en människa fylld med empati och humor.. Jag tror jag ska skicka ett brev till honom.. ett brev med en varm omtänksam kram.. förhoppningsvis så kommer det inte att returneras till avsändaren..

I morgon blir nog en spännande dag på jobbet.. jag vet (?) att bästa Vickan kommer.. fast hon kände sig lite krasslig igår.. bästa jobbkompisen ska egentligen vara ledig, men kanske blir ledigheten uppskjuten.. det vet jag inte förrns i morgon när jag kommer till jobbet.. chefen var in idag men mådde inte alls bra så hon åkte hem igen.. o vem vet om jag vaknar när klockorna ringer i morgon bitti.. är trött och utmattad.. men det beror bara på för lite personal på jobbet..

Trött på livet är jag inte för jag hann flirta idag också.. o eftersom jag hade sen lunch idag så skulle jag egentligen fått njuta av ensamheten en halvtimme.. men plötsligt så hade jag sällskap.. och det kom antydningar om singelliv.. kanske jag ska våga mig på att singla lite jag med.. annars kan jag ju göra som någon kändis gjort.. fixa en tröja som glittrar ut budskapet.. Nää, är ju litte blyg jag så det får nog vara.. i alla fall ikväll..

Djungelboken..

.. är en av mina favoritfilmer.. speciellt Baloo som bara gör det vi andra kanske ska försöka göra, så gott han/vi kan.. kanske därför jag gillar farsan Baloo.. han gör också bara så gott han kan.. och mer kan han, och vi andra, inte göra..

fast farsan Baloo gör, egentligen, ännu mer.. för han tänker på
andra.. och tack o lov för det.. för det ger mig en liten vänlig (?) spark därbak som påminnelse att om vi hjälps åt tillsammans så blir det, faktikst, lite klirr i kassan till de som verkligen behöver det..

Nu har farsan Baloo tänkt sätta ihop ett helt arbetslag o så ska vi mura ihop skolor till barn som behöver skolor.. och vett´u att man, faktikst, kan gå in o kolla hur många tegelstenar som kommit till sen sist man var där och byggde..

Idag bestämde jag att i morgon ska jag också vara lite hjälpsam och dra på mig arbetsoverallen och hjälpa någon annan..

Själv lider jag mest av I-landsproblem som att När ska jag ställa undan sommarbilsdäcken.. fast det är ju i och för sig inte den viktigaste frågan.. den viktigaste frågan är nog när ska jag orka hissa ner vinterdäcken från förrådet.. i kväll var det isbark på fönstren.. det underkylda regnet är nog inte långt bort.. och till underkylt regn behövs en väl fungerande isskrapa.. så jag tog en tur o fixade en sådan till bilen.. så nu är bilen glad som har en isskrapa med flera funktioner.. o så är handtaget vadderat med något material som gör att den känns varm att hålla i även när det är kallt ute.. så nu kommer jag säkert att skrapa rutorna.. o till på köpet kommer jag ju också att se bra ut..

Som motvikt..

.. till tråkiga brev skrev jag en liten hälsning till en namne.. eller det var inte bara en hälsning utan det var nog mer en omtanke.. och idag fick jag än mer omtanke tillbaka.. och det värmer mig att det är gott med henne..

Lite oförstående är jag.. när jag växte upp så jag inga namnar.. hmm.. kanske var det så att jag hade både skygglappar och solglasögon på mig.. eller kanske var det så att det namnet jag fick var en halvkompromiss mellan mor och mormor.. för mor vågade inte sätta sig upp mot mormor mer än halvhjärtat.. så därför kapade hon det namnet mormor ville ge mig och jag fick halva bakdelen av det namnet.. På något sätt kändes det som att jag hamnade mitt i en konflikt.. eller var det bara ett barns fantasier.. men barns fantasier ska man inte negligera, för någonstans där inne finns en känsla som sällan är falsk.. inbillar jag mig..

Idag har jag träffat på underbara namnar.. omtänksamma och eftertänkande.. med glimten i göat och hjärtat på rätta stället.. lika funderande, självgående och lena som jaget..

Och änteligen känns det som att jag är Jag! Och det är jag glad för..

Ibland är livet allt bra underbart..

Mycket riktigt..

.. (minsann, jag har rätt ibland också :) blev dagen idag en väldigt spännande dag.. som vanligt var jag en kvart tidig, men jag tycker om o komma i tid.. det ger mig en stund att samla tankarna och ta en kopp kaffe.. o jag hann samla tankarna o fundera på vilka fler som skulle komma.. bästa jobbkompisen visste jag att hon skulle vara hemma, men chefen då.. och bästa Vickan.. strax innan 8 kom, tack o lov, bästa Vickan.. vid 9 ringde högstechefen o kollade läget.. hmm.. han lät lite bekymrad när han hörde att det bara var vi 2 där.. men han lovade prata med grannkontoret i uppland om de kunde hjälpa oss.. på eftermiddagen ringde chefen.. näjmän ojdÅ, ja, jag kanske kommer imorgon.. Nej, stanna hemma tills du är frisk så det inte kommer något bakslag sen.. så vi får väl se.. bästa jobbkompisen kände sig lite snuvug o febrig idag så vi får väl se vilka som kommer till jobbet imorgon.. ett vet jag bestämt i alla fall.. bästa Vickan kommer inte..
Undras just när de tänkt vi ska lära upp någon eller några fler bästa Vickor..

Det känns nästan som jag inte gjort någon nytta alls idag.. eftersom bara 2 linjer (normalt 3) in har varit öppna så har vi fått ta många samtal per skalle.. och många "akuta" ärenden har det vart.. men jag är glad att jag inte jobbar på akuten på lassa.. då hade det inte blitt mycket nytta gjort.. jaget hade nog mest svimmat både till och från.. o då hade jag säkert slagit i både huvud och brutit näsan så bloden sprutat.. o då hade jag ju måsta ta en säng från de akutfall som kommit in.. o det är ju inte bra.. för akutfallen behöver ju verkligen (för det mesta i alla fall) vård i en säng när de kommer dit..

Flirtat har jag förståss hunnit med.. både på fm-fikat, lunchen och em-fikat.. fast det blev väldigt korta och intensiva flirtar eftersom vi ransonerade rasterna Vickan och jag.. men det gjorde inget för jag riktigt kände vilken energikick det gav.. och konstigt nog så tycker jagets kropp om när skrattskrynklorna får leva sitt eget lilla liv.. o skrattskrynklor är underbara skrynklor.. o så smittas dom också.. uuunderbart!

Några gånger idag var jag tvungen att springa ut o blåsa ur hjärnan lite.. en gång kom en av dem jag ringer minst en gång/dag ut.. han hade varit upp o letat efter mig sa han.. aah, men jag var här.. vi hörs sa han o gick.. när jag kom upp så låg det en limpa på min stol.. gulliga han.. i och för sig så var det inte en nyttig fullkornslimpa.. men jag är över 18 och det var själva gesten som var gullig.. hmm.. månntro detta kan betraktas som muta.. men vi brukar, tittan som tättan, få fikabröd och andra saker.. en gång fick jag pistagenötter som kom direkt från Persien.. och ojojoj.. vilken skillnad det var på dem och de i affärerna..

Mitt i allt kaos idag så kände jag ändå tacksamhet att jag har det jobb jag har.. de flesta jag pratar med är underbara människor som, för det mesta, blir glada när jag ringer..

I morgon blir nog också en spännande dag på jobbet..

Mötet....

plötsligt står hon bara där.. precis som hon är.. lampan avslöjar allt.. hon kan inte gömma sig..

Ögonen är det första som fångar mig.. mörkt bruna som de djupaste brunnar.. och det känns som att jag skulle kunna dras in i dem.. fångas utan att veta vart det leder.. i mörkret finns också ett dunkel, nästan som om hon dolde något..

Ovan de mörka ögonen ser jag de svarta ögonbrynen.. där finns inte det minsta finess men de passar så väl ihop med ögonen att finessen skulle ha blivit malplacerad..

Ett smalt gammalt, aningen rött, ärr går snett över näsryggen.. hon döljer det inte med krämer och smink.. det känns naket på något sätt.. och.. intressant.. är hon månntro inte rädd att visa sitt innersta för den som vågar se..

I pannan finns många vågräta linjer.. är hon månntro nyfiken på livet.. varför skulle hon annars lyfta pannan så mycket att spåren stannat kvar.. spanar efter lodräta veck.. bekymmersrynkor.. nej, kontigt nog så finns de inte där.. eller är hon kanske en mästare på att dölja dem..

När hon ler så lyfts kindbenen och skrattskrynklorna ger ansiktet en helt annan form.. från ögonkanterna och utåt så ser det ut som att hon är en katt.. eller kanske en tiger..

Hennes leende verkar komma från det innersta.. sprider sig till ögonen.. och visar sig i hela hennes jag.. och jag känner att Henne vill jag lära känna.. och bli vän med..

*håller tummarna* och hoppas hon vill bli lite kompis med mig..


I morgon..

.. blir nog en spännande dag..

Idag gick chefen hem vid lunch för hon mådde inget bra alls.. jag hoppas det bara är en liten släng illamående så hon kryar på sig snart.. men det är bara det att när hon går hem då är det illa ställt.. så vi får se om hon kommer i morgon..

Nyss ringde bästa jobbkompisen.. hennes lilla dotter har feber och i morgon kan inte sambon vara hemma, som han varit i 2 dagar.. så hon kommer inte i morgon..

Om både jag och Vickan vaknar så är vi i alla fall 2 på jobbet.. och 2 är bra mycket mer än 1..

Ja, i morgon blir nog en spännande dag på jobbet..

Min morfar..

.. har jag aldrig träffat för han dog innan jag föddes.. Jag vet inte hur han var eftersom ingen någonsin pratade om honom.. jag har för mig att de någon gång sa vad han hade jobbat med.. men hur han var som människa, det var det ingen som pratade om.. Var han snäll? Var han elak? Var han omtänksam? Var han osympatisk? Var han glad? Var han ledsen?

I dag fick jag ett brev.. ett brev vars omslag var en offerkofta lika svart som den mörkaste höstnatt.. och utanpå den, martyrkappan som ett nattligt höstregn.. Hon hoppas att jag har ett bra liv- utan kontakt med henne eller min bror. ... och hon tappade inte kontakten med sin far trots att han drack.. och hon behöver minsann inte gå på några möten för att förstå att hon är den felande länken..

Jag blir så jävla förbannad.. inte konstigt att de aldrig pratade om morfar.. för han drack ju.. och druckna människor pratar man inte om.. Min far dricker också.. det har han gjort sen jag var tidig tonåring.. kanske tidigare.. men då dolde han det.. Sedan den dagen han ringde o bad mig, som nyss hade fått körkort, hämta hans bil som stod utanför polisstationen har jag så lite kontakt med honom som möjligt.. för jag kan inte rädda honom.. jag kan inte förändra hans beteende.. Mor min säger aldrig att han dricker.. nej, han ser bara hemsk ut och hon tycker så synd om honom.. och hon blir besviken på mig när hon frågar mig om jag ringt honom och jag svarar; Nej!

Jag blir så jävla förbannad.. men mest tycker jag synd om henne.. för idag fick jag en liten pusselbit till varför det har varit, och är, som det är.. hon är lika mycket vuxet barn som jag är..
Jag tycker mest synd om henne eftersom hon inbillar sig att hon minsann inte behöver någon hjälp..
Kanske är det det som är meningen.. att få mig att tycka synd om henne.. för det kanske får mig att omvärdera de gränser jag satt.. och om jag tar tillbaka mina gränser så blir hon glad igen..

Jag tycker mest synd om henne.. men jag kan inte gå tillbaka till igår och börja tänka på att varenda ord ska falla väl i hennes öron.. Jag kan inte gå tillbaka till igår och anpassa mig till hennes planeringar om när och hur vi ska träffas och fira helger..

Jag tycker mest synd om henne.. för att hon är så fruktansvärt rädd att andra ska avslöja att hon inte är fullkomlig och perfekt..

Jag tycker mest synd om henne.. men jag kan inte gå tillbaka till igår för då lämnar jag den viktigaste människan i mitt liv ensam.. och den viktigaste människan i mitt liv är Jag!

Awh! Uhm, Huhehe

Kan inte låta bli.. vill sjunga.. hittar texten här.. o så duetterar jag med Björn..

Nu har jag bestämt mig för att det e dax
Jag har väntat klart och exploderar strax
Det e högtid älskling, det e våran tur
Vi e ytterst när nu jag och du

Om du ger mig en, vad händer då?
Kanske blir det så att du vill ge mig två?
Om en o två blir tre, vem vet hur det går?
Så kom kom kom älskling
Kom hit och kyss mig!

Uhm!

Jag kollar in ditt sätt att le och röra dig
Har jag förstått det rätt kan det förgöra mig
Men om jag väntar längre sprängs jag mitt i tu
Och vi e ytterst nära nu jag och du!

Om du ger mig en vad händer då?
Kanske blir det så att du vill ge mig två?
Om en o två blir tre, vem vet hur det går?
Så kom kom kom älskling
Kom hit och kyss mig!

Har du tänkt tanken att ta tag i mig?
Göra allt det där som man kan tänka sig?
Här står en som inte skulle säga nej,
O nu är alltihop, älskling, upp till dig

Har du tänkt tanken att ta tag i mig?
O göra allt det där som man kan tänka sig?
O här står en som inte skulle säga nej,
O nu är alltihop, älskling, upp till dig

Om du ger mig en vad händer då?
Kanske blir det så att du vill ge mig två?
Om en o två blir tre, vem vet hur det går?
Så kom kom kom älskling
Kom hit

Om du ger mig en vad händer då?
Kanske blir det så att du vill ge mig två?
Om en o två blir tre, vem vet hur det går?
Så kom kom kom älskling

MMM Kom kom kom älskling
Kom kom älskling
Kom hit och kyss mig
Kom hit och kyss mig!

Berg&dalbana..

.. bland känslornas labyrint.. många leenden, skratt, rysningar och tårar kommer när jag lyssnar.. igenkännandet sitter stillsamt på axeln och nickar medhållande..

Innerst inne har jaget vetat det här.. miljoner gånger har hon sagt till sig själv; Jag Vill INTE bli så... en människa.. som ser ner på andra och pratar skit om dem..  en som försöker prestera och bevisa för andra att hon duger.. en som går runt och känner sig som en bluff som snart ska avslöjas.. en som tycker att hon är bra ända tills det kommer någon bättre.. en som tycker hon är ful o att snyggingar är lyckligare än hon..

Miljoner, och otaliga, gånger har tanken Jag Vill INTE knackat i bakhuvudet.. satt klorna i ryggen.. jagat jagat jagat.. jämförelsen med andra.. och en sån människa vill hon inte bli.. men när väl skygglapparna sitter där de sitter så finns där inga andra tankar.. för skygglapparna hindrade henne från att se de sköna människorna..

Visst har hon all rätt att tänka Jag vill inte.. får hon måste inte vilja allt det de andra vill.. men hjärnan har ingen förståelse för negationer.. som exempel: Ställ dig rätt upp o ner på golvet. Blunda. Upprepa i tanken meningen; Jag ska inte falla bakåt! Jag ska inte falla bakåt! osv osv  Om du vill kan du säga samma mening högt för dig själv.. betona gärna INTE. . hehe.. jag har testat och kroppen var varendaste gång på väg bakåt.. hmm.. månntro det funkar även med framfall..

En mening från boken fastnar.. vägrar lämna tanken.. den föder tankar.. eftertänksamheten låter säga sitt..

Vi blir vad vi tänker att vi är!

På förmiddagen ringde en kompis och frågade om jag kunde leta upp ett telefonnr.. hmm.. ringde hon mig för att hon trodde att jag bara sitter hemma på helgen.. eller ringde hon mig för att hon trodde att jag skulle kunna (och vilja) hjälpa henne.. Idag tror Jaget på det sistnämnda! Så har det inte alltid varit..

Livet går vidare.. förändras.. förhoppningsvis till det bättre.. om jag har viljan att leva vidare.. och det vill jag.. Jag vill ge människor ett litet leende.. Jag vill se människor utan att för den skull klampa in som en dinosaurie i deras liv.. och jag vill känna mig bra även om det kommer in någon som är bättre.. För jag, och Du, är bra på våra sätt..
O blir det socker, istället för salt, i frukostgröten imorgon så kan jag, förhoppningsvis, skratta åt det vid förmiddagsfikat.. hmm.. förmodligen kommer jag muttra redan när jag kommer till jobbet och dela med mig av händelsen.. samtidigt som jag skrattar åt händelsen och mig själv.. För perfekt vill jag inte bli.. :-)


Söndagsgöra..

.. skriva under på listan: Namninsamling mot alliansens massiva angrepp mot A-kassan..  Sen ska jag vara omtänksam med jaget resten av dagen..
 
Må Er söndag bli en skön söndag :-)

Utsålt..

.. i alla fall på någon av föreställningarna på Cirkus.. o på de andra var det bara ett fåtal biletter kvar.. men det är ju inte så konstigt.. föreställningarna ligger bara en halv evighet bort.. o så bor det många fler människor i Stockholm.. evenuellt kan det även vara ditresta människor som unnar sig en skön helg i huvudstaden med att shopa, äta gott o unna sig ett besök på Cirkus..

Skulle själv vilja åka till Sthlm o shopa lite.. såg ett göraomhemmetprogram idag o de var in i en affär med afrikanska saker.. underbart sköna saker som jag kände att jag vill ha vill ha vill ha.. men de sakerna ligger nog i en prisklass långt över min kassa.. fast nån liten liten sak kanske hade passat.. tyvärr kommer jag inte ihåg vad affären hette.. men det gör inget för jag är inte på väg söderut den närmaste tiden..

Föreställningarna i Luleå, som är efter Umeå, var båda utsålda.. oooppsi.. vilken tur att jag inte bor i Luleå.. för då hade jag idag ångrat mig att jag inte bokade bilett igår..

hmm.. o så måsta jag logga in för o kunna bestalla en liten bilett till mig.. jaha.. och inloggningen är.. bortblåst.. vilken tur att dom kommer ihåg mig o kan skicka uppgifterna till mig..

Loggar in o bokar en speciell upplevelse till speciella mig.. får en plats nära scen eftersom det ännu inte är speciellt många Ume-bor som upptäckt att han kommer hit.. om jag tar på mig min stickade röda öronlappsmössa så kanske han ser mig.. om det råkar bli så att han ser mig så ska jag skicka en slängkyss till honom.. i bakhuvudet ligger en tanke om att jag ska vara tidigt där o då kanske jag kan kuta fram till honom o skicka honom en slängkram.. näää, det törs jag nog inte.. men kanske får man köpa en signerad skiva efter förestälningen.. hoppas jag kommer ihåg att ta med mig både biljett och pengar till Gammliahallen.. torsdag 1 februari kl 19.00..

Nu ska jag ägna mig åt 50-årshyllningen till SVT.. såg nyss gamla nyhetssändningar.. jag saknar den tiden de plockade upp telefonluren för att få information om inslag som blivit försenade..

Undras om sportbilen kommer med på upplevelsen.. och Hooked on a feeling.. kanske.. de är ju 4 decennier som ska gås igenom på 2,5 timme.. o på den tiden hinns det, förhoppningsvis, med mycket.. båd gammalt och nytt.. Längtar..


1 februari..

.. känns som en hel evighet till dess.. men när upptäcker att han, en artist som underhållit mig nästan lika länge som jag är gammal, ung, ska besöka min sköna stad.. tjaaa, då tror jag bestämt jag ska vänta den evigheten med en biljett i handen..

Plötsligt känns orden jag skrev i förrgår väldigt aktuella..

Fast jag vill ju inte förhasta mig.. så jag fundilerar till morgondagen kommer innan jag bokar bilett..

Tegelsten..

för tegelsten..
grundmurad
av en
mästare..

31956-81

lyssnar
knack knack knack

hör ropen
om önskan att någon
jag?
ska rädda

Men.. Jag..
kan inte rädda någon
för jag står på andra sidan muren
som byggts lång, hög och bred
av en mästare..

Ja, ståtlig är
Muren
som byggts av en
Mästare


låt den stå där den står
så småningom
kanske
den sakta
vittrar bort
och försvinner..


JAAAAA..

.. cd-boken låg i mitt postfack när jag kom hem.. Mia Törnbloms Självkänsla nu! och nu ska jag utveckla mig själv.. förhoppningsvis kommer det inte att bli alltför invecklad.. kanske blir jag lite utslagen ett tag.. men inslagen kommer nog ändå att i slutändan väva en underbart skön kappa till mig..

Visserligen har jag haft mina funderingar på hur jag ska lyckas vara närvarande och höra alla ord som sägs för ofta har jag lätt för att försvinna till någonannanstans.. till och med när jag läser en bok.. men efter att ha lyssnat på bara några kapitel så upptäcker jag att jag verkligen lyssnar på det hon säger.. och när hon pratar om dålig självkänsla så känner jag igen mig.. både i mig själv och andra..

Hon tar upp exempel som är så träffsäkra att jag hajar till.. kan det verkligen vara så att andra är/har varit, likadana som jag.. o trots detta beteendet har de lyckats förändra sig själva.. alltså finns det hopp även för mig..

Spontant känner jag att jag skulle vilja skänka boken till ett flertal människor.. men det kommer att bli rätt dyrt.. fast jag kan ju tipsa om den så får de välja själva om de vill gå vidare.. för den enda man kan förändra är sig själv!

Googlade lite o hittade ett bra citat:
– Skillnaden, säger Mia, är att självförtroende handlar om ens förmåga att prestera, medan självkänslan är medvetenheten om den egna personlighetens värde. Oavsett prestation.
När du slutar jämföra dig med andra och jaga andras beröm kan du istället utgå från dig själv och göra det du vill. Du kan vara sann och kärleksfull mot dig själv. Och livet blir oändligt mycket roligare, säger Mia.


Visst, det finns många verktyg och Mia ger mig ett.. hittade fler
här.. Kanske ska jag börja prenumerera på tidningen.. men testar nog ett lösnummer till att börja med..

Havet stormar..

Längtade..

.. till Line dance-kursen hela dagen.. trots att jag var trött o slut i huvudet.. kanske börjar kroppen förstå att dansen är en God vana.. visst blev det några ovanliga turer även ikväll, men det spelar apsolut ingen roll, för diskomaskinen spelar bra musik även till mina variationer.. o nån perfektionist har jag aldrig varit.. inbillar jag mig i alla fall.. hmm.. får nog ta en tankeställer angående det ämnet..

När jag klev ut från danslokalen såg jag årets första snöflingor.. kände riktigt hur jag nästan blev självlysande.. av glädje alltså.. plötsligt var jag ett litet barn som längtade efter pulkåkning och snöänglar.. Fast det beror kanske på att det enda jag behöver snöröja är bilen, och evenuellt balkongen..

I somras flyttade en avdelning i min jobbkorridor till nya lokaler.. så nu har det flyttat in ny människor i de rum som blev tomma.. bland annat så är det flera karlar som flyttat in.. o de är, faktikst, väldigt trevliga.. jag är ju inte dne som springer fram o förhör nya människor om deras civilstånd, för jag vill inte själv bli utfrågad om sånt.. oftast kommer såna saker fram av sig själv när man börjar prata.. o så kan man ju hålla örona öppna i fikarummet.. en av dem har jag nog pratat med lite mer än de andra, men det beror nog på att vi ibland möts en trappa ner i friskluften.. idag på eftermiddagskaffet fällde en av de andra killarna en kommentar om att just den karl´n är singel.. hmm.. undras om det var en tillfällighet eller.. haha.. plötsligt börjar jag känna mig som en trettonåring..

cd-boken har inte heller idag krypit in i min postbox.. men den skickades igår kväll så imorgon, kanske, den hittar min adress.. Däremot låg ett stort brunt kuvert från SCB där.. en enkät om om boendemiljö och hälsa.. ögnade igenom det o fastnade på en fråga.. Hur bedömer di att ditt allmäntillstånd är för tillfället jämfört med andra i din egen ålder? I Min egen ålder.. tänk om jag inte umgås med människor i min egen ålder.. o tänk om jag inte känner mig lika gammal som jag är.. hur ska jag då hitta något svar på den frågan.. idag kände jag mig som 13 o några trettonåringar umgås jag inte speciellt mycket med.. snarare är det väl mycket lite.. om de åtmistonde hade tryckt dit en ruta exempelvis, Jag umgås inte med jämnåriga, varken äldre eller yngre.. o jämnårig.. vilket åldersspann finns de i.. +-5 år.. eller kanske de som just nu lever i 40-talet.. hmm.. knepigt..

Nu är det dags att fixa lunchlåda till i morgon.. kyckling á la Chinese sweet & sour och ris.. o så lite grönsaker till.. o plötligt så blev jag hungrig..

Så sant..

Klaga inte
över att du inte har tid,
det är en fråga om prioritering!

Att vänta en glädje
är också en glädje.

Så plötsligt kommer det,
det rätta ögonblicket.

Ta dig tid
att flanera och filosofera!

Gör saker
för lustens
och glädjens skull.31956-80

Personalfrånvaro..

.. gör att det blir lite extra tungt för oss som jobbar.. en dag går det väl bra men hur blir det om det blir flera dagar.. kanske en hel vecka.. bästa jobbkompisens dotter var sjuk idag så hon valde att stanna hemma..  i och för sig så hade nog inte dottern något större val eftersom hon bara är 1,5 år, men mamman gjorde ett gott val åt dem båda.. i morgon kommer hon dock och arbetar igen.. nä, inte dottern för hon är ju så liten och har många år kvar till arbete.. men mamman kommer, förhoppningsvis, tillbaka..

Glömde bort att jag skulle komma ihåg att beställa hotellrum till en som ska ut o resa.. men tack o lov är det inte i morgon han ska iväg.. men däremot skulle det vara rätt bra om jag kommer ihåg beställa rum i morgon..
I ungefär ett år har vi haft Vickan att ringa till när någon plötsligt blitt sjuk eller hemma.. men numer är det inte lönt att ringa Vickan mellan 8-17 eftersom det mest är upptaget hos henne..
Undrar hur lång tid det tar innan vi får en ny Vickan.. innan vi fick första Vickan så hade 3 år, plötsligt, förflutit.. That´s life! Gör inget som inte absolut behöver göras..

Lokaltelevisionen hade nyss ett reportage om skivbutiker i stan.. o jag fick tips om en som jag inte hade den minstaste aning om att de sålde skivor.. i och för sig så visste jag inte ens att den fanns..

Idag var en dag då jag mest satt o tittade ut genom fönstret i bussen.. försökte upptäcka vackra saker att vila ögonen på.. sen började jag se på mina medpassagerare.. svart, svart, grått, svart.. men jag är inte speciellt mycket roligare själv heller, gröngrå höstjacka.. men plötsligt ser ajg en mörk kvinna i lysande röd basker och knallröd jacka.. så skönt vackert att jag kände att mina mungipor åkte upp minst ett par hissvåningar.. o jag kom på att snart så kan jag ta fram min röda vinterjacka.. och min röda öronlappsmössa.. färger gör mig glad.. speciellt röda färger.. jag hoppas jag kan ge någon lite färgterapi snart..

Min cd-boksorder är fortfarande under behandling... när jag beställde så stod det att det behövdes 2-5 arbetsdagar för behandling.. idag står det, på samma bok, 1-3 behandlingsdagar.. 7 cd:n är det så jag kommer ha fullt upp sen när de kommer.. förhoppningsvis på fredag för i helgen ska jag bara lata mig..
o kanske byta bort sommardäcken på bilen.. huua mig, det är ju alldiles nyss jag bar upp vinterdäcken till vindsförrådet o så måste de ner igen.. fast det blir ju som ett styrketräningspass.. o sånt är visst lite nyttigt, har jag hört.. men jag är glad att jag har hiss för vindsförrådet ligger 5 trappor upp..

Har ätit mest kyckling o fisk de senaste veckorna och jag tycker att jeansen har blivit några millimeter större.. men det kan också vara inbillning.. fast kanske att line dancen gör lite nytta ändå.. o det är det dags för i morgon..
Tjaa, visst finns det saker att se fram emot.. *glad*

Katastrof..

.. eller kanske inte.. bara lite kaos.. men kaos är väl granne med gud.. eller..  hmm.. har inte så mycket koll jag.. är ju inte med i kyrkan.. i och för sig så var jag det i och med att mina föräldrar valde att döpa mig.. visserligen blev jag inte döpt i kyrkan (har sett fotobevis på det) men det hade väl ingen större betydelse.. konfirmera mig vägrade jag eftersom jag tyckte att många gjorde det bara för att få presenter.. jag fick present ändå.. en senapsgul Puch Dakota.. då, 1978, hade den jag fick några år på sadeln.. så kanske hade lacken varit Guld till att börja med..

Mina kompisar, eller kanske rättare sagt, de stora pojkarna, samt min bästa kompis, tyckte ju att en blå Zündapp var det absolut bästa, och enda, märket man kunde transportera sig med.. men trots min senapsgula Puch fick jag hänga med så gott jag kunde..

Hängde med gjorde jag dock inte speciellt mycket eftersom jag mest var hemma hos min dåvarande pojkvän.. han bodde 2 mil bort o dit gick det ju att åka moppe.. på landet tillsammans med kossor och grisar..

När jag fick,,, hahaha,, jag fick inget minsann körkort, betalde allt själv och körde upp i egen 165 cm hög person,, så glömde jag bort min senapsgula Puch Dakota för jag köpte en grön SAAB 99 -69.. den hade lite rödahundfläckar..  o så var den lite kinkig i starten.. tankmätaren fungerade inte heller så jag visste aldrig om det berodde på kinkighet eller tom tank då den inte ville starta.. den sålde jag efter ett tag..

Efter det så lånade jag pappas oranga Audi 100 från -81 eller nå sånt.. för det mesta de kvällar han var i det tillståndet att han inte kunde köra den.. men i den bilen såg jag inte alls bra ut för lampor och reflektorer var fruktansvärt dåliga..

Så, helt plötsligt, råkade jag på en SAAB automat -74.. Åh, jag satt som en drottning i den bilen.. gled fram o vinkade vackert till alla som råkade snegla på mig.. i och för sig så var den inte speciellt vacker, men den jag köpte bilen av sa att den hade varit med i en film.. tyvärr så var även den kinkig i starten.. o automater drar man inte igång hur som helst.. hmm.. har glömt vad som hände med den..

Sen blev det en Audi 80 -83.. tja, liten o behändig var den.. o jag syntes i skogen orange som den var.. men en dag när jag körde in på parkeringen vid Kupolen så började det dundra förfärligt av den.. o så bidde styrningen lite kaputto.. oooppsi.. Rost?! Den bilen vet jag vars den hamnade.. Skroten!

Då hittade jag en lysande röd Opel Kadett.. årtal.. hmm.. den var gammal! Men fin var den! Något bullrig inuti men den rullade troget fram dit jag ville.. från dalarna till skåne o till västerbotten.. men när jag åkte hitåt så var jag allt lite fundersam.. hackade o knackade.. stannade lite nu o då o lyfte huven för o se om jag, amatörtraktorreparatör som ajg var, kunde hitta något fel att laga.. men nej då, såg inget alls.. så jag fortsatte gasa o hålla tummarna att jag skulle komma fram.. o det gjorde jag.. efter ett halvår upptäckte jag varför den hackat o knackat.. ett litet litet brott på en tändkabel gjorde att gnistan inte gick ända dit den skulle utan hoppade över i motorblocket.. samtidigt hittade jag även andra fel så skrotnisse fick till slut ta hand om den..

Fast jag hade tur o en jobbkompis hade en Volvo 144 -74.. Röd! med bruna prickar.. men den rullade i alla fall.. o startade för det mesta.. tyvärr så blev det massa fel på även den men det gjorde inget för kompisen hade en Volvo 245 -84 o sälja.. för Volvon som jag lämnade tillbaka drogs det av lite på priset..

Waow.. det kändes som en Ny bil.. en -84 redan 1998.. o kombi.. vovsan fick sin alldeles egna ingång o plats.. tyvärr gjorde ett mångapoängsbesiktingsprotokoll slut på vår ärofyllda välfärd.. med, bland annat, en CO-halt på 7,5 valde jag att skänka bort den..fast jag fick i alla fall betalt för lättmetallfälgarna..

Nu har jag en gammal bil.. ja, alltså jag har haft den i drygt 1 år.. en vit (smutsgrå) Toyota Camry -92 år 2006.. o den passerade galant bilprovningen.. förutom framrutan då som behöver bytas.. men om jag byter den (en försäkringsangelägenhet) så kommer jag att se väldigt bra ut..

Ansvar..

På eftermiddagen, alldeles strax innan fikat, loggar hon in i mejlboxen.. funderar på om någon komt ihåg henne med några kuliga mejl.. när hon öppnar inboxen känns det som att hon får ett slag i ansiktet och hon känner spindelkvinnans klor river och sliter bakom ryggen.. och på ett ögonblick blir hennes leende förvandlat till ett skrämt barns rädsla..
Hon skakar på sig.. ett litet mejl kan ju inte vara så farligt.. så hon öppnar det o läser det hon redan visste skulle stå där; Bara ytliga saker, det som är spindelkvinnans referenser.. Du har väl jobb o lägenhet.. För har man jobb o lägenhet så kan väl livet inte vara annat än bra.. Slutet förvånar henne; Om jag har gjort Dig så illa att Du inte vill veta av mig så ber jag av djupet i mitt hjärta FÖRLÅT. Det har hon aldrig förut hört från spindelkvinnan.. Sedan förstår hon.. de sista raderna.. Om jag kommer får jag hälsa på Dig??

Spindelkvinnan tror uppriktigt på sitt förlåt.. och att nu kan allt gå tillbaka till igår.. vi kan träffas o sitta o dricka vin och båda försöker dricka så sofistikerat som möjligt men båda vill ha det mesta ur flaskan.. smaka av spindelkvinnans hemgjorda likör.. gå ut o dansa tillsammans, efter att dom delat på ett par flaskor vin.. säga till varandra att ååÅh så treeevligt vi har det.. vakna dagen efter o sitta framför TV:n o glo.. nedlåtande kommentera deltagare i dokusåpor..

Spindelkvinnan tror uppriktigt på sitt förlåt.. för hon har sedan länge glömt det som hände långt borta igår.. den gången de var i Norge med spindelföräldrarnas kompis.. spindelkvinnan har glömt den lilla dotterns förändring från en dag till en annan.. för spindelkvinnan tänkte aldrig på att den lilla dotterns självständighet, över en natt, byttes till att vilja krypa in i väggen..

Spindelkvinnan tror uppriktigt på sitt förlåt.. lika mycket som hon trodde på lilla dotterns nej den gången hon inbillade sig att spindelkompisen hade varit inne i dotterns rum en natt det var fest i huset.. Vad spindelkvinnan inte förstår är att om man sitter stelt med armarna i kors o stirrar blint in i TV:n så får man de svar man förväntar sig.. Ingenting hade hänt, hon hade bara inbillat sig att någon hade varit inne i dotterns rum.. satt sig bredvid sängen o fört in en hand under täcket..

Spindelkvinnan tror uppriktigt på sitt förlåt.. lika mycket som hon trodde det var roligt för en 13-åring liten tjej att följa med på restaurangen och sitta o lyssna på de konstlade skratten..

Hon tänker på den gången hon mötte en kvinna som såg henne utifrån födelsedatum och plats.. hon fick svar som hon inte väntat sig, för hon hade aldrig förut träffat eller hört talas om denna stjärnkvinna.. när hon berättade om spindelkvinnans födelsedatum fick hon, en del, förklaring till varför vissa saker var/är som de är..

Inom henne kommer alltid den lilla tjejen att leva kvar.. men den där lilla rädda tösen har inget ansvar för spindelkvinnan.. Det enda hon har ansvar för är sitt eget liv.. och sina känslor.. Kanske är det dags att berätta som det var.. kanske är det dags att lätta lite på ryggsäcken.. den ryggsäck som hon inbillat sig att det inte funnits någon mening med att öppna..

Ibland behöver saker o ting tid på sig.. för ryggsäckar är inte lätta att öppna.. speciellt om där finns bitterhet och en vilja att hämnas på de som gjort illa.. Hur hon än formulerar sig så blir det ett slag i solarplexus för spindelkvinnan.. för spindelkvinnan visste ju inte vad hon gjorde för fel..

Allt eller inget.. Man kan inte hoppa fallskräm med en halv skärm.. så någon påhälsning blir det icke tal om!


Livet..

.. är enkelt!
I alla fall om man har en dator.. och internet.. Behöver ju inte sätta foten utanför dörren för att få hem det jag vill..

Först o främst behöver jag inte skriva någon önskelista o gå till frimärksaffären för att hitta frimärken.. o sen hitta en postlåda för att posta beställningen.. Jag kan ju bara klicka på lägg i kundvagnen, fylla i användaruppgifter så kommer beställningen hem i brevlådan.. Om det inte är nån stor otymplig pryl förstås.. då kanske det kommer en skåpbil, inklusive chaufför, och knakckar på dörren en tidig lördag morgon när jag ännu ligger i sängen.. undrar om chauffören i så fall kan tänkas koka kaffe så jag vaknar o kan ta emot mitt otympliga paket.. hmm..

Om jag bara beställt ett litet tympligt paket så kommer det hem till min postbox, som ligger en trappa ner, och för att icke skrämma grannarna är det bra om jag åtminstonde tar på mig en tröja och ett par byxor.. om jag har bh och trosor under hinner nog ingen se.. o kamningen kan jag strunta i.. för jag förväntar mig inte att någon av mina grannar ska bjuda in mig på frukost.. Förresten så delas det, numer, inte ut postförsändelser på lördagar.. Men det gör inget.. postmännen, och postkvinnorna, är väl värda sin helgledighet..

Är det ett litet tympligt paket så slipper jag alltså gå till Posten och köa för att få ut det.. det känns skönt.. för Posten finns ju inte längre.. nu för tiden är det kassaservice som gäller om det handlar om kontanta medel.. alltså mer kontanta än bankomaterna kan tillhandahålla.. Förra året när jag skulla köpa bilen så fick jag inte ta ut 25 000 kronor på kassaservice.. Nähej då.. så många kontanter måste meddelas ett par dagar i förväg så att de kunde förbereda kontanterna.. Va va va.. tar ni inte emot kontanter här hela dagarna,, var jag på väg att fråga.. men sånt frågar man inte en kassaservicetant, för de har nog koll på hur mycket det finns i kassan..  hmm.. har jag inte kammat mig idag.. eller trodde de att jag skulle råna mig själv om jag tog ut kontanter utan att meddela dem några dagar innan..
Äh, inget ont om kassaservicetanter.. de gör vad de blir tillsagde att göra.. o lämna ut oförutsedda kontanter hör icke till deras arbetsuppgift.. o mina kontanter ordnade sig ändå.. Fast kanske skulle jag ha tagit kassaserviceordinationen på allvar för de tog slut lika fort som jag fick dem i fickan..

Åter till paketet.. alltså så behöver jag inte stå i nån kö för att hämta ut det.. fast på paketutlämningen finns det inga köer.. det är ju numer nummerlappar så jag kan ställa mig vars som helst i lokalen.. o om det är vääldigt många nummer före mig kan jag till o med våga mig på att gå ut ur lokalen o uträtta andra ärenden..samtidigt som jag väntar på det första ärendet.. Risken finns ju att det andra ärendet tar längre tid än första så jag måsta börja om igen.. Har man otur och är otålig så kanske man måste börja om många gånger på en dag.. o det är stressigt.. 

Saknar de gamla hederliga långa kundköer.. då hinner man bekanta sig med de som står före, och efter, och ibland med de som står i kön bredvid.. o vem vet vad som kan hända i en halvtimmes lång kö.. skulle ju kunna hitta en själsfrände där ju.. Jo, visst finns de fortfarande kvar i en del matbutiker.. i alla fall de som inte infört scanning-metoden..

När jag sen ska betala fakturan så kan jag ju, om jag är rik vill säga, ta bilen till kassaservice, betala bensin, parkeringsavgift och en hutlös avgift för att jag vill ha lite mänsklig kontakt i köer och med kassaservicetanter.. fast det finns inga köer på kassaservice heller.. bara nummerlappar..

Jag är glad jag har en lite långsam dator.. och tanter som M och M.. lejonvänner.. och line dance-kurser..
Men visst saknar jag ibland det långsamma köandet.. speciellt paketköandet.. för de flesta var förväntasfulla o i förväntan finns glädje.. som kan delas med till andra männskor..

Söndagsfrukost..

.. i sällskap med Mia Törnblom.. hon pratar om självkänsla.. i sin bok, Självkänsla nu!, tar hon upp många exempel.. en bok som jag bestämmer mig att jag ska köpa nästa vecka (uppdaterat; Har beställt från Adlibris.se.. billigare o jag får 20 dagar på mig att betala fakturan).. alltså när kontot har blivit påfyllt.. några rader om innehållet i den finns här!

Bland annat pratar Mia om att ge barn beröm.. att det ger barnet en förväntan om att det måste prestera för att duga.. allt, eller åtminstonde det mesta, handlar om att prestera något.. gunga högt.. rita fint.. mm mm.. själv har jag ju inga barn men har hört från mina föräldrar att jag var så duktig o lätt att ha att göra med eftersom jag, som liten, var så snäll o tyst.. och när farbror B tog varenda tillfälle i akt att träna mig på att gå så var jag sååÅ duktig.. Okej, de gjorde så gott de kunde.. o deras lära kom från deras föräldrar..
Mia pratade också lite om att man retar sig på någon.. och att man då vill ändra den människan till att vara något som man inte retar sig på.. Men den enda människa man kan ändra på är Sig själv! Andras beteende har vi inte den minsta makt att ändra på.. Så sant som det är sagt! Det är mycket som rör sig i jagets huvud o om jag fortsätter försöka förklara så blir det bara rörigt.. Så jag fortsätter nog bara att försöka göra jaget så gott som möjligt.. och flytta fokus från andras agerande till mitt eget.. Om sen andra inte tycker om det, såsom jag vet att vissa inte gör, så ska jag ändå respektera dem.. men deras martyrkappor får de allt behålla för sig själv!

"Självkänsla är mitt värde i mina egna ögon"

O så pratade de om mejl de fått om 10-åriga Adam som var med på lördagen.. missade det jag, men kollade på 4:ns hemsida o såg att han fått en ny lever.. så nu kan han, tack vare en donator, leva ett normalt liv.. Jag hoppas o önskar han får ett underbart liv.. Hittade också en länk till Livsviktigt.. och anmälde mig som donator.. Den dagen jag trillar av pinnen så kommer jag nog inte att ha någon nytta alls av mina organ.. så de får gärna använda dem.. förhoppningsvis så finns det något som de har nytta av..

Förmiddagen gick annars åt till tvättstugebesök.. nu är det bara att stoppa in kläderna i garderober o byrålådor.. sen tittade jag på Project Runaway.. intressant hur tävlingsinstinkten blir ett tunnelseende.. självcentrerat.. Man ska aldrig säga aldrig.. men att anmäla mig till nån TV-såpa tror jag inte att jag någonsin kommer göra.. Fast jag vet ju inte vad som händer i morgon..

Eftermiddagen tillbringade jag med tant M.. blev bjuden på middag.. - Det blir enkel mat för sånt kan jag bjuda dig på utan att skämmas.. det tog jag som en komplimang! Jag vill inte ha krusiduller o annat där jag känner mig ohemma.. Tycker mycket om tant M.. för jag kan vara mig själv när jag är hos henne..Ibland kommer jag på mig själv att fundera på vilket kroppsspråk jag har när jag träffar människor.. i en del möten så upptäcker jag att jag håller armarna i kors, skjuter fram axlarna o bildar en bubbla runt mig själv.. i andra möten öppnar jag upp armarna och välkomnar den andre.. Ofta så tar jag efter den andres kroppsspråk och speglar det den gör.. Det är intressant! I det obehagliga mötet har jag fruktansvärt svårt att öppna mig.. kanske går det ett par sekunder eller minuter.. men så fort jag slutar tänka på hur jag sitter, står, så är jag tillbaka i min inneslutande kokong..I mitt kroppsspråk har jag väldigt svårt att ljuga för andra.. men jag har ingen aning om de tänker på det eller inte.. Fast allt behöver man, Jag, inte ha reda på heller! Ibland är det gott att vara bara ovetande..

Saltsugen..

.. så jag tänkte fixa lite egenhändigt gjorda chipsliknanade godis.. hittade tinade laxbitar i kylskåpet.. gjorde potätemos, ungstekte laxen o kokte broccoli istället.. hmm.. var ju inte alls det jag tänkt från början.. om man inte räknar början i morse för då tog jag ju fram laxen..

Till lördagsmat blev det ris o köttfärsgryta med wokgrönsaker.. så nu har jag 7-8 lunchlådor..

Förra lördagen fick Robson Green klara sig alldiles utan mig.. somnade ju redan innan han äntrade TV-rutan.. i kväll ska jag vara med ända från början i Mord i sinnet.. o när den är slut kan man hoppa in i 3:ans I ondskans närhet som håller på till halvtimmen efter midnatt..

Må nattens mysterier bli lösta.. även utan självhändigt gjord chipsliknande godis..

Går man och väntar

på att uträtta det bästa

blir inget gjort.


Underbart..

061014_132848
höstväder idag..

Men jag måste erkänna att längtan efter snö infinner sig när jag ser sånt
här..

Änteligen..

.. jobbeveckan är slut.. o soffan lockar o pockar.. utmattad sällskapar jag med den en stund i förhoppning att jag ska få lura ett litet tag.. jodå, det blev allt en liten microlur för lokalväderprognosen har jag inget minne av att ha sett.. i och för sig så brukar jag ofta se vilket väder de lovar att det ska bli, men i nästa ögonblick har jag glömt det.. kanske har det att göra med att ingen bestämmer över vädret, TackoLov, o vädret visar sig när jag öppnar persiennerna i morgon..

Men det har skett under här.. lyfte mig i kragen o plockade, diskade, dammsög o torkade golvet.. korsitaket.. o så skrivarcirkelnbidraget..

Fast jag ska nog ställa klockan på 9 eller nåt sånt till i morgon eftersom jag lovat bästa jobbkompisens syster att låna min bil.. men då hinner jag äta långfrukost o sen lämna över bilnycklarna till henne.. sen kan jag lura i soffan ända till kvällen då det är dags för klubbdans..

O på söndag har jag blitt bjuden på middag.. röding o tantodlade mandelpotäter..

Livet är allt bra gött imellanåt.. speciellt när det doftar såpa överallt..

När jag gick i skolan..

så var det.. inte tillåtet att ha med sig miniräknare på lektionerna.. vi måsta också räcka upp handen om vi ville fröken något, för att prata utan tillåtelse var icke tillåtet.. I och för sig så kommer jag inte ihåg om det någonsin var någon som blev "straffad" för att ha pratat utan att ha fått godkännande från fröken..
Skolan jag tillbringade mina första år var en liten byskola mitt i byn.. tja, konstigt hade det väl varit om den råkat ligga mitt inne i stan eftersom jag bodde i en by utanför stan.. den finns visst fortfarande kvar..

Huset är lika rött som när jag gick där, liksom knutarna är lika vita.. asfalten ser dock mycket gråare ut.. men det är väl inte så konstigt, för den är ju 35 år äldre än då..

När jag gick i skolan var det inte.. tillåtet att vara inne på rasterna.. nej, ut o lek med er så ni får lite frisk luft.. och lärarna behövde sin rast.. och den tillbringade de i lärarrummet.. mm.. Lärarrummet var en förbjuden zon för oss elever.. det var knappt att vi vågade se på dörren dit, o att alls fundera på att knacka på för att fråga något.. huua mig.. då skulle det vara något livsviktigt som att någon skadat sig..

När jag gick i skolan var det inte.. tillåtet att mobba någon.. o i den lilla byskolan kunde det väl inte förekomma.. eller.. barnen kanske retades lite med varandra på rasten.. men mobbning, nej det kan vi väl aldrig tro..

En rast kommer hon ut på gården.. skolan har börjat för några veckor sedan.. molnen hänger lågt men det regnar inte.. tyst går hon runt på skolgården.. vem ska hon våga fråga om hon får vara med.. twisthopparna.. eller hopprepshopparna.. men det är bara de "stora" barnen hon ser.. de andra som känner sig lika ensamma som hon finns någonstans i periferin och hon ser dem inte.. I sin litenhet är hon rädd att göra fel.. fel gentemot klasskompisar... fel gentemot lärarna som sitter inne i sitt lärarrum.. det rum som, outtalat, är förbjudet område..

I tanken att hon ska gå till gräsmattan på baksidan av skolan går hon runt hörnet.. stannar och fryser i rörelsen.. det känns som att tiden, och hjärtat, stannar och det tar en evighet innan hon i ultrarapid vänder sig om o går åt andra hållet.. Inom sig hoppas hon att ingen av dem som var där såg henne, varken klasskompisarna eller brodern..
Synen kommer aldrig att försvinna från hennes näthinna.. Hennes bror stod där fasthållen av hennes klasskompisar.. skrattande drar de ner hans byxor o brister ut i gapskratt.. Deras skratt och broderns bön om att de ska sluta kommer att förfölja henne i drömmarna.. liksom frågan; Varför?

Varför gjorde du inget? Var det för att du tyckte att det var rätt åt honom som du aldrig kom överrens med? Var det för att du skämdes för att dina klasskompisar bar sig åt som de gjorde? Var det för att du inte vågade springa o knacka på dörren till lärarrummet? Var det för att du inbillade dig att "det var nog inte så farligt"? Eller var det för att du var rädd att de skulle ge sig på dig?

Ett entydigt svar är nog svårt att finna.. förmodligen spelar allt in.. Hon kan inte göra det minsta för att ändra något som har hänt.. men förhoppningsvis kan hon ändra sig själv och sluta vara så förbannat rädd att göra fel..

Mitt ämne till Josephine: Glaskupan..

Varje torsdag..

.. känns det som att jag mest har lust o åka direkt hem efter jobbet, hoppa över line dancen o lägga mig i soffan.. men det gör jag ju inte.. lite tack vare att jag som drog med mig L till kursen.. visst skulle hon klara sig utan mig men det är bra att ha lite press på sig.. speciellt när orken känns som bortblåst.. Fast var torsdag så kommer leendet smygande när vi börjar gå igenom danserna och sen dansar dem.. ibland blir det många variationer och vändningarna brukar glömma bort åt vilket håll de ska.. men det gör inget.. Idag fick vi lära oss en dans som heter Black coffe.. många snurrar o vändningar o till slut kände jag mig som en tesked som snurrat runt i kaffekoppen på tok för länge..

Första torsdagen blev det 4 danser: »
Honky Tonk Stomp » Cowboy Boogie » Grundy Gallop » County Line
Andra torsdagen 2 danser: » 1000 Years (or more) » Yankee Turnabout
Tredje 1: » Matador
Fjärde 1: » Ghost Train
O så idag 1 till dans: » Black Coffee
Men tro inte att vi bara dansar 1 dans/ torsdag.. alla de andra ska repeteras.. Jag måste faktikst erkänna att jag ibland parar ihop olika danser o steg.. men det gör inget för då blir det ännu en kul variation.. o ändå finns det över 28 000 koreograferade danser..

På lördag är det klubbdans o både L o jag är lite sugen att åka dit.. alltså inte för fortkörning utan till dansen.. 18,30 börjar det så tiden är det inget fel på.. hinner nog hem innan jag somnar för kvällen..

Line dancers never make mistakes, they do variations!

Variationer

Nästan..

.. en evighetsdag har det vart.. somnade i o för sig före 22 igår o har sovit hela natten.. även fast mensvärken molade, o molade.. men molande väckte den mig i morse.. värktabletter, gröt o kaffe.. o så hann jag med min alldeles egna personligt intima mensvärksmotaren.. jahupp, det var ingen värstamensontet så jag sprang glatt (? haha) ut till bussen o strålade när jag kom in på jobbet.. hmm.. strålade nog mest av trötthet tror jag.. korsryggen värkte och ytterlårbensmusklerna stramade.. stolen var obekväm o koncentrationen hade jag glömt hemma.. vid förmiddagsfikat tog jag en till tablett men den hjälpte inte och min personliga mensvärksmotare har jag ingen lust att praktisera på jobbet.. resten av dagen känns mest som en enda dimma.. tackade nej till tant M´s inbjudan med varma mackor och blåbärspaj.. tråkigt men att sitta o vara onärvarande är så hemskt oroligt att det bara kommer bli negativa känslor.. o när jag träffar henne vill jag vara närvarande..

Att ha molande värk & ont är tärande.. men jag är tacksam att det för det mesta bara är 1 dag i månaden.. och det finns de som har det värre.. o i morgon när jag vaknar kommer jag känna mig som en ny människa när det onda är borta.. o förhoppningsvis slipper jag ondet för alltid snart.. fast då kommer det väl nåt annat i stället.. Men det är ju en helt annan historia som jag ännu inte vet något om..

Förresten så är det underbart att åka buss till o från jobbet.. jag kan sitta o kika på de andra resenärerna om jag vill.. eller titta ut genom fönstret o vara frånvarande.. kom på i eftermiddag att bussen är ju ett perfekt ställe att flirta med någon.. förmodligen bor den åt samma håll som jag.. o då blir det ju inte så långt hem utifall det skulle bli nåt mer.. o om den alltid åker med samma tur som en själv så blir bussresan än mer framåtseende för jaget..
Fast jag ska nog vara liiite försiktig med vem jag börjar flirta.. för vem vet.. den kanske är lika tråkig som jag.. o nå tråkigheter vill jag inte vara med om.. men om det är någon som ler tillbaka så kan den ju inte vara tråkig.. hmm.. men jag ska nog bara le mot dem som sitter i andra änden av bussen.. lite avstånd behövs nog i början eftersom jag är lite skraj att släppa in männskor nära jaget..

Nu är det däremot dags för en date med en gammal vänlig vän.. J.B. väntar på mig..

Må era drömmar bli de skönaste minnena =o)

I valet..

.. och kvalet.. bio.. eller inte bio.. till slut blev det inte bio.. axlarna längtade hem till vetekudden.. fast nu hittar jag den inte..skumt.. jag hade den ju i helgen.. o jag trodde jag visste vars jag lagt den.. i och för så visste jag ju det då jag la den där jag la den.. på något bra ställe så jag skulle hitta den nästa gång.. pyttsan.. jag har letat överallt, till o med i kylskåp och frys.. garderober o byrålådor.. bortblåst.. kanske gammelhårbollen tog med sig den när han åkte i söndags.. fast det tror jag inte.. jag har nog för stor lägenhet som kan tappa bort saker här..
På hembussen satt jag o drömde om ett hett bad.. men jag har ju inget badkar.. undras om det finns hopfällbara badkar som man kan ta fram vid behov..

I dag på jobbet tappade tant M bort sin mat.. efter att ha letat överallt, som hon tyckte, i jobbköket så ropade hon på andra tant M o funderade på om det var hon som tagit maten.. sen öppnade hon ett köksskåp o där inne stod tallriken med maten.. o det var hon själv som ställt dit den.. Det är skönt att inte vara den ende som är förvirrad..

Idag fick jag de line dance-skivor jag beställt.. några låtar känner jag igen så nu kan jag börja öva på riktigt.. fast jag vet inte riktigt om jag ska lägga dansgolv på balkongen.. eller flytta ut soffa o TV dit o dansa inne i salongen.. fast om man tar små steg så behövs det inte speciellt många m2..

Så många jobb som vi fixat idag har vi aldrig förut gjort.. förra rekorddagen sa chefen att vi skulle gå ut o kka.. det har inte hänt än.. egentligen är jag inte så ledsen över det eftersom vi är en så liten grupp.. o utanför jobbet har vi inte många gemensamma pratsaker.. o så tycker jag att det räcker att umgås med dem på dagarna.. jag är väl lite osocial av mig.. och självisk.. för jag vill välja mitt eget sällskap på fritiden..

Såg dubbelavsnittet av Prison break igår.. Spännande var bara förnamnet.. nu ska den tydligen börja kl 22 på måndagar.. jahupp.. då förlorar de en tittare för att vara vaken till 23 avstår jag helst.. känner mig som en zombie dagen efter.. Men påstår jag att jag aldrig är uppe för länge så ljuger jag..

I kväll blir det dock inte en minut för länge.. trött o slut..  men 19,30 är en anings tidigt för min date med John Blund..

Tid och rum..

.. försvann i samma stund tangenterna trycktes ner.. eller rättare sagt, det lät som att de smektes av Peter Jablonski och Rebecca Goncalves-Barhams fingrar..  Först fick vi njuta av Sonat för fyra händer i D-Dur som W A Mozart skrev endast 14 år gammal.. Den var i 3 satser.. hmm.. sa mig inte speciellt mycket, novis som jag är.. har ju aldrig varit på en klassisk livekonsert.. o det var flera med mig som hade noll koll på vett & etikett när det gäller såna saker.. några började applådera första gången det blev tyst (alltså mellan 2 satser).. o visst hängde jag på.. men då muttrade en gammal man som jag satt bredvid; hrmpf, nu ska man inte applådera.. i andra satspausen satt jag blick stilla o sneglade på mannen.. ingen reaktion alls från han så jag var glad att jag hört han mutter.. Sen när tredje tystnaden kom så sa han barskt att nU är det dags att applådera.. o då tog både han o jag i för kung och fosterland..

Sen spelade Peter Scherzo nr 1, h-moll av F Chopin.. uppriktigt sagt så hamnade jag någonstans strax under taket.. o efter det spelade han 2 stycken tillsammans med Rebecca igen.. o så blev det ett extranummer också..

Mannen bredvid mig sa att det var en njutning att lyssna på dessa 2 pianokonstnärer, speciellt när ett så svårt stycke som Chopins spelades.. Jag kunde inte annat än hålla med honom,, att det var en njutning alltså,, svårigheterna i spelandet hade jag ingen aning om.. Jag är tacksam att jag fick platsen bredvid den mannen för det gjorde att jag fick lära mig lite vett & etikett i konsertsalen.. men det kan ju inte vara fel att applådera när det blir tyst för att visa sin uppskattning.. fast tystnaden hade nog varit en underbar tystnad.. o förresten så såg jag att både Peter och Rebecca log och uppskattade applåderna för båda 2 log..

När man åker på hundutställning o köper ett program så brukar det finnas en sida; Så här går det till på utställning, med förklaringar om de olika klasserna o vilka pris hundarna kan få.. jag tror jag ska föreslå nåt liknande till Norrlandsoperans program.. som exempelvis; Applåderar gör man när pianisten reser sig från pianopallen.. men då får man applådera så mycket man vill.. om pianisten däremot ramlar av pallen bör man ropa på hjälp.. det är inte rekommendabelt att springa fram o ge munmotmunhjälpen eftersom det då skulle kunna bli kaos på scen o flygeln skulle, i värsta fall, kunna skadas..

När jag köpte biljetten så hade jag ingen aning om vem Peter Jablonski var.. jag kände bara att jag ville njuta lite musik.. i programmet står det att han 1994 utsågs till Årets Svensk i Världen.. på samma lista finns även Ingvar Kamprad, Astrid Lindgren samt Sonia och Lennart Bernadotte.. 2005 fick han ur konungens hand motta en av de förnämaste kungliga medaljerna, "Litteris et Artibus", för ett långt och förtjänstfullt liv i konstens och kulturens förtjänst.

Jösta amalia vad jag har lärt mig mycket idag.. på bara några timmar.. o det var inte ett dugg farligt att, som novis, gå på norrlandsoperan.. tror bestämt att jag ska köpa fler biljetter dit..

Nyfniken..

Kan inte låta bli när jag hittar en personlighetstest hos Josephine..

Du är
Alice Bah

Trygghetsfaktor: 57 %
Du trivs i mitten, men du drar åt det trygga hållet. Nya upplevelser är bäst i efterhand, och bästa ögonblicket på charter-semestern är när du hämtar ut fotona från fotobutiken. Att kunna se tillbaka på ett minnesrikt liv är en planeringsfråga.
Lämpliga yrken: Arbetsförmedlare, Allmänreporter, Butiksinnehavare.

hmm.. kanske dags att jag skaffar mig en redig kamera då.. =o)


Morgonpromenad..

061007_081753

i
luft mättad av små små
små, nästan osynliga regndroppar

Löv lämnar glittrande
moderträdet
sjunger när de dalar
i de vindstilla vindarna
Samlas på marken
bildar underbara mönster

De höstgula björkarna
är vackra som tavlor

Sjön suger
lockar o ropar
Kom, jag är en spegel..
Jag ska visa Dig
Din vackraste sida
och på andra sidan finns solen..

Porlande pärlande
vackert som färgerna
bubblar leendet inom jaget
lutar huvudet
niger rart
- Nej tack, säger jaget, har inte tid till det
ska hem o äta frukost!

Nyfniken..Enligt dina svar i
frågeformuläret är du en...

 


Inåtvänd Upplevande Abstrakt Känslostyrd person
 I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i
de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du
är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag


|
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd

SÅDAN ÄR DU:


Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.


Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.


Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

© Copyright 2003 Zapera. Denna test är ovetenskaplig och skall endast
användas som underhållning.
Hmm.. htlm-koder är rena rama hieroglyfer för mig.. trodde jag kunde lite sånt ett tag.. men det var ju för 8 år sedan..
Men eftersom Du scrollat ända ner hit så är jag inte ensam om att vara nyfiken.. Gott!
Jag tackar
Nina som tipsade om detta!


Lutar mig..

tillbaka.. sluter ögonen och det blir nattsvart som siden.. innesluten.. i glädje som delar med sig.. i värme runt axlarna.. i liv som ligger med huvudet i knä på mig..

Jag glömmer aldrig Dina bruna ögon.. jag glömmer aldrig klangen i Ditt skratt..
Är det mig han sjunger om.. eller kanske någon Jag aldrig glömmer..

Balkongdörren står lite öppen.. kall höstluft smyger utefter golvet.. kryper upp i mitt knä.. huttrar lite..

Höstsvalkan känns befriande.. och jag kan själv välja att temperera mig med fårskinnstofflor.. fleecetröjor.. och långkallingar..

Livet är allt bra Underbart!

Innerligt..

..  TACKSAM att denna jobbedag till slut äntligen ändade.. halva dagen har jag känt mig otillräcklig för jag kan inte alltid trolla med knäna.. ett tag var det inte långt från tårarna... men det gick äver efter att jag ringt några positiva människor.. Men än en gång är det bevisat att vi inte orkar på bara 2 telefonmottagare.. Katastrofen som fick droppen att få bägaren att rinna över fixades till slut.. det var inte jag som gjorde det o det var väl det som fick mig att känna mig misslyckad.. Kunde jag gjort på något annat sätt.. kanske.. men just då hade jag inga andra val.. 

Ibland misstänker jag att jag har en felprogrammering i huvudet.. den ser, och försöker analysera, allt som gått fel för mig under dagen.. i och för sig så är felprogrammerningen inställd på att komma ihåg Allt som blivit fel i går, förrgår, förra veckan osv osv.. Det är en mycket allvarlig felprogrammering för det finns så väldigt mycket som har blivit Rätt!

Tll exempel så kom jag ihåg att ta bilen i morse.. och jag kom ihåg att åka o hämta Gammelhårbollen efter jobbet.. Jag kom ju också ihåg att betala P-avgiften så jag fick inga P-böter..
O så har jag, om jag tänker efter, gjort minst 50 brasaker på jobbet!

Stannade vid macken när jag hämtat Gammelhårbollen.. lång kö.. jag stannar upp o andas.. låter ögonen leva sitt eget liv.. de upptäcker en cd.. Gösta Linderholm.. minnen från när jag var nyutsläppt med färskt körkort i handen.. Rulla in en boll o låt den rulla.. o den låten var med.. från någonstans fylls jag av energi och i tanken så bubblar jag och sjunger.. hjular runt bland hyllorna.. blir ståendes i kön med ett leende på läpparna.. Tackar kassörskan och önskar henne en god helg!

Skyndar hem (men följer ändå hastighetsskyltarnas uppmaning :).. kortprommis.. o nu ska jag sjunga tillsammans med Gösta Linderholm:

Rulla in en boll och låt den rulla,
vi ska fixa till en riktig jubelfest.
Gitarren stäm, stråken kläm,
och glader han ska bli vår hedresgäst.
Vi ska hotta hela långa natten
och snudda stjärnorna som glimma upp i skyn.
Kom bubbelskratt i hundra watt.
Å vilken sanslöst härlig syn.

Glöm bort din ånger, hör ljuva sånger,
här ska dansas en och annan galen jigg.
All din längtan och förväntan
böljar ut som seglen på en brigg.

Rulla in en boll och låt den rulla,
vi ska fixa till en riktig jubelfest.
Gitarren stäm, stråken kläm,
och glader han ska bli vår hedersgäst.

Det är en märklig tid vi lever i,
man åker jjo-jo mellan skratt och gråt.
I en stenhård bister verlighet,
ja då behöver man en glader-spader-låt.
Skruva strängen på din bruna fela,
höj armen till en liderlig attack.
Se hur taglet yr. Ge fyr, ge fyr!
Nu dansar tråkigheten naken utan frack.

Glöm bort din ånger...

Det är en märklig tid vi lever i,
man åker jo-jo mellan skratt och gråt.
I en stenhård bister verklighet,
ja då behöver man en glader-spader-låt


I cd- häftet skriver han om hur låten kom till.. det var trångt o det behövdes något som livade upp stämningen.. Precis som jag just nu känner mig..

När jag googlar så hittar jag familjen
Linderholms hemsida.. både Lena och Gösta skänker mig underbart ögongodis.. bilder jag blir glad av..

Är glad och Tacksam att människor vill dela med sig av sin skaparglädje..

Nu ska jag lägga vetekudden över axlarna och luta mig tillbaka i soffan.. o goosa med en liten Gammelhårboll.. och bara vara här och nU!

Hjälplös..

.. sitter jag i soffan o ser katastrofer flimra förbi på nyheterna..
och text-TV:ns ord anfaller mig

Katastrofer, översvämningar, stormar, orkaner
människor som dör

Men de som blir kvar då

Människor
som blir slagna, ibland misshandlas
till
psykisk katastrof

Kaos!


Tack o lov för
uppfinnaren som
 Alexander Graham Bell

eller ska jag tacka
Antonio Santi Giuseppe Meucci

För mig spelar det ingen roll men för barnen som behöver en röst och tröst, kanske hjälp, så är jag glad uppfinningen uppfanns.. och att BRIS har sin hjälptelefon..

Farsan Baloo är en störtskön människa.. gillar hans initiativ med Solidaritetsbloggen..

Jag kan inte rädda Världen.. men jag kan dra mitt lilla halmstrå till stacken.. och det har jag gjort!

Det är skönt..

.. att åka buss för..

* Jag behöver inte tänka på att hålla mig ur vägen för alla som har bråttom o minst 2000kr till övers i plånboken.. fast jag blir ju liite avis på dem.. vill också ha flera tusen kronor i plånboken..

* Jag behöver inte tänka på högerreglar, filkörningar o blinkers.. fast min bil har blinkers, både till höger o vänster.. ja, till o med både bak o fram..

* Jag behöver inte tänka på oförudsedda människor som springer nakna på gatorna.. litar på att busschauffören är van dessa människor o kan väja åt rätt håll utan att tappa hakan.. eller köra på dessa människor..

* Jag behöver inte sitta på jobbet o fundilera på om jag kom ihåg att betala parkeringsavgiften.. men det är bra om jag har busskort eller åtminstonde pengar till en enkelbiljett..

* Jag behöver inte sitta på jobbet o fundilera på om cykeln blir stulen.. alternativet att ta upp cykeln på jobbet finns ju, men att ta upp en buss på jobbet.. nää, tror inte mina jobbkompisar skulle bli speciellt glada då.. däremot skulle de kanske få bevisat för sig att jag inte är som alla andra..

* Jag behöver inte sitta på jobbet o fundilera på om det blivit punka på cykeldäcken.. punka på bussdäck fixar, förhoppningsvis bussverkstan.. men jag hjälper gärna till eftersom jag tycker om hål som kan lagas manuellt..

* Jag behöver inte fundilera på om jag ska ha på mig regnkläder när jag går ut.. paraply som går fälla ihop åker gratis på bussen..

* Jag behöver inte fundilera på om jag behöver ta med mig regnkläder utifall det regnar när jag ska hem.. bussvänteplatsen tillhandahåller gratis tak..

* Jag behöver inte fundilera på vars bussen ska för på morognen har alla mina bussar samma stadsstation.. fast somnar jag kan jag hamna på andra sidan stan.. men jag går ju o lägg mig i tid så då behöver jag inte somna på bussen.. *peppar peppar*

Fast.. jag skulle gärna vilja ha bälten i bussen eftersom mina egna ju börjat bli en aanings trånga över lilla magen.. Äh, jag är nog bara lite kinkig.. för stadsbussar krockar ju inte.. o så åker dom sakta.. endast på 30- och 50-vägar..

Men hur som helst.. det är skönt att åka buss.. för då behöver jag inte vakna förrns jag är på jobbet..

Tiden går..

.., faktikst, fortare om man, Jag, kommer i säng i god tid på kvällen.. för när jag vaknar så känner jag mig bra mycket mer positiv än när jag ignorerat kudden längtan efter mig.. o så har jag mer energi till att bemota jobbiga, o då pratar jag VÄLdigt jobbiga kunder.. såna som ringar kvart innan 1000 o vill vi ska trolla fram ett 2-timmarsjobb 1000-1200.. Och det första de säger är;  -Jag behöver.. Då får jag lust att säga; - Jaha, och jag behöver ha den beställningen 2 dagar innan för att kunna göra ett bra jobb.. Men det säger jag ju inte.. men jag blir lite kort i svaret för jag kan inte prata bort 3 minuter av den tid jag har till förfogande för att trolla med knäna..

Mitt i kaoset fick jag ett samtal från en kvinna jag brukar ringa.. tog mig tid att lyssna på henne.. för utan dem jag ringer till har jag inget jobb, oavsett hur många som ringer mig.. hon hade några frågor och jag gjorde mitt bästa för att förklara.. sen frågade jag om jag fick fråga henne en sak.. det fick jag inte för hon var inte klar.. när hon fortsatte sa hon att hon blev glad när jag ringer.. hon sa att mina samtal o hur jag låter ger henne energi för jag låter så positiv och glad.. - Tack, säger jag, jag försöker vara så positiv som jag kan.. - Nej, jag tror inte att du försöker för det hörs att Du ÄR så, glad och positiv och att du bryr dig om! Jag kunde inte annat än säga; Tack! Men att jag låter som jag gör beror även på Dig!

Bemötande! Så viktigt för det fungerar inte när en kräver och kväver.. det är en tvåvägskommunikation.. ibland är det någon annan som lyfter.. ibland lyfter jag.. Det spelar inte så stor roll vilken som gör vad.. lyfter eller blir lyft.. om vi båda känner att vi har förtroendet för varandra.. respekterar varandra för dem vi är..

Den kvinnans samtal uppvägde en hel veckas VÄLdigt jobbiga kunder!

När det blir jobbigt o stressigt o dagen tar kaotiska vändningar som man inte ens kunnat drömma om.. då är det lätt att bli snäsig o vresig.. i alla fall för Jaget.. men en liten positivt komplimang kan rädda dagen för någon.. I morgon ska jag tala om för andra de positiva känslor jag får när jag ser eller träffar dem!

Längtar..

.. redan till helgen.. påminde jaget om att på söndag ska det njutas av Peter Jablonksi och Rebecca Goncalves- Barhams fingerfärdighet på piano.. o så nyss ringde ex-grannen o frågade om jag fortfarande ville låna gammelhårbollen..

Visst kommer jag ännu en helg bli väckt tidigt på morgnarna, men det gör inget.. en uppfriskande morognprommis, lång frukost o sen ska vi ligga o titta på filmer.. för fördelen med gammelhårbollen är att vi får plats båda 2 i soffan.. men så är han ju också bara ett halvt lejon..

Om jag lägger mig att sova tidigt på kvällarna så går nog veckan fortare.. inbillar jag mig i alla fall..

Premiäråkte..

.. buss till jobbet i morse.. lite nervöst var det allt för jag kan aldrig vara säker på att jag kliver på rätt buss.. hmm.. fast de flesta bussar är nog rätt så rätt.. bara jag som har lite resfeber imellanåt.. Men det är tur jag bor bara 1 hållplats från slut/börjanstationen för då finns det inte speciellt många felbussar att kliva på.. eller rättare sagt, det finns ju inga felbussar för mig.. fast det skulle ju bli lite tokigt o stå på fel sida vägen o bara åka 200 meter.. o sen måsta kliva av för att gå till hållplats 2 på min linje.. o om jag har riktigt mycket otur så hinner jag inte fram till min hållplats så då måste jag stå o vänta 2 minuter till nästa.. om jag har tur alltså.. har jag otur så blir det 15 minuters väntan.. Men 15-minutersväntan är jag van vid.. så var det innan jag flyttade.. alltså de gånger jag var i tid till bussen.. missade jag den bussen jag tänkt åka med fick jag vänta 80 minuter..

Jag gick ut 5 minuter innan bussen skulle komma.. hann kolla 7 gånger hur mycket pengar jag hade med mig.. läsa tidtabellen 6 gånger.. kolla klockan 17 gånger.. Men jag hann med den bussen jag tänkt åka med *glad* o bara 12 minuter tog det att komma ner på stan.. i morgon tror jag att ajg chansar o åker med direktbussen som går 35 över..

Hem tog jag bussen som gudiar runt universum o växthuset.. var nästan på väg att kliva av vid universum men eftersom jag inte visste om det var början eller slutet så avstod jag..

Det var i alla fall underbart att åka stadsbuss.. jag får ju reda på vars jag är o det brukar jag, lite till o från, inte ha någon aning om.. på länstrafiken har de inte alls samma service.. fast hur kuligt skulle det vara att hela tiden få reda på att man är på väg 363 hela tiden..

Jag ska absolut åka mer buss.. Uppriktigt sagt så är jag lite less på alla bilåkare som har på tok för mycket pengar.. ja, för det måste de ha.. varenda morgon jag tagit bilen så händer det att jag blir omkörd.. *huua mig* speciellt sen 1:a oktober.. då är det kostsamt att åka för fort.. o jag har inte de pengarna så jag fortsätter lunka på i den hastighet som står på skyltarna utefter vägen.. det blir mest ekonomiskt på det viset..

Från början..

061001_100304
.. satt jag skönt tillbakalutad i soffan.. äpplepajen var uppäten o kaffekoppen balanserade vid sidan av mig.. då kom lilltjejen, till höger, upp o satte sig bredvid mig.. sen klev gammeltanten över oss o la sig tillrätta på andra sidan.. vi myste ett bra tag.. ända till mitt högerben började domna bort.. sen låg de kvar en halvtimme till..

Ja, jag vet.. ingen vidare kvalitet på bilden.. men det är för att ingen ska råka kunna känn igen mig, blyg som jag är..

Minnet..

.. kan allt spela positiva spratt.. fundilerade idag på hur många månader som var kvar efter förra bildoktorn o misstänkte det i alla fall var 1 till.. Tog mod till mig o kollade den rödgröna röran hos min bredbandsleverantör.. 99,5% Grönt! Vågade mig på kolla kontot o denna månad var den sista.. så nu ska jag ringa o kolla hur mycket det kostar att byta olja, filter o kylarglykol.. Lite snäll vill jag ju vara med bilen min..

Strax är det en dokumentär på 2:an som jag vill se.. Livet efter brotten.. o så är det dags att fixa lite mat i magen.. det blir fisk idag med..
Du har väl hört att man blir inte intelligent av att äta fisk..  för det är ju de intelligenta som äter fisk.. =o)

Mångfaldig..

.. söndag..

Lejontjejerna försökte få upp mig redan vid 6- tiden men det vägrade jag.. - det är söndag, sa jag o vände på mig.. gammeltjejen (7 år) klev upp o utan pardon intog hon halva sängen.. la sig raklång med ryggen mot mig o buffade in mig mot väggen.. Om jag tänker, o känner, efter så är nog det ett av lejonens charmighetstecken.. de kommer o vill sitta, ligga, vara bredvid en o så glömmer de att de är stora.. en liten tik väger väl kring 50 kg o en stor hanne uppåt 70 kg.. De parkerar sig där de tycker det känns bra o råkar det bli bredvid/på mig så är det bara av kärlek de gör så.. råkar det bli vid en möbel som flyttar på sig, so what! Det blev ju bekvämare när möbeln anpassade sig efter lejonet.. Det är inte av storhetsvansinne de gör så här, utan de tror helt enkelt bara att de får plats där de tänkt sig..

Morgonpromenaden blev en blöt promenad eftersom det regnade.. efter halva promissen fick jag ett sms av L.. 3 timmars försening.. Mig gjorde det inget för då fick jag ju några extratimmar med tjejerna.. o jag mös så mycket jag kunde.. lockade ut varenda energipåfyllning som fanns.. När hon kom berättade hon att förseningen berodde på att  någon hade kastat sig framför tåget..
Vi satt o fikade lite äppelkaka o vaniljsås.. sen lånade hon ett paraply och gick hem i regnet.. tillsammans med sina bästa..

Tågolyckan fick mig lite låg.. tog en biltur.. tänkte och kände.. det kan hända vem som helst.. livslust som försvinner.. vad beror det på.. förlorad tro på mänskligheten.. mobbning i skola/på jobb.. oräkneliga negativa kommentarer som till sist får bägaren att rinna över o den sista lusten att finnas försvinner.. Omgivningen påverkar oss.. o det är inte bara reklam, utan allt bemötande.. .. o när jag tänker så hamnar jag i en konflikt med mig själv.. i mitt bemötande mot andra.. gör jag rätt som väljer bort vissa kontakter.. Jag vill inget något elakt, men jag Är elak i den människans ögon när jag väljer bort den.. jag förkastar o ratar något som den människan tror är bra..Vem är jag som inbillar mig att jag känner empati med vissa, men inte andra.. Vem är jag som inbillar mig att jag är ödmjuk.. Har jag alls någon rätt att ens försöka framställa mig som empatisk och ödmjuk..

När vi åt äppelpajen o vaniljsåsen spred sig doften i hela rummet.. det fick mig att tänka på doftminnen.. Vilka dofter har satt spår i mitt komihåg.. Det första jag tänkte på var doften av en valp.. trampdynorna från ett solvarmt lejon.. blöta lejon.. Behagliga doftminnen! För Mig!
Sommarlov.. hos farmor o farfar, tvåldoftande badrum.. nykokt kaffe.. hembakta mumma"hästar" (om man hade fantasi såg de ut som hästar, o jag tror det var kardemumma i dem)..farmorkramar har sin alldeles egen doft som aldrig går ur, inte ens efter 22 år..
Mormordoften.. den var skrämmande.. betydde att vi måste vara tysta o snälla.. Snälla i andras ögon! Kanske är det den rädslan som sitter kvar i "kära" mors minne.. o hon förväntar sig att jag ska ta efter henne.. och visst har jag gjort det länge.. alldeles för länge.. Jag skulle vilja ändra på henne för hennes skull, inte min.. nej, nu ljuger jag.. det är för min skull jag vill ändra på henne.. för jag saknar en närvarande, sympatisk, empatisk, ödmjuk människa som skulle kunna vara min vän..
Doftminnena från mitt liv som barn.. rök, parfym och öl..

Jo, jag inbillar mig att jag känner empati.. och ödmjukhet.. Trots, eller kanske Tack vare det, så har jag också rätt att säga nej till de som kräver och kväver den energin som jag har.. och det är min skyldighet, gentemot mig själv, att avstå möten med människor som är enbart energikvävande.. För den människa jag ska leva med resten av mitt liv är mig själv.. o då är det bra mycket behagligare att vara snäll med henne än att försöka tillfredställa andra för deras skull..

Lejontjejerna blev lit tokiga när L kom.. eller snarare själaglada.. Jag kände igen mig från mitt liv med vovsan.. min namne och jag är rätt lika.. jag är glad för hennes skull att ha såna Bästa som välkomnar henne.. o jag är tacksam att jag fick förtroendet att få ta hand om dem i helgen!  O kors i krysantemumen, det sa jag också till henne.. Modig jag!