Söndagsfrukost..

.. i sällskap med Mia Törnblom.. hon pratar om självkänsla.. i sin bok, Självkänsla nu!, tar hon upp många exempel.. en bok som jag bestämmer mig att jag ska köpa nästa vecka (uppdaterat; Har beställt från Adlibris.se.. billigare o jag får 20 dagar på mig att betala fakturan).. alltså när kontot har blivit påfyllt.. några rader om innehållet i den finns här!

Bland annat pratar Mia om att ge barn beröm.. att det ger barnet en förväntan om att det måste prestera för att duga.. allt, eller åtminstonde det mesta, handlar om att prestera något.. gunga högt.. rita fint.. mm mm.. själv har jag ju inga barn men har hört från mina föräldrar att jag var så duktig o lätt att ha att göra med eftersom jag, som liten, var så snäll o tyst.. och när farbror B tog varenda tillfälle i akt att träna mig på att gå så var jag sååÅ duktig.. Okej, de gjorde så gott de kunde.. o deras lära kom från deras föräldrar..
Mia pratade också lite om att man retar sig på någon.. och att man då vill ändra den människan till att vara något som man inte retar sig på.. Men den enda människa man kan ändra på är Sig själv! Andras beteende har vi inte den minsta makt att ändra på.. Så sant som det är sagt! Det är mycket som rör sig i jagets huvud o om jag fortsätter försöka förklara så blir det bara rörigt.. Så jag fortsätter nog bara att försöka göra jaget så gott som möjligt.. och flytta fokus från andras agerande till mitt eget.. Om sen andra inte tycker om det, såsom jag vet att vissa inte gör, så ska jag ändå respektera dem.. men deras martyrkappor får de allt behålla för sig själv!

"Självkänsla är mitt värde i mina egna ögon"

O så pratade de om mejl de fått om 10-åriga Adam som var med på lördagen.. missade det jag, men kollade på 4:ns hemsida o såg att han fått en ny lever.. så nu kan han, tack vare en donator, leva ett normalt liv.. Jag hoppas o önskar han får ett underbart liv.. Hittade också en länk till Livsviktigt.. och anmälde mig som donator.. Den dagen jag trillar av pinnen så kommer jag nog inte att ha någon nytta alls av mina organ.. så de får gärna använda dem.. förhoppningsvis så finns det något som de har nytta av..

Förmiddagen gick annars åt till tvättstugebesök.. nu är det bara att stoppa in kläderna i garderober o byrålådor.. sen tittade jag på Project Runaway.. intressant hur tävlingsinstinkten blir ett tunnelseende.. självcentrerat.. Man ska aldrig säga aldrig.. men att anmäla mig till nån TV-såpa tror jag inte att jag någonsin kommer göra.. Fast jag vet ju inte vad som händer i morgon..

Eftermiddagen tillbringade jag med tant M.. blev bjuden på middag.. - Det blir enkel mat för sånt kan jag bjuda dig på utan att skämmas.. det tog jag som en komplimang! Jag vill inte ha krusiduller o annat där jag känner mig ohemma.. Tycker mycket om tant M.. för jag kan vara mig själv när jag är hos henne..Ibland kommer jag på mig själv att fundera på vilket kroppsspråk jag har när jag träffar människor.. i en del möten så upptäcker jag att jag håller armarna i kors, skjuter fram axlarna o bildar en bubbla runt mig själv.. i andra möten öppnar jag upp armarna och välkomnar den andre.. Ofta så tar jag efter den andres kroppsspråk och speglar det den gör.. Det är intressant! I det obehagliga mötet har jag fruktansvärt svårt att öppna mig.. kanske går det ett par sekunder eller minuter.. men så fort jag slutar tänka på hur jag sitter, står, så är jag tillbaka i min inneslutande kokong..I mitt kroppsspråk har jag väldigt svårt att ljuga för andra.. men jag har ingen aning om de tänker på det eller inte.. Fast allt behöver man, Jag, inte ha reda på heller! Ibland är det gott att vara bara ovetande..

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Vad heter boken? Verkar intressant.

Postat av: Excessa

Oooppsi.. tappade lite info på vägen.. ska uppdater inlägget..
Boken heter Självkänsla nu! o så finns det en fortsättning på den..
Beställde nyss båda som cd-bok från adlibris.se.. så om 2-3-4 dagar kommer jag bli lite otillgänglig..

2006-10-15 @ 22:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback