Har väntat..

.. i nästan 1 månad på att stafettpinnen ska komma till mig.. o tankarna har vindlat ikring.. ska övertagandet bli lyckat.. o kommer jag att på min sträcka klara av att undvika gropar o stup.. för att sen tillräckligt fantasifullt kunna överlämna pinnen till nästa deltagare..

Jag tror att överlämnadet känns himskast.. eller också inbillar jag mig bara.. mina egna förväntningar o krav på mig själv blir stora.. större än vad jag orkar så jag lägger ner dem.. försöker i alla fall..

I dag upptäckte jag att jag vill vara alert i helgen.. kanske får jag pinnen redan imorgon.. men allra senast på söndag.. o när jag får den ahr jag 3 dagar på mig att förvara
stafettpinnen..

Upptäckte ikväll att Norge även har sin egen stafett.. Kul! Och en annan dag ska jag träna på norska..

Massa ohyra..

.. har börjat kommenterar ett av mina inlägg.. lägger in länkar av den mer konstiga typen.. jag vågar inte klicka på dem för vem vet vars jag kommer i så fall.. Nu har jag tagit bort kommentarorsfunktionen i just det inlägget så vi får välan se om de dyker upp någon annanstans.. Jag vill inte ha skumma saker.. för jag känner mig tillräckligt skum själv.. igår till exempel hade jag glömt bort vad 3 svarta prickar på en gul skylt vid ett övergångsställe betyder.. eller har jag kanske blandat ihop den med 5 svarta prickar.. Fast det är väldigt sällan jag sett de skyltarna.. troligen är det väldigt många år sedan sist.. Idag på lunchen när jag var ut o blåste igenom hjärnan kom jag på det.. o jag ville genast sjunka genom jorden.. men det gick ju inte eftersom jag är på tok för lätt..

Arbetsbelastningen på jobbet har varit något mindre idag för grannkontoret i söderdelen av landet, har hjälp till.. de har gjort ett jättejobb och jag är glad att jag kom ihåg att tacka dem idag..

Chefen tyckte att det hade varit lugnt idag.. eeeh.. och jag tror att jag har varit inloggad nästan hela tiden.. hmm.. ja, just det.. jag har bara påminnt henne 3 gånger idag.. men det har jag gjort utan irritation i rösten och kanske är det därför hon inte kommer ihåg det...

Vi blev 3 jobbkompisar som var på bio o såg Offside.. om relationer i en liten by.. kände igen mig i rätt mycket.. det är inte den djupaste filmen jag sett men idag var jag inte ute efter djup.. Många skratt av igenkännande blev det.. som till exempel de svengelska översättningarna.. o just nu känner jag mig som rena rama energimaskninen..


Förut har jag mest sett ryslare o skräcklisar.. kanske för att jag fått en känsloigenkännande i de filmerna.. Nu däremot, längtar jag till nästa komedi.. o några dagar innan ska jag hänga en stor skylt på jobbet o be alla de som vill och kan följa med.. för biosällskap är trevligt!

Jag är glad att det är fredag i morgon.. fredagar är lugnare på jobbet.. ex-grannen kommer hit med gammelhårbollen.. o jag är bjuden på sill- och surströmmingsmiddag hos tant M.. första tant M kommer också dit och ett av biosällskapet från idag.. o kanske några till.. jag vet inte.. Gammelhårbollen kan inte komma in eftersom det är allergiker med men han får ligga ute på gräsmattan o mysa istället..

12o varmt i morse.. sista augusti.. och just nu när klockan är 21:30 är det 17:1o ute.. i skuggan alltså.. jag är trött men ser ändå ljust på morgondagen.. Ja, idag har, också, varit en skön dag..

Minsann.. jag tycker nästan det känns som att jag sitter på cykeln o bara susar nerför backen.. kanske dax försöka fälla ut paraplyt så kanske jag lyfter..


Ibland så går..

.. det upp.. o ibland så går det ner.. i alla fall dessa evinnerliga valröstarundersökningar.. i nästan varendaste en av nyhetssändningarna så visar de staplar i olika färger.. Mig har de däremot inte en endaste liten gång, frågat vad jag skall rösta på..

Tänk om de däringa valstaplarna är som bantarreklam.. alltså försöker få valkanditaterna till att prestera något som de hoppas ska gå hem..

Själv har jag inte den minstaste aning om vad jag ska göra.. Har flera kompisar som jobbar inom vård och det känns som att det ligger varmt om hjärtat.. neddragningarna har varit stora.. o enligt deras chefer, nödvändiga.. men hur länge ska man måsta dra enr.. ska gamlingar hjälpa varandra istället för personal.. o på akuten kanske man kan ställa en låda där den som kommer in kan ställa sig upp o berätta om den är specialist på nån huskur.. eller till exempel har erfarenhet av en del saker.. o så kan den hjälpa andra som kommit till akuten.. o förhoppningsvis är det någon som har erfarenhet om det som någon annan söker för..

Undviker det mesta som har med valet att göra.. fast ibland så lyssnar jag.. men förståndig blir jag inte.. tycker mest att de bjäbbar på om hur andra misskött sina åliggande.. eller också så är det bara så att jag inte har den terminologin som behövs för att förstå de däringa som talar..

Fast i radion, på Rixfm, brukar det dyka upp en reklamjingel från ett parti.. o den låter rätt trevlig.. o kanske är det den som får mig att välja i år..

Återigen..

.. en nästankatastrofdag på jobbet.. TackoLov att ett kontor söderöver kunde hjälpa oss på eftermiddagen.. men det är ändå bara det mest akuta vi hinner med.. framförhållningen på nästa vecka är minimal.. hittade flera stora jobb på tisdag, onsdag o torsdag som inte ens var påbörjat.. och det är icke så smart att vänta till måndag o fixa dem eftersom jag måste fixa resor för de arbetena..
En gång så tittade jag på telefonstatistiken.. ojojoj.. 4 i kö.. o med tanke på att ett samtal tar ett par minuter så blev jag en anings irriterad eftersom det bara var jag som var inloggad.. Men istället för att sitta o reta upp mig bad jag kunden vänta o gick o sa att hon måsta logga in..

Förmodligen glömmer hon bort inloggningen på grund av att hon är stressad.. jag känner ju det själv också.. skygglapparna kryper sakta ihop och till slut är man inne mitt i tunnelseendet.. stirrar sig blind på bildskärmen samtidigt som det blir kortslutning i hjärnkontoret.. Såna gånger hjälper det föga att fortsätta stirra på skärmen.. själv brukar jag resa på mig o gå ut 3 minuter.. och det gör faktist nytta.. kanske är det vinden som blåser rent skallen.. eller också kommer blodcirkulationen igång o ger hjärnkontoret en liten syrekick..

I morgon kanske jag hinner sortera in de faxbeställningar som kommit i veckan.. just nu ligger de i en enda kaotisk hög.. Jag tycker inte om att hålla på med papper o sortera dem.. Hemma sorterar jag papper i olika högar.. det funkar för mig.. men det funkar inte speciellt bra på jobbet eftersom andra behöver tillgång till dessa papir.. o dom andra jobbkompisarna är inga pappershögsmänniskor..

Pappershögarna hemma kommer att växa lite mindre fort i framtiden.. har anmält ett par räkningar till att få elektronisk faktura.. en helt underbar teknik.. jag behöver inte hålla reda på vars jag lägger räkningarna.. inte heller betalningsdag.. o jag får automatisk påminnelse när jag loggar in på banken..

Ja, dagen idag har oxå vart en underbar dag..

Besökte Mekonomen..

.. och storhandlade idag.. det blev 2 hela lampor à 36kr/st.. Jag är glad att jag hade nummerplåten med mig för det underlättar väldans mycket.. i alla fall när man inte vet riktigt vad man vill ha.. eller rättare sagt när man inte är riktigt säker på vad man har för bil.. Det fanns flera olika sorters lampor att välja på men jag fick ett par som lyser 30%mer.. hmm.. mer än vaddå..? Äschan då, det spelar ingen roll för när jag har bytt lampor kommer jag att se 30% bättre ut.. o det kostade mig endast 72kr..

Önskar att jag även hade köpt en flugsmälla.. har en sällsynt sådan här nu som är väldigt irriterande.. tidningar fungerar ju rätt bra de med.. och de finns nästan jämt till hands..

I sommar har det varit många rapporteringar om att getingar svärmar i otal överallt.. själv har jag knappt sett en enda en.. vilket jag är väldigt Tacksam för.. tycker inte alls om getingar.. inbillar mig att jag har blivit allergisk mot såna stick efter det jag fick när jag gick i 3:an.. under hakan stack den.. o det gjorde ont.. Fast jag fick bara en liten bula.. så nästa blir nog bautastor..

Jag är också Tacksam att jobbedagen är över.. idag var värre än igår.. Jag tror att 6 av arbetstimmarna var endast ingående samtal.. o av dessa behövde 4 timmar fixas omedelbart.. Förhoppningsvis kommer imorgon att bli en anings lugnare.. Fick ett sms av bästajobbkompisen.. hon hade försökt ringa flera gånger med det var hela tiden upptaget.. konstigt.. hon VAB:ar imorgon också.. Jag stöder henne helt o fullt i det beslutet!

T brukar ibland skicka sms med lejonets dagshoroskop.. fast det är ju från Sthlm City så jag vet itne om det stämmer här uppe.. idag stod det: Du är duktig på jobbet, men tyvärr får du alldeles för lite uppskattning och beröm. Egentligen får du inte ens en kommentar. Be om det!
mm.. det stämmer.. i alla fall det där om att få för lite uppskattning och beröm.. o jag är precis likadan..
Men.. idag blev jag stoppad av en jobbkompis och jag blev berömmad för att ha en jättebra telefonröst.. lugn och behaglig är den.. Tack sa jag, log och växte lite.. I morgon ska jag göra mitt bästa för att få någon annan att växa lite..

I kväll planerar jag att göra kudden sällskap väldigt tidigt.. Ska bara rensa en grillad kyckling o blanda med Hawaiaan Sweet &sour-sås.. o koka lite ris till det.. o vipps så har jag gjort mig ett par lunchlådor..

Ja, dagen idag har nog mest varit en bra dag..

En underbar..

.. återförening hittade jag hos Som om livet är enkelt..

En man (?) som jag tänkte på senaste helgen.. då kände jag saknad o funderade på vart han tagit vägen.. har ju inte sett till honom på väldigt länge..


La Linea 07
Uploaded by cymru


La linea.. eller på svenska.. Linus på linjen!


Nostalgisugen? Klicka här.. eller här.. *Keep Smiling!*

Tacksam..

.. att jobbedagen idag är slut!

Bästa jobbkompisen VAB:ade.. och gjorde hon helt rätt i, för barnen och deras trygghet ska komma i första hand..

Fast dagen har känts som en katastrof.. många gånger var jag ensam på inkommande telefonlinje eftersom inloggningen glömdes bort.. och oj vad det har ringt.. emellanåt fick jag påminna mig om att jag skulle andas.. Flera gånger var jag på väg att skrika rätt ut Logga in för h-vete.. men det hann jag inte eftersom telefonen ringde.. Men det är inte bra att vänta o vänta.. o vänta lite till och hoppas att människan ska inse att något är fel.. Så imorgon ska jag gå in o säga till på en gång.. då slipper jag min egen irritation och förhoppningsvis kommer jag att hinna andas lite mer..

Mötte G i morse och han sken som en sol.. lördagstravet, som jag trodde blev endast 6 rätt, hade blitt 7 rätt.. Nice! Så alla som hade en travspelsandel rusade naturligtvis ut till alla resebyråer runt om i stan.. Äschan då.. ingen byrå hade några jordenruntresor för dryga 100-lappen.. inte ens en begagnad jordenruntresa gick att uppbringa..


Grattiskortet o telefonsamtalet gjorde att kontrollbehovet väcktes igen.. fick ett mejl med en uppmaning om att jag kan väl höra av mig.. Till vett o etikett hör väl till att tacka om man får något, så det ska jag göra.. Men jag vägrar att återgå till gårdagens beteenden! Visst känns det jobbigt att börja om igen, men min egen magkänsla börjar bli lite behaglig nu..

Hon inbillar sig att

Spratteldockan inte mer finns

och repet av tjära ligger utslängt på tippen


tippen som ligger på andra sidan

telefonen

så nära till hands


men för repet av tjära finns ingen mer plats

i magen, där det förut bodde


Repet av tjära har ersatts

av välbehagligt dunbolster och

bomull


Det behövs inte mycket för att gamla beteenden ska vakna till liv.. men har jag tagit mig igenom det en gång förut så går det, förhoppningsvis, igen..

På torsdag blir det bio med några jobbkompisar.. Offside.. förhoppningsvis blir det några skratt.. eller i alla fall ett par leenden.. leenden i gott sällskap..

O glad blev jag när jag idag fick inbjudan till surströmmingsmiddag på lördag.. fast jag äter inte så mye surströmming.. jag blir istället bjuden på sill.. o det tycker jag mycket om.. Fast sällskapet, tant M och M, tycker jag nog än mer om.. o M&M är ju rena rama godiset..

Idag är jag Tacksam.. att dagen idag.. vart prexis som den blev..


Är pengar..

.. lika med lycka? Eller blir man lyckligare med en förmögenhet i fickan..

Nja, jag är lite tveksam.. visst vill jag vinna några kronor.. spelar 1 tjuga per vecka på travet tillsammans med ett gäng andra som också önskar sig lite tillskott i kassan..

115 miljarder euro .. ett högt pris att betala för att sortera ut hyenorna från de verkliga vännerna..

Inga Måste..

.. har inte haft någonting att säga till om i helgen..

I o för sig så har jag väl aldrig bjudit hit henne, men hon brukar smyga sig in allt emellanåt.. förmodligen när jag går in eller ut genom dörren.. Det spelar ingen roll hur snabb jag är, hon är snabbare..
De dagar jag inte har lust att gå ut så klättrar hon nog upp på balkongen o slinker in genom den öppna balkongdörren.. Ibland fundilerar jag på att öppna balkongdörren helt o sen täcka öppningen med gladpack o fånga henne.. för om man springer rätt in i gladpack så blir man nog fast för gott..

I gamla lägenheten så tror jag att hon ibland kom in när jag öppnade vattenkran.. speciellt kran i köket.. Jag brukade ibland hitta henne i diskhon hyttande med pekfingret.. Idag har jag spolat vatten i blandat diskmedel i den så jag hoppas hon har flytväst på sig för hon kommer att få simma till en annan dag..

Däremot har jag gjort en sak som Inga Måste inte hade det minsta med att göra.. lagade ramen till förstavovsans förstoring o har hängt henne på väggen..  så nu har hon fått sin plats..
Andravovsan däremot fundilerar fortfarande på vars hon vill ha sin plats.. att fundilera var hennes liv.. ska jag eller ska jag inte lyda matte.. jag låter henne fundilera tills hon har bestämt sig.. o det kan Inga Måste inte ändra på.. för i helgen var bara Ville Vila inbjuden.. Ett mycket mysigt sällskap som jag varmt kan rekommendera..Ödetorpet..

.. fick en berättelse.. om svåra tider.. frånvarande far.. o mor som gjorde vad hon kunde.. men en midsommarafton på -30-talet förändrade livet för alla.. några timmar av dans o skratt blir droppen som får bägaren att rinna över.. och modern bestämmer att barnen ska omhändertas eftersom de kommit hem för sent..

Jag får följa med på en resa genom livet.. tar del av ensamhet.. men också envishet och livsvilja.. 25 års inlåsning på anstalter eftersom överhuvuden ansåg henne sinnesslö..

Jag försvinner in i berättelsen o försöker känna det hon känner..

Sinnesslö för att hon inte gjorde som det passade sig.. så som andra tyckte det skulle vara..
Ser kort från förr.. o jag ser en söt och glad tös.. en som vill dansa och sjunga.. äta äpplen vackra som röda rosor..

Efter 28 år sätter läkaren ett pris på hennes frihet.. sterilisering.. för du är sinnesslö.. och sinnesslöa ska inte ha barn.. Så fruktansvärt grymt.. 

Till slut kommer äntligen ett brev.. mamman behöver dottern till att hjälpa till med vedhuggning, matlagning, städning och gud vet vad..
Min första känsla är så stark.. förbannade kärring tänker jag.. var var Du dessa år din dotter var borta.. inga besök.. inte ens ett vykort skickade du.. men nu passar det när du inte orkar själv..
Men jag förstår berätterskan.. hennes glädje att äntligen komma ut från anstalten som tagit 25 år av hennes liv..

I filmen går hon med kutig rygg och högerknät har varit svullet i 30 år..
o för några år sedan fick hon ersättning från staten för att de steriliserat henne.. då köpte hon en radio med kassett- o cdspelare..
Och idag får hon samla på vackra saker.. sånt som hon inte ens fick se på under de 25 år hon var inlåst.. Hon har mycket att ta igen.. och det gör hon med råge..

Det kallar jag Livsvilja!

Religiös..?

Hittade en test hos Nina.. o nyfniken som jag är så kunde jag inte låta bli..

You scored as Paganism. Your beliefs are most closely aligned with those of paganism, Wicca, or a similar earth-based religion. You may also follow a Native American religion.


Which religion is the right one for you?   created with QuizFarm.com

Paganism

75%

Buddhism

71%

agnosticism

67%

Satanism

67%

Hinduism

54%

atheism

54%

Judaism

33%

Christianity

33%

Islam

29%

Which religion is the right one for you?
created with QuizFarm.com

Djungelboken..

.. har jag sett oräkneliga gånger.. o Baloo är lika skön varendaste gång.. Jag kommer nog aldrig att bli för stor för Djungelboken..

Kanske är det därför som jag gillar farsan-Baloo och hans idé.. 
Solidaritetsbloggen.. Ett underbar initiativ helt enkelt.. för vem behöver inte en liten knuff i rätt riktning ibland..

En massa fördelar är det också..

För det första så är det ingen bindningstid.. o det är frivilligt att vara med..
Ingen pappersreklam kommer i brevlådan som sen kastas bort..
Man inte fundera på vars ens eventuella bidrag ska gå..
o så har farsan-Baloo koll på hur mycket som kommer in varje omgång och det berättar han i bloggen..

Jag är på tok för liten för att rädda världen alldeles själv.. men många bäckar små blir till slut en hel å..

Ibland....


                     
anders johansson

                     
                     
free Lyrics

ECPAT 10 år

ECPAT


.. hmm.. om jag pumpar cykeln så kanske jag evenuellt kommer ner en vända.. men gör jag inte det så kommer jag i alla fall att tänka på er som är där.. o vara lite avis..


På söndag..

.. skulle jag vilja bo i Stockholm.. nära Kungsträdgården.. fast bodde jag på andra sidan stan skulle jag ju kunna ta tunnelbanan.. eller en buss.. eller nåt annat som transporterar människor.. till just Kungsträdgården..

ECPAT firar sitt 10-årsjubileum..

Skickade ett sms till T, som bor strax utanför storstan, o tipsade om evenemanget.. han visste inte vad ECPAT var och det gav mig en tankeställare.. Var har jag fått reda på det.. jag tror inte att det är via pappersreklam.. snarare datoranvändandet.. Alla har inte tillgång till dator.. ibland kanske man kan låna på biblioteket.. o att skicka ut reklam kostar nog mängder med kronor.. sånt är det nog bara spel/lotteriföretag som kan kosta på sig..

Jag kanske tycker det är den naturligaste sak i världen att känna till en sak.. men det betyder inte att alla andra vet om detsamma.. så oavsett hur naturligt jag tycker en sak är.. så är det bara mitt vetande som jag har tillgång till.. från andra..

ECPAT bildades 1996 på Världskongressen mot kommersiell exploatering av barn i Stockholm med representanter för 122 av världens regeringar.
ECPAT arbetar med att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel: barnpornografi, trafficking och barnsexturism.

ECPAT Sverige är en svensk underavdelning till ECPAT International och ingår i organisationens internationella nätverk med aktiv representation i över 70 länder. Det finns starka skäl till att ECPAT Sverige behövs.

Den viktigaste spridningen av ideella föreningar kanske är ord som sprids från människa till  människa..
och det har ingenting med intelligens eller dumhet att göra när man inte känner till en sak, som man inte vet om..

Hur händig..

.. är jag tro.. Skulle vilja bygga en loftsäng i sovalkoven.. då skulle jag få plats med datorn under den.. o så en mysig läshörna också kanske.. Har kikat lite på hur man skulle kunna göra men det blir ju så snabla många hål i väggen.. i och för sig så kanske de behövs.. i alla fall om man inte vill ligga i en säng som gungar som om man var på de sju haven.. Har aldrig haft problem att sova de gånger jag varit på sjön,, när jag var ung vill säga.. kanske berodde det på att jag själv gungade lika mycket,, eller kanske till o med mer.. numer är jag sällan på sjön o gungar i stort sett aldrig runt.. förutom med rumpan då.. o magen gungar ibland när jag är riktigt mätt.. men det är ju rätt behagligt gung som jag ofta känner att somna till..

Var förbi Jysk efter jobbet.. tittade på en säng som kändes rätt ok att sova i.. månntro man får testsova hos dem en natt.. för hur ska man annars kunna veta om den är skön eller inte.. om man köper en säng o tar bort omslaget så får man inte lämna tillbaka den.. och hur ska man kunna känna om sängen är skön att sova i när det är en massa plast prasslar när man testsover..

Utökade mitt lakansförråd  alla fall men när jag kom hem så var tvättstugan upptagen ikväll.. eller rättare sagt den skulle vara upptagen.. när jag var o tittade nyss, 1,5 timme in på tvättpasset, så var maskinerna tomma.. så jag var göörfräck o snodde dem.. maskinerna alltså.. så nu står de här bredvid mig o snurrar o tvättar mina nya lakan så jag kan bädda nytt ikväll..

Egentligen tycker jag inte om att sno maskiner men det står att om tvättpasset inte börjat användas inom 1 timme så är det fritt fram för andra.. Men tänk om det hänt förseningar o detta var enda tiden den människan kunde tvätta innan nästa månad.. då behöver ju verkligen den människan den sista timmen.. Fast den människan kan få tamitt pass imorgon kväll som jag ju inte kommer att behöva..

I dag var det lite lugnare på jobbet.. vi hann andas emellanåt.. Veckan har gått otroligt fort.. känns ju nästan som det nyss var måndag.. så kanske stämmer det att tiden går fortare när man har roligt, för det har vart många leenden i veckan, både fådda o gedda..

Uppdaterat:
Mina värsta föraningar sannades.. tvättstugepassägaren hade ju naturligtvis varit dit efter jag lagt i maskinerna.. men jag tror, och hoppas, att h*n är som jag.. Tänkte.. oooppsi, sånt som händer.. o tar en ny tid ena annan dag..
Själv har jag nyrenbäddat o kommer, förhoppningsvis, sova gott i natt.. i värsta fall kommer väl maran o hälsar på men det gör inte så mye eftersom jag får somna om ända till måndag morgon..

Läste..

.. på tok för länge igårkväll så i morse ville jag helst ligga kvar i sängen.. somna om ett par timmar.. resultatet från gårdagens läsning gjorde att det kändes som att blodet hade bytts ut till sirap.. och jag rörde mig som om jaget var ett segt gammalt tuggummi.. Men Tack vare en massa leenden o skratt har dagen gått som smort..

På lunchen satt jag o åt med S.. hon berättade om hennes o barnens resa till Kina.. mest om resan dit.. den var spännade och orolig.. jag kände hur jag levde mig in i hennes berättelse och både mitt kroppsspråk och ansiktsuttryck visade nog det.. S har en närvaro när hon berättar som tar tag i mig.. och det hon säger känns som att det kommer ända inifrån..

Har funderat lite över vilka människor som känns närvarande och vilka som är någon annastans.. alltså som jag känner det.. Kanske beror det på hur djupt människorna andas.. om de hinner ta några andetag mellan orden.. Har det att göra med om de gör små pauser för att hämta orden som ligger långt där inne..
Har det här med att man säger att man känner sig på samma våglängde som någon.. att göra med hur man andas.. att man låter pauserna få vara pauser utan att avbryta den andre..

Andetagsdjupen kan variera.. är man, Jag, stressad så får jag en helt annan syretillförsel..o våglängden har inte den minsta aning om vartåt det lutar.. och då är det inte konstigt om tryggheten far all världens väg.. hmm.. undrar hur många olika våglängder det finns.. fast det spelar ingen roll.. det är gott att olikheterna finns..

Trots tröttheten så känner jag att jag har energi.. kanske tack vare att jag valde göra det Jag ville under semestern.. men jag ska försöka vara varsam med den.. för oavsett vad fysikerna säger så är i alla fall min energi begränsad.. och i kväll ska jag bara läsa ett par sidor i boken.. sen är den slut..

Trög start..

.. i morse.. och jag vaknade med en chock när klockan ringde.. inte redan väl.. mitt i natten.. Andra klockan ringde strax efter så det var nog morgon.. ladda perkulator.. koka gröt.. äta.. dricka kaffe.. vispa grädde.. Vakna.. Jaaa, idag blir nog en bra dag.. Sjunga.. Nää.. gnola lite.. lee.. hoppas o önskar bakverken smakar.. smakar lite gott..

- Fyller du år? - Nä, jag fick bara ett "ryck" o bakade lite för att testa om ugnen fungerar.. o så är det gott med något gott till kaffet.. fast litegrann fyller jag ju..

Lite gott till kaffet gav många leenden.. o några kramar.. varma av omtanke..

Några säger det är svårt att göra rulltårtor.. ja, nästan omöjliga att lyckas med.. Jag är nästan på väg att säga att det är ju hur lätt som helst.. och att det bara är att ta vad man har till fyllning.. hinner hindra orden från att komma ut.. för morgonens meningar återupplevs.. - Jamen du har ju i alla fall haft varmt och skönt på semestern!!! - Nej, det har jag inte för jag mår inte bra när det är sÅ varmt!!!  - Oj.. nämen det är ju inte kul..

Jag är glad att jag täppte till truten på mig själv.. rulltårtor är inte hela livet.. o de är nog bra på något annat, som inte jag kan..

O för den delen så är det inte långt kvar innan minusgraderna hälsar en God morgon!

Håll fast..

Håll fast
allt vad du kan

vad du än gör
släpp INTE taget

Håll fast
håll Fast
Håll förbannat Fast
o låt inte någon smita
ens försöka

Håll fAst
med alla medel
kvittra om Dina
besvikelse-
tårar

men kom ihåg att du
Aldrig aldriG
ALDRIG
får visa dem

vinka istället med bankbok
och checkhäfte
mutor, pengar och
gåvor Du värdesätter

Man kan inte köpa
kärlek
för pengar
men det är nog en myt

så Håll Fast
Håll förbannat mycket faST

Släpper du taget så kanske
dU
dör
o vem ska då ta hand om dig

så håll fast
Håll förbanant väldigt Fast
släpper du
tappar du kontrollen
över ditt eget liv
så Håll faST
Håll förbanant mycket fASt


© Excessa


3 st..

.. rulltårtor blev det.. 2 vanliga.. en med hallon&blåbär och en med krossad ananas.. o en chokladrulltårta med mosad fruktcocktail.. Fulla med vitaminer är dom..

o så tar jag med vispad grädda som klicken över var skiva till eftermiddagsfikat imorgon..

Rena rama bakelserna blir det..

Fast jag har inte testsmakat på en endaste av dem så jobbkompisarna kanske kommer grina illa.. men det gör inte så mycket.. för de kommer i alla fall att komma ihåg mig.. ;-)

En fadd..

.. eftersmak infinner sig efter telefonsamtalet.. o kvittrandet ringer fortfarande i öronen.. o det låter så,, ytligt,, nästan falskt.. kvittrar, kvittrar, kvittrar.. - Ja, jag väntade att du skulle ringa.. o jag har fått kortet men det kom redan igår.. men nu pratar dom så mycket här så jag ringer imorgon så vi riktigt får praataa..

Plikten är uppfylld.. och imorgon kommer jag att vara väldigt upptagen.. liksom i övermorgon och dagen efter den..

Det är svårt.. så här gör man inte.. så här får man inte känna.. blodsband är ju tjockare och heligare än vatten..

Men utan vatten överlever ingen speciellt länge..

Kontakten finns där inte.. har aldrig funnits..

Man kan måla om ett hus varendaste år.. för det är den som syns.. medans insidan rasar o blir ett enda kaos..


Famlade chockad..

.. efter ringklockan i morse.. huua mig vad den lät illa.. vaknade gjorde jag i alla fall.. när jag kokade frukostgröten var jag tvungen att kika på måttfördelningen.. men duschen hittade jag liksom rena kläder.. och cykeln fungerade.. tackade den ängel som viskat att jag skulle fixa bromsarna eftersom de verkligen behövdes.. studenter och semesterfirare hade vaknat o många cyklar bitvis samma väg som jag.. cykelvägen kändes nästan som rena rama E4:an med noll hastighetsbegränsning.. hmm.. nu överdriver jag nog en aaanings littegrann..

Jobbedagen började rätt lugnt för vi kom inte in i programmet.. sen kom C rätt vad det var in men inte jag.. hmm.. starta om.. starta om.. OOoppsi.. det gick betydligt bättre när jag öppnade Rätt program.. o sen var det bara att köra i 110.. vardagen mötte mig.. lite tafflig kände jag mig men när jag förklarade varför så förstod de flesta..

När jag började ringa så fick jag många leenden och Välkommen tillbaka! Åh, så glad jag blev.. och kunder var tacksamma för att jag kunde hjälpa dem på 5 minuter..
Rätt vad det är så känner jag en stor tacksamhet för att jag har det här jobbet.. som jag, för 4 år sedan, halkade in på via ett banaskal.. 

Mellan telefonsamtalen hann jag prata med C och fråga hur hon haft det.. stressigt.. stressigt.. och lite mer stressigt.. när hon förklarar så tyckte jag synd om henne och jag förstår.. och det är så skönt att känna att jag har inte inbillat mig vad jag känt.. Irritationsventilen ventilerades.. och skratten delades..

När jag stängde och låste butiken var chefen fortfarande kvar.. jag ropade Hej då och gick.. hon satt i telefon o kunde inte svara.. visst hade vi en del jobb för morgondagen kvar men chefenChefen har sagt att vi inte ska jobba övertid..

Bestämde mig för att baka några rulltårtor.. hittills har det blitt en med hallon&blåbär samt en med krossad ananas.. ska också göra en chokladrulltårta med moccasmörkrämsfyllning..
Lyssnade på
Transit på P3 samtidigt.. om gangstrar.. o jag blev så glad att jag bor där jag bor.. Plötsöigt hörde jag ett namn jag, kanske, känner.. han berättar om sin uppväxt.. spännade.. jag glömmer nästan bort vad jag håller på med.. han berättar vad han jobbar med.. vad han vill.. det finns människor som vill andra gott.. Men, är det han jag känner..  Nä.. Jo.. Nä.. Jo.. Nä.. Det slutade med ett Jo, det är nog han.. men jag måste nog kolla med C imorgon..

Börjar känna mig lite trött så Prison break får klara sig utan mig.. men kanske läser jag lite studiecirkelprogram innan jag somnar.. känns ju som att jag har lite energi för att göra något som bara gynnar mig.. fast i slutändan så kanske det även ger andra litegrann..

Jag önskar att andra ska få känna det välkomnande jag fått känna.. Bli sedda av andra.. bekräftade..
Jag önskar alla ett leende!

Varken..

.. hundutställning eller fotboll vart det idag.. Ägnade hela förmiddagen till ögongodis; So you think you can dance på 3:an.. Dom är så himla duktiga! Egentligen är jag lite tävlingsprogramanti.. men det är inte deltagarna som röstar ut rivalerna pga att de är för duktiga.. De ser ut att ha förfärligt roligt tillsammans..
I mitt nästa liv ska jag bli dansare.. hmm.. igentligen behöver jag ju inte vänta riktigt sÅ länge.. så när jag blir pensionär ska jag gå på varenda eftermiddagsdans som finns att hitta.. o hittar jag inga startar jag några egna..

Hittade grattiskortet jag trodde jag tappat bort.. var o köpte frimärke o postade det.. kanske får hon det imorgon, en dag för tidigt, men det gör inget.. det är väl tanken som räknas..

Bytte bromsar fram på cykeln så nu blir det, förhoppningsvis, lättare att stanna..

Fick ett ryck o gjorde matlåda till i morgon.. o övermogon.. o resten av veckan.. o så blev det nog för några dagar nästa vecka också.. 2 olika korvgrytor o så en kycklinggryta.. pasta eller ris till..

Hade gärna haft en till vecka, eller tre, semester.. inte så att jag gruvar mig för morgondagen.. men ändå.. Fast det är ju inte långt kvar till jag blir pensionär o då behöver jag inte gå upp o jobba.. om jag inte tar på mig några ideella uppdrag.. =o)

Och fast ingen av gårdagens planeringsfunderingar blev verklighet, så har dagen idag varit en bra dag..

Färg..

060819_202245
.. föder färg.. kluddar lite.. eller så har jag hittat lite kreativitet.. igen.. Designar mina egna t-shirtar.. Vackert.. tjaa.. Eget.. Jaa..

På TV:n är det Folktoppen.. känner igen Hans Rosenfeldt´s röst.. tittar upp o ser en man som är lika lång,,, kort,,, som Shirley Clamp.. hmm.. färgerna stämmer inte heller.. men rösten är ju Parlamentets.. hmm..
Maria Möller lurar mig att tro att en massa kvinliga humorister oxå är med i programmet..

Tidernas svenska humorprogram.. mmm.. ger mig många skratt och leenden.. och det är prexis vad jag behöver.. lite färg på tillvaron..

Monarch of the Glen har bytt tid och krockar med
Tyst vittne (Silent witness).. Eftersom jag får bestämma alldeles själv så väljer jag Tyst vittne ikväll..

3 veckor..

.. tar det visst att varva ner från jobb o vardag.. Det stämmer nog.. vaknade fylld med energi.. Dock tog det 3-4 timmar att veva igång starten.. men när den väl rullat igång så har det gått av bara farten..

2 månaders tänkande blev av idag.. tog en cykeltur från stan utåt landet.. Mot- och medbackarna får ett helt annat perspektiv från en cykel jämfört med ett biltur.. en var väldigt motig men upp kom jag.. samma backe åt andra hållet tog med mig på en cykeltur i 45 km/h.. hade jag till ett exempelvis paraply med mig, så hade jag säkert lyft.. får försöka komma ihåg det nästa gång..
Efter den backen stannade jag o vilade en stund.. passade då på att prata med några gamla koompisar..
060819_131056

Hemkommen tog jag itu med diskbänken, köksbordet, golven, fixade tassar under rumsbordet.. Tittade 10 minuter på Djurpolisen o när de räddade 36 hästar från vanvård.. när de visade bilder från en adopterad häst o hur bra den fått det så kom tårarna en stund.. tårar av tacksamhet för de som jobbar med att rädda dessa djur.. de innehöll även saknaden av vovsorna.. ibland måste de bara få komma..

Mitt i städningen kom jag på att jaget är inte skapt för ett hus.. nu vart jag klar på 1,5 timme o det var alldeles lagomt..

Kom också ihåg tvättstugan både på rätt dag och rätt tid.. Suuveränt gjort..

Fundilerar på om jag ska göra ett par tårtor till onsdag.. fast.. det är ju ett väldigt uddaår så några rulltårtor blir nog bra.. med hallon o blåbär som fyllning.. och en klick grädde på toppen.. för den som vill alltså..

Undra om jag ska åka o titta på inofficiell hundutställning bortanför Vännäs i morgon.. Madammen med matte ska dit.. eller kanske ta en titt på UIKs hemmamatch.. eller bara vara.. Äh, det ger sig när jag vaknar.. jag kan ju också bestämma mig för utställningen.. och sen ändra mig.. Så får jag, faktikst, göra om jag vill.. =o)

Har för det mesta..

.. ingen större koll.. i alla fall inte på datum.. hmm.. tror jag skrivit upp mig i tvättstugan imorgon.. och namnsdagar brukar ju för det mesta infalla på vissa bestämda dagar.. fast ibland så ändras ju dessa, har jag fått för mig.. Hemma firade vi inget speciellt på dessa dagar.. egentligen så vart det nog inget firande alls.. men det gör inte så mye.. Själv brukar jag ge små rara saker fast det inte är någon speciell dag.. Men om man ger något med tanke bakom så blir ju dagen speciell..

Fast har man koll på namnsdagar så är de ju en mycket trevlig kommaihågmänniskordag.. För att kunna komma ihåg dagarna är en dagstidning rätt bra.. men de kostar ju en massa kronor att prenumerationa på.. Prenumeration.. jösses vad jag hade det svårt med det ordet när jag var liten.. o länge var det svårt.. Fast nu har jag övat o har i stort sett inga problem alls.. ja, i alla fall inte med det ordet..

Annars kan man köpa en kalender.. problemet kan kanske vara att man måste komma ihåg att köpa kalendern.. o sen ska den hängas upp.. o sen ska det vändas blad en gång var månad.. helst precis i slutet, eller början..

Är man lite bekväm kan man spara länken till 
namnsdagslistan någonstans där den är lättillgänglig.. förhoppningsvis kommer man ihåg vars man sparat den..

Före 1901 hade Agapetus namnsdag på denna dag som idag är
1901- 1985 Helena
1986- 1993 Helena, Helen, Helny
1993- 2000 Helena, Lena
2001->  Ellen, Lena

I Nordisk familjebok hittar jag Agapetus: ("den älskade"). 1. Ett af den
romersk-katolska kyrkans helgon, som led martyrdöden
270 under kejsar Aurelianus och hvars åminnelsedag
firas 18 aug. -- 2. Namn på tvenne påfvar: A. I,
infödd romare, påfve 535--536, en arianismens ifrige
vedersakare; A. II, 946--955, likaledes infödd romare,
stadfäste år 948 ärkestiftet Hamburgs rätt till det
nordiska missionsområdet.


Grattis Ellen och Lena.. och Helena, Helen, Helny och Agapetus!
Vassegoo o ta en bit av Bästa-på-landet-tårtan

Tårta

Överraskningarna..

.. avlöser varandra..

Den största var att jag inte hittade något badkar när jag skulle skölja ur färgen.. Oooppsi o jöta petter.. 1,5 månad är inte tillräckligt för att lägga bort gamla vanor..
I och för sig så är det vanor som inlärts under många gångna år.. men jag har ju nästan var dag dragit för duschdraperiet så jag "borde" ju veta att det inte finns något badkar där..

Andra överraskningen var att färgen tog rätt bra.. eftersom jag är rätt mörk så tänkte jag att det blir en anings färgat förutom solslingorna i luggen.. Fast jag "borde" ha misstänkt nåt när jag öppnade den färdigblandade färgflaskan.. det stack i både näsa och ögon.. o det brukar inte min vanliga färg göra.. så denna var väldigt ovanlig.. fria luftvägar fick jag i alla fall..

Fast hårlängden, ögonbryna, tänderna, kinderna och ögonfärgen är precis vad de var innan..

Men fin kommer jag att vara imorgon när jag vaknar o testarna färgglatt strålar ikapp med solen..

Btw.. köpte ett grattiskort som jag tänkt skicka till kära mor eftersom det är hennes födelsedag på tisdag.. Snällheten kanske finns inom mig.. o det var 3:dje överraskningen..

Fundilerar....

060817_183204
.. vad innehåller 99-kronorskartongen tro..
* hårförlängning
* ögonbrynsmodifiering
* tandvitning
* kindfettsugning
* ögonfärgning

Lyckliga jag.. allt detta på en liten resa, endast ca 260 km tor..


Ja, o så var jag in på en knallemarknad o köpte 2 st plastbehållare a 10kr/st till morgnarnas havregrynsgröt..


Längs vägen..

060817_142130
.. möter mig otaliga intryck..
vissa är återkommande..
Eller är det mitt undermedvetna som visar dem..
bara för mig..

Vändplats

Vändplats lockar mig..
viskar till mig
jag finns här för Dig..

Med blicken riktad framåt fortsätter jag
åker förbi varenda Vändplats..
för oavsett vilket håll jag far åt
så kan jag inte vända med en U-sväng
och återfå gårdagen

Längs vägen möter mig
otaliga skyltar..

Räddningsplats

Bortom krönet
och det mörka tunga molnet
finns det ljusa lätta molnet

Längs vägen lämnar himlens tårar sina spår
de glittrar o glimrar välkomnande
Jag upptäcker att
Räddningplats
finns
Här och Nu!

Himlen gråter..

060817_142112
.. och jag välkomnar tårarna..

Styr kosan..

060810_161215
.. söderut..

i ryggan ligger vattenflaska, plånbok, pappersnäsdukar, kartbok
och i sista minuten
tog jag, utan att se, med ett kassettband

Björn Afzelius röst fyller rummet..
följer mig på resan
Ett särskilt minne..
Ett särskilt minne blir dock kvar, tills tidens ände är här;
Det är minnet av den första gång du sa' att du höll mej kär.

I minnet känner jag bilen gunga till
o ett huvud läggs på axeln..

Solen möter mig
och välkomnar mig med värme..

Skeptisk!

Till lotterier o spel.. enligt postkodlotteriets hemsida ska helst 40%, och minst 20% (60-30 kr) av lottpriset på 150 kr, gå tillbaka till Postkodföreningens 4 medlemmar:  Rädda Barnen,
Världsnaturfonden WWF, Barncancerfonden och Svenska PostkodStiftelsen.. 

Jag hittar en artikel i
dagens industri från 2005-07-26.. Antingen är jag för kinkig eller för trött.. men jag funderar på vem f*n tjänar mest på detta lotteri.. Jag tvivlar på att det är lottköparen.. om man inte har tur o får just sitt nr draget (men exakt hur stor/liten är den?).. Förhoppningsvis så får RB, WWF och barnscancerfonden 5-10 kr/lott.. det mesta går nog till de som uppfunnit lotteriet..

Visst önskar jag att jag ska vinna någon gång.. men jag vill, faktikst, välja vad jag ska spela på.. och bestämma hur mycket jag vill satsa per vecka eller månad.. Att låsa mig för 150kr/månad är absolut inget som lockar mig!


Men ibland kan det vara lite svårt.. speciellt som de pratar om grannyra.. att få och ge pengar till sina grannar.. är man med så delar man glädje och vinst med andra.. Jag får kräksjuka av denna reklam.. *urrkh*

Ja, jag går kanske miste om en miljonvinst.. men jag skänker hellre mina pengar direkt till organisationerna..

I juni skickade jag en förfrågan till nämnda postkodlotteri hur man slipper dessa månatliga färgranna påkostade reklambrev och fick till svar att det räckte med att skicka ett mejl till kundservice@postkodlotteriet.se med namn och adress... gjorde det men fick ett nytt i alla fall.. nu har jag skickat ett till att jag ALDRIG ALDRIG ALDRIG vill ha denna irriterande reklam.. Undrar om det kommer att funka denna gång.. 

Jag är nog bara lite kinkig.. men jag måste ju få säga Nej till sånt jag inte vill ha..

Telefonförsäljare har jag i alla fall lyckats mota i grinden.. NIX-Telefon kan hjälpa dig om du vill..


Uppdaterat;

"Tack för ditt mail.

Vi har lagt upp en spärr på er adress i vårt register. Det kan dock ta upp till tre månader innan spärren slår igenom helt. Om ni erhåller ett nytt reklamutskick inom tre månader kan ni alltid slänga detta.


Med vänlig hälsning

Kundservice"

hmm.. slänga hit o slänga dit.. tror allt att jag bär iväg det till pappersinsamlingen istället..


1 veckas..

.. idrottande är slut.. Det har varit mycket spännande.. jag kan inte gradera vad som vart mest spännande eftersom det varit spännande på olika sätt..
Carolina Klüft är så överlägsen att spänningen nästan uteblir..
Johan Wissmans 200m-lopp var däremot mycket pulshöjande.. liksom Sanna Kallurs häcklopp.. Konstigt egentligen.. det tar bara några sekunder av hoppande, hejjande o handklappande för att få igång hjärtfrekvensen på mig.. att få ner detsamma tar däremot mycket längre tid..

Stefan Holm o Kajsa Bergkvist gör supertävlingar men den dagen fanns det andra som gjorde ännu bättre tävlingar.. inte att förglömma Linus Thörnblad som verkligen visade framfötterna i höjdhoppet.. o Emma Green i sitt hödhopp.. och Christian Olsson regerar i 3-stegsgropen..

Men de är bara en liten del av den svenska truppen.. vad jag hört så har 85% av dem presterat bättre än väntat.. antingen person- eller årsbästa.. och totalt 20 finalplatser blev det.. Dom är duktiga!

Vi får inte heller glömma alla funktionärer.. för utan dem hade det inte blitt några tävlingar över huvud taget.. o så publiken som höjde stämningen till otroliga höjder.. det var nog en himla tur att det inte var tak på Ullevi för i så fall hade det lyft..

Några dopingskandaler har vi inte hört.. än! Läste att att alla prover skickas i väg o det tar minst 1 vecka innan svaren kommer tillbaka.. o i alla fall jag hoppas att alla svar kommer att vara negativa.. Jag kan väl få drömma lite ett tag..

Darren Campbel vägrade fira med laget när de vann korta stafettloppet eftersom Dwain Chambers var med.. Chambers som tidigare varit avstängd pga av en dopingdom.. Ja, det är bra att Campbel protesterar, men det kan ju inte ha varit en överraskning att de skulle springa i samma stafett.. jag kan tycka att det är lite sent att protestera efter att de vunnit..

Fylleskandal.. o misstänkta narkotikabrott.. bland svenskar.. hmm.. inte bra.. o inte alls acceptabelt!

I mitt minne kommer nog ändå nationalsångerna acappella att leva vidare.. Rena rama örongodiset.. Lite tråkigt att inte alla guldvinnare fick detta men kanske fick de inte tag på alla språk..

Det har vart en spännande o trevlig vecka.. och jobbig.. för idrott är svettigt även om man, Jag, bara tittar.. men jag har 1 vecka på mig att vila ut innan jag ska tillbaka till vardagen.. =o)

Var på väg..

.. att beställa resa till Skottland o åka iväg nästa vecka eftersom jag fortfarande har semester.. Tyvärr bidde det inte så.. för Meg deklarerade just att hon inte tänker ta jobbet hon blivit erbjuden.. *grymtar*

Annars är Golly en karl som skulle kunna tänkas passa mig.. om jag passar honom är en helt annan sak..

Men en sak jag inte förstår är att det är 6:te säsongen av Monarch of the Glen denna sommar.. Jag tror att jag sett de flesta avsnitt, men 6 säsonger. . Kanske ännu ett bevis på att Tiden går fort när man har roligt.. hmm.. Endast en säsong återstår.. Den kommer att visas i SVT men det är inte bestämt när..

Monarch of the Glen

Jag har inte tjyvkikat vad som händer framöver.. så vem vet.. kanske, kanske, kanske,, kommer Golly o jag att vandra bland skottlands kullar och dalar hand i hand..

Blev plötsligt..

.. pussjuk idag o var tvungen att cykla ner till L..  L var varken kram- eller pussjuk men det var däremot  hennes lejontjejer.. mest den yngre lejontjejen som kom o pussades så fort jag hukade mig lite.. men L var ju också glad att jag kom eftersom jag då kunde hjälpa till att bära upp lite möbleringsgrejer.. o så fick vi en trevlig kaffestund på hennes balkong.. Kompisar är bra att ha.. speciellt de som har en eller flera lejon i bakfickan.. om jag hälsar på dem de gånger vovsansaknaden blir jobbig så slipper jag kasta mig över okända o riskerar på så sätt ingen tokighetsstämpel på mig.. måste ju vara lite försiktig nu när jag har nya grannar..

Jobbtravet började i veckan o jag trodde inte jag var med.. hade tänkt åka förbi med en tjuga men orkade inte.. lycklig när jag kom på att jag hade en insats till godo sen i våras.. o så blev det vinst ikväll så nästa veckas insats är klarerad..

Sanna Kallur vann ju damernas snyggaste häck igår men prisutdelningen var idag.. Jag är så glad för hennes skull.. o lite stolt att vara svensk också.. när de sen sjöng nationalsången a cappella så kom det allt en lite tår.. eller var det kanske ett par.. Vackert var det!

Gårdagens höjdhopp för damer var precis lika spännande som herrarnas.. o slutade ungefär likadant.. Stefan Holm fick ju bronset o detsamma fick Kajsa.. Båda har hållit på några år o visst är att det hela tiden kommer nya talanger som vill slå dem.. Denna gång så blev det så..

Tävlingarna har vart oootroligt spännande och den för dagen bästa vann..

Till o med så spännade att jag nästan glömmer bort Laird of Glenbogle.. Monarch of the GlenJust nu..

.. önskar jag mig.. hmm.. Nä, man ska vara försiktig med vad man önskar sig.. det kan ju bli verklighet i överdådiga mått.. Men jag är glad att det fläktar lite idag.. o att jag har rinnande vatten o kan ta en dusch när jag känner att jag behöver..


Nu är ju friidrotten snart slut så jag fundilerar på att starta något eget.. letade på nätet igår men huua mig vad dyrt det är.. visst förstår jag att avgiften måste täcka utgifter, men att det skulle behövas så mycket per person.. fast det är klart, det behövs väl alltid investeras i de nyaste o modernaste maskinerna.. o den marknaden blir nog aldrig mättad.. Månntro man ska bli uppfinnare o tjäna pengar på motionsredskap.. en kanske skulle kunna bli multimiljonär.. o så får man motion när man provar ut alla underfundiga maskiner man kan tänkas komma på..

I och för sig så betalar arbetsgivaren en viss del av kostnaden.. men av årskostnaden så är det inte mycket.. kanske ska jag vänta till nya personalpolicyn kommer.. den som vi skulle fått nångång i våras, bör ju nästan vara på G snart..

På ett ställe, rätt nära, så kan man betala via autogiro men är då låst i 12 månader.. o med billigaste årskortet så får jag ändå tillgång till aerobics, gympa och vattenträning.. hmm, upptäckte just lite mer.. simning, styrketränings- och konditionsmaskiner.. o så klättring om jag först går en introkurs.. men introkurser är väldigt jobbiga.. o klättring är ju livsfarligt lite farligt så jag tror jag avstår den..

Ja, o så tillkommer ju kostnaden för alla tjusiga träningskläder också.. för de är väl ett måste annars går det nog inte att visa sig där.. ;-)

Men frågan är hur motiverad jag är.. o om det verkligen är min grej..

Hittade en gympagrupp en halvtimmes promenad åt andra hållet.. o det kan ju vara något att börja med.. Den är på söndagkvällarna o alltså behöver jag inte skynda hem från jobbet o stressa iväg dit..o terminskostnaden är överkomlig..

Om jag börjar fundilera i höst så kanske jag kommer i form till nästa friidrotts-EM.. eller kanske till finnkampen..

Men nu är det dags att ladda inför länghoppskval.. 100m häcksemifinal.. höjdhopps- och 3000m hindersfinaler..

Först ska jag bara ta en dusch..


Kappan- Skrivarcirkeln

Ämnet jag fått av Annela: Kappan


Det finns kappor.. och det finns kappor..

Minnet får sig en skjuts tillbaka till tidigt 80-tal.. Det är julafton o klapparna ligger under granen.. o visst har hon klämt o känt på sina klappar.. Vem har inte gjort det, spelar ingen roll om man är 8, 18 eller 38 år, att klämma hör lika mycket julen till som snöflingor..

Det året önskade hon sig en dunkappa.. kanske var det en svart hon ville ha, eller en röd kanske.. det var i alla fall en som var lagom puffig.. men ändå vara som en goosig varm famn att krypa in i.. och Snygg!

När hon vaknade på morgonen så önskade hon bara att dagen skulle gå fort, att Kalle Anka bara skulle vara 10 minuter och att julmiddagen bestått av endast Janssons frestelse.. Ja, det var väl en alldeles vanlig julaftonsdag.. då för cirka 25 år sedan.. 

När barna satt o tittade på Kalle Anka gjorde mor iordning julmiddagen.. och far var nere i källaren o fixade något med värmepannan, eller kanske något annat.. efter att ha varit ner i källaren flera gånger denna dag så var det tur för honom att det fanns att räcke längs trappen upp..

När det så till slut var dags för julklappsutdelning så var allas förväntningar på topp.. o äntligen satt hon där med det mjuka, stora paketet i famnen.. hon trodde och önskade att det skulle vara just den fina dunkappan som hon beskrivit för mor..

Julklappssnöret ville hon inte klippa sönder utan kämpade så fingrarna gjorde ont,  o drog det över hörnen.. och även fast hon var ivrig så lossades tejpen försiktigt från pappret, för pappret var ju vackert o kanske kunde det komma till användning en annan gång (fast hon kan inte påminna sig om att något sådant någonsin hänt)..

Öppnade slutligen kartongen o kikade ner.. såg något grått, puffigt o bylsigt.. det verkar vara dun, precis som hon ville ha, men färgen känns så fel.. när hon tar upp den så är det enda som påminner om önskningen plaggbeskrivningen; Dunkappa!

Hon tittar upp o säger Tack.. ser mors ögon som lyser av förväntan; Är den inte snygg!  och den passar jättebra till stövlarna du fick i födelsedagspresent ! ! !

Tanken att då, för 25 år sedan, be om kvitto o gå o byta, fanns inte.. o kappan var ju i alla fall varm och hon frös inte det minsta när hon hade den på..

En vinterkväll var hon ute på stan.. på håll såg en en tjej som hon lekt med som liten.. försöken att göra henne osynlig fungerade inte.. hon såg henne o tittade rätt in i ögonen.. - Tjenare! Hur är det med dig då? Vad gör du nu för tiden? Frågorna ramlar ramlar ut så hon knappt hinner svara.. sen kommer det.. tankarna som hon inte vågat tänka själv.. tankarna som bekräftar att det inte var detta hon önskat sig i julklapp.. 
- Du ser ju ut som en tant! 

Dunkappan hängdes in i garderoben.. hängde där många år till en rensning återbördade den till dess rätta ägare.. stövlarna vart så bortglömda att de till slut gick sin alldeles egen väg..

När hon tänker tillbaka så är det många känslor som dansar rumba.. men med facit i hand är hon ändå tacksam att hon fick orden kastade rätt in i magen.. det fick henne att börja resan.. Resan till nu..

och resan till nu.. den tar aldrig slut..


Mitt ämne till Johannapanna; Fotografiet

Vaknade..

.. med sällskap i morse.. i och för sig så tror jag inte att jag har bjudit in det.. eller har jag kanske, minnet är ju som sagt på semester.. Ja, det spelar väl ingen större roll, för här var jag och jag var inte ensam.. sällskapet är tack o lov inte speciellt högljutt, men tittast som tättast så tar det stOra suckar.. o dessa hörs nog ända in till grannarna.. kanske till o med ända till andra sidan stan..

Under hela förmiddagens idrottspass så försökte jag puffa o buffa o knuffa på sällskapet så att det skulle lämna mig ifred.. satt på balkongen en stund o smet sen in snabb som en vessla, nåja nästan i alla fall, men inte hjälpte det.. var ut med soporna o tänkte låsa in det i soprummet o jag var nästan på väg att lyckas.. tyvärr lyckades det smita ut därifrån då en nästahusgranne gick in dit..
Sen bestämde jag mig för att ta en biltur o kanske på så vis få bort sällskapet.. men det höll nästan på att sluta illa på en gång.. när jag kom ut ur huset så hade jag totalt glömt var jag parkerat pärlan.. stod soom ett frågetecken o funderade; vänster.. eller höger parkering.. hmm.. nåja, med minnet på semester så var det ju bara att gå o kika på båda parkeringarna.. Vilken tur jag hade, den stod på första..

Bilturen var ändå rätt trevlig, trots sällskapet som envisades att hänga på.. inte någon gång på hela turen fanns det någon risk att jag skulle ligga för nära framförvarande eftersom alla andra hade himskandes bråttom o shwissade förbi mig i ett.. själv hade jag hjälp av farthållaren så jag låg rätt precis på den hastighet som vägverket föreslog..
Stannade o köpte en glass o började åka tillbaka.. på en 110-sträcka elade jag ner alla fönster o kände vinden flaxa lite i frisyren.. o vipps så råkade sällskapet också fara ut genom rutorna.. men jag kände allt att det försökte hålla kvar klorna i nacken på mig.. haha, det gick inte o det var så skönt att vara ensam igen..

Jag hoppas det tar lång tid innan det kommer tillbaka.. för en energitjyv är inte rolig att ha som sällskap..

O nu är det dag för ett till motionspass..

Underbar..

.. friidrottsdag blev det igår.. Carro fixade EM-Guldet.. fick glädjefnatt o delade med sig av det till, i alla fall, Mig.. Tyvärr missade jag upplösningen men såg reprisen på Eurosport idag..

I dag har det också varit en underbar friidrottsdag.. eller i varje fruktansvärt spännande.. Johan Wissman har 3:dje bästa tiden av alla 200-meterslöpare i EM, men loppen ska springas.. tack o lov att han vann båda sina kval..

O så Linus Thörnblad o Stefan Holm i höjdhoppet.. Redan när det började så tyckte jag att det kändes som en repris på sista OS.. Nää, sista OS var det ju inte, rättare sagt förra OS.. o det blev det ju nästan.. förutom att Stefan "bara" blev bronsmedaljör.. Linus blev 4:a på personbästa.. Flera hoppare tog antingen personbästa eller säsongsbästa o det visar ju att det var klass på tävlingen.. trots att ingen svensk vann.. ;-)

Damernas 3-stegsfinal var också spännande.. en grekiska som leder ända till sista omgången då hon hamnar på 2:a plats.. men hon såg så skön ut när hon stod inför sitt sista hopp.. log o klappade igång publiken..

Misstänker att publiken har träningsvärk i händerna.. de är verkligen bra på att klappaigång varenda en som ber om det.. de klappar ju så högt att det hörs ända hit..

Sydde om ett par vita panelgardiner i natt.. men nu hittar jag inte påsen med gardinupphängningspinalerna.. så de får ligga o vila tills jag hittar sakerna.. när jag gick o la mig vid halv tre så var det 19,4o ute.. *puuh* Men sov gott gjorde jag.. ända till närmare 10-tiden.. o det var sÅ skönt!
Idag har det bara vart kring 25, vilket är svalare än de sista veckorna.. men moder jord längtar efter regn.. det är kladdigt fast jag inte gjort ett endaste dyft.. jaa, förutom idrottat.. o det kan ju vara nog så svettigt.. till o med i soffan..

I dag har varit en skön dag!

Sportjournalisterna..

.. har redan gett Carolina Klüft guldmedaljen.. o jag vill ju hålla med dem.. men det är 800 meter kvar som hon måste springa.. helst ända in i mål..
Tänkte försöka räkna ut hur sakta hon kan springa för att klara guldet.. men det var på tok för mye matematik.. det är ju endast mattematik jag är dutti på..

Hittade i alla fall en sida:

Official Heptathlon Points Formula

The formula follows the following format:
  • Points = A*(B-P)C for Running Events
  • Points = A*(P-B)C for Field Events
where P is your performance in the units described below and A, B, and C are constants

Event A B C P
100 m Hurdles 9.23076 26.7 1.835 sec
High Jump 1.84523 75 1.348 cm
Shot Put 56.0211 1.5 1.05 m
200 m 4.99087 42.5 1.81 sec
Long Jump 0.188807 210 1.41 cm
Javelin Throw 15.9803 3.8 1.04 m
800 m 0.11193 254 1.88 sec


Carro har 2:08.89 minuter som personligt rekord på 800 meter..
Fast i hennes rekordserie sprang hon på 2:12:12.. vilket gav 934 poäng..


Snabbt som ögat räknar jag i hövvet = letar på nätet.. hmm.. Carro leder med 354 poäng och... måste tappa 23 sekunder för att missa guldet... men tänk om hon snubblar då.. hinner hon ändå kravla sig upp o spurta in i mål innan de andra kommer dit.. Risken finns.. har minsann sett andra snubbla.. på skosnören till exempel.. och trottoarkanter.. o trappor.. Eller också kan någon trampa henne när de springer.. hände idag i ett löp.. o att springa med bara en sko gav inget guld..

För övrigt så är friidrott lite livsfarligt.. i alla fall för funktionärer och kameramän/kvinnor.. har dom otur kan de få både släggor, diskussar, spjut eller häckar i huvudet.. de kan även råka ut för att snubbla alla sladdar som går till startblocken som springarna använder.. o om en längdhoppare blir sur skulle de kunna ta plastelinan o gå bärsärkargång på stadion..
Om det regnar o en elkabel är otät så kan de få en massa ström genom kroppen.. inte nyttigt alls.. Det är nog inte heller så trevligt att råka snubbla över löparbanan när det kommer ett gäng 100-meterslöpare springande.. ajajaj för att få deras spikskor i låren.. eller över ryggen..

Förresten så tror jag att nästan alla springare har mycket kvar av barnasinnet.. ja, de har ju en massa spring i benen.. o det är nog därför det ibland blir flera omstarter.. Tala om för mig hur många vuxna som har sÅ bråttom att komma iväg på nåt..

Hmm.. friidrott ska nog njutas tillbakalutad i soffan.. det är ingen kö till toan.. o mat finns inom lagomt räckhåll.. skugga erhålls utan solparasoll.. o TV-licensen är nog bra mye billigare än en veckobiljett till EM på Ullevi.. inte att förglömma resekostnader.. samt boendekostnad.. o skulle det regna så sitter jag torrskodd.. Och skulle det råka gåsta o bli strömavbrott så jag inte har någon bild, kan jag ju sätta mig vid datorn en stund istället..

Hade det vart tak på Ullevi
så hade det lyft
när publiken klappar igång
Carolina Klüft


Fast som det verkar via televisionens sändningar att de är duktiga på att klappa igång alla idrottare.. Gott så!


Natten..

.. har varit underbar för jag har sovit som en gudinna.. inte vaknat en endaste gång.. o inte det minsta ont någonstans.. o det är så skönt!

För övrigt så är det precis lika varmt idag också.. var ut en vända, men den blev inte lång eftersom jag blev genomsvettig på en gång.. så någe mycket motion blir det inte för mig idag heller..

Saknar vakthundarna litegrann.. men ändå inte.. var ju tvungen att vara ute o på kvällarna så var soleksemet värre.. hade totalt glömt köpa de däringa solpillren.. o nu är det lite för sent.. fast kliingen går över om jag undviker solen några dagar.. vilket går alldeles utmärkt eftersom det är friidrotts-EM på televisionen..

Funderade ett tag på att åka ner till Göteborg o titta lite live på idrottarna.. jag är glad att jag inte gjorde det.. Stämningen verkar vara helt underbar där o det måste vara en upplevelse att vara på plats.. men det verkar otroligt hett.. o knappt någon vind.. jag hade troligtvis fått solsting o dånat..

Funderar på att åka till turistbyrån o få lite tips på cykeläventyr man kan göra.. fast det är nog inget som är öppet nattetid.. ja, just nu är det enda tiden som jag kan tänka mig att göra något..

En tanke slog mig förut.. hur många kommer att säga; Du hade i alla fall tur med vädret, när jag kommer tillbaka till jobbet.. ska nog träna lite på att, snällt, säga; Nej, det hade jag inte! För jag kan ju inte begära att de andra, år från år, ska komma ihåg att jag inte trivs o mår bra i temperaturer över 20o.. o då finns det ingen anledning för mig att snäsa åt dem..

Hövvet fungerar i alla fall lite om jag lägger en kallblöt handduk på det.. funderar på hur jag ska få till gardin.. om jag över huvud taget ska ha gardiner.. de gör ju trots allt rummet en anings mindre.. kanske jag bara ska hänga lite blommor o rankor runt dem.. fast då ska de ju vattnas regelbundet.. hmm.. Alternativet är väl plast- o tygblommor men det vill jag inte ha.. Tror jag ska fundilera lite till innan jag gör något..
Och man ska ju inte förhasta sig, sägs det.. kanske sover jag ännu en natt på saken..

Dagen idag..

.. har jag väntat på över 1 månad.. jag har inte direkt sett fram emot den, men insett att dagen idag är nödvändig.. bland annat för att nattsömnen ska kunna återgå till ett stabilt lugn..

Jag har inte direkt oroat mig heller för jag visste ju vem jag skulle få träffa.. världens gulligaste o raraste Astrid.. hon vet hur jag är.. respekterar mig ändå.. o har förståelse för att det är som det är..

- Så nu är du här igen.. sa hon..
- Ja, jag är tvungen eftersom han nu har blivit väldigt besvärlig.. sa jag..
- Jaså, det är han.. ja, är det något som är besvärligt så är det ofta en han.. sa hon med glimten i ögat o fick mig att skratta..

O visst måste väl det väl vara en han.. när man ser rent fysiskt på det så är det ju en lång sak (nåja, relativt i alla fall ;) som sitter i ett hål.. o blir det hål i han så klagar han så mye att jag får ont i hövvet..

Kan rädsla orsaka att man gråter fast man inte har ont någonstans.. Ja, i alla fall i mitt fall.. när jag sätter mig i tandläkarstolen så blir jag alldeles svettig o tårarna rinner.. men det är ingenting som jag kan göra något åt.. annat än att försöka komma ihåg att andas.. det är tur att underbaraste Astrid är uppmärksam o kan påminna mig om att jag behöver andas..

Bedövningssprutan tycker jag inte är så besvärlig.. sticks bara lite.. men samtidigt så vet jag ju vad som kommer att hända sen, när bedövningen tagit.. men det går så himla fort.. Astrid säger att hon bara ska känna lite o rätt som det är är allt över..

Jag har aldrig, vad jag kommer ihåg, blivit illa behandlad hos någon tandläkare.. alltid fått bedövning när risken för att det ska göra ont funnits.. till o med för minstaste lilla hål som det inte finns någon risk för att borren ska gå ner i nerven.. 
Och  jag har i minnet vad min farmor en gång sa ( som aldrig tog bedövning); den smärtan man känner hos tandläkaren kan vara stor men den är så kortvarig jämfört med resten av dagen.. efteråt tog hon kanske en värktablett, men hon slapp att ha halva ansiktet bedövad flera timmar.. Och visst hade hon rätt.. själva utdragningen gick på sekunder, men jag sitter fortfarande med bara halv känning i ansiktet.. men det gör inte så mycket.. Ont gjorde det i alla fall inte..

Jag tror att det mesta av rädslan sitter i huvudet.. under uppväxten påverkas vi av de som är närmast oss.. o deras beteende förs, ibland, över till oss.. hon, mor min, höll aldrig inne med vad hon tyckte om tandläkaren.. att gå till tandläkaren, liksom tandhygenisten, var det värsta hon visste.. o det berättade hon var gång hon skulle dit.. likaså om någon annan råkade säga att den hade tid där..

För henne var (ÄR) allt som har med tänder att göra fruktansvärt hemskt.. Kanske ville/vill hon ha medkänsla i sin rädsla.. eller kanske är det för att hon inte hade/har någon kontroll på vad som händer i munnen när hon ligger i tandläkarstolen.. hon är helt enkelt utlämnad åt människan som kan tänder bättre än hon..
Getingar har hon heller ingen kontroll över.. otaliga skrik o spring har jag sett.. o tagit efter samma beteende..

När jag flyttade från uppväxtstaden så fortsatte jag ändå gå hos "min" tandläkare där ett bra tag.. rädslan gjorde att jag inte vågade ringa någon ny.. för jag var rädd att visa min rädsla för någon ny tandläkare.. när jag flyttade till skåne var det en aanings för långt att åka när jag blev kallad.. o ännu längre var det att åka härifrån.. så i nästan 10 år gick jag inte på någon undersökning.. till slut fick jag tandvärk o var så illa tvungen att ringa akut.. då blev det en rotfyllning.. som jag, konstigt nog, överlevde.. När de frågade om jag fortsättningsvis ville så sa jag ja.. fast jag avbokade tiderna när jag fick dem.. För 2,5 år sedan var jag nödd o tvungen att ringa igen.. fick en akuttid hos min nuvarande tandläkare.. Jag hade ont o jag var livrädd när jag kom dit.. men hon tog hand om mig o fixade en tid hos en tandhygenist, som också är världens raraste (förutom att hon alltid tjatar på mig om rökningen).. BTW, ett besök hos tandhygenisten är, för mig, som ett lyxig tandborstning.. inte för att det är det skönaste som finns, men otäckt är det inte!

I dag går jag regelbundet hos både min tandhygenist o min tandläkare, men tyvärr får jag leva med att jag misskötte underhållet i så många år.. o så har jag fått en glugg på vardera sida i mun.. men eftersom jag inte är så stor i käften så syns de inte hur mycket jag än ler.. o mat kan jag ändå tugga.. o det kommer inte att bli ett sort hål (ja, jag vågade, faktikst, fråga ;).. När jag frågade om granntänderna var i fara så sa hon att; Vi tar en dag i taget! Ingen idé att oroa sig för något som man inte vet om det kommer att hända..

Har jag det minsta rätt i mina tankar att jag tagit efter min mors beteende? Eller lägger jag skulden för mina rädslor på någon som är fullständigt oskyldig?

Både ock skulle jag vilja säga.. för jag tror att vi som barn lär av beteenden som andra har.. men hon kanske är oskyldig i den benämningen att hon inte visste/vet hur och att rädslor kan överföras..

Bitterhet o ilska? Javisst! De känslorna finns hos jaget.. men idag springer jag inte så fort jag ser en geting.. o jag är glad att tandhygenisten kallar mig en gång i halvåret.. o fruktansvärt tacksam att jag, för 2 år sedan, fick  tid hos min underbara tandläkare Astrid..

Vad har mor min sagt om att föda barn.. Jo, Det gjorde så förbannat helvetes ont att hon aldrig, aldrig, ALDRIG kommer att glömma det.. Fast det har ju inget med tänder att göra..

Såg att..

.. de skulle visa backhoppning på Eurosport idag.. tyckte att årstiden verkade fel men alper finns det nog året om.. men längtan efter snö är just nu stor så jag tänkte att det kanske känns svalkande att få se lite i alla fall.. tyvärr blev jag grymt besviken eftersom de hoppade på gräs..

Värmen håller i sig o jag längtar mer o mer efter vinter, snö o minusgrader.. tänk att få klä sig så man blir lagomt varm o ta en långprommis.. o känna minusgraderna nyper lite i kinderna..

Finns det golvvärmeslingor som kan kyla ner golv.. i så fall ska jag bygga mig ett hus med såna slingor..

Idag kom ex-grannen hem o ville ha tillbaka hårbollarna.. men kanske att gammelhårbollen kommer hit första helgen i september.. o det är snart..

Madammen blev också hämtad.. o hon hade inga planer alls på att fortsätta stanna här så A fick ta med henne hem..

I morgon ska jag försöka friidrotta mellan 0950-1300.. o på eftermiddagen ska jag till min tandläkare.. har väntat en månad på att hon ska komma tillbaka från semestern.. jag bör nog bli klar där till friidrottsfinalerna startar vid 17- tiden..

Har bara haft 1 semestervecka.. men det känns som väldigt länge som jag varit ledig.. kanske för att vi trots allt varit uppe vid 7-tiden på morgonarna.. Men det har varit väldigt behagligt och lugnt tempo.. o så ska även resterande veckor bli.. Sävligt o lugnt.. i o för sig så vet jag inte hur väl det rimmar eftersom följande vecka kommer att gå i friidrottstävlingarnas fotspår.. o jag o tävlingar kan ibland, evenuellt, medföra en aaanings förhöjd puls.. men det är ju bara bra för blodcirkulationen..

I morse..

.. vid 7-tiden var det bara ca 18o ute o lagomt svalt/varmt.. trodde inte att vi skulle möta speciellt många den tiden en lördag.. menmen.. det finns visst fler hundmänniskor i trakterna.. fast vi mötte bara 3 st under timmen vi var ute.. Det är tur att hårbollarna är väluppfostrade på så sätt att om vi går på vänster sida av vägen så vet de att det är strängt förbjudet att sticka över på andra sidan.. o Madammen är väldigt skeptisk mot främlingar så jag tror inte att hon ens tänker tanken att vika från min sida..

Däremot är de inte speciellt väluppfostrade att motstå löptiksfläckar.. kastar sig över dem som om de skulle dö om de missar.. fast jag tror det är svårt att lära dem motstå dessa underbara fläckar.. jag tror att det är medfödda instinkter att leta efter en tänkbar partner att skaffa underbara små puppisar tillsamman med.. Sorry boys, That won´t happend, när ni är med mig!

Natten har varit lugn.. igår vid sänggåendet så kom gammelhårbollen o Madammen o satte sig bredvid sängen.. hårbollarna har lärt sig att de inte får komma upp förrän jag lagt mig tillrätta.. A hade sagt att Madammen inte var så glad i sängliggande eftersom det blir för varmt.. hahaha.. när jag lagt mig klev Madammen upp o la beslag på fotändan.. Ja, just precis, hon hoppar inte upp utan kliver upp i sängen.. hon är ungefär som vovsan, man ska inte slösa på energi i onödan.. vovsan slösade heller inte på energi när hon skulle in i en bil.. kunde kliva upp med framtassarna,, sen stå o vänta tills jag lyfte upp bakdelen.. förutom om jag hade packat väskan,, då hade hon en väldig fart in i bilen..
Nåväl, Madammen la beslag på fotändan.. gammelhårbollen hoppade upp o smög sig närmast väggen utan att våga störa varken mig eller Madammen.. då vaknade lillhårbollen o kom o tittade.. m det fanns ingen plats för honom, stackarn.. han vet att han är yngst och minst o får ta det som blir över.. fast det vart inte så illa det heller.. han la sig nedanför sängen o jag låg o kliade honom tills jag somnade..

Jag tror att jag var ensam ett tag i natt.. men det kan lika gärna ha varit en dröm.. visst är i alla fall att Madammen använde mina ben som huvudkudde i morse när gammelhårbollen tyckte vi skulle vakna..

Kanske pjoskar jag med dem, men om det är så att de känner trygghet att sova hos mig så får de göra det.. de känner ju mig mer än lägenheten.. o de har ju inte den minstaste anings om vilka spöken, förutom jag, som bor här..

Men jag har ju också benhårda regler som jag inte ruckar på.. när jag äter så får de allt lov att ligga någon annanstans än i knä på mig.. innan de får mat (efter mig) så är det "sitt, stanna kvar o sen varsågod".. vid utgående så måste de sitta o vänta tills jag kollat vad som finns utanför dörren.. o i trappen måste de gå efter mig för det är jag som bestämmer takten o nerför.. vill ju inte få mig en flygtur utifall de får för sig att de har bråttom..

Sen är det ju lite tok ibland också.. smög o gömde mig under täcket idag o började yyyla lite.. swopp så stod 3 hundar bredvid.. nä, i sängen.. puffande o buffande.. krafsande o dragande i täcket.. sen blev det pusskalas när de hittade mig.. o vi upptäckte att om jag ligger dikt an mot väggen så får vi plats alla 4 i min säng som är 2,2 m2.. fast den enda som hade gott om plats var Madammen..

Livet kan allt vara bra underbart ibland!

hmm.. månntro A blir lissen om jag vägrar lämna tillbaks Madammen.. ;-))

Trodde nån granne..

.. bjudit in kompisar o skruvat volymen på max.. det lät i alla flal som det.. men sen kom jag på att det är festival nere på kajen.. Dit är det ca 6 km.. men jag hör så gott som allt de säger och sjunger.. undrar vad decibelmätaren visar på där nere..

Promenaderna går väldigt bra trots 3 koppel o bara 2 händer.. jag fick låna ett sånt där bälte o sätter fast hårbollarnas koppel i det.. dom är lite besvärliga ibland o kan få för sig att dom bara måste till en luktfläck.. var jag sen är struntar dom i, glömska som dom är.. men med koppel som sitter fast i bälte runt höfterna kommer de inte så långt.. Madammen är det lite mer ordning på.. går fint bredvid mig..

Nu är vi lite trötta alla fyra.. pöjkarna ligger helt utslagna o madammen har parkerat sig i sängen.. jag undrar hur vi ska lösa natten.. hårbollarna har ju parkerat sig i sängen övriga nätter men om madammen ska ligga där så får de inte plats.. eller också får jag väl hämta extrasängen till mig, låta madammen ta sängen o pöjkarna får ta soffan.. ;-))

Nu ska jag poppa lite popcorn o kika på Constantin.. undrar om den är lika bra som när jag såg den på biografen..

Fullt hus..

.. med drygt 100 kg hund här.. men det är inte så farligt.. har varit med om att ha kring 180 kg hund i koppel ibland.. då var det spännande att möta andra hundar.. tur att jag hade 3 koppel att hålla i annars hade det kunnat gå tokigt..
Nu är det också 3 koppel.. 2 lite tokiga pöjkar o en stor o stabil Madamm.. pöjkarna är kära men inte hon.. kanske är det hennes integritet som gör dem så.. hon fjäskar inte det minsta..

Gav dem en stund till att hälsa på varandra.. Madammen gick runt o kollade, o möblerade samtidigt om lite.. i alla fall de möbler som står fritt.. hihi.. lite typiskt rasen kanske.. vovsan gjorde likadant.. killarna hängde i svansen på henne, kära som klockarkatter..

Lillhårbollen trodde hon var en häst o försökte ju rida.. oj, vilket misstag.. Madammen vet vad hon vill.. o inte vill.. rätt så hög tröskel har hon, men gränser får inte överskridas..

Gammelhårbollen försökte charma henne med skönsång.. ingen lycka där heller..

När jag tyckte att hälsningsceremonin var klar så tog jag fram min manliga sida.. ja, alltså basrösten.. o sa åt pöjkarna att NU det räcker o det är dags för dem att lämna henne ifred.. lillhårbollen var med på noterna nästan på en gång.. gammelhårbollen däremot försökte skylla både på dålig hörsel och kort minne.. men envisast vinner..

Nu, efter cirkus 30 minuter, ligger alla 3 o bara är.. nja, närapå i alla fall.. pöjkarna kikar på´na o det riktigt syns på dem att de funderar på hur de ska bära sig åt för att få henne att falla för dem.. Madammen bor ju på landet o är inte riktigt van vid att ha en balkong så hon måste ut o kika emellanåt när hon hör något.. däremellan kommer hon o puttar på min arm.. eller sätter sig med rumpan i soffan o lägger huvudet på bordet..

Just nU ligger lillhårbollen utslagen på sidan bredvid balkongdörren.. gammelhårbollen ligger alldeles bredvid min stol ihopsnurrad som en makaron.. o madammen snett bakom mig med huvudet på tassen.. Lugnet har återvänt efter hälsningsceremonin..

Apropå min manliga sida, basrösten.. den finns hos alla.. o jag har fått träna för att hitta den.. När man jobbar med hundar så får man leta fram sin teaterapa.. för det hjälper inte att med gäll röst försöka tala om för en hund att vissa saker inte är tillåtna.. o istället för att tjata, tjata, tjata så är det, ofta, bättre att säga ifrån på en gång.. hundar lär sig väldigt fort om det behövs en tillsägelse eller 17.. o jag vill inte använda 17 "Sluuuta nuuu" innan hunden lyssnar.. o sen explodera i riktig ilska när hunden inte lyssnar.. Den enda som kan bestämma hur många ord jag behöver är Jag.. Vilka gränser sätter jag..

Jag har ju också den fjantiga sidan av mig.. lekrösten som låter som porlar som ett skratt.. nuuu är det BUS med stora bokstäver..
Den lugna sidan som visar att inget finns att vara rädd för..
mm mm mm

Vi kan göra så otroligt mycket med rösten.. och med kroppsspråket.. Det gäller bara för oss att hitta de där gömda rösterna.. o ge hundarna rättvisa möjligheter att förstå vad vi menar..

Oj, nu är det dubbelsimhopp på televisionen.. det är kul att se på.. själv skulle jag aldrig ge mig på att ens försöka mig på simhopp.. oavsett om det är från 1-meterstrampolinen eller den som är 10 meter upp i luften.. än mindre hoppa samtidigt som någon annan.. vissa är mer o andra mindre synkroniserade.. men vinnare är de allihopa eftersom de i alla fall försöker..

Månntro hur många som får plats i soffan min.. alltså hundar, inte simhoppare, för dom är ju nere i Budapest..

Btw.. vi har en svensk kille, José Egana, som blev 9:a i kvalet på 3-meterssvikten och kvalificerad till finalen i kväll..

PlingeliPling..

Gammelhårbollen; YIIIEHAA.. nu händer det nåt.. komigen så välkomnar vi dom..
Lillhårbollen; JAAAA.. vad ska jag göra.. hoppa upp i knä på dom..
Gh; Nej, nu kommer det godis så sitt still en litten stund!
Lh; Okej, en väldigt liten stund då.
Lh; KOLLA, det är tjejen som var här igår.. Jag tror jag dånar, hon är ju ännu snYGGare idag
Gh; Dum du, det var inte igår.. men kanske förra veckan.. men du håller dina tassar borta.. kom ihåg jag är Äldst och har förstatjing på alla snyggingar
Lh; Waow, hennes 2-beningar åker iväg så hon ska stanna här..
Madamm; Tjenare killar.. hur står det till med er då? Saknat mig?
Lh; Ja, var har du varit hela mitt liv.. ska vi mysa mycket.. men gösta då.. vilka röstresurser extramatte har.. jag tror jag sätter mig en stund..
Gh; Gör så du, själv skyller jag på att jag har både dålig hörsel o kort minne..
Madamm; Hörrni killar, ni är på tok för små.. coola ner lite va.. Men hörredudu, kliv omedelbart NER.. även om jag är dubbelt så stor som du så är jag absolut ingen ridhäst!
Lh; Gösta då, ska både du o extramatte köra med mig.. bäst att lägga sig någonstans.. jaja, här blir perfekt..
Gh; Du har nog rätt, ligg där o överlåt henne till mig.. hmm.. om jag sjunger lite för henne kanske hon faller pladask..
Madamm; Hörrududu.. det var då ett snabla svansande.. ta ett gång sånglektioner innan du ens öppnar mun..
Gh; Ojdå, extramatte låter ju nästan som husse.. bäst att lyssna
Lh; Jag längtar hem till husse.. vill inte ha 2 tjejer som bestämmer över mig..
Madamm; Tjena extramatte.. vi är kompisar va..

Det blev kallblöt..

.. handduk åt både hårbollarna och jaget i eftermiddag.. som mest var termometern uppe i 28,7o.. i och för sig så litar jag inte riktigt på den men även om så visar 2 grader för mycket så har det varit varmt..

Var förbi IKEA o kikade om jag skulle hitta något som jag har lust att beställa med A som ska dit på söndag.. men nej, ingenting som tilltalar mig.. istället råkade jag halka förbi
Solidaritetsbloggen.. så istället för att köpa något som jag inte vill ha från IKEA bidrog jag till både SNF och Rädda barnens arbete..

När jag var på affärn idag så kom jag ihåg att köpa en diskpropp.. men det är ju inte klokt att det ska måsta finnas flera olika sorter.. o den som tror att jag kom ihåg vad jag har för diskproppsbehov räcker upp en hand.. Jag visste att det i alla fall inte var nersänkt sil.. men sen då.. med eller utan centrumhål.. tänkte att det nog måsta vara centrumhål så jag tog en med pigg i mitten.. hahaha.. i mitten i mitt i min diskbänkssil sitter det en skruv.. o den är det nog inte så lämpligt att skruva bort misstänker jag.. men jag är ju lite finurlig ibland så jag tog bort piggen o vips så funkar proppen.. fast jag ska nog inte röra om så mycket när jag badar i diskbaljan, för då glider nog proppen på sniskan..

Visst somnade jag när jag började titta på The Sight.. men det gjorde inte så mycket eftersom jag kunde börja om när jag vaknade till.. filmen var rätt bra.. dvs om man gillar spöken o osaliga andar.. o det gör ju jaget..

Nu tror jag att jag börjar bli lite hungrig..

Jag behöver inte..

.. träna hårbollarna något idag.. de har varit på träningsläger för utbytesstudenter borta där ex-grannen bor.. 2 timmar var de där.. så nu kan de både ryska o polska.. trötta är de också så jag har lovat dem att resten av dagen blir mycket stillsam.. fast när det är +27,6o i skuggan är det inte nyttigt att göra några större ansträngningar..

Lokalvädermänniskan lovade (?) i morse att det skulle vara 22o idag.. o 27 på söndag.. *Pust* o *stånk* o *stön* redan nu.. men de har ju haft fel förut..

Misstänker att jag är påverkad av värmen.. väldigt påverkad.. ja, så att hjärnan har fått spunk eller nåt åt det hållet.. i går hade jag satt tvättlåset på passet kl 7-10 idag.. hahaha.. vaknade o gick ner o tog bort det.. på semestern behöver man varken vara kammad.. eller ha fläckfria kläder.. o tvättstugan är förhoppningsvis kvar i morgon, eller en annan morgondag..

Nu ska jag kallblöta några handdukar o lägga över hårbollarna.. sen ska jag lägga mig i soffan o kika på The Sight.. "Otäck och snygg. Kommer att jämföras med Sjätte sinnet" (Variety) I USA har den gett både kritiker och publik riktigt kalla kårar.  I dag är kalla kårar väldigt välkomna..Varierande väder..

.. i alla fall i Stockholm..

402 SVT Text        Torsdag 03 aug 2006
      Temperaturer i Sverige        
      onsdag 2 augusti 14:00        
                                      
Borlänge      19 (18)  Gunnarn  24 (22)
Göteborg      22 (23)  Gävle    19 (17)
                                      
Haparanda     24 (22)  Kalmar   19 (24)
Jokkmokk      25 (21)  Kiruna   23 (21)
                                      
Jönköping     22 (20)  Luleå    22 (20)
Karlstad      22 (23)  Malmö    19 (25)
                                      
Katterjåkk    20 (21)  Ronneby  16 (23)
Norrköping    23 (23)  Särna    19 (18)
                                      
Stockholm     22(-25)  Umeå     23 (22)
Storlien      16 (15)  Visby    24 (22)
                                      
Sundsvall     24 (20)  Växjö    15 (24)
Östersund     20 (17)                 
                                      
Temperatur dagen före inom parentes 


Behöver..

.. tänka på att tänka efter före..

I förra lägenheten var vi bara 3 i huset.. varav 1 var mest borta.. o vattenledningarna gick så att de inte störde om man låg o sov.. nu är det annorlunda.. men vi är ju också flera som bor i detta hus.. närmare bestämt 4 våningar.. o alla ledningar går utanpå väggen.. alltså hör jag om någon annan spolar vatten..

Eftersom jag hittade trimmern så kände jag att jag bara måste klippa till mig.. började strax efter 21 eftersom temperaturen var lite lagom då.. o så har jag så snabla svårt att göra saker o ting på morgnar o dagar.. för mig är kvällar o nätter bästa tiden att göra något.. fast det kanske bara är en vanesak.. eller är det vetenskapligt bevisat att det finns morgon- o kvällsmänniskor?

Efter att ha trimningen (o jag menar varken bilmotor eller midja ;) så är en dusch välbehövlig.. o jag ställde mig i den.. o kom rätt vad det var på att jag inte hade den minsta aning om hur länge jag hållit på o hur mycket klockan var.. den hade ju kunnat vara 23 eftersom jag inte hade den minstaste koll.. Månntro lokalsinne och tidssinne går hand i hand.. Skynda, skynda, skynda.. klev ut ur duschen klockan 21,57.. Skönt! att klockan inte var midnatt..

Jag vill inte störa andra.. o det är ju egentligen inte så svårt.. om man, jag, tänker lite hänsyn.. Så ikväll tänker jag inte stå ute på balkongen o sjunga för full hals.. tillsammans med Martin Eriksson.. =o)

Skönt är det i alla fall att vara kortkort.. o nyduschad så inga småhår sticker jaget i nacken..

När vi går..

.. morgonpromenaden så kan alla se att jag har semester.. för jag glömmer att kamma mig innan.. när vi kommer tillbaka o jag ser mig i spegeln så skrattar jag åt frisyren.. förresten så tror jag att det finns en oskriven lag på att man itne ska kamma sig..

Antingen har jag väldigt bra läkkött.. eller också var det bara en tillfällig ålderskrämpa den där muskelsträckningen.. idag har den inte känts nånting.. däremot har ett sendrag i foten varit lite kinkig.. men det var bara i morse.. o på förmiddagen..

10 över 7 kom gammelhårbollen med fårskinnstofflan o började sjunga i morse.. men jag lyckades lura honom att lägga sig en stund o då fick jag somna om en halvtimme.. det är skönt att somna om en stund.. sen prövade vi en annan väg o den var alldeles lagom lång att gå.. runt blev det också.. tycker att det är roligare att gå runt än att gå fram o tillbaka..

I dag har varit varmare än igår.. o svettigt så ingen av oss har velat göra nånting.. resten av veckan verkar bli likadan.. men det går inte så mycket för jag har flera filmer som jag ännu inte hunnit se.. o glass i frysen..

A var hit en stund med hårbollskan som ska vakta oss fredag- söndag.. hannarna jag har här nu vart bara liiite galna.. hon tog det rätt lugnt o brydde sig inte så mycket.. sa i alla fall till när de blev för närgånga.. Jag kommer då i alla fall att få fullt upp i 2 dygn.. kanske jag ska vända på dygnet helt o hållet o sova på dagarna o bara gå ut med dem på nätterna så ingen behöver se mig okammad med 2 mindre gulingar o 1 stort lejon.. *fnissar* o då är det ju också svalare..

Har ett par veckor fundilerat på var jag kan ha packat ner trimmern.. jag har några lådor ouppackade men det har inte känts som att den legat i dem.. o därför har jag inte orkat plocka upp dem.. i dag när jag satt o drack kaffe fick jag en syn o gick o drog ut en byrålåda o drog i en sladd där.. vips hade jag en trimmer i handen.. så nu kan jag, änteligen, få bort kalufsen som känns som en yllemössa i rådande temperaturer.. *glad*

Testing testing..

Tittade in hos Nina.. o hittade ett test som jag inte kunde motstå..


Vård & Känsla (800-1000 p)
31956-50

Du ser till livets villkor och är en vårdande person. Du bryr dig om andra och vill att ditt jobb skall vara meningsfullt. Du skulle trivas lika bra i jobbet som agronom som barnskötare. Vad du väljer har att göra med hur lång tid du är beredd att studera.
Andra yrken där du troligen skulle komma till din rätt är:
Förskollärare
Barnmorska
Zoolog
Djurskötare
Psykolog
Terapeut
Socionom
Sjukgymnast
Personlig assistent
Dietist
Trädgårdsarbetare
Veterinär
Präst
Diakon

Ja, veterinär ville jag bli när jag var litten..(men kom på att risken jag skulle få se blod var på tok för stor ;) har ett tidningsurklipp från det jag var nästan 15 o lokaltidningen gjorde ett reportage i byn jag bodde i..
Djurskötare är jag utbildad till och har jobbat med i 10 år..
Det jobb jag har idag är inget av de andra.. men meningsfullt o det handlar om att serva andra på sätt o vis..

Nu är det dags för skönsång..


25 grader..

.. varmt är på tok för varmt för jaget.. blir slö, matt o orkar ingenting.. o jag hade faktikst beställt en sisådär 15-20o de närmsta veckorna.. fast jag är ju glad att det inte regnar..

07,15 stämde gammelhårbollen upp i ett sjungande yl.. o jag studsade högt.. landade, tack o lov, mjukt igen på madrassen.. men när han har börjat sjunga så är enda sättet att få tyst på honom att kliva upp.. Jag tror inte att han gör så hemma utan där är det husse som bestämmer när de ska kliva upp.. Gav dom mat o sen gick vi ut.. hade tänkt gå runt halva sjön för jag hade för mig att det gick en liten bro där över sjön någonstans.. hahaha.. inte gör det det inte.. det blev ändå 1,5 timmes prommis.. i nästanlagom temperatur.. hårbollarna fick bada borta vid Nisses brygga o om detta tyckte de mycket.. själv så sträckte jag mig i ljumsken så nu vet jag hur di där proffsfotbollsspelarna känner sig.. fast dom får ju vila sig ett par veckor vid sådana skador.. okej, när hårbollarna åkt hem så kan jag ju vila 2 veckor..

Tittade på EM i simhopp från Bukarest idag.. Anna Lindberg tog guld i 1-meters-svikten.. Kul! Jag är glad att det bara var 1-meters-svikten.. kommer ihåg när mor hennes vann OS-Guld i höga hopp.. 1972! Det var jobbigt att se på.. dom var ju så högt upp, 10 meter, o kastade sig ut därifrån utan skyddsnät.. jag var alldeles svettig innan tävlingen var klar.. aldrig att jag ens skulle fundilera på att hoppa så högt uppifrån.. strapetskonstnärer är också jobbiga att se på..

O
Jerry är på G med en ny omgång.. hmm..