Hårbollarna..

.. har anlänt.. eller rättare sagt jag har hämtat dem samtidigt som jag skjutsade ex-grannarna till flyget.. När vi var ute på deras gård så sprang hårbollarna till min gamla lägenhet, ställde sig på trappen o tittade uppfodrande på mig.. Ska vi gå in snart? Det tar jag som en komplimang att de trivs med mig.. Nu ligger de omväxlande i soffan med mig och ute på balkongen o kikar.. tack o lov så skäller de inget utan bara spanar.. När vi var ute så verkade de tycka att de kommit på världens kalas.. många nya dofter att snosa på.. Rätt vad det var så kom det en lös whippethanne springande.. strax efter kom matten o när hon såg oss gjorde hon några tama försök att kalla in honom.. vilket misslyckades.. jag såg att raggen reste sig på hårbollarna och hon hade en snabla tur att dom är snälla o inte började tugga på honom.. Jag ville inte börja rya o gapa o riskera att peppa hundarna till något, så jag sa bara, väldigt surt, att om hon inte har pli på hund ska hon ha den kopplad.. Inte ens en ursäkta fick jag.. Visst har jag råkat ut för samma sak o att vovsan sprang fram till okända, men jag hade i alla fall lite vett att be om ursäkt för att jag inte vart uppmärksam.. för det är ändå mitt ansvar, när jag har hund, att hålla koll på den.. Nästa gång någon hund kommer springande lös så ska jag säga att det är bäst att de kollar sin hund eftersom mina har löss o skabb.. *elak jag*

Började titta på en film, Vit oleander, i går kväll.. tänkte att jag kan ligga o se den.. hahaha.. hur den slutade har jag inte den minstaste aning om eftersom jag råkade somna.. vaknade strax före 6 o tittade på TV:n, som var ordentligt uppvärmd då den gått hela natten, funderade på om jag skulle gå upp eller inte.. det kändes nästan som att jag var pigg som att vakna.. men bestämde mig att bädda ner mig i sängen.. somnade omedelbart o sov till halv 10.. o det var underbart skönt!

Nu är frågan om gammelhårbollen kommer ihåg att han brukade väcka mig vid 6- tiden på morgnarna.. kanske har han blivit så senil, vilket i o för sig ex-grannen sa han är,  att han glömt bort det..  Fast det gör inget om han väcker mig.. en tidig morgonpromenad när nästan inga andra är ute, o så frukost för att sen lura nån timme i soffan.. bättre än så kan nog inte en dag börja..

Nu ska vi mysa lite i soffan.. o med en hårboll på var sida finns det inte en chans att jag ska lägga mig o råka somna..

Underbart ljuvligt..

.. att få koppla av.. sova tills jag vaknar.. gå o pyssla lite..  bara få ta hand om mig.. Har fått påminna mig flera gånger att så här kommer det att vara i flera veckor.. Njuter!

Det känns som att det var en hel evighet sedan jag hade semester.. eller rättare sagt kopplade av.. förra årets semester var annorlunda.. en tid för saknad och sorg.. o de känslorna ligger även nu på ytan.. knackar på; Kommer du ihåg oss? Årsdagen närmar sig.. men i och för sig så har det varit många årsdagar.. med veterinärbesök och medicinering.. pendande mellan hopp o ohopp..
Visst kommer jag ihåg saknaden och sorgen.. men jag låter dem inte ta över..

Det finns även andra årsdagar att komma ihåg.. hängde upp Häxan Plingeling som jag fick när vovsan vann sin första utställning.. i och för sig kommer jag inte ihåg datumet, fast det var nog i juli- augugsti 1997.. i Piteå.. känslan lever dock kvar i mig..

I går pysslade och sysslade jag lite och hittade faktikst ett köksbord.. så nu kan jag sitta där o äta.. i alla fall ända tills det blir belamrat igen..  A och hennes hårbollska också hit.. hårbollskan är lite skeptisk till nya ställen men jag tycker det gick rätt bra.. de ska även komma på tisdag en stund o träffa hårbollarna.. 

Tog en biltur till badsjön idag för o se om A var där.. det var hon.. tillsammans med L och E.. A släppte hårbollskan o hon kom galopperande med ett stort leende när hon såg mig.. oj vilken tur hon hade att jag hade en glass som nästan var slut som var som det stod hennes namn på.. Muta? Nejdå, sånt sysslar inte jag med..

Var också till Clas Olsson o köpte lampkontakter.. Varendaste kontakt här är jordad, till och med lampkontakterna, och det är ju i och för sig Bra! Men jag har ingen lust att slänga alla mina lampor.. o jag har inte råd att köpa alla nya.. det finns tack o lov alternativa kontakter.. så nu har jag fixat köksbords- samt en fönsterbelysning.. Men jag har den största respekten för el så jag har varit eftertänktsam innan jag gjort något.. och försiktig ovanpå det..

När jag satte i sladden så väntade jag mig inte ljus på en gång eftersom lamporna kanske var trasiga.. men efter att ha testat 7 olika lampor, och tryckt på väggknappen dubbelt så många gånger, blev jag lite moloken.. testade med en lampa som jag Vet funkar.. men den funkade inte heller.. kliade mina geniknölar o undersökte proppskåpet.. som ju inte är ett proppskåp, utan endast en massa vippkontakter.. mendessa såg bra ut.. Oj, vad jag funderade.. tills jag började leta en annan väggknappar.. när jag tittade runt ett hörn så gick det upp 3 ljus för mig.. båda dem som jag hängt upp + en fast takbelysning i köksdelen.. den hade jag inte ens sett förut.. med endast en liten knapptryckning fick jag nu 3 i 1..

Ibland är livet rätt skönt..

Fundilerar på om jag ska ställa väckarklockan till i morgon, bara för att få vakna o somna om.. men nää, risken finns att jag inte somnar om.. o jag har absolut ingen lust att vakna 06,10 när jag är ledig..


Inte bara varulvar..

.. som förvandlas på nätterna.. när jag vaknade i morse så kändes det som att hela jag var gjord av sirap... mycket trögflytande sirap.. konstigt nog kom jag ändå ihåg att salta gröten.. o klädde mig gjorde jag också innan jag cyklade till jobbet.. men väl framme där så gick allt i slow motion.. tack o lov så var telefonerna ännu lugnare än igår så jag kunde göra lite arbete där jag inte behövde tänka något.. Några gånger svarade jag dock i telefon.. o en gång ringde jag.. då svarade en engelsktalande kvinna.. eeh, hmm, jag wonderer is Janet at hemma.. samtidigt tittade jag på C.. o hon brast ut i stans goaste skratt.. Jag klarade av att hålla igen tills samtalet, som tur var blev kort, tog slut.. sen rann tårarna.. Det var inte enda gången vi skrattade idag.. många felsägningar blev det, vilka dock kunde rättas till i samma samtal, och lika många skratt.. Oj, det låter som att vi inte är det minsta seriösa på jobbet, men det är vi faktiskt.. det gäller bara att ta vara på guldstunderna och skratta med varandra..

Ett par sommarvikarier arbetade sista dagen idag så de bjöd på tårta.. men mina underbara jobbkompisar tyckte att de samtidigt kunde fira att jag går semester.. hmm..

Efter jobbet var jag till tant M o fortsatte hjälpa till med flytt/möblering.. hmm.. skumt att det går lättare att hjälpa andra än att få helt iordning hemma.. förmodligen beror det på sällskapet.. o jag har inte bjudit in någon att hjälpa mig med möblering.. fast jag har ju en aaanings mindre att möblera.. tant M har en 3:a.. o jag en 1:a.. vi skulle springa över varandra här..
Fast det blev inte så mycket möblering.. pizzaparty o en lång stunds gott samtal.. andra tant M var också där.. tant M pratade om att hon varit ute o letat ojordade kontakter men att det inte fanns att hitta.. jamen, jag har ju många slarvskaddar som är ojordade o de har jag ingen nytta av eftersom alla mina kontakter är jordade.. om du vill kommer jag förbi i morgon o lämnar de jag har nära till hands.. Japp, då behöver jag inte bekymra mig om dom skarvsladdarna mer..

Det finns de som frågar; Ska du vara ledig bara 3 veckor.. men allt är ju relativt.. eller hur?!

3 veckors semester..
= 21 dagar.. + 1 helg.. + 7 timmar i dag.. + 8 timmar 21 augusti..
23 dagar => 552 timmar + 15 timmar => 567 timmars ledighet..
567 timmar.. 34 020 minuter..
vilket blir 2 041 200 sekunder semester..

hmm.. Två miljoner fyrtioen tusen tvåhundra semesterenheter..  det känns, i alla fall för mig, som en hel evighet..

I dag har varit en Mycket bra dag!

Äntligen..

.. en lugn jobbedag.. telefonerna har varit snälla o bara ringt hälften så många gånger som en jobbig jobbedag.. men det har ändå blivit dubbelt så många leenden och skratt.. det är skönt med lugnare dagar emellanåt..

I morse så frågade tant M om jag ville komma o hjälpa till o flytta möbler.. o det gjorde jag gärna..  andra tant M var också där.. Många skratt blev det.. o glädjen blev störra o större ju fler möbler som blev ihopskrivade och flyttade dit de skulle.. Jag är glad att jag kunde hjälpa till.. Köksbordet fick vi inviga med kvällsmacka och kaffe.. o imorgon är jag ditbjuden på pizzaparty.. mmm.. det kan jag mycket väl tänka mig att tacka ja till..

På lördag kommer A hit en vända med sin hårboll så hon får bekanta sig med mitt boende innan hon kommer hit nästa fredag.. Visst känner hårbollsan igen mig men hon har aldrig varit hit så både jag och A tyckte att hon skulle inskolas några gånger.. sen blir det nog att åka o titta på lite vattenträning.. o kanske, men bara kanske, att jag tar fjolårets premiärdopp på lördag.. =o)

Ex-grannen ringde o det har inte blivit några förändringar inför nästa vecka.. så måndag kväll hämtar jag hårbollarna och skjutsar grannarna till flyget.. sen ska jag bara njuta en hel vecka.. med goos och långa promenader.. troligtvis har många semesterfirare återgått till sina jobb så det är kanske inte så trångt runt sjön..

I dag har varit en bra dag!

Hoppas att..

.. det hälper.. kan inte göra annat än att ge ett klick om dagen..

16 timmars..

.. arbetstid kvar innan semestern börjar..
på fredag den 28 juli 2006.. kl 17.00..

eller en anings mindre eftersom fikarasterna ingår i arbetstiden.. så det blir nog bara 15 timmar..
lunchen däremot är avdragsgill så den har jag inte räknat in..

Fast, chefen är ju en god motionsförespråkare så det utnyttjar jag till att ta några vändor i trappan under dagen, och på 2 dagar blir det kanske 30 min.. bara 14,5 timmes arbetstid kvar..
vad jag gör när jag kommit ner för trappen talar jag inte om.. fast idag flirtade jag bl.a. med en charmig flyttjobbare.. och önskade en äldre tant en skön dag..

men av dessa kommer nog C och jag prata lite och förhoppningsvis skratta en hel del.. förmodligen har jag bara 13 timmars arbettstid kvar.. innan jag går på semester..
vi har ännu inte kommit på vem som är mest förvirrad.. men jag är mest tantig så det måste vara jag..

Fast under den tiden så ringer nog telefonen ett antal gånger och människor i andra änden kommer att dela med sig av sina leenden till mig.. så jag har nog bara 6 timmar kvar att arbeta..
måste fråga chefen om jag kan få en web-kamera så jag kan se leendena.. måste ju jobba positiv arbetsmiljö..

och av dessa 6 timmar kommer jag att ringa till andra.. och av dem så är det många som tycker jag är lite tokig så vi skrattar rätt mycket.. så i slutändan har jag nog bara 1, eller möjligtvis 1,5 timmes arbetstid kvar innan jag går på semester..
äh, det är bara jag som är förvirrad.. de andra är nästan bara nästan förvirrade efter samtalan..
Tiden går fort när man har roligt..
o att ha roligt är ju inte att jobba..

Vild och fri..

.. lämnade jag min andra BookCrossing.com bok i en affär jag brukar vara in i ibland.. Jag tänkte nästan sitta kvar i bilen o kika efteråt eftersom jag är lite nyfiken på upphittarens reaktion.. men gjorde det inte.. Jag hoppas att det är någon som uppskattar äventyr.. och att ett leende sprider sig i dennes ansikte.. som genererar fler leenden till dennes vänner..

I dagens lokaltidning så hade de en artikel om hastighetsövervakningskameror och var de skulle placeras ut.. Många Ojojdå blev det.. Jag sa att dom är inte alls farliga om man håller hastigheten.. -Ja, jo, men just deN sträckan är en mycket LÅÅÅNG 50-sträcka.. -Okej, finns det hus där?  -Jo, det är ju många byar.. -Och om Du bodde där, hur skulle Du vilja ha det?

En dam sa att hennes man ofta påminde henne om att hålla hastigheten, för har hon otur så tar dom körkorten på plats.. o hon brukade skärpa till sig en stund.. för det sista hon ville var att bli utan körkort.. en kompis till henne hade haft bråttom till jobbet en morgon o kört 20 km för fort.. blev stoppad o fick inte ens köra till jobbet ^förbannade poliser^

Övervägande var orsaken till att de körde för fort att de glömde bort sig.. kanske för att de i tankarna var någon annanstans.. o då är det lätt att glömma nuet.. jag vet för jag har också varit där.. och halkar ibland tillbaks.. mer o mer sällan hoppas jag..

Stressen att inte ha kontroll över omgivningen kan göra att jag blir tunnelseende.. o arg på andra för att de inte gör som jag vill och tycker är bäst.. fast jag har ju inte rätt alla gånger.. att lyfta blicken och försöka se saker ur andras perspektiv är nyttigt..

Hastighetsövervakningskamerorna sätts inte upp för att jävlas med oss bilister.. för dom är som sagt inte det minsta farliga om vi håller hastigheten..
50- skyltar finns inte där för att få oss att komma för sent fram till stället vi ska till.. de finns där för att skydda de som bor och vistas bredvid den vägen..
och "råkar" jag köra för fort så hoppas jag att jag har sinnesnärvaro nog att vara tacksam att det är polisen, och inte något barn, någon gångare eller cyklist, som stoppar mig..

Älskar..

.. mitt lilla söta kök.. det tog bara 20 minuter att röja diskbänken.. mer får inte plats helt enkel.. förra diskbänk, med tillhörande köksbänk, var 2 meter lång och det tog minst 1 timme att röja/diska upp den..

O så har jag plockat lite hit o dit o det ser rätt ok ut nu..

Bytte gardin.. eller jag har bara testat med ett par panelgardiner tills nu.. färgerna passar men det var blommor på dem.. stora fina blommor.. men jag är inte så mycket blommig..
Hängde i stället upp det afrikainspirerade tyget som en kappa.. sandfärgat men små figurer i svart och rött.. Oj, vilken skillnad det blev.. förut tog blommorna över hela rummet även om de inte var många.. nu får även jag plats..

This.. This is the way.. This is the way I wanna live!  *sjunger*

o jag tror minsann att nån av mina grannar också sjunger med.. månntro jag har
Martin Eriksson som granne..

27 juli..

.. tycker jag att vi reser till Hangö och Nådendal i Finland.. firandet av sjusovaredagen bjuder till karneval.. och en känd person från staden väljs till Årets sjusovare.. dagen till ära så hämtas denna person hemma i sängen o bärs till sjön för att kastas i vattnet.. Vilket.. hmm.. uppvaknade.. Måtte den människa känna sig utvald.. o vad skönt det skulle kunna kännas att vara okänd i de trakterna..

Den gamla bondepraktikan säger att om det regnar denna dag så kommer det att regna.. i 7 veckor framöver..

Och sover man över sju-slaget på morgonen kommer man att vara sömnig på morgonen hela året.. månntro jag sov över förra året.. tror jag garderar mig med trippla väckarklockor i år..


Förändringar..

.. i alla fall hos en advokat i Nya Zeeland..

Problem med..

.. bilen.. eller bara vart på semester i sjätte himlen..

Känns som jag lekt..

.. den där leken när man sitter i ring o en börjar med att viska något i örat till en.. som för vidare till nästa.. osv osv.. När viskningen kommer till slutet av ringen så har det som sas i början blivit till något helt annat.. det är bara det att jag är alldiles ensam i ringen.. jag ser information på dataskärmen.. tar in det.. o vidarebefodrar det via tal till en människa i telefon.. det är bara det att om jag till exempel ser en 6:a på skärmen så tas den in i huvudet.. skramlar runt lite o ramlar ut ur mun som en,,, 9:a.. eller 2:a.. eller nån av alla de andra siffrorna.. Fast ibland så byter siffrorna bara plats med varandra.. men jag tror inte att det precis är underlättande för kunderna..

Tänkte byta kontakter till några lampor idag men jag lämnar nog det jobbet till en annan dag.. vill inte bli självlysande.. hmm.. fast det skulle ju evenuellt kunna ge mig mer energi..

Ett par veckor har jag letat efter laddningssladden till eltandborsten.. hittade den i går kväll.. men inte i någon flyttkartong utan på byrån.. jag har starka misstankar på att det är någon snäll vätte som lagt fram den till mig, för jag kan inte alls påminna mig om att jag gjort det.. nu är det bara trimmern som jag skulle vilja hitta.. börjar bli långhårig o eftersom kalufsen är tjock som hästtagel så blir det varmt nu när värmen än en gång behagat uppsöka denna landsände.. När jag jobbade i lagård så brukade jag blöta ner en kepa med, nästan, iskallt vatten o sätta på huvudet.. nu har jag tyvärr inga kepor kvar.. kanske ska investera i en sån.. Röd i så fall.. för då behöver jag inte färga kalufsen..

Tänkte diska idag.. upptäckte att jag inte vet var diskpluggen är.. men nöden är uppfinningarnas moder.. eller är det tvärsom.. så en liten bit glaaapack räddar mig.. eller diskan kanske..

Lääängtar till måndag!

Bara bilettköp..

.. som fattas.. fast en bok behöver ju ingen bilett.. reser gratis ju..

Har i alla fall registrerat 4 böcker som jag i morgon, eller någon annan dag, ska lämna vind för våg någerstans..

Det finns saker vi måste, behöver, släppa taget om.. o en bok är väl ett nog så gott träningsobjekt..

I dag har tiden gått väldigt fort.. hoppas resten av veckan gör så också.. hmm.. misstänker så i alla fall.. på onsdag kommer A förbi med sin hårboll.. o på torsdag ska jag hjälpa till att flytta.. o sen på fredag börjar ledigheten.. hmm.. känns som att jag redan är där..

Total förvirring..

.. fick ett samtal idag ang en resebeställning jag gjorde i fredags.. meningen var att den skulle gå i morgon tisdag.. men på bekräftelsen stod det onsdag.. vad jag tänkte och sa när jag upptäckte felet kan jag bara inte skriva.. minns, tror jag, att den jag bokat med sagt att resan inte var av- ombokningsbar.. hjärtat stannade nästan.. fast jag började i alla fall inte hyperventilera.. Det var bara att ta tjuren vid hornen o ringa o försöka ändra.. o hoppas att det skulle finnas plats i morgon tisdag.. Först så hittade inte E, min ordinarie bokningsassistent resan.. *svettigt* men sen ordnade det upp sig.. gissa om jag vart lättad.. o resan var ombokningsbar till en mindre kostnad! *pust*

I morse skickade jag ett sms till T; _Snart_ semester.. Nästa gång jag måste kliva upp en måndag är sista måndagen i augusti..  hmm.. tänker jag ta en extra, oplanerad 4:de, semestervecka tro.. hade ju tänkt spara den till i vinter..

Jag är Glad att jag har endast 4 arbetsdagar kvar innan semestern!
Eller kan jag månne skylla på den onda näsan för förvirringen.. ondheten är en mindre.. jag kan göra stans värsta grimaser utan att det känns.. men trycka på näsan är inte att rekommendera..

Ringde A o pratade med henne om hennes tik går ihop med hanar.. o det gör hon.. tiken alltså.. Valpen hade hon bestämt skulle få vara i ett annat hem så allt ordnar sig till det bästa.. På måndag kommer ex-grannens hårbollar och på fredag kommer A´s hårboll.. Jag ser fram 1 veckas rekreation..

Nu ska jag anmäla ett par till böcker på Bookcrossing.com .. Har ingen skrivare hemma så idag skrev jag ut såna däringa texter som man kan klistra in i boken.. o det är bara sÅ kul!
Även om den som hittar boken bara tar hem den så är ju ett frö sått att även den kan gå med och låta någon av sina böcker resa ut på ett äventyr..
Känner mig som rena rama bonden.. vill så många frön..


Vågade..

.. anmäla mig på Bookcrossing..

Stannade inte kvar som bara anmäld..

Registrerade en bok..

O cyklade iväg till, någonstans, o släppte lös den..

Men tänk om någon såg mig.. huvva.. vad ska de tänka om mig.. lägger böcker ikring mig som om de inte var värda det endaste ting.. tokiga människa! SÅ kan man väl inte göra!?

Johoodå, gick alldeles utmärkt att göra så!

Visst fanns rädslan där.. So whAt?

Rädslor är till för att övervinnas.. o detta skadar ingen.. Förhoppningsvis ger det någon en upplevelse.. kanske flera upplevelser.. först upptäckten o sen berättelsen..

I dag är en mycket Bra dag!

Jag bor i ett..

.. slott..

Golvytan har, efter dagens uppackning, blivit stor som ett hav.. och tillsammans med balkongen så är det stort som en ocean..

Välmåendet sitter på axeln o knackar.. säger att allt är bättre än förut.. skickar iväg spjut på dem som höjer på ögonbrynen; bara 33 kvadrat.. meen, HUR får du plAts där..

Jag tittar på dem.. känner att pansaret kommer på.. omedvetet/medvetet.. vänder mig inåt samtidigt som taggarna vänds utåt.. vill fråga dem; Vad F* ska jag med 50, 74, 100 eller 200 kvadrat till om jag inte trivs.. Men något sånt säger jag sällan.. då skulle de ju kanske betrakta mig som tokig..

Jag bor i ett slott.. Sover som en prinsessa.. o runt kvarteret springer det en massa prinsar..

Nån Prylnissa..

.. är jag inte.. men vissa saker behöver bevaras.. helst skulle jag vilja använda dem men ibland så får de inte plats här och nu..

Farfar snickrade och svarvade små bord till oss barnbarn.. ett litet runt bord med enkla men vackra detaljer.. det har följt mig i 30 år.. och ska så fortsätta.. just nu får det inte plats här.. lika är det för lampskärmen farmor sydde..

Vad tänkte de på när de arbetade med sina händer.. när de formade gåvor till oss barnbarn.. gåvor som då inte förstods.. men som idag uppskattas mer än guld.. Varsamt bevarar jag dessa saker.. saker som inte går att köpa för pengar..

Värdefulla för jaget.. för de påminner om soliga somrar på farföräldrarnas gård i Sangis.. Gården som idag bebos av någon okänd.. men att det bor någon annan där gör inget.. för jag kommer aldrig mer att bli det barn jag då var..

Jag undrar.. vad tänkte de på när de arbetade med sina händer.. och skapade gåvor till oss barnbarn..

Ett helt liv..

..påminner sig när rosetterna kommer för ögonen.. CERT.. CACIB.. svenskt och norskt Championat.. BIR.. BIM.. BIR- Veteran..

Pokalerna från lydnads-, bruks- och vattentävlingarna..

Bilder som flimrar förbi i minnet.. nervositet (hur många gånger hinner man springa på toa på en halvtimme).. spänning (har vi lyckats lära varandra något).. avslappningen efteråt (Ja, vi tog oss igenom alla moment).. efterfunderingar.. hade vovsan kul, var hon motiverad.. vad gjorde jag rätt/fel.. kan jag göra på något annat sätt så att det blir roligare för båda oss nästa gång..

En rosett eller en pokal.. utmärkelser som minner om allt jobb innan.. träningen.. gemenskapen.. vardagen..

Packar försiktigt ner dem i en kartong.. sparar i minnet..

Aha.. en idé..

.. kollade på tradera o böcker.. de flesta ligger på 20 kr.. i alla fall likande böcker som jag har.. inte ens en liten teskedsgummebok ger mer.. kanske att en förstaupplaga gett mer.. men jag är alldeles på tok för ung.. nionde upplagan..

Men jag är alldeles för lat.. eller bekväm.. för att annonsera där..

Eftersom jag inte kan bara kasta bort dem så lastar jag bilen full med bokkassar o åker till loppisförsäljaren.. kanske kan det inbringa en eller ett par kronor per bok.. o förhoppningsvis kommer någon att där göra ett eller annat fynd..

Hihi.. kanske ska jag släppa några böcker
vind för våg.. låta någon annan ta del av ord och drömmar..
Jaa! Det vill jag.. bara för kuls skull.. måste lära mig mer.. alldeles strax..

Om detta visste jag ingenting i morse när jag vaknade..

En alldeles, alldeles vanlig söndag kan ibland bli till ett helt äventyr.. =o)

Ett litet telefonsamtal..

.. och det känns som att energin vaknat till liv igen.. eller var det bara det att den hade vilat tillräckligt för nu..

Ex-grannen ringde o frågade om jag hade planerat något för första veckan i augusti.. min första semestervecka.. det har jag inte.. ska bara vara i 3 veckor.. utan krav vare sig från andra eller mig själv.. han o sambon ska åka till Prag 1 vecka och den tänkta hundvakten får han inte tag på.. o han vågar inte vänta på att få tag på henne eftersom han vill vara säker på att hårbollarna är trygga när de är borta.. så han frågade om jag ville, kunde, orkade, hade lust att ta hand om hans hårbollar.. alltså, om jag inte hade planerat något annat.. Jag tänkte efter en hel halv sekund (haha, impar på mig själv ;) o sa att det kan jag göra o att jag Gärna gör det.. men går de ihop med tikar? för jag har kanske kommer att ha 2 tikar här 4-6 augusti.. jo, men det är inga problem.. men ska du ha 4 hundar.. du är bra tokig du! Ja, visst är jag det.. men för min del är det inga problem! Kärt besvär! Fast det är ju inget besvär för mig att ha hårbollar här..

Ska kolla med A om de bestämt sig för vilken helg de ska åka.. o om det är OK för henne att jag har andra hundar här också.. annars får vi lösa helgen för ex-grannens hårbollar på annat sätt..

Nu ska jag plocka i några flyttkartonger som är kvar.. jag har nog bestämt mig för att göra mig av med böckerna jag har.. har ju läst de flesta 2, några 3 gånger.. flera gånger har det hänt att jag plockat ut en bok o läst första raderna o suckande stoppat tillbaka den eftersom jag minns slutet.. o biblioteket har ett helt hav med underhållning.. o det ligger ju mindre än 100 meter från jobbet..

I dag är en bra dag!
Bäst att ta vara på den..

Slarvig..

Går man och väntar
på att uträtta det bästa
blir inget gjort.


därför brukar jag vara lite slarvig ibland..


Inte alls konstig jag..

.. som tycker att sjövatten är kallt.. ännu himskare är havsvatten.. snarare så är jag väldigt normal.. vad nu det är.. allt är relativt.. men alldeles nyss på nyheterna sa en man från Svenska livräddningssällskapet att allt vatten som är kallare än 28o är KALLT för våra kroppar.. så nu har jag ännu en orsak att tacka nej till bad.. annars brukar jag säga att jag varken har hel eller halv baddräkt.. o än så länge har ingen sagt att det är ok att jag näckar.. Trivs bättre i skuggan under en ek höll jag på att skriva men några sådana finns ju inte här uppe.. fast andra skuggor fungerar lika bra de också..

Plingeling sa det på dörren idag.. o jösses vad oväntat det var så jag hoppade högt.. o hjärtat fick sig en rush.. när jag öppnade så fick jag en legitimation i ansiktet (som jag knappt hann se) o en karl frågade varför jag inte stod med på hans lista.. jag sa som det var att jag nyss flyttat hit.. han kryssade i rutor på en lapp o frågade om pers.nr o bad mig skriva på.. o så sa han att det sen kommer papper från radiotjänst.. Jaha, sa jag.. men jag har redan betalat! o så var jag på väg att lipa åt han..

Överraskningsmomentet kanske är nödvändigt för honom i hans jobb.. men han jag tycker att han kunde ha frågat hur det låg till med licensen och gett mig en chans att svara..

Nästa gång någon ringer på dörren ska jag lugnt läsa vad som står på legitimationen innan jag besvarar några frågor.. det kunde ju ha varit vem som helst.. men nu drar min fantasi iväg med mig.. Tror jag ska installera tittöga/ kiköga/ dörröga så jag ser vem som plingar på min dörr i fortsättnignen..

Men det får bli en annan dag för nu har kiltmannen börjat..

Gammal skåpmat..

Om inte om funnits..

så hade

omfamningen.. bara blivit en famning..
omformning.. en.. form..
omdömet.. hade blivit en.. dom..
omsorg.. bara.. sorg
omprövning.. ett evighetslångt.. prov..
omslutningen.. hade ingen början..
omtyckt.. blev endast.. tyckande..
omvårdnaden.. tungt o tvunget..

o omtanken.. hade bara blivit en.. tanke..

© Excessa

Sömngångare..

.. eller också har minnet helt spårat ur o ligger någerst där jag inte hittar det..

Gårkvällen var lugn.. efter hemcykelturen så var jag inne hela kvällen.. och la mig strax efter Ghost whisperer.. och somnade, tror jag, rätt omedelbart.. och jagets näsa var som den oftast brukar vara.. oöm!

I morse när jag vaknade så kände jag på en gång att något var onormalt.. näsan var ond.. Nej, inte i den meningen att den var elak.. det brukar den inte vara.. låter andra göra sina affärer och lägger sig inte i speciellt mycket.. inbillar jag mig i alla fall..

Den var ond som i när man har ont.. när jag trycker mitt på näsryggen så ömmar det något fruktansvärt.. Jag har aldrig boxats och de enda slagsmål jag varit i är de med mygg inblandade.. men jag gissar att det är ungefär så här som boxare känner sig.. fast de har förmodligen ont i nästippen också.. det har inte jag..

Jag vet inte vad som hänt i natt.. har jag varit uppe o gått i sömnens halvdvala.. eller har jag slagit mig själv i drömmen.. vore det inte konstigt om jag inte vaknat då? Nej, ibland gnisslar jag tänder på nätterna och "tuggar" insidan på kinderna och det vaknar jag inte av.. Eller har jag gjort någon ogärning gentemot de vättar o vittror som spankulerar i området.. Om detta tvista de lärde.. 


Mitt på näsryggen sitter det onda.. inget i nästippen och inget där mitt emellan ögon där 4-årsärret sitter.. Jag har testat många gånger idag.. kanske har jag bara drömt att jag hade ont.. nehej då.. fortfarande lika ond.. o så har jag blitt irriterad på mig själv; Låt näsan vara ifred! Det finns ingen mening med att hålla på o testkänna om det fortfarande gör ont.. det blir ju bara värre då..


Tja, så småningom så blir nog näsan god igen.. till dess ska jag koncentrera mig på att bara vara..


Var rädda om Er, oavsett var och vilka ni än är!


Fick just Nu ett sms från T.. han skickade morgondagens horoskop för jaget (Lejonet);

Din lördag erbjuder vila och en skönt meditativ stämning.

Du har nog en del saker du behöver tänka igenom.


Låter gott det..


Uppdaterat:
Har jag månne druckit kaffe i natt o somnat i kaffemuggen? Dess kant prickar precis på onda stället.. ajajaj..
Jaja, alla saker o pinaler går inte att förklara.. men om detta händer fler gånger så ska jag allt ansöka om en sånadäringa tröja med remmar..

Mycket nu..

.. och när jag åkte o handlade efter jobbet kom de där verkligt gamla tankarna; Dra härifrån! Säg upp dig på jobbet o flytta dit ingen känner dig! Lämna allt det gamla o starta om!

Lite visdom har jag allt fått med i ryggsäcken för en sån sak skulle inte hjälpa ett endaste dugg.. Jag vet för jag har prövat! Innan jag flyttade hit -95 for jag land o rike runt o letade trygghet.. eller flydde jag från något.. kanske både ock.. Själv anser jag att jag flydde men när jag berättat min historia så finns det dom som tycker jag var modig.. Borlänge, Västerås, Luleå, Övertorneå, Sellnäs, Sunne, Svalöv.. o så några kortare stopp i Huskvarna, Vargön o några till ställen.. Ja, allt är relativt, tiden i på de första ställena max 1 år..

Att komma till nya platser och nytt jobb har aldrig skrämt mig.. jo, visst har jag varit lite rädd men att se och lyssna på hur andra jobbar har varit lätt.. inbillar jag mig nu i efterhand.. det har varit när jag börjat närma mig andra människor privat som det känts en anings obehaglit.. för tänk om de ser mitt innersta jag.. och inte tycker om det.. som jag blivit skrämd och försvunnit till en annan plats.. till en annan plats där historien upprepar sig än en gång..

Kanske är det saknaden efter vovsan som gör sig påmind.. när jag hade henne så var hon en del av mig.. och en stor trygghet.. en närhet som jag inte kan beskriva med ord..
Det är snart 1 år sedan hon somnade.. kanske är det den dagen som påminner sig.. det är tungt.. och jag längtar efter regnet.. önskar att himlen ville gråta med mig.. men det vägrar den så jag får väl stå ut med att solens strålar för mig..

Träffade 2 tanter..

.. häromkvällen.. fast jag träffar ju dem på dagarna på jobbet också.. men nu blev det från ett annat perspektiv..

Den ena tanten håller på att måla i sin "nya" lägenhet.. och den andra hjälper till.. för de är vänner..

I veckan pratade de om när möblerna kommer nästa fredag och om hur de skulle möblera.. jag råkade säga att jag kan komma o hjälpa till o bära.. för jag gillar båda dessa tanter.. o hon som håller på att flytta sa att hon blir jätteglad om jag kan komma.. så förhoppningsvis kan jag glädja henne nästa fredag.. och mig själv också!

I tisdags innan de gick från jobbet så sa jag att jag kommer förbi o tittar vars lägenheten ligger.. inte var de där när jag kom ditcyklande.. men det gjorde inte så mycket.. jag cyklade hem o tog sen bilen dit.. När jag klev in genom dörren så möts jag av 2 tanters värme..

För en stund så bara var jag.. tillsammans med dem.. fick ta del av deras liv..

Kände mig varmt välkommen i deras gemenskap..

Omfamnad av mänsklig värme..


I mitt liv försöker jag acceptera andra människor som de är.. och jag frågar mig ofta; finns det någon människa som är mer värd än någon annan.. Är någon betydelsefullare än någon annan.. oavsett vad och var vi är..


Värme och omtanke behöver vi alla..


Visst finns där rädsla.. men rädsla är till för att övervinnas.. och jag har inte tänkt ställa upp mig på nån scen någon stans.. ej heller ställa till med någon scen..


De två tanterna är glada att jag kommer.. och lika glad är jag att åka dit och möta dem..


Tacksam!


Veckan..

.. har både varit lättare.. men samtidigt jobbigare..

Det dagliga på jobbet flyter på på ett helt annat sätt än de 2 föregående veckorna.. chefen har ju gått på semester o C är tillbaka.. C frågade om chefen hade setat vid henens dator de där dagarna.. hahaha.. jag log bara o C började skratta när hon kom på hur tokig den frågan var.. chefen skulle aldrig sätta sig på vid någon annan dator än sin egen.. På vintern är det en aanings svalt i mitt lilla hörn av världen.. i och för sig så har jag hellre svalt än varmt.. o jag har mer än gärna temperaturer där jag kan ta på mig en, eller ett par, extratröjor, än att sitta halvnaken o ändå rinner svetten av en.. men när fingrarna börjar se ut , och kännas, som piggelinglassar är det lite mindre roligt.. har försökt förklara för chefen o bett henne sitta vid min plats nån vinterdag exempelvis när jag är ledig.. hahaha..  -Nej, men, dET går inte för hon måste ha koll på alla sina papper.. Om hon känner att det är alldeles omöjligt så vill jag inte tvinga henne.. för tvinga människor till något är inte bra.. men ibland på vintern när vi sitter o fikar så brukar jag lägga mina piggelinfingrar på hennes arm.. *fyy snablar vad elak jag är*  =o)

Fast nu är det ju sommar och då har jag det mycket behagligt i mitt hörn.. ingen sol som strålar i ögonen o svalkande vindar som hälsar på när jag öppnar fönstret..

Mitt i allt det dagliga har vi ändå en massa löner att göra.. i ett nytt program.. men vi ska nog bli färdiga till stoppet.. C kanske får det lite stressigt sen när allt ska ut.. men det är inte mitt ansvar eftersom jag just då kommer att ha semester! Och dit är det endast 6 väckarklockeringningar.. =o)

Det gick också bra att sätta igång larmet när jag stängde butiken och äntrade cykeln.. tog ett par extra kilometer bara för att det var så skönt att röra på mig.. råkade av en händelse upptäcka var Folkets bio ligger så nästa gång jag ser de visar en spännande film där så hittar jag..

Det är skönt att cykla.. fast de häringa sommarbyxorna måste jag snart skaffa hängslen till.. o jag som inte ens haft dem en månad..

Om nätterna sovar jag i alla fall väldigt gott.. jag tror att det beror på att jag är vänlig mot både vättar och vittror som vandrar om nätterna här ikring.. Jag slänger inte skräp på backen.. säger godnatt när jag stänger balkongdörren och god morgon när jag öppnar den..

Till helgen tror jag att jag vill se:
pirater
gillar ju sagor jag..

Spindeln i huset..


You are Spider-Man


Spider-Man
80%
Hulk
65%
Green Lantern
65%
Superman
60%
Batman
55%
Supergirl
55%
Robin
52%
The Flash
50%
Iron Man
50%
Catwoman
40%
Wonder Woman
30%You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.


Click here to take the "Which Superhero are you?" quiz...


Verkligheten..

finns just här..
och nu..

I dag så väntade jag på att klockan skulle bli fem så jag skulle få stänga telefon.. sist var jag så jag måsta sätta på larmet innan jag gick.. det är alltid lite nervöst eftersom jag gör det så sällan.. En gång klantade jag till det så det gick igång.. Jösses amalia vilken fart hjärtat fick.. tack o lov så gick det bra den här gången.. och jag kunde lämna jobbet i säkert förvar med larmet på..


Jag kunde cykla därifrån fri som fågeln.. med vinden som lekte och med solen i ögonen..


men tankarna är tunga.. nyheter som rapporterar om tsunami.. och krig..


Känner ingen som varit med om någon tsunami.. men var dag möter jag någon som är berörd av konflikten där bomber och flyganfall förstör.. hör på deras röster att det är tungt.. deras berättelser berör.. några som hade bilat hem.. många timmar.. många mil.. längre och längre från de människor de längtat länge på att möta.. semestrar som inte alls blev som det var tänkt..


Fick ett samtal från min vän M som är i Libanon.. kanske att hon får åka med en båt därifrån i morgon.. Hon säger att det är lugnt där nere.. hon vet vad hon talar om för hon har varit med om värre.. men oron finns ändå.. för säker kan man inte vara..


I morgon kommer jag än en gång att vänta på att klockan ska bli fem.. så jag får sätta på larmet och cykla ut till min frihet.. i och för sig så är det inte säkert att jag kommer dit jag ska på min cykel.. vad som helst kan hända i trafiken.. eller också kanske cykelbanan rätt vad det är har ett hål i sig som jag snubblar i.. eller kanske tappar jag styret o far i full fart rätt ut i terrängen.. men jag har i alla fall hjälm på mig..I min vardag..

.. möter jag många människor.. svenskar med svensk bakgrund.. och svenskar med rötterna i ett annat land..
I dag är stämningen en annan än den brukar.. Rädslan har satt sig på deras axlar och den går inte att komma ifrån..

En man, jämngammal med mig, berättade att hans familj bor i södra Libanon.. bomber hade slagit ner 250 meter från föräldrarnas hus.. och en annan 50 meter från hans farbrors hus.. Lättad säger han att dom klarade sig, hans syster hade fått glassplitter i ryggen.. Men de klarade sig! och nu är dom på flykt..
Min okunskap gör att jag frågar; Var ska dom ta vägen?
Han rycker på axlarna och säger att han inte vet..

Fick ett sms från en kvinna som befinner sig hos sin familj i Beirut.. Hon åkte dit på semester och skulle stanna till i mitten på augusti..  De väntar på evakuering.. dom hör mycket bomber och raketer.. Det är alldeles dött här! skriver hon..

Det är så svårt.. jag kan inte föreställa mig marken skaka.. bomber som slår ner i grannkvarteret.. Rädslan..
Vad kan lilla jag göra.. annat än att visa att jag hör det de säger.. respektera deras känslor.. Det enda jag kan göra är att visa dem lite omtankar..

Frukter och bär..

.. väcker våra sinnen o bjuder oss en smaksensation.. 

sött.. bittert.. surt..salt.. beskt..

varmt.. kallt.. ljummet..

Knasiga idéer besöker huvudet.. frågar jaget vilken frukt eller bär hon tänker på när hon tänker på sig själv..

Just nU känner jaget sig som en solvarm jordgubbe..


Pusselbitar..

Någonting finns där som oroar.. irriterar.. gnager i bakhuvudet.. maler ner det i små, små delar.. försöker förklara dem för sig själv.. Orden hon hört.. Anpassning.. och att tala samma språk..

Längre kommer jag inte.. hittar inte orden.. kommer bara ihåg en fras som jag ofta hört.. o som inpräntats i mig.. Släck lyset! Men varför ska jag släcka lyset när jag strax ska återkomma till just det rummet.. jag som ville komma tillbaka till ett rum fullt med ljus så jag såg vad som fanns där.. Jag ville känna mig välkomnad när jag gick in dit igen.. kanske skulle monstren inte våga vara kvar där..

EN liten liten lampa kan det väl inte göra nåt om den lyser..

Släck lyset!

- Nu är det elransonering och då Måste vi släcka lyset!

Elransonering.. vad betyder det ordet för ett barn.. kommer allt ljus att ta slut? Frågorna samlas i huvudet men inga svar finns.. eftersom frågor måste ställas för att få svar.. men dumma frågor ställer hon inte.. Hon fortsätter bara glömma släcka lyset..

I över 10 år har elen ingått i hyran.. o det har lyst små lampor både här o där.. med hjälp av timer så har hon blivit välkomnad efter jobbet till ett ljust hem..
Under tiden har tidningarna skrivit om hur mycket elen kostar.. och vad man kan spara om man drar ur kontakter från väggen..

Idag kommer förståelsen till varför hon alltid uppmanades att Släcka lyset.. och kanske kommer hon att förstå mer så småningom..

Ord tas in.. händelser påminner sig.. tankar omvandlas och känslor bearbetas.. och jag hoppas att jag kan förmedla vad jag tänker till andra så att det får en mening för dem.. men det är inga facit jag har.. bara frågor.. kanske förslag.. förhoppningsvis kan jag ge dem några verktyg..

Det handlar om ord..
det handlar om känslor..
det handlar om hundar..

Det handlar om dåtid..
det handlar om nutid..

Det handlar om sorg..
det handlar om glädje..

Det handlar om upplevelser..
det handlar om spöken..
det handlar om Idag..
Det handlar om mig..

Det handlar om pusselbitar!


Klockan 19,30..

.. börjar underhållningen.. ja, i alla fall för dem som är på Nydala ikväll.. cyklade förbi där o scenen ser rätt maffig ut.. frågan är om jag ska hoppa på cykeln o fara dit.. eller sätta mig på balkongen o bara lyssna.. förmodligen det senare eftersom jaget känns lite lat ikväll.. hmm.. egentligen känns jaget tungt beroende på paltkoman hon satte sig själv i.. stekt palt är Gott!

Cyklade faktiktst runt sjön tidigare idag så lite har jag allt rört på mig.. o tvättat 5 maskiner.. o från det jag laddade maskinerna till att allt var torrt tog det bara 2,5 timme.. på förra stället hade det tagit hela dagen.. Jag tror minsann jag har kommit till himmelriket.. =o)

Var en tur med bilen just när sommarvärden höll låda i radion.. hon pratade om att förstå varandra och att prata samma språk.. intressant, tänkte jag.. men jag förstod inte hennes humor.. men det gav mig ändå tankar att reflektera över..

Nyheterna pratar om katastrofer.. det är tungt..

Vänder minnet till pappan som var ute o cyklade med sin son på pakethållaren.. jag stannade bilen o visade att de kunde passera.. som tack fick jag ett soligt leende pappan.. och sonen..

Det ser en anings grått ut på himlen men jag hoppas de som sitter i gräset o väntar på underhållningen på andra sidan sjön slipper eventuellt regn..

Fri idrott..

.. är roligt att titta på!
För dom som tävlar är väl där alldeles frivilligt.. hoppas jag..

Sanna Kallur vann sin andra häck i Golden league.. så nu har hon 3 häckar.. men hon ser rätt glad ut ändå..

Några hundradelar under det svenska rekordet var hon dock.. trots att hon var överlägsen övriga världsstjärnor..
Vissa minnen vill inte släppa..

Sparar Sannas leende på näthinnan önskar henne allt guld som kan tänkas..

Envisheten..

.. försöker..
inbillar mig att det..
Ska gå!
Kämpa!
Kom iGen!
Kan du inte
Bättre?!

Envisheten sitter på axeln
manar..
Börjar om.. och
nU
ska jag lyckas..

Nu ska jag samla poäng
och
bli bäTTre än.. alla.. AndrA!
Beundrande ögon ska
Tvingas se mig

Envisheten..
ibland stolt..
men
lika ofta besviken..

Då bjuder jag in
en väldigt
Speciell vän;
Släpp taget!

En Vän som hjälper mig!

Hon får mig att
lyfta huvudet
sträcka på kroppen

Hon får mig att inse
att
mer än så här
klarar jag inte!

Hon viskar till mig;
Du har gjort det
Du kan!
Mer kan du inte göra..

Ta en vila nu..
och bjud in
Leendet
och
Leendena
som gäster!

Min Vän;
Släpp taget!

Nedräkning 1..

.. är slut.. och nu är det bara 10 arbetsdagar kvar av andra nedräkningen..

Det har varit ett par dryga veckor.. o jag har varit slut i huvudet när jag kommit hem.. att tålmodigt försöka säga till andra hur saker görs (för att underlätta för alla), samtidigt som vi börjat jobba i ett annat program.. mmm.. Tålamodet har varit på bristningsgränsen emellanåt.. speciellt inte när samma misstag begås flera gånger.. o jag får säga samma sak igen.. men då försökte jag säga det med andra ord, eftersom jag vet att vi alla är olika mottagliga när det gäller instruktioner.. ibland hjälpte det, men lika ofta hjälpte det inte..

På måndag kommer, om inget oförutsett inträffar, C tillbaka o hon kan i alla fall rutinerna.. o sen är det bara en kvart kvar till ledigheten.. ;-D

Nu ska jag rensa hövvet med lite alfapet.. gillar du det så kan du hitta svenska ord på
www.zylom.se och det heter Word Mojo.. :-))

Jaget önskar alla en underbart skön o avkopplande fredagkväll!

Intrycken..

.. under en dag är många.. just nu väldigt varierande.. en kompis till mig är i Libanon och hälsar på sin familj.. och det var tänkt att hon skulle vara där till i början på augusti.. Nu vet jag inte hur det är med henne..
Var det sista gången jag såg henne dagen innan hon åkte.. sista gången jag hörde hennes smittande skratt.. Av hela mitt hjärta hoppas jag att det går bra för henne.. och alla andra som ofrivilligt hamnar i skottelden..

Om jag fick en enda önskan så skulle jag sätta alla maktsträvare som strider, mitt i öknen o ge dom var sin gammeldags värja så de där kan strida på liv o död, istället för att skicka bomber o granater dit oskyldiga vistas..
Jag kan inte historien.. men gissar att den börjar långt bak i tiden.. o ena dagen gör den ena rätt o nästa den andra.. misstänker att det är rena rama labyrinten om man börjar nysta.. men det orkar jag inte..


Bor det en..

.. tävlingsmänniska i mig.. eller.. 

När jag kämpar för att cykla om eller ifrån någon annan cyklist så är det ju bara för att jag motionerar.. o ökar på hjärtfrekvensen o producerar mjölksyra.. fast mjölksyran är lite konstig.. den sätter sig i benen men visar sig i pannan.. Det är då en himla tur att jag har snäckorna med så jag slipper höra flåset..

Tycker om att leka med ord.. korsord är en favorit.. speciellt de som jag måste lägga ifrån mig flera gånger o liksom börja om.. orden jag läst innan ser då inte alls lika ut.. o rätt vad det är så faller 25-öringen ner o många rutor blir ifyllda..

Idag fick jag tips om ett alfapet på nätet.. eller i och för sig har jag vetat om det, men när jag hade modem så var allt sånt uteslutet pga långsamheten.. idag testade jag om det funka.. o det gjorde det.. Word Mojo.. o jag tyckte att jag bara satt en liiiten stund.. och det var det ju, alltså bara en liten stund.. för allting är relativt.. speciellt tid..

Vad andra tycker om mitt sätt att spendera tiden spelar ingen roll.. Jag hade i alla fall roligt!

Ja, just det.. det handlade om att skapa ord o ju fler o längre desto mer poäng..

Mitt konto..

Varje morgon jag vaknar så har jag 86 400 på mitt konto.. och varje natt jag lägger mig nollställs kontot.. det jag inte använt försvinner..

Jag kan ingenting spara.. men jag kan heller inte övertrassera kontot..

Varje dag öppnas ett nytt konto åt Mig.. o varje natt går resten av tiden..

Om jag inte använder dagens insättning till något gott för mig, så är förlusten min..
Jag kan inte gå tillbaka och rätta till det i efterhand..
Jag kan inte ta ut något i förskott..
Det jag får på morgonen är mitt att använda!

Även Du har ett sådant konto!

Investera tiden!
Så att du får ut maximal hälsa, lycka och framgång!

Tiden går - Gör så mycket som möjligt av den idag!

För att förstå värdet av ett år -
  Fråga en elev som får gå om en klass.

För att förstå värdet av en månad -
  Fråga en mamma som fött en prematurbarn.

För att förstå värdet av en dag -
  Fråga en dagavlönare som har barn att försörja.

För att förstå värdet av en timme -
  Fråga de älskande som väntar på att mötas.

För att förstå värdet av en minut -
  Fråga en som just missat tåget.

För att förstå värdet av en sekund -
  Fråga någon som just undvikit en olycka.

För att förstå värdet av en 1000-dels sekund -
  Fråga en silvermedaljör i OS.

Värdesätt varje sekund du har, värdesätt den extra mycket om Du delar den med någon speciell, tillräckligt speciell för att spendera Din tid tillsammans med.

Kom ihåg att Tiden inte väntar på någon.

Igår är historia, i morgon är en gåta, i dag är en gåva..

- På engelska heter det "present". Gör det bästa av dagen.
Din present - Det är allt Du har.

Carpe Diem!

?

Dagen idag..

.. började i alla fall lugnt.. något annat kan jag inte säga.. men efter bara 30 minuter så startade det.. telefonkön växte.. o kunder nästan krävde att jag skulle trolla med knäna.. Några stycken frågade jag på en gång om ett alternativet var OK utifall jag inte kunde fixa just det dom ville ha eftersom många är på semester nu.. de gamla vanliga vänliga kunderna sa; Javisst, går det bra! De nästan gamla vanliga vänliga kunderna sa; Ja, men bara i absolut Värsta fall! - Jo, det blir endast i värsta fall, sa jag.. De nya stressade kunderna slog bakut o sa att det går minsann INTE! Punkt och slut!  - Okej, antingen går det o då kommer någon, eller också, vilket är ganska troligt, så ringer jag och säger att det inte går, sa jag.. Men jag ringer endast om det inte går!

Jag förstår deras rädsla till att försöka något de aldrig gjort förut.. men är man ute o kör bil o kommer till en järnvägsbom så är det rätt vettigt att stanna.. i och för sig så kan man ju chansa o köra genom bommarna.. har man tur så blir bilen bara lite repig.. har man otur så kommer det ett tåg..

Chefen blev också trött i dag eftersom hon inte hann göra det hon ville göra innan semestern.. så hon ringde in V som kom vid lunch.. o innan jag gick så hörde jag chefen fråga om V kommer imorgon också.. Hur det blir märker jag i morgon för ajg orkade inte stanna en minut extra..

I går sa jag till chefen att jag inte hunnit med en endaste lönerekvisition, och frågade när vi göra det.. - Ja, jag har hunnit med någon enstaka, men Nästa vecka blir det nog lugnt. Då hinner NI nog med det! Och jag vet inte hur jag ska hinna med att städa innan jag går, sa hon.. - Men städa är väl inte det som prioriteras nu, sa jag.. - jo, jag vill ju ha ordning o fint...........           *SUCK*
"Tack för idag, tack för en underbart vanlig dag.."

Idag har jag börjat 2 nedräkningar.. en som slutar på fredag.. o en som slutar om 12 arbetsdagar..

Det blir ingen cykeltur längs vägen till Afrika i kväll.. vet inte ens om jag orkar se Miss Marple (fast jag kikar på`na över axeln ;)

Dax för..

.. Morden i Midsomer!

Jag försöker..

.. fundera över mitt jag..
o jag kämpar för att välja val som är bra för mig..

Jag vill vara egoist
i positiv bemärkelse
för det ger mig dubbelt igen..

Medvetet, och omedvetet,
försöker jag fundera på
hur mitt handlade
tas emot av andra..

Jag lär mig att säga
Nej tack!
och jag ger gärna en
hjälpande hand till någon som behöver..

Jag lär mig att
fråga och
be om hjälp
Men inte för att utnyttja någon..

Jag försöker tänka på
konsekvenser
av mina val..

Förhoppningsvis
lär mig av misstag..

Ikväll tänke jag dock inte alls
eller överhuvudtaget på
ingenting..

Kastade mig upp på cykeln..
tog sällskap av en
lång o långhårig man..
jösses vad fort det gick..
o av bara farten
höll vi på att följa vägen Afrika..

den raska sjönruntpromenaden i förrgår
var som bortblåst ur minnet..

Men när jag klev av cykeln..
tog jag mig knappt uppför trapporna..
i benen fanns både promenad
och cykeltur..
tillsammans 18 400 000
millimeter..

Inte konstigt det känns
trångt
i benen..

Större inköp..

.. kan vara rätt bra att planera.. likaså klädinköp.. tyvärr funkar det sällan för jaget.. när jag verkligen är ute för att shoppa så hittar jag sällan nåt passande.. däremot hittar jag passande kläder när jag inte letar..

Sprang över ett par sommarkorta byxor för ett par veckor sedan.. förmodligen var det inget märke på dem eftersom priset var överkomligt.. fast i morse blev de märkta av lite olja.. så numer är de ett par märkesbyxor..

I och för sig så trodde jag att märkeskläder ska hålla lite stil.. det gör inte dessa sommarbyxor.. kanske kan det vara så att de inte tål värmen som varit.. eller också var det gårdagens regn som de inte gillade.. nu har de hur som helst, börjat bli en aanings opassliga.. ja, det känns som att de börjar motarbeta mig.. dom har börjat stora sig så snart måste jag sätta ett bälte i dom så jag kan hålla dem på plats.. för jaget gillar inte alls byxor som försöker smita från na på dagarna..

Tror jag ska försöka blidga dem med en cykeltur runt sjön..

Goosenallen..

060711_191153
Goosenallen.. är nog bara runt 20 år sisådär.. har legat i kartonger o setat på kanten i fåtöljer.. men nuförtiden jobbar jag på att slita ut den..

Slut i..

.. huvudet.. trött pga beslut som måste tas.. vad o vem är lämplig.. o Hur tar sig den dit.. o i vilken säng ska den ligga.. ja, alltså lämpligt hotell menar jag.. Jagets säng kom dock inte alls på fråga eftersom den människan i så fall hade råkat åka 300 km för långt..

När jag åkte hem så fick jag sällskap av Agnetha Fältskog.. eller i alla fall smög sig hennes röst in i huvudet.. hur den kom dit vet jag inte för jag lyssnade på, hmm, någon diskussion på P1 tror jag..

Tack för en underbar, vanlig dag
~ Thanks For A Wonderful, Ordinary Day ~
Originally titled Aftonbön i bästa TV-fotöljen
(Agnetha Fältskog / Bosse Carlgren)


"Jag blev också glad för lappen från vår nya närbutik
Där Du gav mej tips om extrapris på kaffe.

Varje dag sker små under
Men så lätt det är att ta dom för givna,
Så lätt att sitta nöjd och bara ta.

Tack ska Du ha, Herre, för allt jag har fått idag,
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag."


På vägen hem bestämde jag mig för att jaget INTE skulle göra ett endaste dugg ikväll.. bara slappa o slöa.. så jag har inte gjort något.. bara snurrat ihop den där långa skarvsladden som är obehövlig just nu.. o skarvsladden till telefon åkte samma väg.. några verktyg som låg i fåtäljen längtade till sina kompisar i verktygslådan.. o lite skräp på bordet försvann ner i soppåsen.. liksom tidningarna som ville gosa med de andra tidningarna i pappkassen.. o några vilsna saker på köksbänken fick passande platser i skåpen.. skåpen som ju i och för sig är nästan överfulla.. men ommöbleringen tar jag en annan dag.. för nu ska jag fortsätta att inte göra det endaste dugg..

Färre bokningar..

.. på jobbet nu under semestertider.. men det.. betyder inte automatiskt att det är mindre att göra.. för vi är ju  färre personer som jobbar.. jag försöker vara tålmodig med den som är ovan med det "dagliga".. hoppas jag lyckas.. glad är jag i alla fall att det bara är 4 dagar kvar innan chefen går på semester o C kommer tillbaka..

Efter jobbet var jag o köpte ett bord till datorn.. den behövde verkligen det.. o jag vill ha tillbaka köksbordet eftersom det är för stort för datorhörnet.. o köksbordet viskade att det var lite less på datorn.. kanske trivdes de inte med varandra, o sånt är inte roligt.. då är det bra om man, Jag, kan omorganisera så båda två trivs på sitt ställe..

När jag var hem med datorbordskartongen tänkte jag att jag tar det efter filmen.. men lite kunde jag ju i alla fall få kika.. paket är som rena rama julafton för jaget.. till o med när jag vet vad som är i.. men det skulle ju skruvas ihop o jag var ju tvungen (?) att kolla så alla delar var med.. utan att jag kunde hejda mig så hade jag börjat skruva ihop det.. ja, jag måsta ju kolla så att det verkligen var rätt skruvar med.. o det var det..

Innan jag var färdig så åkte jag iväg till bion.. o på vägen dit kom jag på att jag inte nödvändigtvis behöver åka samma väg som den till jobbet.. så jag genade lite.. Nä, inte över någon gräsmatta eller så.. tog bara en närmare väg.. i god tid kom jag också.. men det var jag inte ensam om.. P kom också tidigare.. o tur var väl det eftersom biljettkassorna var stängda o endast kiosken sålde biljetter.. oj, vilken kö det var..25 minuter stod vi i den.. o strax innan vi kom fram så mindes jag att jag har ett biokort.. o det hade jag med mig.. Yiihaaa.. Poäng till mig! O eftersom P inte hade något kort så fick jag dubbla poäng.. hon är allt bra snäll hon! O det var hon som kom på att fråga förra veckan om jag ville följa med på bio.. Javisst, sa jag.. Bra idé!

Vi såg Beck- Skarpt läge! Jag hade liksom ingen koll på vad den handlade om, men eftersom jag gilllar Beck så kollade jag inget mer.. o reklaminslagen på televisionen har jag också missat.. När den började så började den snällt.. men bara en stund.. sen blundade jag.. det kändes som värsta rysaren jag såg när jag var liten.. vill inte se.. vill inte höra.. men jag kan inte resa mig o gå.. I och för sig så var det inte speciellt många skräckscener.. o jag tror inte, eller snarare jag vet inte, om det var några blodiga scener för dom blundade jag bort.. fast egentligen kanske det var skräck hela tiden.. verkligheten ser ut så.. o det är det som är skrämmande..

Hur det slutade? Jo, jag tog bilen hem o skruvade klart på datorns bord.. o möblerade lite.. men bara lite.. o det är väl ett gott slut om något.. =o)

Sagor..

.. hoppas jag att jag aldrig blir för gammal för..

Fast när man, enligt pappret, blir/är stor så heter det Teater..

Radion, med dess radioteater, är en alldeles underbar uppfinning..

Väntar..

060709_192037
Väntar..

Händer nåt här..

060709_192110
Händer nåt här..

Jag var kanske..

.. i början på tonåren.. eller var det kanske innan det.. det spelar ingen större roll egentligen för det var länge sedan det hände.. och egentligen har det ingen betydelse för idag.. eller kanske har det det.. Allt som jag varit med om återspeglar sig i idag.. i mitt handlande.. mitt agerande... i mitt sätt att vara.. mitt sätt att ta emot.. och ge..

Jag hade fått en alldeles egen kamera.. det var inte den dyraste o mest avancerade.. När jag börjar tänka så kan det ha varit mormors kamera jag fick när hon dog 1974 (o jag var 11).. men det spelade ingen roll..  i mina ögon var den alldeles, alldeles underbar.. jag skulle få möjlighet att fånga de bilder som Jag ville spara i mitt minne..

Jag gick ut o la mig på gräsmattan.. tittade på himlen.. såg himlens alla konstellationer.. molnen som visade sig.. lekte med mig.. såg bilder som just då var så vackra att jag ville bevara dem i minnet.. så jag knäppte.. o knäppte o knäppte.. o fortsatte när solen var på väg att lägga sig.. värmen hon visade mig ville jag spara.. bevara i bilder.. betydelsefulla för mig.. Mina bilder!

5 filmrullar blev det.. o dagen efter gick jag o lämnade in dem i butiken som fanns i byn.. fick ett kvitto o skulle få tillbaka korten om på vecka.. längtade efter mina bilder o minnen av sånt jag tyckte var vackert..

När jag gick o skulle hämta korten så fick jag en kalldusch som inte var av dags dato.. Visst visste jag att det skulle kosta några kronor.. men sÅ mycket.. veckopengen räckte inte o jag gick hem med lågt huvud.. sa som det var att jag lämnat in film o behövde lösa ut dem.. - Ok, hur mycket kostar det? frågade föräldrarna.. -106,95, sa jag o sjönk genom golvet.. visste att de skulle komma.. Orden! Att jag inte hade nåt att tänka med.. att jag Borde fatta hur Dyrt det allt är.. ifrågasättandet om hur jag kunde vara sÅ Dum att jag inte förstår att saker o ting Kostar.. Vad hade jag fotograferat? - himmel, moln o sol sa jag.. Ännu fler ord kom..

Liten blev ännu mindre..

Jo, jag fick pengar att hämta filmerna.. förädrarna kände sig tvungna eftersom de inte ville visa resten av byn att dotterna gjort något hon inte fick.. o huvva, hemska tanke, att de inte skulle ha råd till saker o ting..

Jag fick mina bilder, och tittade på dem.. men bilderna var inte lika vackra som de jag fotograferat..

105 minuter..


av tankar
och
icketankar..

En stund tillsammans med
ensamheten
saknaden gör sig påmind..
tåren vilar i ögonvrån..

En stund tillsammans med
möten
som lika fort försvinner..
men sällskapet finns där..

En stund tillsammans med
vinden
som sjunger för mig..
o leker med grässtrån och löv..

En stund tillsammans med
vattnet
förundras över dess variation..
från ett mjukt sommarregn
till stenhård kyla..

En stund tillsammans med
sommarprataren, Maria Möller..
hennes tankar
och musikval..

o rätt vad det är
så finner jag mig..
dansande till
Tina Turners

Addicted To Love

Sträcker på mig..

"Whoa, you like to think that you're immune to the stuff, oh yeah
It's closer to the truth to say you can't get enough
You know you're gonna have to face it, you're addicted to love"

ler..

105 minuter..
av tankar
och
icketankar..

105 minuter..
av känslor..

105 minuter..
av steg som ger skavsår..
men bara på ytan..
insidan däremot..
fick 105 minuter till balans
och helande..

©Excessa


Lockande..

060709_150443
Lockande..

Rogivande..

060709_140252
Rogivande..

Ditåt kanske..

060709_150420
Ditåt kanske..

Livgivande..

060709_140307
Livgivande..

Langen går vidare..

Ninni langade detta till mig.. alldeles lagligt!

Fem saker i min frys
* Pecannötglass
* Wok- mix Thai
* Broccoligratäng
* Pajer
* Isklampar

Fem saker i min garderob
* Sjalar
* Kläder
* Skor
* Galgar
* Hyllor

Fem saker i min bil (just Nu ;)
* Solglasögon
* Verktygslåda
* Dammsugare
* Vinterdäck
* Bensin

Fem saker i min handväska
får bli i min ryggsäck esom jag inte har nån handväska
* Lypsyl
* Plånbok
* Näsdukar
* Vattenflaska
* Kvitton

Fem personer att langa vidare det här till!

Det handlar om mig
Flasknosen
atiR
En liten tant
Lena

Lyssnar..

060709_140442
Lyssnar..

Det blev en..

.. kalasdag idag..

Började med långsam morgon.. o sen frukost till
Buffy på 5:an..

Aktiverade kroppen o tömde kartonger.. så nu kan jag snart dansa här inne.. men jag behöver ju, först o främst en kavaljer.. o så några danslektioner.. fast om kavaljeren är en god förare så kan jag skippa danslektionerna.. o jaget tycker om goda förare.. men allra helst, o bekvämast, är hon när hon får köra själv..

O så var det Karl för sin kilt (Monarch of the Glen).. så bra att det till slut blev kalas för Molly som fyllde 60.. jag är ju i o för sig inte riktigt såå gammal.. men känner igen den där känslan att jag behöver inget.. men sen blev hon så himmelns Glad när alla vänner var där.. vad Lexie håller på med vet jag inte.. men jag tycker om att hon är med i serien..

O så kom dagens största överraskning.. Tyst vittne (Silent witness) på 4:n som började kl 21.. ännu en, som jag tycker, lysande brittisk deckare.. o Amanda Burton spelar så bra.. o av den visade de 2 avsnitt efter varandra.. Kalas!

Känns som att jag fått både kakor o efterrätter.. o så lite motion däremellan.. o fixat o micklat.. men ska allt programmera in akutvaktis nr i telefonboken.. och konstruera en mekanisk repstege till balkongen som kommer när jag visslar på den.. o kolla så adressen till hemförsäkringen är ändrad.. men det gör jag en annan dag.. nu är det dags att slumra en stund.. eller snarare flera timmar.. för jag tror att det är söndag i morgon.. har ju hunnit så mycket idag så att det räcker för 3 dagar..

Nighty nightz o sleep tight..

Och nu..

.. är det strax dax för Karl för sin kilt..

Ja just det..

What lies behind ourselves and what lies ahead of ourselves are small matters compared to what lies within ourselves.

Ralph Waldo Emerson

Så rätt så..

We don't have the right to ask when sorrow comes: Why did this happen to me?, unless we ask the same question for every moment of happiness that comes our way.

?

Ja sÅ Måste det vara..

"We all get heavier as we get older because there's a lot more information in our heads."
So I'm not fat, I'm just really intelligent and my head couldn't hold anymore so it started filling up the rest of me!
That's my story and I'm sticking to it.

Vlade Divac

Startmotorn..

.. gick i gång efter nästan 5 timmar.. inte var det speciellt jobbigt heller.. lyfte bara jaget i kragen o så rörde hon på sig..

Började med att fara o byta vinstbongen från förra helgen till ett nytt hopp.. fast egentligen var det ju ingen vinst efter som jag ju betalade mer än vad jag fick ut.. den här helgen sprang hästarna inte alls som Harry trodde.. snabla Harry.. hur kan man påstå sig kunna spela på hästar o så blir det bara 2 rätt.. ;-)

Plockade ur alla kökskartonger o knökade in sakerna i skåpen.. nästan huller om buller men finkjusteringen gör jag en annan dag.. nu hittar jag i alla flal sakerna när jag ska ha dem.. tror jag..
Några garderobskartonger fick också se sig övergivna..

Bar upp de tomma kartongerna, tack o lov att dom är ihopvikbara, till förrådet, samt en vovsalåda.. saker som kan vara bra att ha nästa gång jag skaffar hund..

O så tog jag en promenad i omgivningen o hittade soprummet.. o läste o grunnade.. Jag måste erkänna att det här med sortering har känts lite svårt.. men det ska nog inte bli några problem..

När jag kom tillbaka efter promenaden o stoppar nyckeln i låset.. så vägrar den gå runt hela vägen.. den gick att snurra ett halvvarv men sen var det tvärnit.. hmm.. om jag lirkar lite kanske.. stod o lirkade fem minuter men låset gav inte med sig.. jaha, ska man ringa vaktmästarjouren eller.. om jag ringer dom så kommer dom bara hit o låser upp som om inget hade hakat upp sig innan.. o hur mycket kostar det då tro.. en lördag.. När jag var o kvitterade ut nycklarna så sa vaktis att jag skulle vara rädd om dem för det kostar 1500:- att byta låskolv..

Funderade på att ringa på hos grannarna o fråga om de hade nån symaskinsolja (vet av erfarenhet att det funkar mycket bra i vrånga lås).. eller telefonnumret till akutvaktis.. funderade på att cykla till L o kolla om hon ville bjuda på kaffe.. leta reda på en stege o klättra upp på balkongen för den dörren står öppen..  jag hann tänka många tankar på det där minuterna..

Men bestämde mig för att låta låset (själv var jag bara lite svettig ;) vila en stund o gick ut på gården.. Turligt nog hade jag stora nyckelknippan med, när jag sprang i förrådet hade jag lilla, så bilnyckeln fanns ju på den.. o i bilen trodde jag att jag hade en ny flaska låsspray.. Leta, leta, leta.. hmm.. har minnet än en gång lurat mig.. nej, men nästan.. hittade en gammal låsspray som det var bara lite kvar i.. men ibland räcker det med bara litegrann.. spraya, spraya, spraya o så börja mickla med nyckeln.. men det var väl f*n också.. känner att ajg börjar bli lite smått irriterad.. eller snarare förbannad.. så jag tar i för kung o fosterland.. nyckelringer vrider sig i våndor.. o plastmojängen på cykelnyckeln ser nu inte ut som den brukat.. men låset gav med sig *pustade ut*

Nu har låset fått sig en ordentlig genomsmörjning o nåde det om det fortsätter att vrångas..

Och Oj vad stort jag fick det när en massa kartonger kom bort.. fast jag har några kvar.. men de står inte i vägen på nåt vis.. funderar vad jag ska göra med böckerna.. läser ju sällan en bok 2 gånger.. Ett alternativ kan ju vara att ha kvar dem i kartongerna o flytta runt dem lite nu o då.. för då behöver jag inte uppsöka någon motionsanläggning ju.. =o)

Hittade en maskin..

.. hos Anne- Maj.. så nu kan jag skapa sonetter på alldeles egen hand.. nåja, nästan egen då..


Hur mycket kan ens intellekt prestera?
Man undrar vad ens hjärna kan förmå
Nu gnuggar man förtvivlat sina grå
Det känns som om man skulle explodera
Man vet att detta inte får fallera
Man skriker så man närapå blir blå
Då nyper någon plötsligt i ens tå
Man leker doktor och får operera
Det här att vara ung, det är en mara
Man anar ett slags tillvarons komik
En massa ben, det kunde man befara
Man får en filt. Man tuggar på en flik
Man hävdar att man luffat i Sahara
Man tvingas hålla ut tills man blir lik

Gåvor..

.. o underbara gester om hur mycket någon betyder för en är lätta att ge.. i alla fall till de vänner som är betydelsefulla..

Ofta går jag o tittar på kort.. kort som har en mening.. o ibland så känner jag att just det speciella kortet beskriver så väl vad jag känner om en människa.. o ibland är det bara ett vackert kort med en hälsning o en kram..

När kortet kommit fram så får jag ett tusende Tack.. o jag hör i rösten att denna enkla handlig betyder så mycket för den som fick den.. o det värmer mig så otroligt mycket..

Lika glad o varm blir jag när jag får ett kort i postlådan.. någon tänkte på mig i går.. o visar det.. o jag hoppas att den människan blir glad av att jag blir glad..

Nästa gång jag vandrar i en "betydelsefullakortafffär" så ska jag leta efter det raraste kortet med den skönaste bilden.. o posta det till mig själv!


Visst antar jag..

.. en utmaning som jag fått av Nina

1) Vad är klockan?
- Klockan är en uppfinning som håller reda på sekunder, minuter o timmar.. vissa håller även ordning på dagar o datum.. vilket kan vara bra för en förvirrad då man kan knappa in i kalendern när tvätt-stugan är bokad.. o eftersom jag har kalendern i mobilen så blir jag himmelens glad när den ringer.. till o med bara för att påminna om tvätt-stugen.. o just nu är mobilen.. hmm.. någonstans..? men klockan är i alla fall 18:00

Vilkett namn som det står på födelseattesten:

- När jag var mindre så önskade jag hett att det skulle stå Cecilia.. idag är jag glad att önskan inte gick i uppfyllelse så det står fortfarande Lena..

3) Smeknamn:
- I skolan kallades jag lenapena.. o kakmonstret (inte för att jag åt mycket kakor utan pga att fadern var kakgrossist..)

4) Piercings:
- En i vart öra.. men de är förmodligen igenväxta..

5) Ögonfärg:
- Mörkbruna..

6) Födelseplats:
- Nederkalix..

7) Favoritmat:
- Fisk i alla former (utom fiskbullar!)

8) Ditt lyckligaste minne?
- hmm.. finns så många lyckliga minnen så jag vet inte.. men många är förknippade med vovsorna..

9) Någonsin tapetserat något med toalettpapper?
- Nej, men i högstadieskolan jag gick i var det tradition att klä ut sig på avslutningsdagen när man slutade nian.. funderade länge på att klä ut mig till mumie.. men när den dagen kom så vågade jag inte det.. o var bara jag utan krusiduller o annat..

10) Älskat någon så mycket att du börjat gråta?
- Om djur räknas.. Ja!

11) Varit med i en bilolycka?
- Japp.. o fick åka bärgare till Ludvika lasarett.. men de hittade inga fel på mig (Yiippiee! ;-)) så dagen efter fick jag åka hem..

12) Krutonger eller baconbitar?
- Beror på vilket sammanhang de serveras..

13) Favoritdag på veckan:
- Varierar beroende på om något kuligt förväntas hända under dagen..

14) Favoritrestaurang:
- Ingen speciell

15) Favoritblomma:
- Tussilago.. o liljekonvalj..

16) Favoritsport?
- Oj, beror ju på säsongen.. handbollandslaget.. friidrott.. ishockey.. o så naturligtvis UIK..

17) Favoritglass:
- GB Sandwich

18) Vilken färg har din sovrumstapet?
- Röd.. men icke av sammet..

19) Hur många gånger kuggades du på teoriprovet?
- Inte en enda.. o fick först uppkörningstid innan jag fyllt 18.. men den flyttades fram till 3 dagar efter..

20) Vem fick du ditt senaste e-mail ifrån?
- Lena

21) Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort på?
- Undviker såna affärer..

22) Vad gör du oftast när du är uttråkad?
- Tomglor.. eller letar efter inspirationen som ju måste ligga i någon kartong för tillfället.. 

23) När går du och lägger dig?
- Jag börjar gå o lägga mig vid 22- tiden.. när jag kommer i säng är en annan sak..

25) Vem av dem du skickat denna taggning till kommer inte att svara?
- Vet ännu inte vilka jag ska skicka till..

26) Senaste TV-program?
- eehh.. ett helt? Lokalnyheterna i morse på 4:an..

27) Senaste person du gick ut och åt middag med?
- Åt lunch med K och Å idag..

28) Vad lyssnar du på just nu?
- Björklövens lek med vinden utanför min balkong..

29) Vilken är din favoritfärg?
- Röd

30) Sjö, hav eller flod?
- Sjö..

31) Hur många tatueringar har du?
- Ingen..

32) Klockslaget när du blev färdig med denna lista?
- 18:39

33) Har du någon gång kört slut på bensinen?
- Japp!

34) Katter eller hundar?
- Båda och, men mest hund tror jag..

O så skickar vidare till.. Mette o VS..

Snubblade..

.. nyss in i en blogg.. landade mjuk.. men fundilerandet vaknade.. vilken klänning klär jag mig i..

fortsatte snubbla o..  hittade ord o bilder som var lika vackra som en blomma.. skulle vilja dela med mig av hennes verk men det är nog bäst att du, om du känner för det vill säga, besöker henne själv..  Margareth Osju Arverud..

Att detta skulle hända mig idag.. hade jag inte den minstaste aning om i morse när jag vaknade..

Ja, tänk så det kan gå när inte haspen är på..

På fysiklektionerna..

.. så vill jag minnas att, både lärare och läroböcker, påstod att värme är energi.. o att värme skapar energi.. hmm.. eller var det tvärsom..
Vilket som.. denna vecka har hjärnan mer o mer gått som i ultrarapid.. o orden hinner ut långt innan jag tänkt på vad jag ska säga..

Som exempel på jobbet.. sedan i måndags arbetar vi i ett nytt program i datorn.. i o för sig är det mesta sig likt men vi har andra bokningsnummer som vi ger till dem som behöver.. förut hade vi både bokstäver och siffror men nu har vi enbart siffror.. Att det blivit så beror på att bokstäver är lätt att höra fel på.. Jaget har i alla fall de problemen..

Nu när det bara är siffror så frågar ju många varför, o jag har förklarat o sagt; Vi har ändrat systemet o tagit bort siffrorna eftersom de är lätta att höra fel på.. så nu är det bara bokstäver.. o tillagt att det är jag som brukat ringa förut o jag jobbar fortfarande på samma ställe..

Oooppsi och Oj.. vet inte hur många gånger jag sagt fel o fått  pärlande skratt jag fått i mina öron.. skratt som smittar.. o skratt att dela..

En gång sa jag medvetet fel.. men det upptäckte inte hon jag pratade med det.. fast hur det nu kom sig så slutade det med att jag än en gång blev bjuden på ett pärlande skratt..

Kanske är det dessa skratt som gör att jag inte orkar klaga på värmen varendaste gång jag möter någon.. eller jag försöker i alla fall klaga så lite som möjligt.. o jag kan ändå inte göra så mycket åt den..

Men i fikarummet så möts jag av värmeklagande.. o den som tror att dessa människor är andra än de som klagade på kylan i vintras; Räck upp en hand eller två.. !
Nej, misstänkte det.. inte en enda som räckte upp handen.. o ni har rätt.. samma människor som klagade på kylan klagar på värmen.. Jag kan inte ändra deras uppfattning om saker o ting.. o de har sin fulla rätt att uttrycka vad de känner..
Själv stoppar jag i de mentala öronpropparna o återgår till leendena o skratten..

Tog mod till mig..

.. o ringde en kompis idag.. frågade om de var hemma, o oupptagna, ikväll.. frågade om de ville ha lite besök.. - Ja, jättegärna sa A..

Egentligen känner vi inte varandra så jätteväl.. det är väl enbart pga att vi har samma intresse för vovsor.. men hon är en tjej som jag tycker om.. o hon verkar tycka att jag är lite okej också..

Var förbi macken i deras by o köpte en liten present till henne eftersom hon nyss fyllt år.. en liten bok som heter Grunnaren 2.. o så ett paket pecannötglass..

Blev mycket välkomnad när jag kom dit.. av både A o hennes man K.. o så 2 vovsar.. en på 2 år o en på 3 månader.. blev bjuden på grillmat o som efterrätt jordgubbar med glass.. o så wienerbröd.. o flera pusskalas blev det också.. ja, alltså.. pusskalasen hade jag med vovsarna! A o K pussas nog bara med varandra.. o sina barn då..

Hade bara tänkt vara en stund så som en timme ungefär.. men rätt vad det var så hade den där timmen blivit 3 timmar.. När man trivs med någon så flyter orden lätt o minuterna bara försvinner..

O tack vare detta lilla telefonsamtal så blev jag tillfrågad om jag skulle vilja vara hundvakt en helg i augusti då de hade tänkt åka bort lite.. visst hade hon andra som hon kunde lämna hundarna till men man vill ju känna på sig att de får det bra där de är.. Att få ett sånt förtroende värmer så oerhört mycket att det knappt går att beskriva..

Jag har nog kanske alltid (?) haft en mur uppbyggd runt ikring mig.. osynlig.. en mur jag inte släppt in människor genom eftersom grinden varit låst o fastrostad.. dit men inte längre har andra fått komma.. o den är, har varit, byggd av mina egna rädslor.. kanske pga rädslor som jag lärt mig från det jag var liten.. Men då var Då.. o nu är Nu!

O idag så växte jag lite.. fast jag ska nog vara lite försiktig så jag inte växer så mye att hövvet slår i himmelens tak.. eller att jag bara växer på bredden.. men till taket kan jag gott växa, för jag kan gärna böja huvudet för dörrkarmen..


Drömmar..

.. det är något som i alla flal jag tror är livsviktigt.. o efter att ha googlat på nätet efter recept drömmar så förstår jag att jag är inte är ensam om att tycka det.. för på bara en bråkdel av en sekund fick jag 143 000 träffar..

Tittade lite här o var o det finns många olika recept.. ändå säger många att det är viktigt att man tar rätt mängd av allt som ska i.. men om det i ena receptet står 175 gram smör eller margarin o det i ett annat står 200 gram smör.. i några fall stod det att det var viktigt att det var både smör o margarin.. hur ska då en amatörbakerska som jag klara av att göra dessa underbara gammeldags drömmar..

På ett ställe hittade jag en fråga från en som hade problem eftersom drömmarna kändes som en bit betong som ramlat ner från väggen.. hans insändare slutar med; Ska drömmar särbehandlas?

På rena rama raka armen säger jag, som amatörbakerska; Naturligtvis ska drömmar särbehandlas!

Hur ska de annars kunna bli och förbli drömmar? Men då pratar jag om positiv särbehandling.. att trampa andra på tårna, eller ens tänka tanken att kliva över lik, är inte alls passande i drömdegen.. då kommer den omedelbart att stelna o bli tegelsten.. o en sådan vill vi väl inte bjuda våra gäster på.. än mindre vill vi ha några såna i ryggsäcken.. fast drömmer man om att bygga ett hus så kan ju tegelstenar vara ett passande byggmaterial.. Tänk bara på vilken av de 3 grisarna som höll vargen ute..

Till en deg som ska bli drömmar ska man vara varsam med vad man stoppar i.. o så ska man blanda degen med eftertänksamhet..

Själv har jag ett alldeles eget recept som jag knåpat o knepat på i årtionden.. o kanske att det börjar bli ett ordenligt drömrecept nu..

Först o främst, o speciellt om man är ovan, så ska man avsätta minst ett par timmar till att börja med.. se till att telefoner o annat som kan störa inte ges tillåtelse till att störa.. Vad som kan störa dig vet inte jag,, så du får välja alldeles själv vad du vill välja bort..

Sen styr man stegen till närmsta, eller nästan närmsta, biblioteket.. se bara till att du får laborera i fred.. till exempel kan ett par öronproppar vara till hjälp.. eller en radiosnäcka som spelar musik som Du tycker om.. har du sångmusik i öronsnäckan o vet med dig att du gärna låter dig ryckas med i texterna så rekommenderar jag att du stoppar en klubba, eller något annat, i mun så du inte stör övriga biblioteksbesökare..

O nu när du väl kommit så långt att du står innanför entrédörren o inte vet vart du ska ta vägen.. följ bara riktningen dit näsan pekar.. luta sen huvudet o titta på alla titlar som passerar revy.. om du hittar en titel som verkar speciellt intressant så fundilerar du en stund o evenuellt plockar du ut boken, o läser baksidestexten.. men det som är viktigast är ändå bilden på framsidan.. känns det som att den lockar o pockar på dig.. känns det som att boken ropar; Ta med mig hem.. Nu! så kan du göra det..

Om det är många böcker som lockar o pockar så får du känna efter hur mycket du orkar bära..

ibland är det gott att bara behöva bära en bok som man sen låter få all tid.. ibland behövs flera böcker så man har möjlighet att variera sig..

Det spelar ingen roll om det är ord eller bilder i böckerna.. de kan få dig att drömma lika mycket vilket som..

Visst finns risken att du blir lurad av någon bok då o då.. men det finns ingen lag eller regel som säger att du måste läsa allt från pärm till pärm.. lämna bara tillbaka dem.. några förklaringar behövs inte eftersom du förväntas lämna tillbaka dem..

O när du ändå är där o lämnar tillbaka böckerna.. så kan du ta en ny vända bland hyllorna o laborera o filofisera bland nya titlar o bilder..

Förhoppningsvis hittar du några nya drömmar..

Annars kan du ju baka några
Dumle-drömmar o bjuda med någon vän på en pic-nic på någon himmelsk plats o bara sitta där o njuta av kaffe o det ni finner skönt.. o kanske berätta för varandra om drömmar ni råkar ut för.. att dela med sig av sina drömmar är också viktigt.. Hur ska vi annars hitta drömmar som vi inte vet finns..

Mitt ämne till flasknosen.. hmm..  Vardagsmirakel!

Har lärt mig..

.. mycket idag.. i det nya programmet på jobbet alltså.. olika sorteringsalternativ mm mm som är Väldigt bra att kunna.. däremot har jag itne lärt mig alla nya signaturer.. förut hade vi bokstavssignaturer nu är det siffersignaturer.. gissa hur många gånger jag knappat in fel o fått upp ett stort meddelande: Ej giltig inmatning.. eller nåt sånt stod det.. Ja, det har varit en liten aaanings kaos o jag har knappt vetat ibland vad jag har gjort.. eller varit på väg att göra..

Kvart i fem gick jag in till chefen o frågade om vi skulle lämna det som är ogjort o gå hem eller om vi ska jobba över o göra det klart..
- Men vi kan ju inte lämna det så här o vi vet ju inte vad som händer i morgon. Det kan ju bli hur mycket akuta saker som helst. sa hon o började räkna upp allt som kan hända..
- Jo, jag vet. Det är så våra dagar ser ut.. O det var därför jag frågade eftersom "högstechefen" sagt att vi inte ska jobba över.. o hur blir det i morgon, är det bara du o jag eller kommer K också?
- Tror du inte att vi klarar det själva då? Blir det mycket tror du?
- Tja, har du tittat i gamla programmet något? (- Nej!) Allt är inte överfört därifrån till nya.. (- Nämen.. Ojojdå..) o just nu tar det längre tid att boka det vi har eftersom vi måste lära oss de nya signaturerna.. (- Ja, det har du ju rätt i.. ) i alla fall Jag tycker att det vore bra om hon kan komma! (- Ja, om hon kan så kanske det vore bra..)

Jag hade tänkt låta chefen jobba med sitt chefsskap alldeles utan inblandning av jaget.. men jag kunde inte låta bli eftersom det till syvende o sist är jag som jobbar med det dagliga.. o visst har chefen gjort sina insatser idag men hon har också annat att göra.. o hon är inte så händig på det dagliga att det går som en dans när hon sätter igång.. Har varit in till henne flera gånger idag o gett tips om hur man lägger upp o planerar bokningarna så att det underlättar för alla som jobbar.. o K som bara är in o jobbar några timmar då o då.. Kommer ju själv ihåg hur det var när jag bara jobbade halvtid o det tog ändå halva dagen att komma in i jobbet.. K gör det jättebra.. o i morgon ska jag be henne om ursäkt om o utifall jag låtit vrång idag.. för det är i grunden inte henne det beror på.. förmodligen är det min stress o rädsla att något ska bli fel nu när det är 2 program..

Fem minuter innan vi skulle gå hem upptäckte jag att det fanns bokningar som var omeddelade till kunden för morgondagen.. o det första är klockan 08.00.. sa högt till mig o de andra att den som kommer först i morgon Måste öppna gamla o ringa o meddela kunderna deras bokningar.. Förhoppningsvis kommer någon av oss ihåg detta..

Msn:ade med en jobbkompis i Sthlm idag.. han börjar semestern o åker till Paris i morgon.. Det är han väl värd för han har lagt ner mycket tid på det nya programmet.. jaget är nästan lite avis på honom.. men det är ju bara 19 arbetsdagar kvar innan jaget går på semester.. =o)

Armarna är fortfarande lika röda men de känns inte lika varma, tack o lov.. däremot börjar de där små knottrorna som kliar dyka upp.. men om jag är upptagen o inne i något så hinner jag inte tänka på att det kliar.. så kanske är det bra att det är mycket på jobbet nu.. Förmodligen är det nog sant det som sägs; inget ont som inte har något gott med sig..

Fick ett meddelande från en värmlandskompis.. hon hade måsta låta gammelvovven somna in idag.. 10,5 år gammal.. så nu blir det, om jag åker ner, bara 1 vovsa o 1 hus att vakta.. men jag funderar fortfarande på den resan.. Ska jag eller ska jag inte? Ger mig ju en chans att åka förbi dalarna, före eller efter, o besöka vänner.. o kanske åka förbi "kära" mor o visa upp mig.. hon som så många gånger sagt att det var sÅ länge sedan hon såg mig.. men om jag åker så kommer jag att prioriterar L.. henne som jag sällan pratar med men när vi väl pratar så är det som om vi bara fortsätter där vi slutade förra gången.. en vän som är mer värdefull än allt guld som glimmar! Kanske jag skulle börja med o fråga om hon vill ha ett litet besök eller kanske hon är upptagen då.. i så fall tar vi det ett annat år..

I en grannlägenhet är det en liten vovve som inte är så glad.. kanske har h*n nyss flyttat hit o matte/husse var tvungen att lämna den idag.. då kan man bli olycklig om man inte känner igen sig o blir lämnad ensam.. Om det händer fler gånger så tror jag att jag ska fråga om jag får bli kompis med h*n o så kan jag få lite sällskap på eftermiddagarna.. för fråga får man.. Tack o lov! Det gäller bara att inte döma eller ifrågasätta deras handlingar för jag har ingen aning om hur de har det.. vill bara vara lite snäll.. fast egentligen är jag egoistisk o tänker bara på mig själv eftersom jag Vill vara hundvaktis..

skulle bara..

.. leta fram nagelsaxen som jag trodde jag lagt på ett "säkert" ställe.. ett ställe där jag skulle hitta den när jag behövde den.. o inte längst ner i någon kartong.. för vem vet när jag packar upp den kartongen.. kan ju bli om 1 månad eller så.. o om en månad har jag nog brutit av varendaste liten nagel.. bryta naglar vill jag inte alls eftersom mina oftast bryts bakåt.. Ajajaj gör det..

Jag har ingen aning vad jag tänkte när jag la den på ett säkert upphittbart ställe.. däremot så vet jag att jag inte tänkte på samma sätt som i kväll.. för den låg inte alls på det ställe jag tänkte, och letade, på först..

Däremot fick jag för mig att packa upp skafferimaten.. ja, i gamla så hade jag ett sånt där redigt golvtilltak- skafferi med ventilation rätt ut i fria luften.. lite ojämn temperatur o luftfuktighet var det dock i det.. Här finns det inget sånt skafferi.. bara skåp.. över- och underskåp.. o jag har haft svårt att bestämma mig för vilket jag vill använda till torrvaror.. nu blev det ett underskåp med utdragbara galler.. förmodligen är det kanske menat för kastruller men det spelar ingen roll.. har ju inte så många små kastruller att de gömmer sig bakom de stora.. däremot finns det många små kartonger torrvaror som kan gömma sig bakom större kartonger i ett överskåp.. men nu kan jag dra ut o se vad som finns längst in.. smart!

Sen hittade jag en annan kartong med kokböcker o en telefon.. telefonen är inte så där väldigt bra men den kontakten kunde jag sätta i braiga telefonen så nu funkar den.. det var den där plasttaggen som behövdes för att den skulle starta.. o plasttaggar finns det inte på alla telefonkontakter..

O så plockade jag upp en kasse med badrumsgrejer.. jösses.. jag har schampo o balsam så jag klarar mig minst ett halvår.. undrar vars de flaskorna har legat förut innan de packades ner.. eller också har jag flera gånger glömt att jag har köpt o så har jag köpt nytt..

Hittade också stekpannan o grytlapparna.. o en massa kylskåpsmagneter.. men de där magneterna får nog fortsätta nerpackade.. ska försöka hålla både kylskåp o väggar rena från saker o pinaler..

Den försvunna dvd-spelaren behagade också dyka upp som gubben i lådan.. den som jag trodde hade försvunnit, antingen av misstag till konteinern eller också genom att någon hade nappat den.. o en ny dvd-spelare har jag inte råd att köpa.. däremot kan jag nog kosta på mig en ny nagelsax..

Jag har rätt svårt för att börja packa upp.. jag ser helheten istället för delbitar.. o helheten känns omöjlig.. flyttkartonger överallt som jag vill få bort så fort som möjligt.. men jag kan bara ta en bit i taget.. att öppna alla kartonger o plocka dem på en gång är orealistiskt.. det funkar inte..

Kanske är det därför jag har svårt för att lägga pussel.. skulle vilja ha sjuttioelva armar o bli klar omedelbums..

Patiens har jag däremot inga problem med.. kanske för att korten ska tas i en viss ordning.. o i korsord kan jag bara använda 1 penna o skriva en bokstav åt gången..

Glad att jag tömt 3 kartonger idag.. o nagelsaxen hittade jag också.. en annan dag tar jag en annan kartong..

Allt har sin tid.. o jag kan bara jobba med en bit åt gången.. Så, helheten får allt vänta till en annan dag..

Vid halv 10-tiden bestämde..

.. jag mig för att åka o umgås med hundmänniskor.. gissa om det blev fart på mig eftersom vi skulle träffas kl 11 hos familjen H som bor omkring 8 mil härifrån.. när jag klädde mig funderade jag på vilken väg jag skulle åka.. o kom fram till att om jag åker förbi den macken så är det bara att fortsätta sen.. hahaha.. när jag kom fram till tänkta korsning o började blinka vänster råkade jag titta på vägskylten.. E4 norr.. Åt höger.. ja det var bara att vända o rikta näsan åt andra hållet..
Jag hade i alla fall noggrannt skrivit upp vägbeskrivning till familjen H så dit kom jag utan problem.. i sista minuten för de hade startat bilarna för att åka till sjön.. eftersom jag är både badkruka o är allergisk mot solen (soleksem), så hade jag varken bikini eller baddräkt med mig så nu blev jag bara bränd i ansiktet o halsen, armarna, fötterna o under knäna.. om jag låter rödskinnet vara i fred så blir det förhoppningsvis inte så mycket kliing..

Det första hundarna gjorde var att hoppa i sjön, badälskare som dom är.. sen kom mattar o hussar i också.. några med våtdräkt fast än det var 20 grader i vattnet.. men våtdräkt är nödvändigt när man tränar water trail eftersom hundarna, utan att mena det, ofta kommer när o råkar riva lite med klorna på ben o armar..
Var lite hjälptränare åt dem som tränade på bl.a. hämta förare i vattnet.. då stod jag på land o höll hunden medans matte/husse simmade ut en bit.. sen släppte jag o hunden simmade ut till föraren som tar tag i pälsen o dras in till land av hunden.. ett annat moment är att en förare ligger ute i vattnet o hunden tar tag i ett rep med en livboj i andra änden o drar ut den till föraren som sen håller i den o blir dragen in till land..
Det kan också vara en båt som ligger en bit ut som hunden simmar ut till o tar repet o drar in båten till land..

Mycket apportering är det så hunden måste kunna det rätt bra..

Annars så börjar man med att hunden simmar brevid föraren utan att klättra på den, vilket kan vara nog så svårt ibland.. för matte/husse ligger ju med ansiktet i alldeles lagom höjd så många hundar blir full i lek o vill busa o pussas.. då är det verkligen nödvändigt med våtdräkt..
Sen ska hunden hämta ett föremål som kastats ut i vattnet o bära upp det på land..

I högre klasser lägger man ut 2 föremål (ex en flytväst o en plastpaddel) i vattnet o hunden ska utföra "riktad apportering".. dvs hämta det ena föremålet först o det andra sen.. men i den ordning föraren bestämmer, inte den hunden vill..

Newfoundlandshundar, leonberger o landseer får delta i officiella tävlingar men andra får ju träna o tävla i inofficiella tävlingar.. Mer information finns här..

Dumt nog tog jag inte med min våtdräkt eftersom jag bara tänkt stanna en stund.. o den har förresten numer inte plats för jagets mag.. men för en av dem som var där råkade dragkedjan i hennes gå sönder så då hade hon ju kunnat ta min.. kanske kommer hon förbi i veckan o prövar o förhoppningsvis passar den henne..

Hem hittade jag utan att åka fel en enda gång.. men hujedamig vad folk har bråttom på vägarna.. kör om både före backkrön o innan kurvor.. o det fastän jag höll 110 som det stod på skyltarna.. tur jag hade ratten att hålla mig i för ibland vart jag rent utav skraj..

Nu ska jag lägga lite våta kalla omslag på armarna.. tror jag..


Fick lite påbackning..

.. angående kaklet i köket igår på besiktningen.. men fick möjligheten att göra om det.. så idag har jag jobbat en stund.. att skrapa bort färg är svettigt.. men det gick.. o nU är jag klar med gamla lägenheten..

Nästa som flyttar in där kommer att få det fint.. fönstren renoverade.. köket ommålat.. omtapetserat överallt.. ny spis.. nytt badkar, handfat o toastol.. omtapetserat i badrummet.. omslipad parkett.. Jag känner mig lite skyldig för parketten eftersom jag haft stora hundar som gjort sitt bästa för att försöka slipa golvet själva med sand under tassarna.. o när uteomgivningen är lerig både vår o höst, samt regniga sommardagar, så har de varit duktiga..
När besiktningsmannen var klar var jag tvungen att fråga om jag måste stå för något.. men tack o lov tyckte han inte det.. visst fanns det gränsfall men eftersom tapetseringen INNAN jag flyttade in bara hade varit en dålig "skönhetsoperation" så var det så mycket mer som inte berodde på mig.. Gissa om jag var lättad..

Med den renoveringen kanske jag ska ringa o fråga om lägenheten fortfarande är ledig.. ;-D

Premiärbesökte pizzerian som bara är 5 minuters promenad härifrån.. o de hade en pizza som föll mig i smaken.. Hawaii special.. med ananas, banan o curry.. Klart Godkänd! så evenuellt kan det hända att jag gör fler besök där..

Började titta på Bagdag café men råkade lura till efter halva filmen.. så slutet får jag se en annan dag.. annars tyckte jag om lugnet i den.. kanske därför jag slappnade av..

I morgon blir det antingen tvättstuga eller att åka till vattenträning o titta.. kanske törs jag bada.. fast frågan är ju om våtdräkten fortfarande passar.. men den är ju lite elastisk så möjligheten finns.. eller också ska jag bara sitta bredvid o vara lite koppelhållare eftersom alla hundar ju inte kan vara i vattnet samtidigt..

Btw.. i tvättstugan finns det 3 maskiner så det blir ju bara ett par vändor dit.. men jag skulle vilja ha en tvättlina att spänna upp på balkongen o sommartorka tvätten.. Jo, balkongen är så stor att det får plats många linor där.. o det enda som åker förbi nedanför är bussen.. så det dammar mycket mindre här än där..

Vann föresten på en skraplott idag.. hela 5 kronor.. o så hade jag 2 st 6:or på travet.. Början till en förmögenhet kanske..

O nu är det strax Karl för sin kilt.. men tyvärr har Archie MacDonald flyttat till Nya Zeeland för gott så nu är det hans halvbror Paul som tagit över.. Men Golly verkar vara kvar.. o han är en människa som jag skulle vilja träffa..  fast han är ju bara en rollfigur ju.. men jag tror att det finns Gollysar på riktigt.. frågan är bara var..