Jag var kanske..

.. i början på tonåren.. eller var det kanske innan det.. det spelar ingen större roll egentligen för det var länge sedan det hände.. och egentligen har det ingen betydelse för idag.. eller kanske har det det.. Allt som jag varit med om återspeglar sig i idag.. i mitt handlande.. mitt agerande... i mitt sätt att vara.. mitt sätt att ta emot.. och ge..

Jag hade fått en alldeles egen kamera.. det var inte den dyraste o mest avancerade.. När jag börjar tänka så kan det ha varit mormors kamera jag fick när hon dog 1974 (o jag var 11).. men det spelade ingen roll..  i mina ögon var den alldeles, alldeles underbar.. jag skulle få möjlighet att fånga de bilder som Jag ville spara i mitt minne..

Jag gick ut o la mig på gräsmattan.. tittade på himlen.. såg himlens alla konstellationer.. molnen som visade sig.. lekte med mig.. såg bilder som just då var så vackra att jag ville bevara dem i minnet.. så jag knäppte.. o knäppte o knäppte.. o fortsatte när solen var på väg att lägga sig.. värmen hon visade mig ville jag spara.. bevara i bilder.. betydelsefulla för mig.. Mina bilder!

5 filmrullar blev det.. o dagen efter gick jag o lämnade in dem i butiken som fanns i byn.. fick ett kvitto o skulle få tillbaka korten om på vecka.. längtade efter mina bilder o minnen av sånt jag tyckte var vackert..

När jag gick o skulle hämta korten så fick jag en kalldusch som inte var av dags dato.. Visst visste jag att det skulle kosta några kronor.. men sÅ mycket.. veckopengen räckte inte o jag gick hem med lågt huvud.. sa som det var att jag lämnat in film o behövde lösa ut dem.. - Ok, hur mycket kostar det? frågade föräldrarna.. -106,95, sa jag o sjönk genom golvet.. visste att de skulle komma.. Orden! Att jag inte hade nåt att tänka med.. att jag Borde fatta hur Dyrt det allt är.. ifrågasättandet om hur jag kunde vara sÅ Dum att jag inte förstår att saker o ting Kostar.. Vad hade jag fotograferat? - himmel, moln o sol sa jag.. Ännu fler ord kom..

Liten blev ännu mindre..

Jo, jag fick pengar att hämta filmerna.. förädrarna kände sig tvungna eftersom de inte ville visa resten av byn att dotterna gjort något hon inte fick.. o huvva, hemska tanke, att de inte skulle ha råd till saker o ting..

Jag fick mina bilder, och tittade på dem.. men bilderna var inte lika vackra som de jag fotograferat..

Kommentarer
Postat av: Ninni

Åhh det måste ha gjort ont..jag känner riktigt va besviken du måste ha blivit!!
Det är lättare idag att fånga vackra bilder med digitalkameran!

Postat av: Nina på Johangården

Orden!

Jag vet precis hur orden gick... det glömmer man nog aldrig även om man som jag vill glömma.

Och inte alla bilder blir så fina som man vill ha dem... en del gör sig inte på bild bara.

2006-07-09 @ 22:59:56
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Excessa

Ninni.. Ja, det gjorde ont.. mest skam- o skuldkänslorna att jag inte förstått att man inte kan göra så.. o jag som bara har en mobilkamera.. men det funkar rätt bra den också *ler*

Nina.. Jag vill också glömma.. men ibland så måste de bara ut.. o då är det bara att följa med.. för det är inte bra att gömma o glömma.. ut med dem så blir de mycket mindre skrämmande..

2006-07-10 @ 22:50:21
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback