Det är skönt..

.. att åka buss för..

* Jag behöver inte tänka på att hålla mig ur vägen för alla som har bråttom o minst 2000kr till övers i plånboken.. fast jag blir ju liite avis på dem.. vill också ha flera tusen kronor i plånboken..

* Jag behöver inte tänka på högerreglar, filkörningar o blinkers.. fast min bil har blinkers, både till höger o vänster.. ja, till o med både bak o fram..

* Jag behöver inte tänka på oförudsedda människor som springer nakna på gatorna.. litar på att busschauffören är van dessa människor o kan väja åt rätt håll utan att tappa hakan.. eller köra på dessa människor..

* Jag behöver inte sitta på jobbet o fundilera på om jag kom ihåg att betala parkeringsavgiften.. men det är bra om jag har busskort eller åtminstonde pengar till en enkelbiljett..

* Jag behöver inte sitta på jobbet o fundilera på om cykeln blir stulen.. alternativet att ta upp cykeln på jobbet finns ju, men att ta upp en buss på jobbet.. nää, tror inte mina jobbkompisar skulle bli speciellt glada då.. däremot skulle de kanske få bevisat för sig att jag inte är som alla andra..

* Jag behöver inte sitta på jobbet o fundilera på om det blivit punka på cykeldäcken.. punka på bussdäck fixar, förhoppningsvis bussverkstan.. men jag hjälper gärna till eftersom jag tycker om hål som kan lagas manuellt..

* Jag behöver inte fundilera på om jag ska ha på mig regnkläder när jag går ut.. paraply som går fälla ihop åker gratis på bussen..

* Jag behöver inte fundilera på om jag behöver ta med mig regnkläder utifall det regnar när jag ska hem.. bussvänteplatsen tillhandahåller gratis tak..

* Jag behöver inte fundilera på vars bussen ska för på morognen har alla mina bussar samma stadsstation.. fast somnar jag kan jag hamna på andra sidan stan.. men jag går ju o lägg mig i tid så då behöver jag inte somna på bussen.. *peppar peppar*

Fast.. jag skulle gärna vilja ha bälten i bussen eftersom mina egna ju börjat bli en aanings trånga över lilla magen.. Äh, jag är nog bara lite kinkig.. för stadsbussar krockar ju inte.. o så åker dom sakta.. endast på 30- och 50-vägar..

Men hur som helst.. det är skönt att åka buss.. för då behöver jag inte vakna förrns jag är på jobbet..

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Va? Springer det nakna oförutsedda människor på gatorna hos er? Har aldrig reflekterat över att det finns en så'n sorts trafikfara! Kanske finns de här också? Måste börja se upp! :-D

I övrigt en lista jag helt kan instämma i.

Postat av: Excessa

De där oförutsedda nakna människorna finns överallt.. men jag tror inte att de kan flyga.. fast jag har, å andra sidan, aldrig förut sett dem överhuvudtaget.. kanske bäst ta på mig hjälmen i fortsättningen även när jag inte nyttjar cykeln.. :-D

2006-10-06 @ 18:50:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback