Diskuterade fysik..

.. med bästa jobbkompisen i veckan.. och vad man, vi själva, kan göra åt tröttheten vi känner.. stillasittande framför datorn och endast käften som går i ett.. o den enda aktivitet vi ägnar oss åt sker i hjärnan.. och Ja, vi är båda en anings runda runt höfterna.. och vi känner oss trötta.. så trötta att vi helst inte skulle orka lyfta ett finger när vi kommer hem..

Men jag Vet ju att om man väl kommer igång o börjar röra på sig så smittar rörelsen av sig och kroppen, inklusive hövvet, längtar efter mer rörelse.. Är det av bara slöhet eller är det rädslan att rörelseenergin ska ta över som gör att jag inte gör något åt mig.. kanske både ock..

Eller också är det att jag hör andra motionerar uppemot 1 timme per dag o att jag inbillar mig att sÅ mycket orkar jag inte.. o det har jag absolut inte tid med.. haha.. för det första så klarar sig både datorn och televisionen sig utan mig några timmar.. och den enda som jag numer behöver rasta är mig själv..

För att förena nytta med nöje så inbillar jag mig att när det inte går att cykla längre, så ska jag gå åtminstonde en av resorna till jobbet.. Det är bara det att efter semestern så har jag nästan bara motionerat bilen till o från jobbet.. för jag känner mig så trött så jag orkar inte cykla.. Tro bara inte att jag kommer snabbare till/från för det tar ungefär lika lång tid dörr till dörr med bil som med cykel.. Visst är det dyrare att åka bil men den kostnaden tar jag gärna.. kan ju dra ner på nåt annat istället..

Det är farligt lömskt att lyssna på andra som rör sig 200% mer än en själv.. gör ma, Jag, det så hamnar jag omedelbart i underläge.. och om jag alls försöker komma upp i deras rörelsetid så kommer jag fort att känna mig misslyckad eftersom jag inte orkar lika mycket.. och hela saken blir jobbigt tråkig..

Det enda jag förståndiga jag kan göra är att utgå från mig själv.. och 20 minuters daglig promenad är bra mycket bättre än 1 timmes veckopromenad.. och en sån gjorde jag, faktikst, alldeles nyss.. en runda som jag till o med skulle klara av på morgnarna om jag ställer klockan 15 minuter tidigare..

Såg på kunskapskanalen där de pratade om diabetes2.. de intervjuade flera männskor om matvanor och om de tyckte att de åt för mycket/onyttig mat.. endast en gång hörde jag dem nämna motion..
I skolan dras gymnastiktimmarna ner för att skoldagarna inte räcker till eftersom det är så mycket läsbar kunskap som måste få plats.. och då det är inte konstigt att människor känner sig trötta.. för att röra på sig betyder trötthet.. när det ju egentligen är tvärsom..

Visst gjorde jag allt jag kunde för att slippa gymnastiken.. balansgångar, klättra uppför rep o hänga i den där stegkonstruktionen på väggarna var pest o pina.. brännboll o innebandy likaså.. men jag växte inte upp med några rörelseenergivanor.. varken skogspromenader eller någon idrott.. Fast på den tiden fanns inga fjärrkontroller till televisionsapparetan så vi fick ju lov att stiga upp för att byta kanal..

En gång som tonåring försökte jag spela fotboll i korplaget.. men hur kul var det när orken tröt efter en halv plans rusning..

Idag har jag valet att göra det jag känner är bra för Mig.. och rörelse är skönt.. när jag sätter mina egna mål och ger fullständigt F* i att kika på andra..

Och vem har sett en friidrottstävling på televisionen där gångarna varit rultiga o tultiga..

Själv rullade jag höfter o gungade magen i 20 minuter o det känns skönt ända upp i hövvet o ut i finger- och tåspetsar.. Till o med så gott att jag bestämt tror att  jag ska göra det till en vana.. men någe mer än 20 minuter får det inte bli på länge än..

Kommentarer
Postat av: Inga M

När televisionen kom så var det en TV-fri kväll, onsdag, för att människor skulle få tid att göra annat. Spännande tanke!

Postat av: Ninni

Tror att man inte ska snegla på andra när det gäller motion man får bara dåligt samvete. jag gör det jag tycker är kul, promenera, cykla inomhus på cykel.
Bara man rör på sig lite grann varje dag så tror jag att det räcker, man behöver inte springa på gym hela tiden.

2006-09-09 @ 17:20:03
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Excessa

Inga.. Vad tror du skulle hända om vi omstartade den vanan? *skrattar*

Ninni.. Nej, det är ingen bra idé att kika på andras vanor.. bra mycket bättre o vara glad och stolt för de minuter man gör själv..

2006-09-09 @ 21:51:27
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback