Apropå..

.. föroreningar.. Såna är ju inte alls bra, varken för naturen eller oss.. Just nu är jag inne på ljusföroreningar som man ju sällan tänker på.. o de stör ju inte riktigt lika mycket som ljud som är för högt.. Ljusföroreningar kan definieras som "artificellt ljus utomhus nattetid som påverkar djur, natur och människor på ett negativt sätt". Ljusföroreningar gör att natthimlen fördunklas/försvagas och det medför att vi inte kan se stjärnorna, och att astronomerna inte kan göra sitt jobb.  Det räcker inte med att ställa sig på en mörk väg för att kunna se natthimlen eftersom stadsljusen reflekterar sig och sprider sig runt om staden.. Om du tror att det inte är så farligt så kan du titta på den här bilden.. Skrämmande, eller.. ?

Bättre förklaring finns hos Ljusstyrkan.se.. visserligen håller de på att bygga om men den gamla sidan finns fortfarande kvar..

Btw.. har Du sverkat något i år? Det har inte jag, vad jag minns i alla fall.. men året är ju långt så kanske gjorde jag det en gång för länge sedan.. Däremot är jag väldigt mycket säker på att jag itne är någon helikoptermamma.. men det beror ju enbart på att jag inte har några barn.. inte heller har jag några vingar.. Fast de kanske kommer när man får barn.. Har Du koll på våra svenska nyord? Testa!

Och nu är det nog dax att packa om jag ska hinna med semesterveckotrippen..

Kommentarer
Postat av: Blackout

Visst är mörkret härligt. Och tystnaden.
Det måste vara ett h-e att leva i en storstad.

Postat av: Excessa

Blackout.. Jo, visst är det så.. eller både ock.. Har svårt att tänka mig att bo mitt i centrum någonstans.. men uppskattar ändå att ha grannar.. och belysning som är dämpad.. hmm.. kanske därför människor längtar efter, och har sommarstugor..

2007-01-01 @ 21:07:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback