Har varit handledare..

.. i 2 dagar.. o de har fått mig att, än en gång, tänka över hur vi arbetar.. jag har setat bredvid som stöd.. viskat ibland.. tryckt på knappar på tangentbordet ibland.. gått ifrån ibland o låtit C få försöka själv.. Försökt tänka mig in i hur det var för mig för snart 4 år sedan när jag började där jag är nu..

Ibland har jagets otåliga röst tagit sig ton.. o jag känner att hade jag fått en sån röst hade jaget inte tyckt det var kuligt.. o jag har tagit mig själv i kragen o tänkt mig till min nybörjartid.. igen..

Jag har tjatat lite.. Repetera.. det kunden säger.. för har man väl slagit en siffra fel så ser man inte felet hur många gånger kunden än säger det den säger.. för man fastnar i en felaktig bild o tror man hört rätt.. Repetera.. o bekräfta.. vad kunden sagt o vad du knappat in i datorn.. Om man läser högt det man skrivit så.. antingen bekräftar kunden.. eller rättar en..

O det är väl så livet är också.. vi tror vi hör en sak.. som kanske delvis är rätt.. men det lilla felet vi registrerade i våra hjärnor.. kan bli till en katastrofkatapult..

När det gäller arbetet är jag bra på att lyssna.. o bekräfta.. ofta har jag rätt.. men ibland måste jag rätta min uppfattning.. o kunden får upprepa det hon/han sagt.. o jag repeterar en gång till.. Till slut så får vi det rätt.. o vi blir överens..

Visst kan jag bli distraherad om någon kommer in i rummet o försöker prata med mig.. men ju längre jag jobbar där.. desto bättre blir jag på att rikta uppmärksamheten just på den jag pratar med.. några blir sura för att jag inte släpper det jag har.. några riktar sin uppmärksamhet mot något annat.. o några tror att jag hör dem fast jag är upptagen.. o några sätter sig ner o väntar tills jag får tid med dem.. o när jag får tid för dem.. så ägnar jag min uppmärksamhet på just dem..

Det är lätt att höra fel.. oavsett om det gäller arbete eller privatliv.. vi, Jag, lägger in egna värderingar.. o är ibland "före" i samtalet.. för jag tror att jag vet vad nästa ord kommer att vara.. jag tror att det är si eller så.. o visst får jag säga att jag tror det.. men att lära sig att lyssna på en bekräftelse.. eller motsägelse.. det är svårt.. men träning ger färdighet..

I eftermiddag kom chefen in o frågade hur det gått för C igår o idag.. o så riktade hon sig mot mig o sa; Jamen Du har ju i alla fall fått vila lite från jobbet..   hmm..  vi är inte riktigt på samma tänk jag o chefen.. för jag höll inte med o det sa jag.. att chefen sen inte förstår.. det är en annan femma..

För övrigt så var det Väldigt mysigt att komma hem i kväll efter jobbet.. en doft av såpa mötte mig så fort jag öppnade dörren.. o jaget kände sig välkommet.. o torktrasan fortsatte sitt äventyr.. o egentligen skulle den kunna fortsätta länge till.. men jaget tar bara små bitar åt gången.. för Allt måste inte göras Omedelbart..

Lösningen
på hur man får saker
gjorda
är att veta
vad man ska
lämna ogjort

Lady Stella Reading

 


Kommentarer
Postat av: batbut

Den däringa Stella verkade vara en klok dam. Jag ska nog försöka praktisera detta *S*

Postat av: Excessa

batbut.. Jo, så är det nog.. Ska börja med att leta efter vetskapen jag.. =o)

2006-02-14 @ 22:29:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback