Jaget Älskar..

.. att titta på sport.. o OS.. men jag är Glad att det bara håller på i 2 veckor.. hade det hållit på längre hade jag nog måsta tagit ett par veckors semester efteråt för att komma i balans igen.. för det är jobbigt med all spänning som byggs upp.. o sen urladdningen när just den tävlingen är slut.. för att sen börja om igen till nästa gren..

Som lag Norbergs finalmatch igår.. Curling.. sprang som en liten hoppetossa fram o tillbaka.. vågade ibland inte titta på TV:en.. men lyssnade på radion.. fast när det blev spännande så måsta jag ju titta på TV:en.. En sak kan jag i alla fall säga.. Jaget hade i alla fall inte velat vara den som la sista stenen.. Fast, det är klart.. hade jag fått samma.. eller någon personanpassad.. mental träning.. så hade jag nog vågat.. o trots att jag inte var med o tävlade.. så var det ändå svettigt..

Glädjescenerna var helt Underbara att se.. o det var då urladdningen kom.. o jag pustade ut o var lika glada som de.. det värmde hela mig.. Men bilderna på de schweiziska damerna berörde mig också.. för gränsen mellan vinst o förlust är hårfin..

Heart´s on fire.. heart´s on fire.. burnin´ burnin´ with desire..

Idag var det storslalom.. Anja.. men ingen Kostelic.. När tjejerna åker ser det så lekande lätt ut o det känns som att till o med jaget skulle kunna svänga skidorna nerför backen.. men vid lite eftertanke så hade jag nog tagit skidorna på ryggen o hellre tagit sparkstöttingen nerför..

Anja tog sig inte ända fram till prispallen idag.. men det gör inget för hon har ju redan 3 medaljer..  Anna Ottosson fick däremot kliva upp på pallen.. bronsmedalj i ett OS.. o hon såg ut som att hon vunnit Guld..

Jag beundrar tjejerna som åkte 30 km skidor.. de var inte bland de bästa.. på OS.. men de är Bra! Riktiga kämpar.. själv skulle jag snubblat på stavarna redan innan starten..  Britt Norgen åkte 30 km på 1 timme o 28 minuter.. hon hade en genomsnittshastighet på ungefär 20 km/h..

o Johan Röjler som åkte skridskor 10 000 m.. o det såg så bra ut i början.. men på slutet grinade han illa.. o jag kunde bara föreställa mig mjölksyran i låren.. stelheten i ryggen.. men alltså 1 000 m är 1 km.. de skrinnade 1 mil.. på cirkus 13 minuter.. 1 mil på 13 minuter --> 769 m/minut -->12,8 m/sek --> 46km/h..

Fattar ni hur Fort de åker?

O sen hockeysemifinalen.. Sverige- Tjeckien.. Erkänner att jaget var Mycket spänd innan.. o fundilerningarna bråkade i huvudet.. Hur bra är vi? har vi blivit samspelta.. eller letar vi fortfarande efter varandra.. Flexade o gick hem lite tidigare.. när jag satte mig i bilen så var det redan 1-1.. kom hem o slog på televisionsapparaten.. o målen började trilla in.. o jag trodde inte det var sant.. Vilken snabla skillnad mot Slovakien-matchen.. 7-3.. Overkligt.. o som det ser ut just Nu.. 10 min kvar av Finland - Ryssland.. så blir det en Nordisk final.. eller ska vi kalla det Finnkampen på is..

Sport är Spännande!

Idrottare som slutat tävla o numer står bredvid.. säger att det är värre än att tävla.. så är det ju, faktikst, för största delen av världens befolkning.. oavsett vilket land vi fötts i..

På måndag kommer jag att sakna OS.. spänningen.. hoppet.. känslorna..  men jag är glad att det är över.. =o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback