10,16 stod det..

.. på bensinpumpen när jag tankade.. o jag hade en rabattkupong som jag fått eftersom jag är medlem i just det bensintankningsbolaget.. den var på 25 öre/liter.. så jag tänkte glatt för mig själv.. att då kostar ju bensin mindre än 10 kr/litern.. Jag betalde ochåkte hem.. när jag tittar på kvittot är literpriset 11,39.. men så hade jag fått 1,23 i rabatt.. så slutpriset blev 10,16.. Känner mig lite lurad.. men ids inte åka o fråga eftersom det är 7 km till macken.. Har de kanske redan nu ställt om kassorna för att de höjer priset i morgon.. lite skumt är det i alla fall.. Hihi.. kommer ihåg när jag just fått körkortet.. 27 augusti 1981.. då fick jag 26 liter för 100 kronor.. o det var 3% oljeblandat.. nästan dyraste sorten tror jag.. Fast blyfritt var väl inte uppfunnet då..

För att få perspektiv på sig själv.. behöver man ställa sig lite utanför.. o se sig själv genom andras ögon.. C har varit ledig från jobbet i 8 månader.. började på halvtid i januari.. idag fick han ett jobb där han fick kämpa en halvtimme innan det löstes.. Jag såg stressen byggas upp i ögonen.. bytas till uppgivenhet..  hjälplöshet.. fananamma.. stress igen.. Det ut som att han hade en liten jävul som stod o knackade honom på axeln.. När jobbet var fixat o klart.. sa han att han var helt slut.. utmattad.. o jag kände igen mig så väl.. det påminde mig om att det är bra.. o Nyttigt.. att andas.. Men det jobbiga är att en del kunder tror att vi kan trolla med knäna.. o vi påverkas ju av det.. o Vi kräver mer o mer av Oss.. Fast egentligen är det ju vi som är orsaken till att kunderna kräver det dom gör.. för vi har ofta trollat med knäna..

Jag kan inte ta ansvaret för kundens planerande.. men ofta får vi höra; Oj, jag har visst glömt.. Kundens stress är inte min.. Visst påverkas jag.. lovar att fixa det.. glömmer att andas.. ser klockan på telefon där minuterna rinner iväg.. o jag ser att kunden fortsätter vänta på andra linjen.. Det är svårt att koppla tillbaks till kunden o säga.. bestäm en ny tid.. så ska vi göra vårt bästa.. men just nu går det inte..

Krav är bra.. o nyttiga.. Men att kunna.. o våga.. sätta gränser.. är i slutändan mycket bättre.. för Mig.. och andra..


Kommentarer
Postat av: HOM

Hejsan
Hoppas allt är bra :=)
Jag har en blogg utmaning till dig I min blogg ;=)
KRAM


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback