Semesterplanerna..

.. har varit väldigt diffusa ända sedan jag bestämde vilka veckor jag vill vara ledig.. idag fick jag en fråga om jag kan tänka mig att semestra utanför Molkom 8 dagar i augusti..  resan betalas av den som frågade.. boendet är gratis o jag får ett helt hus att använda.. det enda som kostar är det jag tänkt stoppa i mig..

Nåja, lite lite motprestation väntas av mig.. måste vara hund- o husvakt under tiden som ägarinnan är på sin semester..

För 2 år sedan, eller är det rent av 3, var jag o vovsan ner o var hund- o husvakt 1 vecka.. jag o 3 hundar i ett hus på landet.. långt till grannar o endast sällsynt trafik.. sitta i skuggan ute i trädgården o läsa.. filosofera.. eller bara vara.. ta en promenad på morgonen innan den värsta värmen kommer.. o på kvällskvisten när luften blivit lite svalare.. en lisa för själen..

Att vakta hundar är ju enbart ett nöje.. o hus är inte heller så svåra att vakta.. de står för det mesta kvar där man lämnat dem.. själv har jag aldrig råkat ut för något rymmande hus.. men det kanske beror på att jag mest bott i hus där de funnits flera lägenheter.. o då är det ju åmnga som hjälps åt att vakta eftersom de ofta är någon som har koll på vad husen hittar på..

När jag cyklade hem så möttes min näsa av gräsklippsdofter.. o grilldofter.. det luktade sommar..

Sen var jag o kikade om de hade några databord på en stormarknad.. men jag kom hem med ett par knälånga byxor o en t-shirt.. o så en jordad slarvskadd.. så nu kan jag koppla in några lampor.. fast vid denna årstid behövs inte så mycket lyse.. det räcker att jaget är ett ljushuvud.. =o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback