Det händer..

.. ibland att tiden stannar.. o stannar den inte så rusar den bara på i en enda lång mörk tunnel. Tack o Lov så har jagets tidsuppfattning legat på vågskålen där det positiva har varit mycket mer livgivande än det negativa i höst så den har bara försvunnit.. Kanske är det därför jag inte har någon julkänsla, trots alla God Jul-hälsningar som jag både fått o gett de sista dagarna. Almanackan från 23 augusti till idag stämmer inte det minsta med min tidsuppfattning. *skumt* Vette 17 om jag någon gång förut känt det som att tiden har passerat så här fort, men det klart, jag har heller aldrig förut varit i den ålder jag är nu.. Ja, det vill säga cirkus 15-16.. nä, måste ju i alla fall vara 18 eftersom jag har körkort..
Bästa jobbkompis börjar dock känna sig lite gammal för hon fyller 40 om 2 månader.
Häromdagen var hon o nyttjade julpaketet hon fick förra året o tog en ansiktsbehandling på någon såna däringa skönhetssalong. Fast egentligen tycker jag att det borde heta Unna dig något för dig själv! Inte för att jag någonsin besökt någon (tappade bort mitt presentkort jag fick en gång i tiden) men det handlar ju om att ge sig själv lite egentid. O hon behöver nog det med karl o 4 barn. Dagen efter berättade hon om upplevelsen och den var både skön och smärtsam, men hon kände sig som en liten barnrumpa i ansiktet. Hon hade också fått vara med om sitt livs första vaxning för behandlerskan hade sett några svarta häxstrån på hennes haka o föreslagit ett litet tillägg på 40 kr så skulle de ta bort dem. Och eftersom bästa jobbkompis är nyfiken o inte rädd av sig så tog hon det, men det verkade bli en engångföreteelse. Hade hon blivit prenumerationsgäst på det stället hade ju jag börjat fundera på om min pincett inte var nog för resten av världen. Förresten, skulle jag gå till ett sånt ställe så skulle de genast föreslå årsabbonemang på hakvaxning. Men herreguu, vad ska jag i så fall pyssla med när jag sitter o tittar in i korumpan på kvällarna, och ibland på dagarna. Jag skulle ju bli totalt sysslolös.. Inte bra.. När jobbkompis berättade för lillchefen så rodnade hon o sa att hon något om att hennes ansikte också var täckt av hår och att hon inte gillade det. Sen kom det fram att det var fjunen hon menade. eehumm..  No comments!

I torsdags hade apt.. Omorganistationen fortsätter men det är förståeligt eftersom det ju tar ett tag innan man sätter sig i rollerna som är, samt hur alla tekniska detaljer fungerar på ett vettigt sätt.. I början på nästa år blir det nya roller för alla, på gott och ont. Mest gott hoppas jag efter att ha funderat på det över natten. Är man en liten butik så är det bra om alla kan allt ifall det behövs ryckas in i någons frånvaro. Är man en större butik så kanske det är nödvändigt med aaningens mer specialisation på det man är bra på, samt att kunderna vet var de ska vända sig till i olika frågor. Lillchefen förklarade vilka roller vi skulle ha o sen sa hon vem som skulle vara koordinator för min specialition, samt assisterande koordinator. När det kom till assisterande så rodnade hon nästan av stolthet o själv kröp jag ihop o visste inte vars jag skulle ta vägen. Jag? Uppriktigt sagt så tappade jag andan. Aamen, herreguu, jag vet inte om jag vill nå sånt för jag vill ju bara jobba med dem jag pratar med i telflon. Fast jag vill ju också göra allt jag kan för både besökare och oss som tar emot. Resten av torsdagen gick jag mest o såg väldigt fundersam ut och kvällen blev än mer fundersam och, trots jag lovat mig själv, sen.. Varför är det så svårt att hålla löften till sig själv men inte andra? Så småningom så lyckades kudden locka mig så jag somnade. Vaknade inte förrns på andra ringningen i fredags. Kände mig lite stressad men ändå inte. Hann äta frukost, duscha o dricka kaffe. Packa ner matlåda och små flytande ljus i ryggan. Samt, inte att förglömma, klä på mig. Inte för att jag är så blyg ( för jag är ju snygg naken ;) men lite svalt att få kroppen nerstängt av nästanregndroppar.
I bussen fick jag svaret på gårdagens "Våga fråga" Varför glömmer man saker o sen så kommer de tillbaka? Som jag förstod det så är det för att det blir oordning i hjärnkontoret och alltså behöver inte alls betyda man är konstig. Det händer alla! Eller i alla fall det flesta..

Trött fredagkväll men ringde o pratade med bästa L om klänningen jag ska få hjälp att sy. Visst är jag lite händig ibland och jag klarar av sy om små svarta stycken, men när det gäller att sy helt o hållet från början, då frågade jag om hon ville hjälpa. Och tänka sig, det ville hon gärna. Ett par timmars trevligt prat blev det o någon gång i helgerna ska vi nog ta oss tid att göra prototypen. När vi lagt på så tog det bara ett par minuter så rigner hon tillbaka o frågar om jag vill komma o fira lite jul med dem, men det blir ingen "vanlig" jul för de dukar upp med italiensk mat o sen brukar de spela något spel (som jag aldrig hört talas om). Enda kravet de hade var att jag tar med mig 2 små julpaket. Lovade jag skulle fundera o höra av mig igår, vilket jag gjorde på deras telesvar. Ringde idag på fm o hon var ute alla gånger. Skickade sms o sa jag gärna kommer. Senare idag ringde L o frågade hur det blev. Hmm.. Dom har ingen koll på telesvaret o inte heller någon täckning på mobilen.

Har sett repriser på
En spricka i kristallen. Inte för att själva miljön var speciellt lik min uppväxt men Vojne vad den mamman påminner om min egen. Och dottern påminner mycket om mig själv. Jag har både skrattat och gråtit, men mest det första. Tacksam för att jag är där jag är idag.
Önskar alla en jul där glädje och frid skänker er lycka som räcker året om

Kom ihåg att vara rädda om Er och varandra!

God Jul/ Buon Natale/ Buone Feste Natalizie
Julhälsningar på några andra språk hittar du härKommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

God Jul & Gott Nytt År!

Postat av: Lena

God Jul Min namne!
Önskar dig allt gott!
Lena

2007-12-24 @ 00:23:14
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Lena

Allt gott till dig namne, och en god avslutning på 2007 och ett underbart år 2008 hoppas jag du får njuta utav.
Kramen från din spark kompis...

2007-12-27 @ 23:48:17
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Nina på Johangården säger

Gott Nytt År!

2007-12-31 @ 00:39:27
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: En liten tant

Kikar in mitt i natten , har vänt på dygnet, och önskar dig ett Gott Nytt År!

2007-12-31 @ 01:45:58
URL: http://tant.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback