Ledigheten..

.. verkade ha varit en hel evighet när jag klev in på jobbet i morse.. hmm.. Vilket lösenord hade jag till datorn månntro.. Äsch då, nu överdriver jag lite men jag fick allt tänka till flera gånger under dagen.. Det måste tyda på att jag kopplat bort arbetet så gott som helt o hållet under ledigheten..

Eller också var jag bara lite seg trettondagsaftonsmorgonen bar med sig den frukt som gör mig fruktbar.. Tack o lov så var den inte av värsta sorten som gör att jag enbart klarar av att ligga på mage o vänta på bätttre tider.. Nej, det var en gnolande molande malande kvarnsten runt trakterna i korsryggen.. Natten mot söndag sov jag mellan 1 och 3 ungefär.. Kunde sen inte somna om förrän vid normal frukosttid, alltså klockan 8 och sov då till normal lunchtid.. Detta innebar att gårdagen gick i nån slags seg tuggummifart.. Somnade ändå i relativt skaplig tid i går, alltså innan 23.. vaknade vid 2.. sen var klockan slagen ca 04,30 sista gången jag tittade på den, så jag fick ju sova ungefär 1,5 timme till..

Vaknade mitt i en dröm där det var sommar och jag var tilbaka på Lillerud och jobbade på jordbruket.. Jag var glad o vara där o få höra lite värmländska igen och alla jag mötte, oavsett om de kände mig eller inte, log stort o hälsade mig kramande välkommen tillbaka.. *skumt* Men jag gjorde ingen nytta utan gick bara runt o var trevlig.. Underbart jobb!? ;-) Fast jag kunde bara vara halva sommaren för sen skulle jag till ett annat jordbruk o jobba..

Dagen gick i alla fall i det vanliga tempot som ju numer är 110..
Jag kom ihåg att gå till min professionella tandrengörare den tid jag skulle gå dit. Hon är väldigt omtänksam o gullig för hon vet att jag inte direkt älskar de där lokalerna.. men hon pratar ju så himla mycket.. o jag har varken lust, eller ens möjlighet, att svara då jag ju tycker hon ska göra klart på fortast möjliga tid så jag kommer därifrån..

Men för mig är inte tandhygienisten något större problem då jag vet att hon bara är på utsidan av tänderna, och det bara är några sekunder på varje ställe.. o så är det inget farligt eftersom det är ultraljud o sånt gör de ju också på bäbbar.. Men varje gång så frågar hon om jag vill ha bedövning och jag säger Nej! Bli bara färdig fort så går det bra! Ja, då kör vi. Säg till om du vill ha bedövning! Jo, det kommer jag att göra!
Inte ens i min vildaste fantasi kan jag påstå att det är skönt att ligga där, och visst grimaserar jag litegrann emellanåt.. men jag varken gnyr av smärta eller piper av rädsla.. Ändå stannar hon upp väldigt många gånger och frågar om det går bra.. O lika många gånger hummar o nickar jag.. o hade jag inte haft den där spiralen i mun så hade jag sagt: Fråga inte mer utan gör klart. Nu! Men eftersom jag har en spiral i mun så kan jag ju inte prata så det är bara att ligga där o andas o tänka på att det är ju faktiskt är bra mycket bättre att hon är omtänksam o gulli än att hon kör på i sitt race utan att bry sig om sina kunder.. Klar vart hon till slut.. o fattigare blev jag.. O när jag gick därifrån så bjöd de på en kylskåpsmagnet med klämma.. Just nu, konstigt men sant, så längtar jag till i morgon bitti.. Flourpenslingen är liksom en anings obehagligt ända till man får borsta bort det.. o om jag är en lydig liten tant så ska jag inte göra det förrns i morgon..

Fast just nu så känns det som att jag somnar oavsett flour eller inte.. o det gör ju kvällsproceduren snabbare.. o tandborsten är laddad för morgondagen.. o om jag sover så kommer ju morgonen mycket fortare än om jag är vaken.. Så tänkte jag i alla fall varendaste jul och födelsedag när jag var liten.. hmm.. verkar som att jag inte kommer att bli större än liten.. men det gör inte mig nåt!

Önskar alla en Goo natt med många sköna drömmar!

Kommentarer
Postat av: Blackout

När man efter ledighet inte kommer ihåg lösenordet har man verkligen kopplat av. Då har man i all fall inte tänkt jobb.
Själv fick jag ringa primärvårdens internetavdelningen för att komma in i patientbokningssystemet. Det man inte har i pennan får man ha i luren :-)

Postat av: Mette

Oh jag har köpt ett så´nt där tandblekningskit som jag funderar på att äntligen använda.... men jag är så skraj - tänk om jag sväljer blekningsvätskan? Det måste man ju göra... lite i alla fall.... hm... ska jag våga?

"Tandsten No 1"

2007-01-09 @ 09:36:22
URL: http://akuttvekan.blogspot.com
Postat av: Excessa

Blackout.. Jo, jag tänkte nog mest bara på mig själv när jag var ledig :-)
Tur du hade telefonnr till internetavdelningen... Hmm.. Egentligen är vi grymt beroende av datorer i nästan allt dagligt liv.. kan väl inte vara riktigt bra..

Mette.. Oj, du är modig du. Har fundilerat lite på tandblekning ibland eftersom kaffe o nikotin satt sina avtryck på tänderna.. men jag vågar inte för jag inbillar mig att emaljen blir av porösare på nåt sätt efter en sån behandling.. men som sagt, jag inbillar mig nog bara.. hehe
Lycka till!

2007-01-09 @ 18:21:44
Postat av: Blackout

Emaljen BLIR porösare, speciellt med sådana behandlingar som man gör själv.

2007-01-09 @ 19:11:50
URL: http://blackout.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback