Strumporna..

.. var det enda som var torrt på jaget efter hempromenaden från närmsta matbutik.. jag trodde att nästanvinterjackan skulle hålla vätan ute men så jättefel jag hade.. När jag ruskade av mig i trapphuset så rann det kallvatten efter armarna o ryggen.. Får nog försöka ta mig för o impregnera den.. Uppriktigt sagt så var strumporna det enda som var torrt eftersom kängorna är vattutäta.. O huvudsaken är nog att man håller sig torr om fötterna..

Men det var ju knappt en halvtimmes promenad och jag var hemåtgående.. som sällskap hade jag Mia Törnbloms tänkvärda ord i öronsnäckorna.. Avstod från att sjunga eftersom jag är ovillig till att skrämma båd 2 och 4-benta.. Nu sitter jag som en riktig torris under fleecefilten och har fårskinnstofflorna på fötterna.. Tyvärr är tofflorna inte att lita på eftersom de redan efter 1,5 vinter börjat slitas under sulan.. eller också kanske de är omtänksamma o vill ventilera tåarna lite..

I dag ringde storchefen.. Han skulle egentligen prata med lillchefen men hon var upptagen så han kopplades till mig.. Frågade hur det var o jag hummade lite o sa att det var sisådär.. Då kommer han med en utläggning om att norrlänningar är så negativa och att storstadsborna mycket oftare försöker se något positivt i till exempel vädret.. Quee? Uppriktigt sagt så tappade jag målföret ända till jag sa att han hade fel och att jag minsann ser att himlen skiner ljusblå här! MEN vi har 19 jobb kvar i dag.. Eftersom jag blev lite upprörd så hörde jag inte vad han svarade men efter en stund sa jag - O nu har vi 20 jobb kvar! Då kom han på att det nog inte var så bra att han satt o uppehöll mig o att vi skulle sluta. -Ja, det är nog bäst sa jag.. o la på.. Jösses amalija.. vilka tankar han har om oss "norrlänningar".. Det är tur jag vet det finns sympatiska och empatiska huvudstadsbor annars hade mina tankar om dem fått sig en rejäl knuff ner i diket, för det var inte på skämt som han sa det utan ett konstaterande av vad han tyckte! *suck*
Jag är glad att jag sitter där jag sitter med underbara jobbkompisar som delar med sig av leenden och skratt.. Visst kan det ibland bli grova skämt i fikarummet men allra mest och oftast är de hjärtliga! Fast det är klart att man, jag, väljer att sitta med de som jag tycker är roliga och trevliga.. o kanske har vi fördomar gentemot de som sitter vid ett annat bord.. Men jag har aldrig (om jag minns rätt) hört någon uttala något sådant..

Kikar på Veterinärerna på 4:n.. katten PuckoLinda som har blodfyllt öga o opereras.. hunden Frasse som får epilepsianfall o kramper.. De är inte mina men fy i F vad jag känner hjälplösheten som kryper efter ryggen.. eller nej, hjälplösheten kryper inte.. Den kastar sig över en o paniken att man inte vet vad som ska göras, eller hur, är så fruktansvärd att det inte går att beskriva.. Det enda jag kan göra är att känna och låta tårarna komma.. Jag förstår lättnaden som PuckoLindas husse känner efter veterinärernas operation som gör henne smärtlös.. och den känsla som Frasses matte känner när hon får hjälp, förståelse och medicin som hjälper honom.. Oj, vad känslorna ibland åker upp o ner.. fast det var ju tväsrom denna gång.. o endast en halvtimmes bergodalbana..

Men nu är det dags för Ugly Betty!

Kommentarer
Postat av: Anne-Maj

Vad är det för jacka du har på dig? *s* Norrlänningar är tysta, djupsinniga och muttrande...

Postat av: Nina på Johangården

Nederbörd minsann! Såg bara sista minuterna men hann se lite av Frasse i alla fall. Fin hund. Men vad var det för ras?

2007-01-10 @ 00:11:37
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Grrr för trista chefer! Tur om man slipper ha såna runt sig hela dagarna. Läste någonstans att cheferna var roten till det onda på arbetsplatser, inte jobbet i sig. Det var i alla fall deras fel / förtjänst att folk bytte jobb eller inte vill jobba så bra / så mycket.

Jag har i o för sig tur o har en bra chef. Men vi har några halvchefer som är mindre insiktsfulla. Kommer just från ett möte, vet inte vilket möte iordningen, där jag återigen får veta hur lättvindigt mitt jobb är och svårt andras är. Då känner jag bara att hjärtat går igång med dubbelt så många pulsslag och ilskan morrar inombords! Jag som har slitit häcken av mig den gångna terminen!

2007-01-10 @ 19:05:42
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Excessa

Anne-Maj.. Det är en halvvinterjacka som klarar snö, vind o ner till -10 grader.. ruskregn på tvärsen verkar den däremot vara allergisk mot.. *s*
Tyst, djupsinnig och muttrande kan jag gå med på.. men alltid negativ.. Äschan då, han vet inte vad han pratar om!

Nina.. Det var nederbörd i form av stoora o tunga våta droppar som kom farande vågrät i en hastighet av 110 droppar/sekund..
Jag tror Frasse var/är en flatcoated retriever.

Inga.. Hmm.. Chefens fel/förtjänst att man byter jobb.. det tål att tänkas på.. Eftersom jag nu lyssnar rätt mycket på Mia Törnblom så tänker jag omedelbart tankarna självkänsla.. Presterar vi "arbetare" för att chefen ska bli nöjd eller för att vi själva ska känna att vi gjort ett bra jobb.. Är det vi som sätter den piskan på oss själva eller är det vår rädsla för aukoriteter.. Men det är klart, får man aldrig och sällan några morötter eller hötappar så är ju risken/chansen stor att man söker sig till något annat jobb.
Ajaj, mellanchefer är inte lätt att ha att göra med. De måste ju visa resultat till överchefen och så försöka få arbetarna att följa med på detta.. Själv är jag stolt arbetare men kan inte göra annat än mitt bästa. Ibland klarar jag inte av att tillsätta beställda jobb, men jag hoppas att de jag pratar med känner att jag respekterar dem och deras jobb. Förmodligen skulle jag vara en urusel chef oavsett om jag var mellan eller högstechef..

Men Du.. Alla jobb är svåra på sitt sätt, och det finns väl ingen regel om vilket som är svårast (eller har jag missat något?).. Nästa gång de säger att de har så svåra jobb så fråga då om de har tillräcklig kompetens för att klara sitt? Eller om de till exempel skulle vilja byta en dag.. Nä, ingen bra idé.. dina barn ska inte behöva bli utsatta för inkompetenta människor.. Av det jag sett i din blogg så har jag starka misstankar om att du sliter och gör ditt bästa för att visa, och förmedla, empati o respekt till männsikor till den kommande generationen. Fortsätt med det för jag tror att Du är bra på det!

2007-01-10 @ 21:12:46
Postat av: Nina

Jag tror också att Frasse var en flatte... så bra att vi är överens. En flatte skulle inte vara så illa heller.

2007-01-10 @ 21:30:46
URL: http://ninadenfina.blogspot.com
Postat av: flasknosen

Suckar tungt över sådana människor som "vet" hur såna och såna alltid är. Som om en enda grupp av personer skulle vara likformig och homogen. Slår vad om att vederbörande chef träffat en enda negativ norrlänning och så "är alla" sådana. Så enkelt allt blir då...morr.

2007-01-11 @ 14:57:21
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: Pallas

Vilken knäppgök till chef! Trist att han var stockholmare. Det finns väl tillräckligt med fördomar mot 08-or utan att han ska hjälpa till att sprida dem...

2007-01-14 @ 06:11:00
URL: http://www.pallas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback