Betraktelse..

Mitt emot min balkong ser jag en kvinna förbereda sig inför lite avkoppling..

Efter att ha stått i balkongdörren o funderat så ser det ut som att hon bestämmer sig för att tillbringa en stund där ute..
Hon flyttar stolarna så att hon kan möta solens värmande strålar framifrån.. På den ena lägger hon en bok, solglasögon, mobil, ett paket cigaretter o tändare.. sen kommer hon ut med en kopp.. Kaffe? Vatten? Juice?

Fundersam står hon där i sin egen värld, klädd i en vackert rödmönstrad kjol och vitt tunt linne som nästan avslöjar för mycket.. På håll är det svårt att se i vilken ålder hon befinner sig i men jag kan inte annat tycka än att hon, där hon går i sitt, är fin..

Sakta sätter hon sig.. drar upp kjolen, men inte så mycket att det avslöjar om hon har något under eller inte, så solen kan värma låren och kanske ge den vita huden lite färg.. Men jag tror inte att färgen är det primära för efter en stund glider kanten ner o hon bryr sig inte om att dra upp den igen..
Det bekräftas när hon efter en stund går in o hämtar den stora blå gymnastikbollen o bekvämt lägger upp fötterna i kors på den..

Med solglasögonen på läser hon en pocketbok, men allt som ofta ser jag att hon försvinner in i en annan värld.. en värld fylld med upplevelser där björklöven dansar i vinden och cykeldäck rullar förbi på vägen under balkongen..

Ibland sjunker handen som håller i boken o hon lutar huvudet bakåt och ler... Jag kan inte se hennes ögon, men hela hon genomsyrar ett välbefinnande som gör henne vacker..

Efter en stund går hon in.. blir borta ett tag.. kommer tillbaks i ett par jeans som blivit shorts.. kanske har färgen ändå betydelse, eller är det av bekvämlighet som hon bytte.. Kanske är det skönare med en vind som smeker hela benet..

Mitt emot min balkong sitter en kvinna i vitt linne och jeansshorts och läser, röker lite, tar en klunk vätska ibland.. låter handen sjunka och tankarna finna sina egna vägar..
Hela hon utstrålar avslappnad njutning och ett varande i detta nu.. Obekymrad om omvärlden.. Vacker och sensuellt..

Skönheten finns i betraktarens ögon!
I en fönsterspegelbild på andra sidan vägen..


Själv så sitter jag bara på min balkong o funderar på livet..


Kommentarer
Postat av: Lena

Solstrålar som glittrar i dina ögon, gott tycker jag!Du skriver väldigt starkt på vissa ställen som får raderna att andas!Kram och fortsätt njuta!

Postat av: En liten tant

Vilken fin beskrivning, ett slags porträtt och ögonblicksbild du ger.
Fick en massa egna idéer om vem kvinnan kan vara, vad hon tänker på. Jag gillar att hitta på historier om människor jag ser på gator och torg och varför inte på en balkong.

2007-06-25 @ 17:44:13
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Excessa

Lena.. Rader som andas.. Tusen tack! Absolut, ska njuta så länge det håller i sig. Kramar tbx
Tant.. Tack för dina ord! Vad kvinnan i fönsterspegelbilden tänker på törs jag inte avslöja här för då blir jag cencurerad ;-)
Håller helt o hållet med dig, att skapa fantasier och historier är härligt och underbart.

2007-06-25 @ 18:09:32
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Visionary soul

Plötsligt är jag glad att vi inte är SÅ nära grannar... ;-) Och jag inser också att det precis lika gärna kunde ha varit mig du beskrev, dvs att någon av mina grannar skulle kunna ha liknande funderingar som du... när de ser mig på balkongen. Och tänk om om någon såg dig, där du satt på balkongen och funderade på livet? :-) Tänk om de såg att du var precis lika vacker då, som den där kvinnan var när du såg henne? :-)
Hoppas att din midsommar var fin. Tack för din hälsning! :-)

2007-06-26 @ 09:09:44
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Blackout

Balkongliv och balkonfrid :-)

2007-06-26 @ 15:10:17
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Excessa

VS.. Ja, inte ens med kikare ser jag dig på din balkong.. tur eller otur ;-) Men, nä, var ingen som såg mig för det var mörkt i fönstret på andra sidan gatan.. bara en fönsterspegelbild som syntes.. *L*
Tack, den var avslappnande och livgivande :-)
Blackout.. Jaa, så var/är det! :-)

2007-06-26 @ 19:54:09
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback