I postboxen..

.. låg inbjudan till lillebrors bröllop.. Okej, han är inte själv på det utan hennes namn stod också med.. Jag har nog föträngt det lite eftersom jag nu behöver/måste ta tag i klädfrågan till förekommen tillställning..

Klädsel: Kavaj! betyder enligt traditionen mörk (mörkgrå eller mörkblå) kostym enligt ovan. Idag är man inte alltid så noggrann med detta utan accepterar även kostym i andra färger eller udda kavaj/elegant blazer. Då bär man en snygg kavaj tillsammans med ett par finbyxor, så undvik helt jeans eller chinos. Slips eller fluga är obligatoriskt. Kvinnor bär kortare dräkt eller klänning med ev. tillhörande kavaj. Lång klänning kan också gå bra, men ingen hellång afton- eller festlig långklänning ("balklänning") som vid finare klädkoder (se ovan nedan).

hmm... Äger varken dräkt, klänning eller kavaj jag.. Fast jag är glad de inte skrev

Mörk kostym; Klänning av fint tyg, byxdress i elegant snitt eller knäkort eller vadlång fin festklädsel för damerna. Klänningen bör inte vara golvlång eller baraxlad. På ett kostymbröllop är det tillåtet och också passande för damer att bära hatt.
eller
Högtidsklädsel; betyder frack för herrarna och långklänning för damerna. Hembygdsdräkt i festversion samt uniform likställs med detta. Det är absolut inte tillåtet att komma i kostym eller smoking (eller något annat för den delen) om det påbjuds högtidsdräkt/högtidsklädsel. Har du ingen frack eller långklänning kan du låna eller hyra.

Eftersom det är deras dag så vill jag försöka göra den så bra som möjligt så jeansen lämnar jag nog hemma.. men hur kort får egentligen dräkten vara.. o jag har starka misstankar att kepa inte ingår i begreppet hatt.. Fast hatt är uteslutet ju uteslutet eftersom det står kavaj i inbjudan..

5 veckor kvar.. Har ju hur mycket tid som helst att hitta något så det ska nog gå det med.. Och i morgon flyttar kontoret så vi kommer att befinna oss mitt i centrum o därikring finns det massar av affärer..

Hmm.. kom just på att jag kanske behöver skor också.. gissar vilt att sandaler inte är passande..

Kommentarer
Postat av: Visionary soul

Jaha, du har också blivit bjuden på bröllop med "klädsel: kavaj"! :-) Tack för att du berättar vad man förväntas ha på sig, det har jag funderat på ifall jag bestämmer mig för att åka på en av barndomsvännernas bröllop i augusti... Kanske ska vi titta på skor tillsammans?
Kul att brodern bjöd dig! :-) Hoppas det blir ett kul bröllop!

Postat av: Excessa

VS.. Vassegoo! Men jag bara googlade.. ;-)
Pratade med en som nyss gift sig o hon sa att kjol o skjorta fungerar alldeles utmärkt när det står kavaj..
Visst kan vi titta på skor tillsammans! Kanske gå förbi någon klädaffär som har några väl passande kjolar..
Ja, har inte sett han på 5-6 år.. Undra om jag känner igen han? ;-)

2007-06-01 @ 20:54:34
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback