Tåget..

.. stannar, en kupédörr öppnas och jag hälsas varmt välkommen in. Utan tvekan kliver jag leende förväntansfylld de få stegen till en resa till någon annanstans..
Nyfiket ser jag mig omkring, observerar detaljer som lockar fram mitt leende, samt nödbromsen som röd o glänsande påminner mig att jag reser med säkerhet.. Fast förvissad att konduktören kommer ta väl hand om mig lutar jag mig tillbaka och lämnar omvärlden..

Med ett litet ryck börjar resan.. Hastigt, nästan obegripligt, följer jag med till toppen på stigningen som gör att det susar i öronen o himlen ligger plötsligt långt under mig.. Luftgroparna leker med mig, får mig att känna mig upplevande levande.. Omväxlande tyngdlös svävande och tungt tillbakalutad.. Efter vad som känns som ett kort ögonblick vaggas jag in i ett tillstånd av leende välbefinnande..

När jag kliver av vid slutstationen har höstens mörker förvandlats till ett ny omvärld som gör den vackrare.. Darrande och omtumlad styr jag stegen hemåt medan tankarna lämnar nuet o längtar sig till nästa avgång..© Excessa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback