Bara framför datorn..

.. som jag kommer se intelligent o snygg ut eftersom långseendet fungerar alldiles utmärkt.. När jag skulle välja bågar så tittade jag naturligtvis bara på vilken färg de hade.. ett par härligt rödlila skakade dock ögonmästaren på huvudet åt o sa att de var för små.. Jahupps.. såg ett par andra som föll mig på läppen o de var rätt storlek.. hmm.. vilken form de hade? Såna detaljer kommer jag inte ihåg alls..
Åldern börjar i alla fall ta ut sitt vad det gäller ögonmusklen så denna gång bidde det progressiva.. +1 när jag tittar på dataskrämen o +1,75 när jag ska läsa något som ligger på bordet..
Det där med åldern är lite skumt för mentalt känner jag mig lååångt ifrån gammal...

Sen blev det cykelrejs till tandis men som tur var så var det bara knappt en halvminuts avstånd.. I måndags när jag gick därifrån så hade jag nog ingen aning om vad hon o specialisten pratat om för jag fick börja fråga om idag om vad hon ska göra o i vilken ordning.. hmmm.. det gjorde jag flera gånger för jag kom inte ihåg vad hon sagt minuterna innan... Måste erkänna att jag var aaaningens svettig o stressad, fast jag visste hon bara skulle prata idag..
Jag kom i alla fall ihåg att fråga om narkos men hon sa att de tänder som ska ut sitter så löst o har inga krångliga rötter så det kommer att gå lätt att få ut dem.. Den största orsaken till min tandlossning är rökningen o hon idag var hon verkligen på mig att jag måste sluta för att förhindra att infektionen fortsätter efteråt, i framtänderna som fortfarande är friska.. Men, o det var ett stort men, för alla andra rökare börjar lossningen i framtänderna.. Jamen, jag är ju unik i mig själv, liksom alla andra, sa jag o skrattade. Det är tydligen väldigt ovanligt att vara som jag.. :D
Så småningom kom vi till kostnaden... Visst blev den hög men inte lika vild som mina egna fantasisummor uppåt 30 000.. Men 11 räcker gott o väl det med..
Fast pengarna är inte det största problemet..


När jag cyklade hem lät jag tankarna fara vilt fram o tillbaka.. 7 gånger av 10 fastnade de i skuld och skamkänslor att jag, som bara är 44, har misskött mina tänder så mycket att jag kommer att bli tandlös inom en snar framtid..
Men det är bara det att jag har inte misskött dem! I hela mitt liv (som jag kommer ihåg) har jag borstat tänderna varendaste kväll.. Från tidig tonår så har jag även borstat tänerna på morgonen.. I 15 år har jag använt eltandborste på kvällarna, o det är en såningdäringa som tandläkarna rekommenderar.. Tandstickor ingår i min dagliga rutin och tandtråd i veckorutinen, eller när det behövs.. Men det spelar ingen roll vad jag gjort eftersom det är vad jag inte gjort som räknas.. under en period av 7 år drog jag mig för att ringa till tandläkare dit jag flyttade..

Började googla när jag kom hem.. hittade en artikel om
tandlöshet som gav mig tankeställare.. funderar på hur jag skulle reagera om en hand, arm, ben, bröst skulla måsta tas bort.. o det ger mig inte alls samma känslor som jag har nu eftersom de "sakerna" på nåt sätt ligger på utsidan.. ja, det låter lite obegripligt, men mina kroppsdelar ligger på ett annat sorts känsloplan..

Googlade vidare o kom till amalgamsanering.. började fundera på mina fyllningar.. o de tänderna som måsta ut är alla, utan undantag, fyllda med amalgam. En del till o med på flera ställen.. De tänderna som blir kvar har däremot inget amalgam i sig.. Kan det ha något samband, eller försöker jag bara lägga skuld och skamkänslorna på något annat än jaget? Jag måste ta reda på mer om detta.. Men framförallt annat så kan det nog vara bra att ta reda på vad som kan hända nu när det är planerat att jag (ofrivilligt) ska amalgamsanera jaget på knappt 1,5 månad..

I helgen får jag än en gång förmånen att ha vaktvovvarna..

och

i morgon är det fredag... Sista dagen denna vecka som jag måsta vakna innan sex...

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Fasen... 11 papp!?!?!? Hemskans mycket pengar.
Tur att du får liva upp dig med hundbesök!

Postat av: Excessa

Tant.. Joo, det är himlans många enkronor.. Undras om man skulle orka bära en sån säck.. Nä, så stark är jag nog inte..
Japp! O vaktvovvarna var bara sÅ glada när jag var o hämta dem.. tror de gillar mig ialla fall litgrann..

2007-09-21 @ 18:26:40
Postat av: Nina på Johangården säger

Önskar dig en skön helg!

2007-09-22 @ 09:26:22
URL: http://ninajohangarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback